Kalo te përmbajtja kryesore

A i keni konsideruar ndonjëherë faktorët që përfshihen kur kërkoni të blini një avion privat?

Si ia dilni mbanë? Ku i furnizoni avionët? Sa kushton e gjitha?

Dassault Falcon Pajisjet e uljes 8X në tranzicion - si të blini një avion privat

Të mos shqetësohem. Të gjitha përgjigjet që ju nevojiten janë të detajuara këtu. Ky artikull do të adresojë shqetësimet e mëposhtme:

Nëse jeni të interesuar në mënyra të tjera për të fluturuar privatisht atëherë lexoni këtë. Përndryshe, nëse dëshironi të dini se sa kushton posedoni një avion privat, atëherë lexoni këtë.

Arsyet për të blerë një avion privat

Ndërsa ka shumë arsye për të fluturuar me avion privat, arsyet e blerjes jashtë dhe jashtë të avionit tuaj janë më të vështira për t'u vlerësuar.

Në mënyrë efektive ekzistojnë tre arsye që blerja e një avioni privat është alternativa më e mirë metoda të tjera të udhëtimit me avion privat.

Së pari, privatësia dhe konfidencialiteti. Zotërimi i avionit tuaj siguron një nivel ose privatësi dhe konfidencialitet mbi atë të qiradhënies ose i pjesshëm pronësinë. Për shembull, Taylor Swift zotëron jetin e vet. Bill Gates zotëron avionin e tij. Siç bën Tom Cruise. Bëhet një pikë e caktuar kur fluturimi me avion privat është një domosdoshmëri sesa një luks. Thjesht pyesni Tim Cook.

Embraer Legacy 500 kuvertë fluturimi të mundësuar me avionikë të ndezur, shfaqen lart lart në pistën 01

Së dyti, siguri. Kjo nuk do të thotë se operatorët charter i mbajnë avionët e tyre në një standard të dobët. Kjo nuk është e vërtetë. Megjithatë, siguria përsa i përket alergjive ose një mjedis krejtësisht i pastër. Duke ditur që ju dhe të ftuarit tuaj jeni të vetmit që e keni prekur atë. Nuk duhet të shqetësoheni për njerëzit para jush. Për më tepër, ju mund ta mbani avionin sipas standardit tuaj.

Së treti, përshtatja. Kjo është ndoshta arsyeja më bindëse për të blerë një avion privat. Mund ta konfiguroni avionin në mënyrën që dëshironi ta përdorni. Nëse dëshironi të konfiguroni një banjë luksoze me dush, kjo mund të bëhet. Nëse doni lëkurë të bardhë në vend të lëkurës kafe, është bërë. Zgjidhni qilimin që dëshironi. Konfigurimi i ulëseve. Skema e bojës dhe më shumë. Bombardier madje kanë një konfigurues ju mund të përdorni për të hartuar avionin tuaj.

Më në fund, është e juaja! Pranojeni, ekziston një status i caktuar që vjen me zotërimin e një avioni.

Njeriu i ulur shikon nga dritarja e Dassault Falcon 6X

Këto janë zakonisht arsyet më të zakonshme për të blerë një avion privat. Sidoqoftë, mbani në mend se shumica e avantazheve të tjera të udhëtimit me avion privat mund të jenë me çarterët sipas kërkesës, kartat e avionit dhe pronësinë e pjesshme. Ekzistojnë gjithashtu shumë faktorë për të merrni parasysh para blerjes. Anasjelltas, ka shumë arsye jo për të blerë një avion biznesi. Sigurohuni që nuk po mendoni të blini një avion për arsye të gabuara. Thjesht sigurohuni që nuk po dëgjoni arsyet nga dikush që përpiqet të të shesë një statut sipas kërkesës.

Kur është koha për të blerë?

Koha për të blerë një avion privat është një kanaçe e tërë e krimbave, me burime të ndryshme që ju japin numra të ndryshëm.

Ndonjëherë do ta dëgjoni atë 150 për orë 250 është koha për të azhurnuar në zotërimin e avionit tuaj. Burime të tjera thonë se 300 për orë 400 është vendi i ëmbël.

