Këtu janë avionët privatë me një dhomë gjumi

Të gjithë pyesin avionët privatë me një dhomë gjumi në bord?

Këtu kemi vendosur së bashku një listë të pesë dhomave të gjumit më luksoze në qiell. Të flesh në një shtrat king size ndërsa fluturon përtej Atlantikut është një ëndërr për shumë njerëz.

Për të arritur atë ëndërr është e domosdoshme të dini se cilat aeroplanë kanë dhomat e gjumit më luksoze në bord. Ja pesë.


Dhoma gjumi Boeing BBJ 747-8

Jetesa e jashtme e biznesit Boeing 747-8
Jetesa e jashtme e biznesit Boeing 747-8

Dhoma gjumi Boeing BBJ 747-8 kryeson listën.

Po, një avion që mund të transportojë deri në 700 pasagjerë (kur vendoset vetëm për vendet e klasit ekonomik) mund të shndërrohet në një avion privat. 747-8 është aeroplani i dytë më i madh për pasagjerë në botë - menjëherë pas A380.

Mjerisht, për shkak të shanseve në botë, mbretëreshës së qiejve nuk i mbetet shumë më. 747 nuk është më avioni i dëshirueshëm që ka qenë dikur.

Sidoqoftë, kur konfigurohet si një avion privat, ai është ndoshta në ambientet e brendshme më të bollshme në qiell. Dhoma e gjumit përmban një krevat me madhësi të plotë dhe hapësirë ​​të bollshme për ruajtje. Mund të jeni të sigurt se do të ndiheni të freskët kur të uleni në destinacionin tuaj.

Shtrati i Brendshëm i Boeing Business Jet 747-8
Shtrati i Brendshëm i Boeing Business Jet 747-8


Embraer Lineage Gjumi 1000E

Embraer Lineage 1000E Jashtme
Embraer Lineage 1000E Jashtme

La Embraer Lineage 1000E është i bazuar në Embraer 190 avion rajonal. Embraer kanë bërë Lineage 1000E i përshtatshëm për çdo Kryetar Shteti.

Aeroplani përmban një shtrat me madhësi të plotë në një dhomë private. Kjo siguron hapësirë ​​të mjaftueshme për privatësi maksimale. Avioni mund të transportojë deri në 19 pasagjerë dhe të fluturojë pa ndalur deri në 4,600 milje detare.

Siç mund të prisni nga një avion i kësaj madhësie, një kuzhinë e plotë është e pajisur së bashku me një dush të ngritur.

Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage Gjumi i Brendshëm 1000E


Dhoma gjumi Boeing BBJ 787

Boeing 787 në afrimin përfundimtar
Avioni i biznesit Boeing 787

Edhe një herë Boeing janë në këtë listë me avionin e tyre mbresëlënës 787 Boeing Business.

Këtu, Boeing ka marrë avionin e rregullt 787 dhe e ka vendosur si të përshtatshme për një Mbret.

Për më tepër, 787 është një avion mjaft efikas i karburantit për madhësinë e tij dhe përmban përparimet më të fundit teknologjike. Siç mund ta shihni, një shtrat me madhësi të plotë është i disponueshëm në 787 BBJ me dhomën e shitjes private që zë të gjithë gjerësinë e trupit të avionit.

Gjumi i Brendshëm i Boeing Business Jet 787
Gjumi i Brendshëm i Boeing Business Jet 787


Dhoma gjumi Airbus ACJ220

Airbus ACJ220 Jashtme
Airbus ACJ220 Jashtme

Edhe një herë, avioni më mbresëlënës privat me një dhomë gjumi mund të gjendet në një avion të konvertuar.

ACJ220 gjen një ekuilibër të mirë midis luksit, hapësirës dhe efikasitetit. Faleminderit që jemi më të vegjël se avionët 787 dhe 747-8, ACJ220 mund të ulet në një larmi më të madhe avionësh.

Sidoqoftë, e keqja është se ajo ka një diapazon më të ulët.

Pavarësisht kësaj, Airbus ka qenë në gjendje të vendosë një krevat me madhësi mbret në kompletin master të ACJ220.

Siç mund ta shihni, ndryshe nga avionët e tjerë në këtë listë, shtrati është rrotulluar 90 gradë. Përfitimi i kësaj? Kur shtriheni në shtrat mund të shikoni përpara dhe të shihni nga dritaret.

Për më tepër, mund të sigurohet më shumë hapësirë ​​në të dy anët e shtratit, duke e bërë më të lehtë hyrjen dhe daljen.

Dhoma e gjumit Airbus ACJ220
Dhoma e gjumit Airbus ACJ220


Dassault Falcon Dhoma gjumi 7X

Dassault 7X E jashtme
Dassault Falcon 7X E jashtme

La Dassault Falcon 7X është i vetmi qëllim jet i ndërtuar privat me një dhomë gjumi në bord. Si pasojë, hapësira është në një çmim të lartë krahasuar me avionët e konvertuar.

Sidoqoftë, kjo në asnjë mënyrë nuk e zvogëlon tërheqjen e saj luksoze.

La Falcon 7X ka aftësinë të shfaqë një shtrat me madhësi të plotë - siç shihet në imazhin më poshtë.

Hapësira e mjaftueshme sigurohet me dollapët, së bashku me temperaturën e kabinës dhe ndriçimi mund të kontrollohen nga telefoni juaj. Një lartësi e ulët e kabinës dhe një kabinë e qetë do t'ju sigurojë që të flini mirë.

Dassault Brendësia 7X
Dassault Falcon Gjumi i Brendshëm 7X


Avionë të tjerë privatë me një dhomë gjumi

Nëse jeni të interesuar për avionë privatë të ndërtuar për qëllime të tjera me një dhomë gjumi, atëherë ju lutemi shfletoni avionin këtu.

Disa pretendentë të denjë për këtë listë janë Gulfstream G700, Bombardier Global 7500 Dassault Falcon 8X. Mund të gjendet një krahasim i thelluar i këtyre avionëve këtu.