Të mirat dhe të këqijat e marrjes me qira të një avioni privat

Njeriu i ulur shikon nga dritarja e Dassault Falcon 6X

Nëse keni qenë duke fluturuar ekonomi për vite me radhë, ideja për të marrë një statuti i avionëve privatë fluturimi mund të jetë i frikshëm. Shumë njerëz, veçanërisht ata që bëjnë punë të parë, shpesh kanë idenë se është e kushtueshme ose shumë e shtrenjtë për ta. Sidoqoftë, marrja me qira e një avioni privat është opsioni ideal për ata që duan të investojnë në një përvojë fluturimi pa stres dhe të përshtatshëm.

Sidoqoftë, para se të futeni në një avion privat të marrë me qira, është e rëndësishme që së pari të mësoni gjithçka që mundeni për të. Çfarë ju rezervon sapo të vendosni të bëni udhëtimin? Cilat gjëra duhet të prisni me padurim? Cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e punësimit të një avioni të ngarkuar?

Njeriu i ulur shikon nga dritarja e Dassault Falcon 6X

Pro

Çarterët e avionëve privat ofrojnë intimitet.

Linjat ajrore tregtare janë argëtuese, por ato mund të jenë stresuese dhe të papërshtatshme, duke filluar nga regjistrimi në aeroport deri në fluturimin aktual. Ju gjithmonë mund të zgjidhni klasin e parë ose klasën e biznesit, por ende nuk është aq private sa të fluturoni në një avion të ngarkuar.

Avionët e çarteruar ju japin të gjithë privatësinë që ju nevojitet. Përveç pilotëve dhe ekuipazhit, udhëtarët e vetëm me të cilët do të keni të bëjnë janë ata që do të udhëtojnë me ju, njerëz me të cilët dëshironi të jeni. Likeshtë njësoj si të shkosh nëpër qytet me limuzinë në vend që të marrësh metro.

Çarterët e avionëve privat ofrojnë komoditet.

Për udhëtarët e avionëve me avion, komoditeti fillon para se të hipin në aeroplan. Këta avionë janë operatorë me bazë fikse (FBO) në vend të aeroporteve tradicionale. Nëse një pasagjer arrin 30 minuta para orarit të fluturimit, ai nuk do të duhet të shqetësohet për kalimin e një procesi të gjatë kontrolli dhe rreshtimin për sigurinë dhe kontrollin doganor. Një portier zakonisht mirëpret pasagjerin, e asiston dhe e çon direkt në avionin e ngarkuar.

Ju dhe piloti juaj mund të flisni para kohe dhe të përcaktoni rrugën më të afërt me destinacionin tuaj. Pra, mund të kurseni kohë sepse nuk ka nevojë të rezervoni fluturime lidhëse. Avionët privatë mund të përdorin pak a shumë 5,000 aeroporte në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Ju kurseni në kohën dhe paratë e udhëtimit.

Çarterët e avionëve privat ofrojnë luks dhe komoditetet më të mira.

Avionët privatë ofrojnë luks dhe komoditet që nuk do t'i gjeni në asnjë kompani ajrore komerciale të klasit të parë ose të biznesit. Çdo gjë e siguruar për ju është e personalizuar, përfshirë shërbimet e hotelierisë dhe argëtimin. Nëse jeni në një udhëtim pune, ju dhe kolegët tuaj do të keni qasje në dhomat e dhomave të takimeve ose të pajisura mirë.

Ju gjithashtu mund të kërkoni shërbime speciale, të tilla si kur dëshironi të servohet një lloj ushqimi ose pije specifike ose një film të veçantë që dëshironi të shikoni. Ju madje mund të sillni kafshën tuaj me vete.

Avionët e lëshuar ju japin lirinë për të ndjekur orarin tuaj. Ju mund të kërkoni ushqim dhe pije sa herë që dëshironi, dhe askush nuk do t'ju thotë se nuk është ende koha për të ngritur këmbët dhe për t'u çlodhur në vendin tuaj. Po kështu, nuk do të keni nevojë të garoni me pasagjerët e tjerë në tualet.

Çarterët e avionëve privat ofrojnë shërbime të personalizuara.