Porsche dhe Embraer - blerja e një avioni privat

E vërteta është se, ashtu si me gjithçka në aviacionin privat, kjo varet. Varet nga lloji i avionit ju doni të blini. Kjo varet nga profili juaj tipik i misionit dhe gjendja financiare.

Për fat të keq nuk ka një madhësi që i përshtatet të gjitha qasjeve për të blerë një avion biznesi. Ka shumë faktorë për të dhënë një përgjigje për të thënë që në një numër të caktuar orësh duhet të konsideroni pronësinë.

Sidoqoftë, në termat më të thjeshtë, nëse fluturoni me rrugë të ngjashme për qindra orë në vit dhe nuk jeni të kënaqur nga zgjidhja juaj aktuale, atëherë blerja e një avioni privat është zgjedhja e duhur.

Grua dhe fëmijë në avion privat - Dassault Falcon 7X

Për më tepër, mbani në mend se avionët privatë kanë për qëllim ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë. Nëse jeni duke blerë një avion privat, duhet të jeni në gjendje të identifikoni se ku do të kurseni kohë dhe do të rritni fitimet për biznesin tuaj. Kjo nëse nuk dëshiron t'u thuash njerëzve që keni avionin tuaj privat.

Në pronësi të mëparshme Vs Avionë të Ri

Përgjigja për këtë pyetje është e thjeshtë, sa kapital mund të siguroni paraprakisht? Aktualisht 75% në 85% të blerësve që blejnë një avion privat blerje avioni në pronësi.

Avionët e rinj kanë një kosto më të lartë paraprake. Sidoqoftë, mirëmbajtja do të jetë më e ulët gjatë gjithë përvojës suaj të pronësisë. Për më tepër, ju do të jeni në gjendje të mbani garancinë e prodhuesit për rritjen e qetësisë shpirtërore. Për më tepër do të keni gjithashtu mundësi të gjera të personalizimit.

Dassault Falcon Qendra e përfundimit 8X

Dhe, një nga përfitimet më të rëndësishme të avionëve të rinj, ju do të keni qasje në të gjitha teknologjitë e fundit dhe tiparet e sigurisë. Avionët e rinj janë gjithashtu më efikas, duke ulur kështu kostot tuaja të operimit.

Përndryshe, avionët në pronësi të para kanë një investim fillestar shumë më të ulët. Kjo është tërheqëse për shumë klientë, veçanërisht duke pasur parasysh se tregu është i mbushur me avionë të rinj - aeroplanë që mburren me kohë të ulët. Për më tepër, gjithmonë mund të personalizoni një avion privat në pronësi të posaçme për kërkesat tuaja të sakta. Avionët mund të rinovohen me ambiente të brendshme dhe teknologji të azhurnuara.

Sidoqoftë, e keqja e avionëve në pronësi është se teknologjia nuk do të jetë aq moderne. Për më tepër, ju do të duhet të paguani më shumë në kostot e mirëmbajtjes sesa avionët e rinj. Një e rëndësishme për t'u faktorizuar gjithashtu është konsumi i karburantit - Gallons për orë (GPH). Avionët e vjetër do të djegin karburant me më pak efikasitet dhe më të fortë.

Si përmbledhje, para-pronësia vs e reja do të varet kryesisht nga rrethanat tuaja financiare dhe arsyet që jeni duke blerë një avion privat në radhë të parë.

Cessna Citation hangar mirëmbajtje

Ku mund të gjeni avionë privatë për shitje

Nëse po kërkoni të blini një avion të ri privat, atëherë do t'ju duhet të shkoni direkt tek prodhuesi. Shihni të gjithë avionët e rinj këtu. Pesë prodhuesit kryesorë të avionëve privatë janë Bombardier, Cessna, Embraer, Dassault Gulfstream.

Drejtimi i avionit privat - blerja e një avioni privat

Nëse jeni duke kërkuar për një avion në pronësi, ka mijëra në dispozicion. Në mënyrë tipike % 11 12 tek% të avionëve jet të biznesit në botë janë në treg.

