Avioni Ultimate Light - Embraer Phenom 300E V Nextant 400XTi Vs Cessna Citation CJ3 +

E ardhshme 400XTi e jashtme

Konkurrenca përfundimtare midis tre avionëve më të zakonshëm të dritës në treg: Embraer Phenom 300E, Tjetra 400XTi dhe Cessna Citation CJ3 +.

La Phenom 300E është avioni më modern këtu, me dërgesat që kanë filluar në 2018. 400XTi dhe CJ3 + janë më të vjetër, me dërgesat që kanë filluar në 2014. Për më tepër, mbani në mend se 400XTi është ndërtuar në Beechjet 400A / XP, pasi është modifikuar rëndë dhe të modernizuar. Mësoni më shumë rreth 400XTi këtu.

Nëse fluturoni me avion privat, cili është avioni më i mirë i dritës për të zgjedhur?

Embraer Phenom 300E e jashtme në tokë me derën e hapur në perëndim të diellit
Embraer Phenom 300E
Tjetra 400XTi
Cessna Citation Jashtme CJ3 Plus
Cessna Citation CJ3 +

Shpejtësi

Së pari, shpejtësia e lundrimit. Kjo është një metrikë që është e lehtë për tu kuptuar dhe krahasuar.

La Embraer Phenom 300E qartë e fiton këtë raund me një shpejtësi të shpejtë lundrimi prej 464 knots. Duke ndjekur nga afër në Nextant 400XTi me një shpejtësi të shpejtë lundrimi prej 447 knots. Ngecur mjaft larg është CJ3 + me një shpejtësi të shpejtë lundrimi prej 416 knots.

A do të vërehet ky ndryshim në botën reale? Shanset nuk ka të ngjarë. Në varësi të distancës së fluturimit mund të kërkohet një shpejtësi lundrimi më ekonomike. Sidoqoftë, edhe në këto skenarë CJ3 + do të jetë më i ngadaltë se dy të tjerët - të gjitha gjërat janë të barabarta. Për më tepër, një shpejtësi më e lartë e lundrimit nuk do të thotë vetëm një udhëtim më i shkurtër, por edhe më pak kohë në kornizën ajrore, motorët etj. Më pak kohë rezulton në një vlerë më të lartë në pronësi dhe intervale më të gjata ndërmjet mirëmbajtjes.

Varg

Diapazoni maksimal i secilit avion është praktikisht identik. Nextant 400XTi vjen i fundit në këtë raund me një distancë maksimale prej 2,003 miljesh detare. Me vetëm 7 milje detare të një diapazoni shtesë Phenom 300E është në gjendje ta mposhtë atë. Sidoqoftë, fituesi i qartë këtu është Cessna Citation CJ3 + me një diapazon maksimal prej 2,040 milje detare.

Kjo i jep secilit avion një distancë të mjaftueshme për të fluturuar distancën nga New York në Las Vegas (vetëm).

Largësia në distancë

Distanca e ngritjes është vendi ku numrat fillojnë të ndryshojnë me Cessna CJ3 + duke marrë kurorën, por vetëm vetëm.

Ashtë një garë e ngushtë midis Phenom 300E dhe CJ3 +, me vetëm 29 metra diferencë në të. Cessna Citation CJ3 + ka një distancë minimale ngritjeje prej 3,180 metrash. 29 metra prapa është Embraer Phenom 300E me një distancë minimale ngritjeje prej 3,209 metrash. Krejt një mënyrë prapa ne gjejmë Nextant 400XTi, me një distancë minimale ngritjeje prej 3,821 metrash.

Kjo është një fushë që në botën reale potencialisht do të vërehet. Një distancë më e shkurtër e ngritjes do të thotë që një aeroplan mund të ulet në më shumë aeroporte. Sa më shumë aeroporte të mund të ulet një aeroplan, aq më e shkurtër do të jetë koha juaj e udhëtimit. Kjo është për shkak se ju mund të uleni në një aeroport që është më afër destinacionit tuaj përfundimtar.

Një ndryshim prej 600 këmbësh - në kushte optimale - është një ndryshim mjaft i besueshëm për të marrë në konsideratë opsionet nga afër, varësisht nga aeroportet në të cilat dëshironi të fluturoni.

Distanca e Uljes

Distanca minimale e uljes tregon një histori tjetër. Embraer Phenom 300E del shumë përpara dy avionëve të tjerë. Në këtë situatë, numrat më të ulët janë më të mirë

La Phenom 300E ka një distancë minimale uljeje prej 2,212 metrash. Një distancë mbresëlënëse e shkurtër uljeje. Një mënyrë prapa Phenom është Cessna Citation CJ3 + me një distancë minimale uljeje prej 2,720 metrash. Prapa kësaj ne edhe një herë kemi Nextant 400XTi me një distancë minimale uljeje prej 2,898 metrash.

Kapaciteti

Ajo që i bën edhe më mbresëlënës numrat që sapo diskutuam është kur merrni parasysh kapacitetin e avionit.

