Kalo te përmbajtja kryesore

Ndarja e avionit privat është një nga mënyrat më të lira për të fluturuar me avion privat.

Kjo është një mënyrë tjetër me të cilën mund të merrni me qira një avion privat, që do të thotë se po blini një vend në një avion privat, në vend që të jeni i vetmi pasagjer në fluturimin privat. 

Ndarja e avionëve privatë mund të jetë me kosto efektive dhe e përshtatshme, por gjithashtu mund të ketë edhe disavantazhe.

Më poshtë do të shqyrtojmë ndarjen e avionëve privatë në mënyrë më të detajuar, në mënyrë që të mund të merrni një vendim të informuar në lidhje me mënyrën se si i rezervoni fluturimet tuaja.

Çfarë është Sharing Private Jet?

Siç u përmend, ndarja e avionit privat është kur ndani një avion privat me të huajt pasi sapo keni blerë një vend në avion.

Më në detaje, ndarja e avionëve privatë lejon që një grup i vogël pasagjerësh privatë të bashkojë burimet për të mbuluar koston e një avioni privat.

Secili pasagjer paguan për ndenjësen e tij, dhe kjo i shtohet kostos së qiradhënies së avionit privat.

Është e ngjashme me idenë e një shërbimi të përbashkët të makinave, por në vend të kësaj në qiell.

Baza e apelit të një aksioni jet është se është më kosto efektive sesa të marrësh me qira një avion privat vetë.

Sidoqoftë, ndërsa po e ndani avionin me pasagjerë të tjerë, shtrohet gjithashtu pyetja nëse ky në të vërtetë konsiderohet si fluturim privat.

Përgjigja për këtë mund të jetë për debat.

Kjo është për shkak se fluturimi me avion privat ka shumë përfitime, duke zgjedhur në mënyrë thelbësore rrugën tuaj dhe kohën e nisjes.

Prandaj, nëse po e ndani avionin me të tjerët, ata të gjithë kanë një informacion në itinerarin dhe kohën.

Si rezultat, ju humbni një nivel të caktuar të kontrollit të fluturimit. Ndërsa ju do të fluturoni me një avion privat, a do të thotë kjo domosdoshmërisht se jeni duke fluturuar privatisht?

Ndarja e avionit privat, grua me shampanjë

Mund të ndani Fluturime Private Jet?

Thjesht sepse diçka ekziston dhe është teorikisht e mundur nuk do të thotë domosdoshmërisht se mund të ndodhë në praktikë.

Prandaj, është e rëndësishme të merret parasysh kur është e mundur të ndahen fluturimet me avion privat.

Përgjigja varet kryesisht nga politikat e operatorëve të avionëve privatë ose ndërmjetësve që lehtësojnë marrëveshjen e ndarjes.

Nuk mund të telefononi asnjë ndërmjetës apo operator avioni privat dhe të kërkoni vetëm një vend të vetëm në avion. Shumica e operatorëve do të vetëm jepni me qira të gjithë avionin.

Prandaj, ju duhet të siguroni një kompani private të specializuar për ndarjen e sediljeve të avionëve, si p.sh Çarter Jet Airlines.

Është e mundur të ndani fluturime me avion privat dhe të rezervoni vetëm një vend, megjithatë, numri i opsioneve është mjaft i kufizuar atje, pasi në shumë rrethana nuk ka aspak kuptim kundrejt linjave ajrore komerciale.

Përfitimet e ndarjes së avionëve privatë

Tani, ka disa avantazhe për ndarjen e avionëve privatë.

Kryesisht, avantazhi është paratë që po kurseni duke ndarë koston mes një grupi pasagjerësh, në vend që ta paguani faturën tërësisht vetë.

Nuk ka as shumë kufizime për ndarjen e avionëve.

Në varësi të linjës ajrore private dhe madhësisë së avionit, numri i vendeve ose pasagjerëve mund të jetë mjaft i pakufizuar.

Sasia e vendeve të disponueshme gjithashtu lidhet me përballueshmërinë dhe koston e reduktuar.

Natyrisht, sa më shumë pasagjerë të ndajnë koston, aq më e ulët do të jetë kostoja për person.

Me ndarjen e avionit, ju mund të ulni koston në rreth 75% të çmimit të një avioni të rregullt privat. 

Ju gjithashtu mund të fluturoni ende në një numër vendesh dhe mund ta personalizoni udhëtimin tuaj me ndarjen e avionit privat, gjë që nuk do të mund ta bënit nëse do të rezervonit një vend në një avion komercial.

E vetmja paralajmërim këtu është se ju duhet ta koordinoni këtë me pasagjerët e tjerë në pjesën tuaj të avionit.

Embraer Phenom 300 Brendshme

Negativët e ndarjes së avionëve privatë

Tani, sigurisht, ka të meta edhe për ndarjen e avionëve privatë. 

Më e dukshme nga këto është se ju nuk jeni i vetmi pasagjer në avionin privat. Kjo është një nga pjesët më të mira të rezervimit të një aeroplani privat, kështu që mund të jetë një pengesë e madhe.

