Kalo te përmbajtja kryesore

Ndërsa viti 2022 ka sjellë një nivel turbulence tek ne global shoqëria që nuk është ndjerë në dekada, në formën e luftës pasi Rusia pushtoi Ukrainën dhe lëkundjet ekonomike që pasuan, ndikimi i kësaj në industrinë e avionëve të biznesit ende nuk ka lëvizur ndjeshëm, për sa i përket shitjeve të avionëve të parapërdorur.

Kërkesa ishte e fortë dhe oferta e kufizuar gjatë gjithë vitit 2021, dhe kështu ka mbetur edhe në vitin 2022, edhe me rritjen e kostove operative në formën e FBO çmimet e karburanteve dhe kufizimet në global shtigjet e fluturimit. Kjo është një vështrim në top 10 avionët më të kërkuar, nga ata në tregun aktual, bazuar në nivelin e kërkesave të paraqitura për avionët për shitje në GlobalAir.com, gjatë tremujorit të parë të 2022, u rendit nga e dhjeta në të parën.

  1. Dassault Falcon 7X
  2. Gulfstream G200
  3. Cessna Citation CJ4
  4. Gulfstream G600
  5. Gulfstream G450
  6. Dassault Falcon 2000
  7. Bombardier Challenger 604
  8. Gulfstream GIVSP
  9. Gulfstream G650ER
  10. Gulfstream G550

10. Dassault Falcon 7X

Një temë qendrore e kësaj liste janë avionët me rreze ultra të gjatë me ngarkesën më të madhe. Ndërsa kjo është një nga vetëm dy Dassault Falcon Avionët në listë, nuk është për mungesë interesi. Është vetëm se pak më të mëdha Dassault Falcon Ofertat e avionëve, si p.sh Falcon 8X, shpesh shiten para se të dalin në tregun publik.

La Falcon Aftësitë e 7X e vendosin atë në mes të paketës së avionëve privatë në këtë listë, të aftë për të transportuar dy anëtarë të ekuipazhit dhe deri në shtatë pasagjerë më shumë se 5,800 milje detare.

Ju mund të gjeni aktual Falcon Shitet avionë 7X GlobalAir.com këtu: https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Falcon-7X

9. Gulfstream G200

Shkoni në një dhomë të zbrazët dhe përmendni se keni një Gulfstream jet në shitje, dhe dhoma ndoshta do të jetë e mbushur me agjentë të interesuar brenda pak sekondash. Ndërsa ky është ndër avionët më të vegjël të listuar në këtë listë të avionëve më të kërkuar për vitin 2022, është i pari nga shumë hyrjet nga Gulfstream.

Ndryshe nga të tjerët në këtë listë, Gulfstream G200 ka një histori të gjatë. Prodhuar fillimisht me emrin Astra Galaxy nga Israel Aircraft Industries, Gulfstream e riemërtoi avionin si G200 kur kompania mori përsipër Galaxy Aerospace në 2001.

Pavarësisht moshës së disa prej modeleve, Gulfstream G200 mbetet popullor, pasi mund t'ju çojë nga Detroiti në Londër, ose Seuli në Singapor; megjithatë, ngarkesa e saj kur mbushet plotësisht është vetëm 650 paund.

Ju mund të gjeni aktual Gulfstream Shitet avionë G200 GlobalAir.com këtu: https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Gulfstream-G200

8. Cessna Citation CJ4

Një nga avionët më të vegjël privatë në listë dhe oferta e vetme nga Textron është ai Cessna Citation CJ4 (Model 525C). Përsëri, pamjaftueshmëria e emrave të markave mund të reflektohet në mungesën e inventarit. Nëse nuk ka shumë avionë për të pyetur, atëherë nuk do të renditet mirë në këtë listë. CJ4, natyrisht, është një zgjatim i Cessna CJ3, me një hapësirë ​​shtesë prej dy këmbësh të shtuar. Ai u prezantua në vitin 2006 dhe u dorëzua për herë të parë në 2010. Avioni i vogël mund të transportojë gjashtë pasagjerë dhe të mbushë dy vendet e ekuipazhit të tij në 1,920 milje detare.

Ju mund të gjeni aktual Citation Shitet avionë CJ4 GlobalAir.com këtu: https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Citation-CJ4

7. Gulfstream G600

Dytë Gulfstream për të bërë listën, G600 është më i madh dhe më modern se G200. Në gjendje të mbulojë këmbët më të gjata se ato me rreze më të shkurtër G500, Gulfstream G600 aeroplani i biznesit doli për herë të parë në treg në 2017. Krahët më të gjerë se G500 e lejojnë atë të mbajë 10,000 paund më shumë karburant, i cili mund të transportojë deri në 18 pasagjerë 5,500 milje detare, në disa nga kohët më të shpejta të udhëtimit në klasën e tij. Me një shpejtësi maksimale prej 616 knots, Gulfstream Avioni privat G600 zotëron shumë rekorde.

