Motorët privatë të avionëve të përgjithshëm elektrik

General Electric projekton dhe ndërton një larmi motorësh për qëllime tregtare dhe ushtarake.

Motorët për Boeing 777, Airbus A380 dhe 787 prodhohen të gjithë nga General Electric. Sipas GE, më shumë se 33,000 motorë të tyre aktualisht janë në shërbim.

Motori General Electric CF34
Motori General Electric CF34

Sigurisht, motorët që na interesojnë më shumë janë ata që fuqizojnë avionë privatë.

Motorët e mëposhtëm General Electric janë ato që ushqejnë avionë privatë - si të kaluarën ashtu edhe të tanishëm.

Modeli i Motoritavion
CF34-1ABombardier Challenger 601-1A
CF34-3ABombardier Challenger 601-3A
CF34-3ABombardier Challenger 601-3AER
CF34-3A1Bombardier Challenger 601-3R
CF34-3BBombardier Challenger 604
CF34-3BBombardier Challenger 605
CF34-3BBombardier Challenger 650
CF34-3B1Bombardier Challenger 850
CF34-10E7-BEmbraer Lineage 1000
CF34-10E7-BEmbraer Lineage 1000E
CFE738-1-1BDassault Falcon 2000
HF-120-H1AHondaJet
PasaportëBombardier Global 7500
Motorët elektrikë të përgjithshëm që furnizojnë avionët privatë

GE shpenzon mbi 1 miliard dollarë çdo vit në kërkime dhe zhvillime.

Motorët që aktualisht janë të mbyllur në këto avionë privatë datojnë që në vitin 1983 me motorët CF34-1A që furnizojnë energjinë Bombardier Challenger 601-1A.

Gama e motorëve CF34 është, siç mund ta shihni më lart, një gamë e njohur e motorëve. Këto motorë ushqejnë si avionët privatë ashtu edhe avionët komercialë.

Për më tepër, motorët e pasaportave GE fuqizojnë Bombardier Global 7500, një nga avionët më të shpejtë në qiell, me një shpejtësi maksimale të lundrimit 516 knots.