Pasagjerët

10
Pasagjerët

Varg

3,220
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

460
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

266
GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Challenger 300 është një avion i madh i prodhuar nga Bombardier midis 2003 dhe 2014.
  • La Bombardier Challenger 300 mundësohet nga dy motorë Honeywell HTF7000, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 266 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 460 knots, Bombardier Challenger 300 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3220 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • La Bombardier Challenger 300 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 7000 $, me një çmim të ri liste prej 21 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Challenger 300, i njohur fillimisht si Avioni i Biznesit Kontinental BD-100 është një avion biznesi i madhësisë mesatare i cili prodhohet nga Bombardier Hapësirë ​​ajrore. Ka një nga avantazhet me distancë të gjatë që është afërsisht 3,077 milje detare. Ka një kabinë tipike me tetë pasagjerë dhe premton rehati, performancë, besueshmëri dhe ekonomi të mirë të pasagjerëve. Ky avion i plotësoi kërkesat e biznesmenëve, të cilët dëshironin që ajo të ishte e një madhësie të mesme. Kjo është arsyeja pse ajo ishte në listën e lartë të blerjeve.

Le të shohim një histori të shkurtër të këtij avioni. Challenger 300 u lansua në Panairin Ajror të Parisit më 13 korrik 1999, në atë kohë u quajt Bombardier Kontinentale. Ai bëri fluturimin e tij të parë në 14 gusht 2001, mori miratimin e tij tip kanadez në 31 maj 2003 dhe u prezantua në 8 janar 2004. Diapazoni u rrit me 107 milje detare dhe u aprovua më 11 qershor 2014. Aktualisht, një total prej 457 Challenger 300 avionë janë prodhuar, 2 janë në pension dhe 1 është në prodhues; rreth 450 dërgesa janë kryer deri në korrik 2020.

Bombardier Challenger Performanca e 300

Avioni ka dy motorë turbofan Honeywell AS907 secili që siguron shtytje prej 35.81kN (8,050 bs). Motorët janë të pajisur me FADEC me dy kanale (kontroll i plotë i motorit dixhital me autoritet të plotë) dhe kthyes të shtytjes Hurel-Dubois. AS907 është konfiguruar me katër faza të kompresorit boshtor, duke përfshirë dy statorë me gjeometri të ndryshueshme, një kompresor të vetëm centrifugale, një djegës të ftohur me rrjedhje, një turbinë me dy faza me presion të lartë dhe një turbinë me tre faza me presion të ulët që drejton një tifoz efikasiteti.

Të dy rezervuarët integrues të krahëve mbajnë 6,124 kg (13,501 bs) karburant. Avioni është i pajisur me një sistem karburanti të teknikës Inter. Konsumi i karburantit është afërsisht 266 gallona në orë që kushton rreth 1,600 dollarë.

Parametrat kryesorë të performancës janë diapazoni i pandërprerë i aeroplanit prej 3,099 milje detare i kombinuar me aftësinë e tij për t'u ngritur nga pistat ajrore prej 1.5 km (0.8 milje detare). Shpejtësia e lundrimit të lartë është Mach 0.82 ose 469knot dhe lartësia maksimale e funksionimit është 45,000ft.

Gjatësia e fushës së ekuilibruar është 4689 këmbë. Distanca e uljes (sasia e pistës së kërkuar për uljen e avionit në një peshë mesatare). Pesha maksimale e ngritjes është 38,850 lbs, ndërsa pesha maksimale e uljes është 33,750 lbs.

Bombardier Challenger 300 Brendshme

Kabina e klasit të biznesit siguron një mjedis pune për standardet ekzekutive të korporatave, brendshme luksoze dhe 20% dritare më të larta të kabinës. Kabina ka përmasa 28.6 metra të gjata me 7.2 metra të gjera me 6.2 metra të larta duke i dhënë asaj një vëllim total kabine prej 930 metra kub. Kabina e pasagjerëve ka një sipërfaqe prej 13.28m² dhe vendos tetë pasagjerë afaristë në ulëse me dy klube.

Kabina mund të konfigurohet në mënyrë alternative me një brendshme me dendësi të lartë 16 vendëshe. Konfigurimi i ulëseve përbëhet nga ulëse të bukura prej lëkure për gjashtë, një divan i madh me tre vende me ngjyra të ngrohta neutrale dhe një vend i dhjetë opsional i disponueshëm në tualet i mbyllur. Divani konvertohet lehtësisht në një shtrat në fluturime më të gjata kur është e nevojshme.

Shtë i pajisur me vende mbështetëse rrotulluese të gjurmuara secila me një tryezë dhe pikë telefonike. Një dhomë bagazhi në pjesën e pasme të kabinës është e arritshme gjatë fluturimit.

Kabinat dhe ndarjet e bagazhit janë të kondicionuar dhe nën presion nga sistemi i kontrollit mjedisor Liebherr Aerospace-Toulouse. Në pjesën e pasme të kabinës është galeria me pajisje për pasagjerë. Dera e kabinës është në anën e portit në pjesën e përparme të kabinës.

