Kalo te përmbajtja kryesore

Kur bëhet fjalë për banjot e avionëve privatë, jo të gjithë avionët janë krijuar të barabartë.

Disa avionë privatë kanë tualete të shumta në bord. Disa kanë dushe. Të tjerët kanë një perde me një tualet të vogël kimik. Të tjerët nuk kanë fare tualet.

Prandaj, zgjedhja e avionit të duhur që do të përputhet me pritjet tuaja është kritike. Ja çfarë mund të prisni nga banjo në një avion privat.

A kanë banjo të gjithë avionët privatë?

Jo, jo të gjithë avionët privatë kanë banjë në bord.

Shumica e avionëve privatë e bëjnë këtë duke qenë e vërtetë për pothuajse të gjithë avionët e lehtë dhe më të mëdhenj.

Megjithatë, ka disa avionë shumë të lehtë që nuk kanë asnjë tualet në bord. Avionët privatë pa tualete në bord janë Eclipse 500, Eclipse 550 dhe Cirrus Vision Jet.

Në këto rrethana, do t'ju duhet të përdorni objektet në FBO para ose pas fluturimit tuaj. 

Arsyeja është se fluturimet e kryera në këta avionë shumë të lehtë janë kaq të shkurtër, zakonisht deri në një orë, saqë në shumicën e rasteve nuk kërkohet një tualet. 

Llojet e banjove të gjetura në avionët privatë

Ekzistojnë dy lloje banjosh që do t'i gjeni në një avion privat - gjysmë të mbyllura dhe plotësisht të mbyllura - së bashku me disa avionë, si p.sh. Global 7500, duke pasur një dush në bord.

Siç u përmend më parë, ka edhe disa avionë që nuk kanë pajisje tualeti në bord. Megjithatë, asnjë tualet nuk përfshihet si një lloj banjo në një avion biznesi. 

Tualet gjysmë i mbyllur

Siç sugjeron emri, një tualet gjysmë i mbyllur është ai që ofron një nivel privatësie, megjithëse shumë minimale.

Këto tualete zakonisht vijnë me atë që njihet si një tualet emergjence. Ky është një tualet kimik që përdoret vetëm kur është absolutisht e nevojshme.

Ky lloj tualeti gjendet në avionë më të vegjël, si p.sh Cessna Citation Mustang Embraer Phenom 100.

Ky lloj tualeti zakonisht ndodhet në pjesën e përparme të kabinës midis kabinës dhe kabinës me një perde privatësie për të siguruar një nivel ndarjeje nga pjesa tjetër e kabinës. 

Tualet plotësisht i mbyllur

Një tualet plotësisht i mbyllur është lloji që zakonisht imagjinohet kur mendohet se si janë tualetet me avion privat.

Ka shumë mënyra për të ndarë banjën nga kabina kryesore me opsione të njohura, duke përfshirë një derë lëkundëse, dyer të dyfishta ose dyer xhepi rrëshqitëse që takohen për të krijuar një derë solide.  

Këto tualete shpesh do të përfshijnë një tualet të shpëlarë në avionë më të mëdhenj dhe, veçanërisht në avionë të vegjël privatë, një sedilje lav të certifikuar që përfshin një rrip sigurie dhe jastëk të rehatshëm sediljeje.

Këta avionë më të vegjël shpesh kanë një tualet kimik për të reduktuar kompleksitetin dhe peshën. 

Dushe në bord

Për avionët dhe avionët e fundit me rreze të gjatë veprimi që janë konvertuar për përdorim privat, pasagjerët mund të gjejnë një dush në banjën e avionit.

Avionë të tillë si Embraer Lineage 1000E, Global 7500, dhe Gulfstream G600 opsionalisht mund të pajiset me dush në banjë. 

Duke pasur parasysh kërkesat e hapësirës për një dush në bord, si në aspektin vertikal ashtu edhe në atë të sipërfaqes, dushet mund të vendosen vetëm për avionët me banjo të mëdha të mbyllura.

Për më tepër, për të lehtësuar dushin kërkohet një vëllim i madh uji në bord. Kjo, natyrisht, rriti peshën e ngritjes.

Gulfstream G650 WC i brendshëm
Gulfstream G650 banjë

Si është privatësia në bord?

Siç përshkruhet me llojet e tualeteve në bord, privatësia mund të ndryshojë.

Nëse ka një tualet në avion, atëherë vizualisht ka një nivel të lartë privatësie, qoftë kjo një perde apo një derë e duhur.

Megjithatë, privatësia kryesore do të vijë nga izolimi i zërit të banjës.

