Udhëtimi me kafshë shtëpiake me avion privat

HondaJet Jashtme në tokë me një familje prej katër vetësh dhe një qen që largohen nga avioni "

Kafshët shtëpiake janë shoqëruesit tanë besnikë.

Nëse një festë ose një udhëtim pune është i afërt, shumë njerëz do të kenë pyetjen se si e transportoni mikun e tyre të dashur me katër këmbë?

Në rastin më të mirë, mund t'u kërkoni anëtarëve të familjes ose një shoku të ngushtë që të kujdeset për kafshën tuaj. Përndryshe, ju mund të rezervoni një lukuni ku të qëndrojë kafsha juaj.

Megjithatë, shumica e pronarëve të kafshëve shtëpiake nuk duan të qëndrojnë pa të dashurit e tyre. Prandaj, shpesh mund të preferohet të udhëtoni me kafshën tuaj shtëpiake, në mënyrë ideale në kabinën e avionit me ju. Fatkeqësisht, kjo shpesh nuk është e mundur me shumicën e fluturimeve komerciale, të planifikuara të linjave ajrore.

Marrja e kafshëve shtëpiake me vete në fluturimet e planifikuara

Në shumicën e linjave ajrore, qentë dhe macet zakonisht ndahen nga pronarët e tyre. Kafshët transportohen në një kuti të ngushtë transporti në ndarjen e bagazhit.

Për kafshën, ky lloj transporti nuk është mënyra më e rehatshme për të udhëtuar. Kafshët shpesh mund të vuajnë, duke qenë se janë të ndarë nga kujdestarët e tyre dhe shpesh arrijnë në destinacionin e tyre të stresuar dhe të rraskapitur.

Kur udhëtoni në mbaj, ka edhe luhatje të theksuara të temperaturës. Kjo, natyrisht, për shkak se hapësira e bagazheve për kafshët nuk është e rregulluar aq mirë sa kabina e pasagjerëve.

Si rezultat, kujdestari i kafshës shtëpiake shpesh do të fluturojë ndërsa shqetësohet për mikun e tyre me katër këmbë, duke rritur stresin e pronarit gjatë fluturimit.

Avantazhi i udhëtimit me avion privat me kafshë shtëpiake

Udhëtimi me avion privat, nga ana tjetër, ofron një zgjidhje komode për njerëzit dhe kafshët. Kjo sepse, kur fluturon me avion privat, kafsha mund të fluturojë me pronarët e saj në kabinën e avionit. Vini re se jo të gjitha kartat e avionëve privatë do të lejojnë një kafshë shtëpiake në bord. Kjo është në diskrecionin e pronarit të avionit. Gjithmonë duhet të kontrolloni përpara se të merrni me qira një avion privat nëse mund ta merrni ose jo kafshën tuaj në bord.

Mace


Marrja e një kafshe në kabinë do t'i lejojë kafshës shtëpiake të gëzojë të njëjtin nivel rehatie në bord si ne njerëzit. Për më tepër, ka shumë më pak stres nga mosndarja nga njëri-tjetri. Për më tepër, gjithmonë mund të siguroheni që kafsha juaj të jetë e lumtur dhe e shëndetshme gjatë fluturimit.

Bëni një udhëtim pa stres në aeroport

Dihet mirë se kafshët janë më të relaksuara kur udhëtojnë në mjedise dhe ambiente të njohura, veçanërisht kur udhëtojnë me pronarët e tyre.

Kur fluturoni me avion privat, stimujt e jashtëm, të panjohur minimizohen. Kafsha shtëpiake mund të drejtohet drejt e deri në avion dhe nuk ka nevojë të kalojë një kohë të gjatë duke pritur për aeroplanin.

At Aeroporti i Dyseldorfit, shërbimi popullor shërbëtor ofron një opsion parkimi veçanërisht të përshtatshëm. Këtu, ju drejtoni makinën tuaj direkt në terminal dhe ia dorëzoni atje një punonjësi që kujdeset për parkimin e lodhshëm për ju.

Pas kthimit, makina do të jetë përsëri përpara e siguruar në terminalin e mbërritjes. Kjo eliminon shëtitjet e gjata me bagazhe dhe kafshë shtëpiake. Si rezultat, kursehet shumë kohë dhe përpjekje.

Kërkesat për të fluturuar me avion privat me kafshë shtëpiake

Është e rëndësishme të mbani mend se, së bashku me pasagjerët njerëzorë, kafshët shtëpiake do të kenë nevojë për dokumentet e tyre të udhëtimit.

Në varësi të vendit ku po udhëtoni, kërkohen ID të ndryshme dhe certifikata vaksinimi. Prandaj, sigurohuni që të kontrolloni përpara se të fluturoni.

Për shembull, në shumë vende, kafsha juaj duhet të ketë një vaksinë të përditësuar kundër tërbimit për të hyrë në vend.

Sa herë që merrni një kafshë shtëpiake me avion privat, sigurohuni që të informoni paraprakisht palën përkatëse në mënyrë që të gjithë të jenë të përgatitur. Nëse jeni duke marrë me qira, ky do të jetë ndërmjetësi juaj i statutit. Për Jet Card dhe Pronarët Fractional, ky do të jetë departamenti i fluturimit. Nëse zotëroni avionin tuaj – ndërkohë që nuk do të keni nevojë për miratim nga pronari për të fluturuar (me kusht që të jeni pronari) – duhet të informoni përsëri departamentin tuaj të fluturimit ose menaxherin e avionit.