La Embraer Phenom 300E mund të transportojë deri në 10 pasagjerë - megjithëse në një mënyrë paksa të ngushtë. Tjetra është Citation CJ3 + me një kapacitet maksimal të pasagjerëve 9. I fundit është Nextant me një kapacitet maksimal të pasagjerëve 8.

Në botën reale nuk ka shumë të ngjarë që ndonjë prej këtyre avionëve të mbajë kapacitetin e deklaruar maksimal të pasagjerëve. Mënyra e vendosjes së kabinave do ta bënte këtë një brendshme shumë komode. Sidoqoftë, nivelet e përdorimit të pasagjerëve do të jenë proporcionale.

I brendshëm

Kur gjykoni ambientet e brendshme të këtyre avionëve, duhet të merrni parasysh sasinë e kohës që çdo avion ka qenë në prodhim. Gjegjësisht se Phenom 300E është një avion shumë më modern me prodhim që ka filluar në 2018. Dy të tjerët filluan prodhimin në 2014.

Për sa i përket hapësirës së brendshme Phenom 300E fiton në mënyrë të qetë këtë raund me një gjatësi kabine prej 5.23 metra. 400XTi dhe CJ3 + përputhen në mënyrë të barabartë me një gjatësi kabine përkatësisht 4.72 metra dhe 4.78 metra.

Të gjithë avionët kanë gjerësi të ngjashme - me 1.55 metra për Phenom, 1.5 metra për 400XTi dhe 1.47 metra për CJ3 +. Lartësia e kabinës tregon gjithashtu të njëjtën histori me 1.5 metra për Phenom dhe 1.45 metra si për Nextant ashtu edhe për Cessna.

Embraer Phenom Kabinë e brendshme 300E me brendshme blu dhe gri, dritaret e dritares janë të mbyllura
Embraer Phenom 300E Brendshme

La Phenom Brendësia 300E është ridizenjuar plotësisht që nga e mëparshmja Phenom 300. Nga tavolina te nuancat e dritareve, nga sediljet te panelet e tavanit, pjesa e brendshme është krejt e re. Për më tepër, Embraer kanë dëgjuar reagimet e klientëve në lidhje me përsëritjen e mëparshme të avionëve. Kjo i ka lejuar ata të përshtatin kabinën me atë reagim. Për më tepër, lartësia e ulët e kabinës prej 6,600 metrash dhe niveli i qetë i zhurmës së kabinës prej vetëm 75 dB do t'ju sigurojë që të punoni rehatshëm ose të relaksoheni, në mënyrë që të mbërrini në destinacionin tuaj sa më të freskët që të jetë e mundur.

Sediljet e reja kanë mbështetëse të mbështetshme të krahut dhe kofshës, së bashku me gjurmët që lejojnë që vendet e kabinës të rrotullohen larg nga muret anësore për të rritur sasinë e dhomës së shpatullave që ka secili pasagjer, duke u dhënë pasagjerëve edhe më shumë hapësirë. Mbështetësit e krahëve që tërhiqen gjithashtu krijojnë më shumë hapësirë ​​brenda kabinës, me Phenom 300E me një korridor pak më të gjerë se gjenerata e mëparshme 300.

Kabina e re është përshkruar si "të menduarit përpara" dhe përmban kontrollet e aktivizuara nga afërsia, ndriçimin e rregullueshëm, monitorët e ekranit prekës dhe Embraer gazers të patentuar. Kombinimi i zonave të shumta të personalizimit, një sistem i përparuar i kontrollit të kabinës që lejon integrimin e pajisjes portative dhe transmetimin pa tel të audios / videos, të gjitha këto duke shtuar përmirësimet e sofistikuara të brendshme.

Brendshme 400XTi Brendshme
Brendshme 400XTi Brendshme

Konfigurimi i ulëseve ofron një divan divan me tre vende, katër vende klubi dhe një vend shtesë tualeti. Brendësia është projektuar në mënyrë elegante me kontrolle individuale të pasagjerëve për ndriçimin dhe temperaturën e kabinës. 400XTi përmban një dizajn unik në klasë të dyshemesë së sheshtë. Brendësia e re e kabinës së përbërë shton një shtesë prej 3 inç në nivelin e shpatullave dhe një hapësirë ​​shtesë për kokën prej 2.5 inç. Nëse blini nga të reja, ka shumë konfigurime të paraqitjeve të brendshme për të zgjedhur.

Të gjitha opsionet e brendshme kanë hapësirë ​​për një galeri me shërbim të plotë, hapësirë ​​për kontejnerë të dyfishtë për gota të nxehta, kontejnerë të dyfishtë akulli, një enë për mbeturina dhe hapësirë ​​për të ruajtur pijet.

