Pratt & Whitney Kanada Motore Private Jet

Pratt & Whitney Canada është një global udhëheqësi i hapësirës ajrore me seli në Longueuil, Quebec. Ata po formojnë të ardhmen e biznesit, aviacionit të përgjithshëm dhe rajonal, si dhe helikopterëve dhe APU-ve.

Prodhuesit motorë reaktivë të avionëve të biznesit Pratt & Whitney Kanada, së bashku me motorët furnizues për avionët komercialë. Për më tepër, Pratt & Whitney Canada zhvillojnë dhe prodhojnë motorë pistoni dhe turboprop për aktivitete të përgjithshme të aviacionit.

Motori jet po mirëmbahet në motorët Hangar - Pratt & Whitney Canada

Pratt & Whitney Canada aktualisht prodhon katër klasa motorësh.

La PW800 motorri fuqizon gjeneratën e ardhshme të avionëve të biznesit. Designedshtë dizajnuar me mend me njerëz, performancë dhe shërbim ndaj klientit në zemër dhe mbështetet nga shërbimi i dorezave të bardha me një nga programet më të gjera të mbulimit të ofruara ndonjëherë.

La PW600 familja e motorëve është familja e preferuar e motorëve për një gjeneratë të re të avionëve të lehta në klasën e shtytjes prej 900 deri në 3,000 kile. Shtë kompakt, me efikasitet të karburantit, i pastër dhe ofron ekonomi të shkëlqyeshme të funksionimit. 

Familja e motorëve PW500 është udhëheqësi i pastër dhe i qartë në tregun shumë të kërkuar të pronësisë së pjesshme të avionëve të biznesit, duke furnizuar avionë të biznesit të mesëm në klasën e shtytjes prej 2,900 deri në 4,500 pound. Konsumi i tij i ulët i karburantit siguron ekonomi tërheqëse të funksionimit dhe mirëdashësi mjedisore.

Familja e motorëve PW300 fuqizon një linjë mbresëlënëse të avionëve të biznesit të madhësisë së mesme dhe njihet në klasën e shtytjes prej 4,700 deri në 8,000 lb për konsumin e saj të ulët të karburantit, funksionimin ekonomik dhe mirëdashjen mjedisore.

Motorët e mëposhtëm Pratt & Whitney Canada janë ato që ushqejnë avionët privatë - të kaluarën dhe të tashmen.

Modeli i Motoritavion
JT15D-1BCessna Citation I
JT15D-4BCessna Citation ISSH
JT15D-4BCessna Citation II
JT15D-4DMitsubishi Diamond 1A
JT15D-5ACessna Citation V
JT15D-5DCessna Citation V Ultra
JT15D-5RHawker 400XP
PT6A-52 *Beechcraft King Air 260
PT6A-6OA *Beechcraft King Air 360
PT6E-67XP *Pilatus PC-12 NGX
PW305Hawker 1000
PW305ABombardier Learjet 60
PW306AGulfstream G200
PW306CCessna Citation Sovereign
PW306DCessna Citation Sovereign+
PW306D1Cessna Citation Latitude
PW306D1Cessna Citation Longitude
PW307ADassault Falcon 7X
PW307DDassault Falcon 8X
PW308AHawker 4000
PW308CDassault Falcon 2000EX LEHTySISHT
PW308CDassault Falcon 2000LXS
PW308CDassault Falcon 2000S
PW308CDassault Falcon 2000LX
PW308CDassault Falcon 2000DX
PW308CDassault Falcon 2000EX
PW530ACessna Citation Të lumtë
PW535ACessna Citation Ende
GJ535BBCessna Citation Encore +
GJ535EEmbraer Phenom 300E
GJ535Embraer Phenom 300
PW545ACessna Citation XLS +
PW545ACessna Citation Lë pas
GJ545BBCessna Citation XLS
PW610FEklipsi 550
PW610FEklipsi 500
PW615FCessna Citation Mustang
PW617F-EEmbraer Phenom 100E
PW617F-EEmbraer Phenom 100
PW617F1-EEmbraer Phenom 100 EV
PW812DDassault Falcon 6X
GJ814GAGulfstream G500
GJ815GAGulfstream G600
PWC305ABombardier Learjet 60XR
Motorët Pratt & Whitney që avionët privatë të energjisë
* Motorët turboprop

Që nga marsi 2021, 1,100+ kompani ajrore përdorin motorët Pratt & Whitney Canada. Për më tepër, ka 13,400 klientë që përdorin motorët P&WC. Së bashku me motorët P&WC që janë në veprim në mbi 200 vende dhe territore.

Në total, aktualisht ka 63,000 motorë Pratt & Whitney Canada në shërbim aktiv.

Motorët që aktualisht janë të mbyllur në këto avionë privatë datojnë që në vitin 1971 me motorët JT15D-1B që furnizojnë energjinë Cessna Citation I.

Që nga viti 1971, Pratt & Whitney Canada kanë zhvilluar vazhdimisht motorët e tyre, duke i bërë ata më të lehtë dhe më efikas të karburantit.

Pratt & Whitney Canada prodhojnë motorë të të gjitha madhësive për një larmi aplikimesh. Siç mund ta shihni, motorët Pratt & Whitney Canada janë të aftë të ushqejnë VLJS, të tilla si Embraer Phenom 100 EV, deri në avionë të mëdhenj të tillë si Gulfstream G600.