10 avionët më të lirë privatë të rinj

Avioni privat më i lirë

Çmimet e avionëve të rinj privatë ndryshojnë ndjeshëm, me modelet kryesore që kanë një çmim prej 75 milionë dollarësh.

Megjithatë, çka nëse dëshironi të blini një avion privat krejt të ri që është më i përballueshëm? Cilët janë avionët e rinj privatë më të lirë në treg?

Pra, cilët janë dhjetë avionët privatë më pak të shtrenjtë që blejnë të rinj?

Çmimi më poshtë është çmimi standard i listës për çdo avion të ri nga fabrika. Me opsionet, çmimi ka të ngjarë të rritet. Vini re gjithashtu se kjo nuk përfshin çmimin e listës për avionët jashtë prodhimit ose avionët në pronësi të mëparshme.

Avionët e mëposhtëm janë të gjithë në prodhim.

Mësoni më shumë rreth kostos së blerjes së një avioni privat lexoni këtë artikull.

Avionët e rinj privatë më të lirë

10. Cessna Citation CJ4 – 9.7 milionë dollarë

Vendi numër 10 në listë është zënë nga Cessna Citation CJ4.

La Cessna Citation CJ4 ka një çmim të ri të listës prej 9.7 milion dollarë.

Shembuj të zotëruar paraprakisht të Citation CJ4 varion nga 6.1 milion dollarë në 11 milion dollarë.

Po, CJ4-të e rinj mund të shesin për më shumë se çmimi i ri i listës duke pasur parasysh kërkesën e lartë.

Cessna Citation CJ4 jashtme

La Cessna Citation CJ4 (Modeli 525C) është një version i zgjatur dhe i zgjeruar i popullaritetit Cessna Citation CJ3 dhe mund të gjurmojë rrugët e tij në origjinal CitationJet. Fillimisht u shpall në tetor 2006 në konferencën NBAA, me fluturimin e parë që u zhvillua në maj 2008, dhe avioni i parë i prodhimit fluturoi një vit më vonë.

FAA e certifikoi atë në mars 2010, dhe dorëzimi i parë ndodhi një muaj më vonë. Që nga ajo dorëzim i parë në 2010, më shumë se 300 Cessna CJ4-të u janë dorëzuar klientëve.

CJ4 ndodhet midis CJ3+ më të vogël dhe XLS+ me kapacitet më të madh. CJ3+ mund të fluturojë pothuajse aq larg sa vëllai i tij më i madh, por ka kapacitet për më pak pasagjerë me tanke plot dhe është më i ngadalshëm në lundrim. Të Citation CJ4 ulet së bashku me PC-24 dhe Phenom 300E si disa nga avionët më të mëdhenj reaktiv përreth që janë për operim me një pilot.

Me Cessna CitationSeria e avionëve Jet / M2 / CJ (Modeli 525) që gjurmon rrugët e saj që nga 1989, CJ4 është kulmi i gjithçkaje që Cessna ka mësuar gjatë tre dekadave të fundit për sa i përket komoditetit, teknologjisë dhe besueshmërisë. Me rritjen e shpejtësisë, rrezes dhe madhësisë së kabinës në krahasim me paraardhësin e tij, CJ4 është i popullarizuar si në departamentet e fluturimit të korporatave ashtu edhe në mesin e operatorëve pronarë.

9. Embraer Phenom 300E – 9.5 milionë dollarë

Vendi numër 9 për avionët e rinj privatë më të lirë është ai Embraer Phenom 300E me një listë të re çmimi prej 9.5 milionë dollarë.

Shembuj të zotëruar paraprakisht të Phenom 300E varion midis 9.1 milion dhe 10.3 milion dollarë. Përsëri, ashtu si CJ4, shembuj të rinj të Phenom 300E mund të shitet për mbi çmimin e ri të listës.

La Embraer Phenom 300E është një azhurnim në origjinal Phenom 300 – avioni i lehtë i biznesit më të dorëzuar për shtatë vjet rresht.

Platforma dhe historia e Phenom 300 është relativisht e shkurtër, veçanërisht krahasuar me avionët e tjerë në këtë sektor që kanë një histori të gjatë zhvillimi dhe përmirësimi. Sigurisht, Embraer përsosi këtë avion të lehtë në përpjekjen e tyre të parë. Krijuar fillimisht pasi reagimet e klientëve sugjeruan se kishte klientë të mundshëm që dëshironin një version më të madh të të njohurve Phenom 100.