Jo vetëm që nuk jeni i vetmi pasagjer, por nuk mund të vendosni se cilët janë pasagjerët e tjerë me të cilët do të fluturoni në një aeroplan. 

Gjithashtu, nuk keni aq shumë kontroll mbi itinerarin e fluturimit sa do të kishit nëse do të kishit rezervuar një avion privat vetëm për veten tuaj, në vend të ndarjes së ndenjëseve. 

Për shembull, ju nuk mund të zgjidhni saktësisht se kur do të fluturoni ose saktësisht se ku do të ngriheni dhe ulet, siç mund të bëni nëse nuk jeni duke ndarë avionët.

Të gjitha këto të meta na sjellin në pyetjen që shtruam më herët - a është ky fluturim vërtet privat, nëse i keni ende këto kufizime? Ajo heq shumë nga lehtësitë e qiradhënies së një aeroplani privat.

Sa kushton një avion privat i përbashkët?

Kur rezervoni një vend në një avion privat për një pjesë të avionit, zakonisht kaloni përmes operatorëve që ofrojnë këtë shërbim.

Ata që ofrojnë këtë shërbim zakonisht quhen operatorë fluturimi ose ndërmjetës.

Ata koordinohen në përputhje me rrethanat në anën e pasme për t'ju çuar atje ku duhet të jeni me një grup pasagjerësh të cilët gjithashtu duhet të shkojnë në të njëjtin vend.

Një operator që e ofron këtë është Gjetësi i avionëve.

Ju mund t'i kontaktoni ata përmes faqes së tyre dhe ata do të ndihmojnë në organizimin e një ndarjeje jet për nevojat tuaja. Ka shumë vende ku ata, ose shërbime të tjera të avionëve privatë, mund t'ju çojnë.

Një shembull i aksioneve të avionëve privatë nga Jet Finder është një rrugë nga Dubai në Londër. Kostoja për person për këtë rrugë është vlerësuar në 12,500 USD. 

Megjithatë, çmimi mund të ndryshojë në varësi të faktorëve si sasia e pasagjerëve në pjesën e avionit dhe lloji i avionit. Kjo rrugë e veçantë kërkon një avion të rëndë ose ultra të gjatë.

Kjo është arsyeja pse është gjithmonë e rëndësishme të kërkoni një kuotë të personalizuar, në vend që të hiqni dorë nga çmimi i listuar në një faqe interneti. Këto duhet të trajtohen vetëm si vlerësime.

Një rrugë tjetër në Jet Finder është nga Nju Jorku në Los Anxhelos. Kjo rrugë mund të bëhet me një aeroplan më të vogël dhe për këtë arsye vlerësimi bazohet në këtë informacion. 

Një avion i mesëm ose më i madh mund ta arrijë këtë itinerar fluturimi. Një vlerësim për një vend në këtë rrugë është 5,000 USD.

Dassault Falcon 2000EX EASy Ndarja e avionëve privatë të jashtëm

Përfundim

Ndarja e avionit privat mund të mos jetë një term me të cilin jeni njohur kur shkoni të rezervoni një fluturim privat.

Megjithatë, nëse jeni duke kërkuar për një opsion me kosto efektive, një pjesë e avionit mund të jetë një alternativë e shkëlqyer.

Ai bie në hapësirën midis një avioni privat dhe një avioni komercial.

Me një pjesë të avionit, ju ende merrni komoditetin dhe fleksibilitetin e shtuar të një fluturimi privat, por me një kosto më të ulët dhe pasagjerë të tjerë, megjithëse do të ketë më pak se në një aeroplan komercial.

Sidoqoftë, ndarja e avionëve privatë mund të mposht gjithashtu qëllimin e fluturimit privat në radhë të parë. Në fund të fundit, ju zakonisht rezervoni një aeroplan privat për fleksibilitet dhe kontroll. 

Ndërsa një pjesë e avionit privat ofron më shumë nga kjo sesa në një aeroplan komercial, mund t'ju duhet gjithashtu të sakrifikoni pika të caktuara nëse ato nuk funksionojnë për grupin e pasagjerëve që është pjesa juaj e avionit në tërësi. 

Nëse qëllimi juaj është të kurseni para ndërsa keni ende një përvojë më private, atëherë një aksion me avion privat mund të jetë një zgjedhje e përsosur.

Sidoqoftë, një këmbë e zbrazët është një alternativë e shkëlqyer për të fluturuar privat me një kosto shumë të reduktuar. Me një këmbë të zbrazët do ta keni të gjithë avionin për vete gjithashtu.

Megjithatë, nëse jeni duke fluturuar privatisht në mënyrë që të mund të keni kontroll mbi faktorët si personalizimi i itinerarit dhe kush është në bord me ju, atëherë mund të mos dëshironi të shkoni me një pjesë të avionit. 

Në fund, bëhet fjalë për preferencat personale dhe prioritetet kur rezervoni fluturime private.