Kush është pronari tipik i avionit privat?

Avionët privatë janë shpesh të rrethuar nga një ajër misterioz. Ka një numër të madh pyetjesh rreth njerëzve që fluturojnë me avion privat, së bashku me atë se kush i zotëron ato.

Shpesh supozohet se avionët privatë përdoren ekskluzivisht nga të famshëm. Megjithatë, ka shumë individë dhe kompani të tjera që zotërojnë një avion privat.

Këtu, ne do të eksplorojmë se kush është pronari tipik i avionit privat. Të dhënat janë me mirësjellje të Wealth-X "Në qendër të vëmendjes pronarët e avionëve privatë".

Te ardhura neto

Së pari, sa është vlera neto e pronarit tipik të avionit privat?

Siç mund ta prisni, vlera mesatare neto e pronarit tipik të avionit privat varet nga madhësia e avionit. Në përgjithësi, sa më i madh të jetë avioni, aq më i madh është kostoja e blerjes, mirëmbajtjes dhe funksionimit të tij.

Për shembull, avionët më të mëdhenj pothuajse gjithmonë do të djegin më shumë karburant sesa avionët më të vegjël. Për më tepër, kostoja për ruajtjen, ekuipazhin dhe mirëmbajtjen do të jetë më e madhe se një avion më i vogël. Për më tepër, avionët më të mëdhenj zakonisht përdoren për misione më të gjata. Kjo do të thotë se kostoja totale e misionit do të jetë më e madhe se ajo e një avioni më të vogël.

Prandaj, vlera neto e pronarëve të avionëve privatë rritet me madhësinë e avionit.

Për avionët shumë të lehtë dhe të lehtë, pasuria mesatare e pronarit tipik është 60 deri në 70 milionë dollarë. Pronarët e avionëve të përmasave të mesme dhe super të mesme zakonisht kanë një vlerë neto prej 120 milion dollarë.

Dhe së fundi, ka avionë të mëdhenj. Këto janë kremi i avionëve të biznesit për sa i përket madhësisë dhe teknologjisë kryesore. Kjo është kategoria që përmban Bombardier Global 7500 dhe Gulfstream G700. Dy nga avionët më të fundit, më të avancuar që janë aktualisht në dispozicion. Për më tepër, çmimi i ri për këto asete është në intervalin mesatar prej 70 milionë dollarësh.

Si rezultat, pasuria mesatare për pronarët e avionëve të mëdhenj është 270 milionë dollarë.

Industri

Pra, tashmë dihet pasuria mesatare që është e zakonshme për të pasur një avion privat. Megjithatë, cilat industri i kushtojnë këta pronarë shumicën e kohës së tyre?

Ju lutemi vini re, analiza e mëposhtme bazohet në industrinë kryesore të cilës të pasurit i kushtojnë pjesën më të madhe të kohës. Kjo nuk është domosdoshmërisht industria që krijoi pasurinë e tyre.

Çuditërisht, industria kryesore numër një për pronarët e avionëve privatë është banka dhe financa. Pak më pak se 22% e të gjithë pronarëve të avionëve privatë i përqendrojnë përpjekjet e tyre në sektorin bankar dhe financiar.

Shumë larg me pak më pak se 13% ka shërbimet e biznesit dhe konsumatorit. Pasuar nga pasuritë e paluajtshme me 8.6%, mikpritja dhe argëtimi me 5.3%, dhe prodhimi me 5.2%.

Industria private e pronarëve të avionëve privatë
Industria kryesore e pronarëve të avionëve privatë (burimi: Wealth-X)

Kur bëhet fjalë për interesat, pasionet dhe hobi të pronarëve të avionëve privatë, mbi 50% e grupit e konsiderojnë filantropinë si interesin e tyre parësor. Kjo pasohet nga sporti me 35%, jashtë me 33%, politika në një të katërtën dhe të folurit publik afër.

Lokacioni

Pra, ku ndodhen të gjithë këta pronarë? Për më tepër, ku janë të regjistruar të gjithë avionët privatë?

Siç do të dyshonit, shumica e individëve me vlerë shumë të lartë neto (UHNW) dhe me vlerë shumë të lartë neto (VHNW) janë të vendosur në Amerikën e Veriut. (Individët e UHNW me një vlerë neto prej 30 milion dollarë plus. Individët e VHNW me një vlerë neto prej 5 milion dollarë deri në 30 milion dollarë).

Wealth-X identifikon pak më shumë se 1.1 milion individë UHNW të vendosur në Amerikën e Veriut, së bashku me pak më shumë se 112,000 individë VHNW.

Prandaj, nuk do të jetë befasi që Shtetet e Bashkuara janë vendi me numrin më të madh të pronarëve të avionëve privatë. Kjo ndiqet nga afër nga Brazili, më pas Kanadaja, Meksika dhe në fund Gjermania.

Për sa i përket numrit të avionëve të regjistruar, Amerika e Veriut dominon.

Globally ka pak më pak se 22,500 avionë privatë në shërbim. 70% e të gjithë avionëve privatë janë të regjistruar në Amerikën e Veriut.