Tregu para-pronësor ofron një gamë të gjerë opsionesh. Ju mund të blini avionë që janë muaj të vjetër për avionë që janë mbi 50 vjeç.

Më të njohurit për të gjetur avionët në pronësi janë:

Ka, sigurisht, vende të tjera në treg në internet, megjithatë, këto janë më të mëdhatë. Për më tepër, nëse e dini saktësisht avionin që po ndiqni, do të ishte mirë të kontrolloni listat para-pronësore të një prodhuesi.

Sa kushton një avion privat?

Çmimet do të ndryshojnë në varësi të llojit të avionit, konfigurimeve dhe gjendjes.

Avionët e rinj privatë mund të kushtojnë diku nga 3 milion dollarë në mbi 70 milion dollarë. Avioni i ri më i lirë privat që mund të blini është ai Cirrus Vision Jet SF50. Më së shumti i shtrenjtë avioni i ri privat që mund të blini është Gulfstream G700 kushton 75 milion dollarë. Sigurisht, ka shumë avionët ndërmjet.

Sa i përket avionëve privatë në pronësi, çmimi ndryshon po aq. Çmimet për absolute avionë privatë më të lirë rri pezull rreth 150,000 dollarë. Shumë prej këtyre avionëve datojnë që nga vitet 1970. Natyrisht, kini kujdes nga avionët si këto

Learjet 24D në shitje me AVBuyer - blerja e një avioni privat
1974 Bombardier Learjet 24D ne shitje

Nga ana tjetër, ju mund të gjeni avionë relativisht të rinj për shumë më pak se çmimi i tyre origjinal i blerjes. Për shembull, një 2018 Dassault Falcon 8X me orë të arsyeshme mund të merren për rreth 44 milionë dollarë. Një markë e re Falcon 8X kushton më afër 60 milion dollarë.

Dassault Falcon 8X për shitje në AVBuyer - blerja e një avioni privat

Avionë si ky përfaqësojnë një mundësi të shkëlqyer për blerësit. Avionë gati të rinj që kushtojnë shumë më pak. Mirëmbajtja do të jetë ende minimale, por kostoja e parë është shumë më e arsyeshme.

Përfundim

  • Blerja e një avioni privat ka të bëjë kryesisht me privatësinë, siguri, personalizimi dhe statusi.
  • Ka shumë më tepër me kosto efektive mënyra për të fluturuar me avion privat sesa me blerje.
  • Timeshtë koha për të blerë një avion privat kur metoda të tjera të fluturimit nuk po plotësojnë nevojat tuaja.
  • Shumica e blerësve privatë të avionëve blenë avionë në pronësi të mëparshme.
  • Avionët në pronësi paraprake kanë një kosto më të ulët paraprake, megjithatë, ka të ngjarë të pësojnë tarifa më të mëdha mirëmbajtjeje.
  • Avionët e rinj kanë të gjithë teknologjinë dhe rehatinë më të fundit.
  • Avionët e rinj privatë kushtojnë diku nga 3 milion dollarë në mbi 70 milion dollarë.
Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.

0%

Si duhet të fluturoni me avion privat?

Zbuloni mënyrën më të mirë për ju për të fluturuar me avion privat në më pak se 60 sekonda.

Cili është motivimi juaj kryesor për të fluturuar me avion privat?

Me sa njerëz udhëtoni zakonisht?

Sa fluturime me avion privat keni bërë?

Sa shpesh planifikoni të fluturoni/aktualisht me avion privat?

Sa fleksibël janë planet tuaja të udhëtimit?

A do të fluturoni në kohë piku? (p.sh. festat e mëdha)

A ka gjasa që planet tuaja të ndryshojnë ose anulohen brenda 12 orëve nga nisja?

Cili është njoftimi minimal që kërkoni përpara nisjes?

Sa kontroll dëshironi mbi modelin e avionit? (p.sh Gulfstream G650ER përfundoi Bombardier Global 7500)

Dëshironi të përmirësoni/ulni avionin tuaj sipas nevojës?