Në këta avionë biznesi me rreze të gjatë, ka izolim të shkëlqyer të zërit dhe një distancë më të madhe nga kabina e pasagjerëve.

Për më tepër, shumë avionë privatë me rreze të gjatë kanë një kabinë në pjesën e përparme dhe të pasme të kabinës, që do të thotë se mund të zgjidhni opsionin më privat. 

Megjithatë, kur ka thjesht një tualet me një perde privatësie, ka më pak izolim të zhurmës. Si rezultat, këto pajisje duhet të përdoren vetëm kur është rreptësisht e nevojshme.

Si zbrazet tualeti në një avion biznesi?

Siç mund ta prisni kur keni të bëni me ujërat e zeza, procesi i zbrazjes së tualetit nga një avion privat është një proces i kujdesshëm dhe i përpiktë. Megjithatë, nuk është ndryshe nga ai i një aeroplani komercial, ka vetëm më pak volum. 

Pas uljes, anëtarët e ekuipazhit tokësor lidhin një automjet të specializuar me sistemin e jashtëm të depozitimit të mbetjeve të avionit.

kjo automjet, i referuar shpesh si "karrocë mjalti", më pas pompon mbeturinat nga rezervuarët e magazinimit në bord.

Mbetjet më pas transportohen në një objekt të përshtatshëm të menaxhimit të mbetjeve, ku trajtohen dhe asgjësohen sipas rregulloreve dhe standardeve mjedisore.

Kjo siguron nivelin më të lartë të higjienës dhe higjienës, duke ruajtur gjendjen e pacenuar të banjës tuaj të avionit privat.

Avionë shumë të Lehta

Very Light Jets janë avionët më të vegjël në treg, si p.sh Embraer Phenom 100 EV Cessna Citation Mustang.

Megjithatë, pavarësisht se janë avionët më të vegjël në treg, pajisjet e tualetit ndryshojnë ndjeshëm.

Për shembull, merrni Eclipse 500, Eclipse 550 dhe Cirrus Vision Jet. Këta avionë janë të destinuar për fluturime të shkurtra - në përgjithësi jo më shumë se 60 minuta.

Prandaj, vendimi u mor nga prodhuesit që një tualet mund të përjashtohej nga kabina. Kjo për shkak se pajisjet e banjës do të përdoren rrallë.

Kjo është një nga arsyet që këta avionë janë po aq të vegjël sa janë. Për më tepër, sa më pak pajisje në bord, aq më e ulët është pesha dhe madhësia e kabinës. Kjo jo vetëm që redukton kostot e përgjithshme të prodhimit, por gjithashtu zvogëlon kostot operative. Një fitim-fitues për pronarët që kërkojnë të fluturojnë me kërcime të shkurtra.

Hapi tjetër në rritje janë tualetet gjysmë të mbyllura. Në këto rrethana, do të gjeni një jastëk sediljeje të ngritjes që ekspozon një tualet kimik.

Nuk do të ketë dyer përreth sediljes dhe tualeti nuk derdhet. Megjithatë, mund të ketë një perde të lëvizshme të privatësisë.

Në kategorinë VLJ, shkelësi kryesor për tualetin e urgjencës është ai Cessna Citation Mustang. Me Mustang, lav gjysmë i mbyllur ndodhet midis kabinës dhe kabinës kryesore.

Megjithatë, edhe brenda kategorisë VLJ, ka avionë që kanë një tualet plotësisht të mbyllur.

Për shembull, HondaJet. Këtu ka një derë të fortë që ndan tualetin nga kabina kryesore. Për më tepër, ekziston një legen për larjen e duarve.

Gruaja e brendshme HondaJet duke përdorur buzëkuq në tualetin standard të Hondajet duke përdorur pasqyrën e kotësisë
Tualeti HondaJet

Banjo me avionë të lehtë

Pavarësisht se avionët e lehtë janë më të mëdhenj se VLJ-të, pajisjet e tualetit nuk janë dukshëm mbi ato të VLJ-ve të nivelit të lartë.

Përfitimi kryesor do të jetë më shumë hapësirë.

Duke pasur parasysh madhësinë e VLJ-ve, pasagjerët do të luftojnë të ngrihen në këmbë ndërsa janë në tualet.

Megjithatë, avionët e lehtë do të ofrojnë pak më shumë hapësirë ​​brenda banjës.

Tiparet tipike janë një formë e derës së fortë, qoftë kjo një derë lëkundëse, derë dypalëshe, derë xhepi rrëshqitëse ose një derë fizarmonike.