Pajisjet e brendshme përfshijnë katër Shfaqje Përshtatëse LCD, Dual FMS me aftësi afrimesh LPV dhe RNP, SVS, një MultiScan, radar Moti, IRS dyfishe, GPS dyfishtë SBAS, EFIS i integruar dhe radiot VHF dhe HF të dyfishta. Komoditetet e tjera përfshijnë Sistemin Airshow, Altoparlantët e kabinës, CD Stereo, DVD Player, Qendrën e Gjithëfreskimit të Plotë, Lavazhin plotësisht të mbyllur, kufje, aksesin e bagazhit gjatë fluturimit, dollapin e arritshëm përbrenda, mikrovalë, prizat e rrymës, vëzhguesit e videos.

Zona e gjerë e bagazhit mund të arrihet dhe mund të strehojë një sasi të konsiderueshme bagazhesh, duke përfshirë sende të tilla si ski dëbore dhe klube golfi. Përveç kësaj, një shoqërues i kabinës ofrohet për fluturime më të gjata dhe sipas kërkesës. Pakoja e saj e vetme ruan një temperaturë të rehatshme dhe një lartësi të kabinës prej 7,400 metrash.

Sisteme të përparuara të izolimit të zërit për avionët e biznesit, prezantimi i Silentium Air 300 Series Kit, një sistem i izolimit të zërit i bërë në mënyrë unike i zhvilluar në mënyrë unike bazuar në specifikimet inxhinierike të Bombardier Challenger 300. Instalimi i kompletit Silentium Air 300 Series përgjithësisht do të zvogëlojë nivelet e përgjithshme të zhurmës së kabinës me të paktën tre decibel, nivelet më të ulëta të zhurmës zvogëlojnë lodhjen e pasagjerëve dhe krijojnë një mjedis shumë më produktiv dhe të rehatshëm për biseda, përqendrim dhe argëtim audio / video.

Kabinë

Në kuvertën e fluturimit të dizajnuar në mënyrë ergonomike akomodohen dy ekuipazhe. Suita e avionikës bazohet në një Rockwell Collins Pro Line 21 me katër shfaqje kristali të lëngët 10in x 12 inç, një sistem të integruar të instrumenteve elektronike të fluturimit me katër tuba (EFIS) dhe një motor me dy tuba në sistemin e monitorimit të gjendjes gjatë fluturimit (EIFCMS).

Sistemet e fluturimit përfshijnë një radio roger të gjithëdrejtuar VHF të dyfishtë me një sistem uljeje të instrumentit të lidhur (VOR / ILS), një sistem të menaxhimit të fluturimit, një sistem automatik të drejtimit dhe referencës (AHRS), gjetjen automatike të drejtimit, pajisjet për matjen e distancës, global sistemin e pozicionimit, marrësin elektronik të paralajmërimit të afërsisë në tokë, TCAS II, një lartësimatës radari dhe një sistem të dhënash ajri.

Avioni është i pajisur me radar dixhital të motit Rockwell Collins. Një sistem anti-akull i ajrit rrjedh motor përdoret për skajet kryesore të krahëve dhe për buzët e nacelit të motorëve. Shkrirja elektrike përdoret për xhamin e përparmë dhe sondat pitot.

I integruar plotësisht me sistemin e avionikës Pro Line 21, Rockwell Collins FMS-5000 kombinon automatizmën e zvogëlimit të ngarkesës së punës në kuvertën e fluturimit me aftësinë e vërtetë të lundrimit me shumë sensorë. FMS-5000 sinkronizon funksionimin e të gjitha planeve anësore dhe vertikale të fluturimit përmes aftësisë VNAV të bashkuar ose këshilluese, mbështet planifikimin e kohës / karburantit dhe fluturon automatikisht gjatë rrugës, terminalit dhe procedurave të afrimit, si dhe siguron udhëzime për qasjen e humbur.

Bombardier Challenger 300 Kosto e Kartës

La Challenger 300 është një nga avionët më fleksibël të super-mesëm të disponueshëm për fluturime charter nga dhe në New York, me një gamë të gjerë të disponueshmërisë në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e charter a Challenger 300 fillon me rreth 7,000 dollarë në orë.

Tarifat e charterit për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantet dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të markës / modelit, orarit, kursit, totalit të pasagjerëve dhe bagazhit dhe faktorëve të tjerë

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për Challenger 300 zakonisht varion nga 13-14 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit, ai gjithashtu mund të shkojë mbi diapazonin e dhënë nëse prodhimi është i ri. Çmimi i një avioni në pronësi të mëparshme mund të jetë brenda $ 7-10 milion.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 3,220 nm Numri i udhëtarëve: 10 Kapaciteti i bagazhit: 106 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 470 knots Presioni i kabinës: 9.4 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 38,850 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 7,400 këmbë Pesha maksimale e uljes: 33,750 paund
Distanca e ngritjes: 4,950 këmbë Fillimi i prodhimit: 2003
Distanca e Uljes: 2,400 këmbë Fundi i prodhimit: 2014

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 68.6 Prodhuesi i motorit: Honeywell
Lartësia e jashtme: Këmbët 19.7 Modeli i motorit: HTF7000
hapje e krahëve: Këmbët 63.8 Djegia e karburantit: 266 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 23.7
Gjerësia e brendshme: Këmbët 7.2
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.1
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 35%

Harta e Diapazonit