Pas Amerikës së Veriut, Evropa është rajoni me më shumë avionë privatë, duke zënë rreth 13% të të gjithë avionëve.

Është e rëndësishme të theksohet këtu se ka faktorë të tjerë përveç pasurisë që ndikojnë në pronësinë e avionëve privatë. Faktorë të tillë si pjekuria e tregut, niveli i infrastrukturës, trajtimi tatimor dhe kultura e avionëve privatë janë të gjithë kritikë.

Për shembull, kjo mund të shihet me raportin e avionëve privatë ndaj individëve të pasur. Azia është rajoni me numrin e dytë më të lartë të individëve të pasur. Megjithatë, ka afërsisht të njëjtin numër avionësh privatë si Amerika e Jugut, e cila ka rreth 10% po aq njerëz të pasur. Për më tepër, Evropa ka rreth dy herë më shumë avionë privatë, pavarësisht se ka rreth 10% më pak individë të pasur në krahasim me Azinë.

HondaJet Jashtme në tokë me një familje prej katër vetësh dhe një qen që largohen nga avioni "

moshë

Kur bëhet fjalë për demografinë e pronarëve të avionëve privatë, global mesatarja është 63.6 vjeç.

Megjithatë, mosha mesatare mund të ndahet në tre segmente. Së pari, pronarët nën 50 vjeç, pronarët midis 50 dhe 70 dhe së fundi, pronarët mbi 70 vjeç.

Siç mund ta prisni, grupmosha nën 50 vjeç është më e vogla. Vetëm 6.9% e të gjithë pronarëve të avionëve privatë janë nën 50 vjeç.

Duke lëvizur lart, 93% e të gjithë pronarëve të avionëve privatë janë mbi 50 vjeç. Shumica janë të moshës 50-70 vjeç, me rreth 50% të të gjithë pronarëve të avionëve privatë që janë brenda kësaj grupmoshe.

Avionët privatë duke pritur në platformë

Kategoria e fundit janë mbi të 70-at, me rreth 43% të të gjithë pronarëve të avionëve privatë që i përkasin kësaj kategorie.

Kjo shpërndarje moshe mund të zbërthehet edhe më tej duke shikuar kllapat e moshës për secilën kategori avionësh.

Siç pritej, grupmosha 50 – 70 dominon të gjitha kategoritë me një përjashtim – avionët e lehtë. Brenda kategorisë së avionëve të lehtë, vetëm 43.8% e pronarëve janë të moshës 50 – 70 vjeç. Përkundrazi, mosha dominuese është 70 plus, me 50.6% të të gjithë pronarëve të avionëve të lehtë të moshës mbi 70 vjeç.

Për më tepër, kur bëhet fjalë për pronarët e avionëve nën moshën 50 vjeç, dy kategoritë më të njohura janë avionët shumë të lehtë dhe avionët e mëdhenj, ku të parët janë më të njohurit. Përafërsisht 10% e të gjithë avionëve shumë të lehtë janë në pronësi të individëve nën 50 vjeç. Ndërkohë, rreth 8% e të gjithë avionëve të mëdhenj janë në pronësi të individëve nën moshën 50 vjeç.

Gjini

Pothuajse çdo pronar i regjistruar i një avioni privat në mbarë botën është një burrë. Për të qenë të saktë, 97% e të gjithë pronarëve të avionëve privatë janë burra.

Kjo është pak më e lartë se individët që janë pronarë të pjesshëm të avionëve (96.6% e pronarëve të pjesshëm të avionëve janë burra).

Është interesante se kjo është më e lartë se shpërndarja gjinore e popullsisë së përgjithshme të UHNW ku 89.8% janë burra.

Ngjashëm me moshën, është e mundur të shikohet shpërndarja bazuar në madhësinë e avionit.

Të dhënat na lejojnë të konkludojmë se gratë kanë më shumë gjasa të zotërojnë avionë më të mëdhenj dhe se pothuajse çdo avion shumë i lehtë është në pronësi të një burri.

Shpërndarja sipas gjinisë është si më poshtë:

  • Avionë shumë të lehtë - 98.9% meshkuj, 1.1% femra
  • Aeroplanë të lehtë - 97.2% meshkuj, 2.8% femra
  • Avionë me madhësi të mesme - 97.7% meshkuj, 2.3% femra
  • Avionë të mëdhenj - 95.5% meshkuj, 4.5% femra

përmbledhje

Nga këto të dhëna, ka disa përfundime të forta që mund të nxirren për pronarin tipik të avionit privat.

Profili më i zakonshëm i pronësisë së avionit privat është një mashkull mbi moshën 50 vjeç nga Amerika e Veriut, me pasion për filantropinë.

Sigurisht, ka disa përfundime të tjera që mund të nxirren, megjithatë, ato nuk janë aq të qarta.

Për shembull, banka dhe financa janë industria më e njohur në të cilën punon një pronar avion privat. Vlera neto zakonisht është më e madhe se 60 milionë dollarë.