Ju mund të gjeni aktual Gulfstream Shitet avionë G600 GlobalAir.com këtu:  https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Gulfstream-G600

6. Gulfstream G450

Një e preferuar për shkak të gamës së saj ndërkontinentale, Gulfstream G450 vjen në vendin e radhës në listë. Ndonëse është më i vogël se G500 dhe G600, ai mund të transportojë përsëri pasagjerë më shumë se 4,300 milje detare, duke e lejuar atë të lidhet nga Dallas në Paris me një shpejtësi maksimale operimi prej 587 knots. Një tjetër pikë më e mirë e shitjes është shkathtësia e opsioneve të tij të brendshme. Gjashtë konfigurime të brendshme mund të strehojnë deri në 16 pasagjerë. 

Ju mund të gjeni aktual Gulfstream Shitet avionë G450 GlobalAir.com këtu:   https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Gulfstream-G450

5. Dassault Falcon 2000

Dytë Dassault Falcon Jet ofron për të bërë top 10, Falcon 2000 vjen nga një brez më i hershëm se ai i njëpasnjëshëm Falcon 7X dhe Falcon 8X avionë biznesi të sotëm. Megjithatë, besueshmëria dhe performanca e tij ende i bëjnë ato të njohura në tregun e avionëve reaktivë të mëparshëm.

I certifikuar në vitin 1994, Falcon 2000 u ofron fluturuesve mundësinë për të kërcyer nëpër kontinente, megjithëse në një konfigurim disi më të vogël, me dy motorë në krahasim me Falcon 900 trijet. I faturuar si një avion ekonomik, Falcon 2000 ka një lundrim me shpejtësi të lartë prej 479 knots në 39,000 këmbë.

Ju mund të gjeni aktual Falcon Shitet 2000 avion GlobalAir.com këtu:  https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Falcon-2000

4. Bombardier Challenger 604

Që nga debutimi i tij në 1995, Challenger 604 varianti i Bombardier 600 seri avionësh privatë ka qenë një punëtori e aviacionit të biznesit, pasi ka regjistruar kolektivisht 4 milionë orë fluturimi. Kabina prej 1,150 këmbësh kub mund të strehojë deri në nëntë pasagjerë dhe mund të kalojë 4,000 milje detare në rreze me ngarkesa më të vogla.

Përsëri, ndërsa kjo është e vetmja Bombardier jet për të goditur listën për tremujorin e parë të 2022 kërkesave të avionëve të parapërdorur, është një treg i egër. Ofertat në Global seritë, për shembull, shpesh kanë pronarë të rinj që paguajnë dollarin më të lartë, sapo të përmendet shprehja "për shitje".

Ju mund të gjeni aktual Challenger Shitet 604 avion GlobalAir.com këtu:  https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Challenger-604

3. Gulfstream GIVSP

Paraardhësi i Gulfstream G450 mbetet një zgjedhje e nxehtë midis avionëve të përdorur të biznesit. Të Gulfstream GIVSP, i GIV/SP, ishte një pamje e përditësuar e serisë origjinale G-IV. Kabina, e ndarë përgjithësisht në tre zona, mund të strehojë 14 pasagjerë në pjesën e mesme, me aranzhime me klub dhe divan në seksionet e përparme dhe të pasme. Të Gulfstream IV/SP mund të mbulojë më shumë se 4,000 milje detare dhe ka një shpejtësi maksimale prej 500 knots.

Ju mund të gjeni aktual Gulfstream Shitet avionë GIVSP GlobalAir.com këtu:   https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Gulfstream-IV/SP

2. Gulfstream G650ER

Një i preferuar i individëve më të pasur në botë, Gulfstream 650ER përcakton termin vendosje jet. Me një global varg prej 7,500 miljesh detare në 0.85 Mach, ai mund të transportojë deri në 19 pasagjerë dhe ekuipazh në të gjithë botën, një herë duke fluturuar më shumë se 8,300 milje detare nga Singapori në Arizona në një drejtim të vetëm. Në atë kohë, ishte fluturimi më i gjatë pa ndalesë nga një avion biznesi. Sekreti i suksesit të tij me gamë të gjerë, një dredhi nga e kemi parë Gulfstream më parë, krahët më të gjatë për të kryer më shumë karburant.

Ju mund të gjeni aktual Gulfstream G650ER aeroplanë në shitje në GlobalAir.com këtu:   https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Gulfstream-G650ER

1. Gulfstream G550

Marrja e podiumit të lartë në a Gulfstream spastrimi i medaljeve është Gulfstream G550. Një tjetër avion biznesi me rreze të gjatë veprimi që është sa i shkathët dhe luksoz. Të Gulfstream G550 mund të ngrihet nga pista të shkurtra në lartësi të mëdha, duke e bërë atë të gjithanshëm, duke qenë gjithashtu në gjendje të lidhë Parisin dhe Tokion, ose DC me Dubain. Me një zonë banimi me katër zona që mund të transportojë 19 pasagjerë në stil, nuk është rastësi që Gulfstream Shiten avionë privatë G550 GlobalAir.com ka komanduar numrin më të madh të kërkesave deri më tani në 2022.

Ju mund të gjeni aktual Gulfstream Shitet avionë G550 GlobalAir.com këtu:    https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Gulfstream-G550

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.