Shërbimi i personalizuar është gjithmonë i mirë dhe i kënaqshëm, dhe kjo është ajo që ofrojnë avionët e pajisur. Përshtatja ndodh menjëherë në fillim kur vendosni se cilin avion dëshironi të punësoni. Ka avionë të pajisur për përdorim personal dhe familjar, dhe ka nga ata që janë idealë për udhëtime pune.

Pjesët e brendshme janë bërë me porosi. Ju mund të zgjidhni një avion me divane dhe vende luksoze, sisteme argëtimi të teknologjisë së lartë, Wi-Fi me shpejtësi të lartë, një bar, dhe madje edhe një dhomë gjumi të vogël por të rehatshme. Disa udhëtarë të fluturimit me qira ndonjëherë i kërkojnë kuzhinierit të tyre të preferuar të fluturojë me ta.

Çarterët e avionëve privat ofrojnë fleksibilitet.

Me shërbimet e avionëve privatë, ju mund të ndryshoni orarin tuaj të fluturimit kur të keni nevojë. Nëse e dëshironi atë në një kohë ose datë të mëvonshme, mund ta rregulloni atë. Nëse keni nevojë të ndryshoni rrugën tuaj gjatë mesit të fluturimit, është mirë ta bëni këtë. Po kështu, avionët e ngarkuar janë të lehtë për tu rezervuar për raste urgjente që kërkojnë transport të menjëhershëm (dmth., Një aksident me ski ose transferime spitalore).

Çarterët e avionëve privat garantojnë kujdes personal për shëndetin dhe sigurinë tuaj.

Ndërsa të gjitha kompanive ajrore u kërkohet të ndjekin protokollet e shëndetit dhe sigurisë, veçanërisht në kohën e koronavirusit, kompanitë private të avionëve shkojnë përpara për të siguruar që këto masa të zbatohen në mënyrë rigoroze. Siguria respektohet jo vetëm gjatë fluturimit, por edhe në zyra, madje edhe në kufijtë e shtëpisë së çdo punonjësi. Ekziston një manual i shpërndarë për të gjithë në zyrë, pilotët, ekuipazhin e fluturimit dhe personelin tokësor.

Protokolle të rrepta të shëndetit dhe sigurisë kërkohen gjithashtu për çdo pasagjer. Kushdo që refuzon të ndjekë procedurat mund të mos lejohet të fluturojë.

Ofruesit privatë të fluturimeve ndjekin dhe zbatojnë protokollet e përcaktuara nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

të Cons

Çarterët e avionëve privatë mund të jenë të kushtueshëm.

Për bizneset e mëdha dhe të vendosura, pagimi i një çmimi të lartë për fluturimet e çarteruara nuk është problem. Këto udhëtime janë një investim për ta. Sidoqoftë, bizneset e reja, bizneset e vogla dhe fletushkat personale mund të mos jenë shumë komode për kostot. Goodshtë mirë atëherë që shumë kompani private çarter avionësh ofrojnë disa mundësi për udhëtarët që kërkojnë një investim praktik.

Çarterët e avionëve privatë mund të kërkojnë kohë për të rezervuar.

Pasagjerët e linjave ajrore komerciale mund të prenotojnë fluturimet e tyre në minuta dhe përmes kanaleve të ndryshme, duke përfshirë komoditetet siç janë ushqimet gjatë fluturimit. Pasagjerët e fluturimit privat duhet të rregullojnë dhe përfundojnë detajet me ofruesin e tyre, nga zgjedhja e avionit për të punësuar, deri në kohën e nisjes, rrugën, destinacionin dhe lehtësitë. Mund të jetë një proces i gjatë, por ky nuk duhet të jetë problem nëse zgjidhni kompaninë e duhur.

Rreth Autorit

Melissa Hull është Strategistja e Marketingut të Përmbajtjes për Kartat e Aviacionit, një West Trenton, kompani private e aviacionit me qendër në New Jersey që ofron karta avionësh sipas kërkesës, menaxhim avionësh dhe shërbime të marrjes së avionëve. Përveç pasionit të saj për të shkruar, ajo i pëlqen të udhëtojë dhe të lexojë libra spiunazhi.