Embraer Phenom 300E e jashtme në tokë me derën e hapur në perëndim të diellit

Dizajni i ri i avionëve u krijua për të ofruar më shumë hapësirë ​​sesa Phenom 100 duke lejuar gjithashtu funksionimin në aeroporte më të vogla, si Aeroporti i Qytetit të Londrës dhe Aeroporti Rajonal Telluride.

Fluturimi i parë i Phenom 300 ishte në prill 2008 dhe u certifikua në dhjetor 2009. Brenda të njëjtit muaj, Embraer bënë dorëzimin e tyre të parë të klientit, pasi kanë prodhuar tani mbi 500 njësi. Në vitin 2018 Embraer njoftoi përmirësimet në Phenom 300, duke çuar në Phenom 300E. Dy vjet më vonë në 2020, Embraer njoftoi akoma më shumë ndryshime në Phenom 300E

8. Nextant 604XT – 8 milionë dollarë

Nextant 604XT është i radhës në listë, me një çmim të ri prej 8 milionë dollarësh.

Nextant 604XT është një i riprodhuar Bombardier Challenger 604. Pasardhësi nuk projekton dhe prodhon avion nga të reja. Përkundrazi, ata riprodhojnë avionët ekzistues. Aktualisht, linja e tyre e avionëve përfshin 604XT, 400XTi, dhe G90XT.

Përfitimi i riprodhimit të avionëve ekzistues është se ju merrni në mënyrë efektive një avion të tërë "të ri", me teknologjinë e gjeneratës së fundit dhe veçoritë e rehatisë, pa shpenzimet e dizajnit dhe certifikimit të fletëve të pastra. Avionët bazohen në avionë ekzistues dhe të provuar.

Nextant 604XT në terren të jashtëm të shkrepur përpara fabrikës

Tre fushat kryesore të përmirësimit nga Nextant janë kuverta e përmirësuar e fluturimit, kabina e përmirësuar e pasagjerëve dhe aftësitë e përmirësuara të performancës.

Shembujt e mëparshëm kushtojnë midis 7 dhe 8 milionë dollarë. Për më tepër, Nextant 604XT ka një normë mbresëlënëse zhvlerësimi vjetor prej vetëm 2.2%.

7. Cessna Citation CJ3+ – 8 milionë dollarë

La Cessna Citation CJ3+ vjen në vendin e 7-të në listën e avionëve të rinj privatë më të lirë.

La Cessna Citation CJ3+ ka një çmim të ri të listës prej 8 milion dollarë, me shembuj të mëparshëm që fillojnë nga 7.4 milion dollarë.

Cessna Citation Jashtme CJ3 Plus

Siç është e zakonshme mes Cessnaformacionin, Cessna Citation CJ3 + është zhvillimi më i fundit i një familje të gjatë avionësh. CJ3 + mund të gjurmojë rrënjët e tij në origjinal Cessna CitationAvion i cili u lançua në tetor 1989. Modeli origjinal 525 u hodh për herë të parë në qiell në 1991. Dorëzimet filluan dy vjet më vonë. Që nga fillimi i viteve 1990 Cessna vazhdimisht ka evoluar CitationAvion

Së pari, Cessna azhurnuar CitationAvion në variantet CJ1 / M2.  M2 variant është VLJ aktuale që Cessna prodhon.

6. HondaJet Elite S – 5.5 milionë dollarë

Në vendin e gjashtë në listën e avionëve të rinj privatë më të lirë është HondaJet Elite S që vjen me një çmim të ri duke filluar nga 5.5 milionë dollarë.

HondaJet Elite S është ndërtuar në platformën shumë popullore HondaJet HA-420, një VLJ shumë popullor.

Një nga karakteristikat më të dukshme të familjes së avionëve HondaJet janë motorët mbi krahë. Ndryshe nga pothuajse çdo avion tjetër privat, motorët janë të montuar mbi krahë në krahasim me gypin e pasmë.

Elite S u prezantua në maj 2021 dhe ofron avionikë të përmirësuar dhe një gamë më të madhe krahasuar me paraardhësin e tij.

Elite S është versioni i përmirësuar i HondaJet Elite i cili u prezantua në vitin 2018. Elite S mund të lundrojë deri në 43,000 këmbë, me një shpejtësi maksimale lundrimi prej 422 knots.

Në tregun e mëparshëm, HondaJet Elite S ka çmime që variojnë midis 4.6 dhe 5.4 milionë dollarë.

5. Nextant 400XTi – 5.2 milionë dollarë

Nextant 400XTi është shumë si motra e tij më e madhe 604XT në atë që është një tjetër aeroplan i riprodhuar. Megjithatë, aq shumë nga avioni është ndryshuar sa që zyrtarisht është një avion i ri.