Në përgjithësi, shumica e avionëve të lehtë do të kenë një tualet që mund të shpëlahet, legen larëse, pasqyrë dhe ndoshta edhe disa depo.

Për më tepër, shumica e avionëve të lehtë do të kenë një rrip sigurie dhe mbulesë të disponueshme për tualetin. Kjo siguron një vend shtesë, të certifikuar pasagjeri.

Bombardier Learjet 75 banjo
Bombardier Learjet 75 Banjo

Avionë të mesëm

Përmirësimi nga avionët e lehtë në avionë të mesëm është i ngjashëm me atë të VLJ-ve në avionë të lehtë.

Objektet bazë mbeten të njëjta - një tualet për shpëlarje, lavaman, pasqyrë dhe disa depo.

Megjithatë, përmirësimi kryesor është më shumë hapësirë ​​dhe potenciali që hapësira të përdoret si një zonë private veshjeje.

Duke qenë se këta janë avionët që po përdoren për të fluturuar deri në pesë orë, ambientet e tualetit janë më të rëndësishme se avionët që fluturojnë vetëm për një orë.

Për më tepër, kabina e një avioni mesatar është më e madhe, duke përkthyer në më shumë hapësirë ​​në banjë.

Embraer Legacy 500 lavaman banjo me zbukurime të zeza për piano
Embraer Legacy 500 Tualeti

Banjo me avion të madh

Avionët e mëdhenj janë vendi ku ambientet e banjës fillojnë të bëhen emocionuese. Për më tepër, avionët e mëdhenj janë pika në të cilën banja mund të fillojë të përdoret pikërisht për atë - larje.

Duke qenë se këta janë avionë që fluturojnë, në disa raste, deri në 14 ose 15 orë, objektet duhet të jenë të patëmetë.

Për më tepër, duke pasur parasysh se disa nga avionët e mëdhenj të nivelit të lartë kushtojnë mbi 70 milionë dollarë, pajisjet e banjës duhet të jenë të cilësisë më të lartë.

Me disa avionë me rreze të gjatë, do të gjeni më shumë të njëjtat në banjë – që është një tualet me shpëlarje, lavaman, pasqyrë dhe ruajtje. Megjithatë, hapësira rritet, objektet dhe pajisjet janë të cilësisë më të lartë dhe ka të ngjarë të ketë ndriçim më të mirë.

Megjithatë, kur filloni të futeni në territore të tilla si Bombardier Global familja, flamuri Gulfstream familjen dhe flamurin Dassault aeroplanët, ambientet e banjës arrijnë lartësi të reja.

Kjo shihet jo vetëm për sa i përket objekteve më të rëndësishme, por edhe dritave natyrore, si p.sh. një çati xhami në disa avionë dhe një dush.

Për më tepër, disa avionë të mëdhenj mund të pajisen me tualete të shumta. Prandaj, nëse një pasagjer përdor dushin, kjo nuk i pengon pasagjerët e tjerë të përdorin tualetin.

Vip Airliners Banjë

Vip Airliners i çojnë pajisjet e banjës në një nivel edhe më të madh.

Kur bëhet fjalë për avionët si Boeing Business Jets (BBJ), Airbus Corporate Jets (ACJ) dhe Embraer Lineage 1000E, ka shumë hapësirë ​​për të punuar. Për më tepër, këta avionë janë aq të personalizueshëm saqë pothuajse çdo gjë shkon.

Në disa raste, pronarët kanë mundësi për banjo të shumta, objekte spa, madje edhe banja turke.

Në përgjithësi, pasagjerët do të gjejnë një tualet dhe dush të disponueshme në mes të avionit, së bashku me pajisjet e brendshme në pjesën e pasme të bashkangjitur me VIP-në. dhomë gjumi. Është gjithashtu e mundshme që do të ketë një tualet përpara për ekuipazhin.

Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage Banjo 1000E

përmbledhje

Kur bëhet fjalë për banjot në avionë privatë, ekziston një gamë mjaft e konsiderueshme. Prandaj, është e rëndësishme të kontrolloni se cilat lehtësira mund të prisni në avionin tuaj specifik.

Për shembull, Cessna Citation Mustang me vetëm një tualet kimik që nuk mund të shpëlahet pas një perdeje, deri në të Falcon 8X me dush në bord.

Për më tepër, edhe brenda së njëjtës klasë, mund të ketë ndryshime të konsiderueshme në objekte, siç e keni parë me HondaJet. Një avion që mbushet shumë në një zonë kaq të vogël.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.