Motorët privatë të avionëve Rolls-Royce

Rolls-Royce thotë se për gati tre dekada, familja e tyre e motorëve të avionëve turbofan kanë vazhduar të shtyjnë kufijtë e asaj që është e mundur, pasi çdo model i ri vendos standarde të reja të performancës për aviacionin civil.

Në total, motorët e hapësirës ajrore civile Rolls-Royce kanë fituar më shumë se 100 milion orë fluturimi.

Ndërsa popullor në mesin e avionëve privatë - veçanërisht Gulfstream avionë - Rolls-Royce prodhon gjithashtu një larmi motorësh për avionë komercialë.

Për shembull, anëtarët e familjes së motorëve Trent tani janë në shërbim në Airbus A330, A340, A350 dhe A380, si dhe Boeing 777 dhe 787 Dreamliner.

Motori jet po mirëmbahet në motorët Hangar - Rolls-Royce

Sot më shumë se 3,300 avionë avionësh të biznesit janë në shërbim në të gjithë botën, duke ndihmuar kompanitë për të përmirësuar efikasitetin e biznesit, produktivitetin dhe duke mundësuar rritjen ekonomike.

Ato ofrojnë fleksibilitetin dhe lidhjen e kërkuar në një globalbota e mesme, fluturojnë krerët e shteteve anembanë globit, mbështesin përpjekjet humanitare ose lidhin familjet duke e bërë botën një vend më të vogël.

Motorët Rolls-Royce u mundësojnë airframerëve që të ofrojnë një kombinim perfekt të shpejtësisë, diapazonit, madhësisë, efikasitetit dhe besueshmërisë.

Motorët e mëposhtëm Rolls-Royce janë ata që fuqizojnë avionë privatë - si të kaluarën ashtu edhe të tanishëm.

Modeli i Motoritavion
AE3007A1EEmbraer Legacy 600
AE3007A2Embraer Legacy 650E
AE3007C1Cessna Citation X
AE3007C2Cessna Citation X+
BR700-710A1-10Gulfstream GV
BR700-710A2-20Bombardier Global 6000
BR710Gulfstream G550
BR710-A2-20Bombardier Global Ekspres
BR710-A2-20Bombardier Global 5000
BR710-A2-20Bombardier Global Express XRS
BR725Gulfstream G650ER
BR725Gulfstream G650
BR725-A1-12Embraer Legacy 650
Perla 700Gulfstream G700
SPEY 511-8Gulfstream GIII
SPEY 511-8Gulfstream GII
TAY 611-8Gulfstream G400
TAY 611-8Gulfstream G300
TAY 611-8Gulfstream GIVSP
TAY 611-8Gulfstream GIV
TAY 611-8CGulfstream G450
TAY 611-8CGulfstream G350
Rolls-Royce Motorët që ushqejnë avionët privatë

Motorët që aktualisht janë të mbyllur në këto avionë privatë datojnë që në vitin 1967 me motorët SPEY 511-8 që Gulfstream GII.

Që nga viti 1967, Rolls-Royce ka zhvilluar vazhdimisht motorët e tyre, duke i bërë ata më të lehtë dhe më efikas të karburantit.

Në përgjithësi, Rolls-Royce zhvillon motorë për avionë më të mëdhenj dhe më të rëndë. Këto avionë po shtyjnë kufijtë se si fluturojnë avionët.

Këto janë avionët që mund të fluturojnë më lart, më shpejt dhe më larg. Për shembull, Cessna Citation X Citation X+ janë dy avionët privatë më të shpejtë që kanë ekzistuar ndonjëherë.