Nextant 400XT / XTi është një avion që është rikonstruktuar nga korniza ajrore origjinale e avionëve Hawker / Beechjet 400A. Ajo ofron përfitimet e një avioni të ri, modern, por me kosto më të ulët operative. Kjo rezulton në një avion të ri 88% me rritje të shpejtësisë, rrezes dhe efikasitetit.

Modeli Nextant 400XT u prezantua në vitin 2011, me Nextant 400XTi i përditësuar që ofron më shumë hapësirë, izolim më të mirë të zhurmës dhe aerodinamikë – duke përfshirë krahët e rrëshqitur me ndriçim të dallueshëm LED.

Nëse po kërkoni të blini një Nextant 400XTi të zotëruar më parë, mund të prisni të paguani një minimum prej 3 milionë dollarësh, me shembuj të vjetër njëvjeçar që kanë një vlerë të vlerësuar prej rreth 4.5 milionë dollarë.

4. HondaJet HA-420 – 4.8 milionë dollarë

Nga kjo pikë e tutje, avionët e rinj privatë më të lirë janë të gjithë avionë shumë të lehtë. Sigurisht, kjo nuk është befasuese duke pasur parasysh se këta janë avionët privatë më të vegjël të nivelit fillestar të disponueshëm në treg.

HondaJet bën një tjetër paraqitje në këtë listë, me HondaJet HA-420 më të vjetër që kushton vetëm 4.8 milionë dollarë kur është krejt i ri.

Avionët në pronësi paraprake do të kushtojnë diku nga 3 deri në 5 milionë dollarë. Megjithatë, shumica e avionëve në pronësi të mëparshme janë të grumbulluara midis 4 dhe 4.8 milionë dollarëve.

HondaJet Jashtme me bojë blu, e shtënë ajrore mbi retë majtë

HA-420 HondaJet është kulmi i dekadave të punës nga kompania japoneze e famshme për kohën e tyre për të përsosur produktet e tyre.

Zhvillimi i HondaJet filloi mbi 30 vjet më parë, me fluturimin e parë të avionit që u zhvillua në dhjetor 2003 dhe prodhimi i plotë filloi në dhjetor 2015. Që kur avioni i parë doli në fabrikë, fabrika e prodhimit në Greensboro, Karolina e Veriut ka ndërtuar mbi 150 HondaJet, të kategorizuara si a Avion shumë i lehtë (VLJ).

3. Cessna Citation M2 – 4.7 milionë dollarë

Në podiumin e avionëve të rinj privatë më të lirë është Cessna Citation M2 vjen me një çmim të ri të listës prej 4.7 milion dollarë.

La Cessna Citation M2 është avioni më i vogël në Cessnapërbërja e avionëve në prodhim. M2 është pjesë e Cessna CitationSeri avionësh jet. Lëshuar në vitin 1989, Modeli 525 u nis për herë të parë në 1991. Një vit më vonë u mor certifikimi FAA. Dorëzimet filluan dy vjet më vonë. Thelbësore CitationModeli Jet u përditësua më tej në variantet CJ1 dhe M2. CJ1 mori një rrugë të ndryshme nga M2. CJ1 u zhvillua në CJ2, pastaj CJ2+.

M2 u lansua në shtator 2011. Cessna e bazoi M2 në variantin CJ1 të asaj kohe jashtë prodhimit CitationFamilja jet. Cessna azhurnoi M2 për të shfaqur një paraqitje të re të kabinës dhe motorë më efikasë. Prototipi i parë fluturoi në 2012 me prodhimin duke filluar vetëm një vit. Që nga viti 2013 mbi 250 avionë M2 kanë hyrë në shërbim.

Cessna Citation M2 E jashtme

M2 tregtohet nga Cessna si avion i nivelit të hyrjes për klientët. Klientët që ndjekin më shumë shpejtësi, më shumë hapësirë ​​dhe më shumë komoditet. M2 mburret me performancë serioze të avionit. Falë madhësisë së tij, M2 mund të drejtohet nga një pilot i vetëm, duke e bërë atë të përsosur për klientët që kërkojnë kosto të reduktuara ose për të pilotuar vetë avionin. Si pasojë, M2 është një kandidat i shkëlqyeshëm për të qenë një avion pronar / operator. Megjithatë, vini re se operacioni me një pilot është standardi në Vlj kategori. Shumë avionë më të mëdhenj mund të operohen nga vetëm një pilot - siç është ai Pilatus PC-24   Embraer Phenom 300E.

