Motorët privatë të avionëve Williams International

Williams International është lider botëror në zhvillimin, prodhimin dhe mbështetjen e motorëve të vegjël të turbinave me gaz.

Kompania në pronësi private operon R&D (kërkim dhe zhvillim) dhe R&O (riparim dhe riparim) jashtë selisë së tyre në Pontiac, Michigan.

Siç mund të shihet nga tabela më poshtë, motorët Williams International janë një opsion i popullarizuar në mesin e avionëve më të vegjël.

Motori jet po mirëmbahet në motorët Hangar - Williams International

E themeluar në vitin 1955, Williams ka zgjeruar zhvillimin, testimin, prodhimin dhe aftësitë e saj për të mbështetur produktet për të krijuar një organizatë të madhe, të gjithanshme me aftësinë për të përmbushur objektivat e rritjes në aviacionin, tregjet industriale dhe ushtarake.

Si një përpjekje private, vizioni qëndron i përqendruar, komunikimi është i drejtpërdrejtë, vendimet merren shpejt dhe përpjekjet përqendrohen në mënyrë efikase.

Motorët e mëposhtëm Williams International janë ato që fuqizojnë avionë privatë - si të kaluarën ashtu edhe të tanishëm.

Modeli i Motoritavion
FJ33-4A-19Cirrus Vision Jet SF50
FJ44-1APCessna Citation CJ1
FJ44-1APCessna Citation CJ1 +
FJ44-1AP-21Cessna Citation M2
FJ44-2ABeechcraft Kryeministri I
FJ44-2ABeechcraft Premier IA
FJ44-2CCessna Citation CJ2
FJ44-3ACessna Citation CJ3
FJ44-3ACessna Citation CJ3 +
FJ44-3A-24Cessna Citation CJ2 +
FJ44-3APTjetra 400XT
FJ44-3APTjetra 400XTi
FJ44-4ACessna Citation CJ4
FJ44-4APilatus PC-24
Williams International Motorët që ushqejnë avionët privatë

Motorët me performancë të lartë dhe me fuqi të lartë të Williams International janë të besueshëm, të testuar në kohë, kërkojnë më pak mirëmbajtje për shkak të një dizajni të thjeshtë, të thyer, funksionojnë në mjediset më të vështira dhe janë me efikasitet të karburantit.

Motorët që aktualisht janë të mbyllur në këto avionë privatë datojnë që në vitin 2000 me motorët FJ44-1AP që furnizojnë energjinë Cessna Citation CJ1.

Që nga ajo kohë, Williams International ka zhvilluar vazhdimisht motorët e tyre, duke i bërë ata më të lehtë dhe më efikas të karburantit.

Williams International kryesisht përqendrohet në aplikime më të vogla të motorëve. Për shembull, VLJ të tilla si Cirrus Vision Jet Cessna Citation M2. Sidoqoftë, avionë aq të mëdhenj sa të mesëm Pilatus PC-24 mundësohet nga motorët Williams International.

Sipas Williams, “motorët FJ33 / FJ44 mbështeten nga shërbimi më i mirë për klientët në industri - gjatë 21 viteve të fundit shërbimi ndaj klientit Williams ka tejkaluar të gjithë konkurrentët në sondazhet e pronarëve-operatorë, duke shënuar 5% më të lartë se konkurrenti më i afërt. Plani i mirëmbajtjes së motorit të Williams - i quajtur Programi i Sigurimit Total (TAP Blue) - ofron mbulim që asnjë konkurrent nuk mund të përputhet - madje duke përfshirë riparimin e dëmtimit të objektit të huaj (FOD) dhe përfshirjen e të gjitha buletineve të shërbimit. "