Cessna Citation Brendshme CJ3 Plus
Cessna Citation CJ3 + Brendshme

Në CJ3 + katërmbëdhjetë dritare sigurojnë një sasi të arsyeshme të dritës natyrore brenda kabinës. Kur fluturoni natën, brendësia ndriçohet nga ndriçimi LED me energji të ulët dhe me efikasitet të energjisë. Kabina është e qetë për klasin e avionëve të lehtë dhe lartësia e kabinës shkon në një maksimum prej 8,000 metrash. Sidoqoftë, ndërsa një lartësi kabine prej 8,000 metrash nuk është mbresëlënëse krahasuar me shumë avionë më të mëdhenj, për një avion të lehtë që fluturon në misione të shkurtra, kjo lartësi e kabinës është e pranueshme. Për më tepër, CJ3 + përmban një tualet të ndezur me rripa si standard.

CJ3 + mbetet i lidhur me botën më poshtë me teknologjinë e kabinës pa tel të krijuar posaçërisht për Citation rreshtoj. WiFi opsional gjatë fluturimit, hartat lëvizëse, informacioni i fluturimit dhe audio kabina janë të gjitha të integruara me pajisjen tuaj personale. Kjo lejon "produktivitet dhe argëtim të pandërprerë". Një telefon satelitor opsional është gjithashtu i disponueshëm.

Përpara avionit ka një qendër freskuese për t'ju mbajtur të ushqyer mirë gjatë misionit. Kjo mund të zëvendësohet nga një sedilje anash për të maksimizuar kapacitetin e pasagjerëve. Katër vendet e përparme janë rregulluar në një konfigurim klubi me qasje në një tryezë ekzekutive. Kombinoni të gjithë faktorët dhe merrni, si Cessna thotë, "një mjedis i qetë, produktiv". Cessna gjithashtu themi se Citation CJ3 + "ofron kabinën përfundimtare për udhëtime me avionë të lehtë".

Çmimi i kartës

Çmimi shpesh është faktori vendimtar për shumë kur fluturojnë me avion privat. Oftenshtë gjithashtu shpesh faktori për të cilin shumica e njerëzve janë kuriozë në përgjithësi.

Një nga arsyet që CJ3 + është kaq i popullarizuar në mesin e klientëve privatë të charter është çmimi. Çmimi i vlerësuar për orë për të hartuar a Cessna Citation CJ3 + është 2,750 dollarë. 400XTi vjen me 3,000 dollarë për orë fluturimi dhe Phenom 300E është më e shtrenjta me 3,150 $ kosto e vlerësuar për orë.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth kostos për orë të avionëve privatë atëherë cshikojeni këtë artikull. Për më tepër, nëse jeni të interesuar për faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat, atëherë keni një shikoni këtë artikull.

Çmimi i blerjes

Kur merrni parasysh çmimin bazë të këtyre avionëve, specifikimet e mëparshme fillojnë të bëjnë shumë më shumë kuptim. Për më tepër, këto numra demonstrojnë popullaritetin e Nextant 400XTi dhe Cessna Citation CJ3 +.

Nextant 400XTi është dukshëm më i lirë me një çmim të listës bazë prej vetëm 5.2 milion dollarë. Kjo është një shumë e avionëve për para. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur ka aeroplanë turboprop që kushtojnë më shumë (shih Mbreti Air 260 Mbreti Air 360) Ndërsa ka një rast të tërë për t'u bërë për turboprops mbi avionët dhe në asnjë mënyrë nuk janë mbiçmuara avionët King Air. Por për shumë klientë të avionëve privatë ata duan vetëm atë, një avion reaktiv. Ekziston një kasetë e caktuar që perceptohet se vjen me avionë mbi turboprops.

La Cessna Citation CJ3 + ka një çmim bazë liste prej 8 milion $, me Phenom 300E që vjen me një çmim bazë prej 9.45 milion dollarë.

Pra, cila është më e mira?

Vendimi se cili aeroplan është më i miri, siç ndodh shpesh, do të zbresë te financat.

Nëse paratë nuk do të ishin objekt. Nëse doni një avion të lehtë që ka performancën më të mirë gjatë gjithë kohës, me brendësinë më të fundit moderne dhe pjesën e brendshme më të madhe, shkoni me Embraer Phenom 300E Mund të fluturojë më shpejt, mund të mbajë më shumë njerëz, ka performancën më të mirë në terren të shkurtër dhe ka brendësinë më të fundit.

Nëse po kërkoni të blini një avion privat që është i gjithanshëm, i aftë dhe i rehatshëm, Nextant 400XTi ofron një vlerë që është e vështirë të injorohet. 5.2 milion dollarë dhe mund të luftojë kundër një avioni që kushton gati dy herë më shumë. 400XTi përfaqëson më shumë avionë për 1 milion dollarë në këtë krahasim.

Dhe së fundmi, kush është Cessna Citation CJ3 + për? Gjëja më e mirë për këto aeroplanë është disponueshmëria e tyre. Ka shumë prej tyre në dispozicion që do të thotë se gjetja e statutit do të jetë e lehtë. Për më tepër, ato janë aeroplani më i lirë për charter.