Nëse po kërkoni të merrni një shembull të zotëruar më parë, atëherë mund të prisni të paguani të paktën 3.5 milion dollarë. Çuditërisht, duke pasur parasysh popullaritetin e këtij avioni, modelet e vitit 2019 dhe më të rinjtë ka të ngjarë të kushtojnë mbi çmimin e ri të listës së avionit.

2. Embraer Phenom 100 EV – 4.5 milionë dollarë

Thjesht humbja e vendit të parë është Embraer Phenom 100 EV me një çmim të ri të listës prej 4.5 milion dollarë.

Këta avionë e mbajnë vlerën e tyre jashtëzakonisht mirë me një normë amortizimi vjetor prej rreth 1%. Prandaj, shembujt në pronësi të mëparshme do të kushtojnë të paktën 4 milion dollarë.

La Embraer Phenom 100EV është përsëritja e fundit e personave shumë të suksesshëm Embraer Phenom 100. Phenom 100 / 100EV është një avion shumë i lehtë (VLJ) i zhvilluar nga Embraer, prodhuesi brazilian i avionëve. Phenom 100 hyri në zhvillim në prill 2005 dhe tregoi një model të plotë në nëntor të të njëjtit vit.

Embraer Phenom 100EV e jashtme

Fluturimi i parë për Phenom 100 erdhën në korrik 2007, u çertifikuan në dhjetor 2008 dhe dorëzimi i parë ndodhi më vonë po atë muaj. Phenom 100 shpejt u azhurnuan në Embraer Phenom 100E, duke shfaqur azhurnime të vogla dhe prishës shumëfunksionalë. Phenom 100EV hyri në shërbim në Mars 2017 me kursime të konsiderueshme në peshë, një rritje në shtytje dhe një kuvertë fluturimi të azhurnuar.

Operuar nga pronarë privatë, kompani me programe të pronësisë së pjesshme, operatorë charter, kompani të menaxhimit të avionëve dhe operatorë ushtarakë, Phenom Variantet 100EV janë shumë të popullarizuara për fluturime të shkurtra në distancë. Me gati 400 njësi në shërbim aktiv, Phenom Modeli 100 është një zgjedhje e shkëlqyeshme për ata që kërkojnë një rritje të shpejtësisë mbi një aeroplan turboprop me madhësi ekuivalente.

1. Cirrus Vision Jet – 2.85 milionë dollarë

Avioni privat absolut më i lirë që mund të blini i ri është Cirrus Vision Jet SF50 me një çmim të ri të listës duke filluar nga vetëm 2.85 milionë dollarë.

Vision Jet është një avion i jashtëzakonshëm me vetëm një motor reaktiv.

Cirrus Vision Jet SF50 është një Avion shumë i lehtë (VLJ) që mundësohet nga vetëm një motor. Projektuar dhe prodhuar nga Cirrus Aircraft me bazë në Duluth, Minesota, SHBA, prodhimi filloi në gjysmën e dytë të 2016 dhe Cirrus ka prodhuar mbi 170 avionë. Cirrus zakonisht njihet për aeroplanët e vegjël me turboprop që prodhon, si SR20 dhe SR22, ky është i vetmi aeroplan me motor jet që prodhon kompania.

Vision Jet shquhet për përmasat e tij kompakte dhe është avioni i parë civil me një motor të çertifikuar. Vision Jet pati një pritje të ngrohtë kur u njoftua dhe përpara se të fillonte prodhimi Cirrus kishte marrë mbi 600 porosi për aeroplanin.

Duke pasur parasysh popullaritetin e jashtëzakonshëm të Cirrus Vision Jet, shembujt në pronësi të mëparshme mund të shiten për mbi çmimin e listës me çmime që variojnë midis 2 dhe 3.5 milionë dollarë.

Pse disa avionë me çmime janë më të shtrenjta në pronësi të mëparshme sesa të reja?

Në kohën e shkrimit, ka pasur një rritje të konsiderueshme të kërkesës për avion privat dhe shumë prodhuesit po përpiqen të vazhdojnë. Për më tepër, çështjet e zinxhirit të furnizimit kanë ngadalësuar edhe shpejtësinë e prodhimit.

Prandaj, fakti që disa avionë po shiten për më shumë në tregun e zotëruar paraprakisht kundrejt të rinjve nga fabrika, varet thjesht nga oferta dhe kërkesa.

Për më tepër, pika në të cilën vlera bie nën çmimin e ri është zakonisht kur mbaron garancia për avionin e ri. Prandaj, kjo e bën atë më pak të dëshirueshëm sesa një avion pothuajse i ri.

Thjesht varet nga blerësit që duan një avion tani, dhe sa më i ri të jetë avioni aq më i dëshirueshëm është.