Jet Privat Vs Klasa e Parë - A duhet të bëni ndërrimin?

Gulfstream Vende të brendshme prej lëkure të bardha G700

Avion privat vs klasi i parë - një pyetje e rëndësishme. Sidomos nëse keni fluturuar në klasë të parë për një kohë dhe po mendoni nëse duhet të bëni hapin tjetër për të kaluar në fluturim me avion privat. Nuk ka gjasa që ka shumë njerëz që pyesin nëse duhet të kalojnë nga avioni privat në klasin e parë

Gjërat e para së pari, një avion privat është më i shtrenjtë se klasi i parë. Ndërsa linja të caktuara dhe avionë mund të mos jenë aq të shtrenjtë sa mendoni ose diferencimi i çmimit mund të jetë mjaft i ulët, një avion privat do të kushtojë më shumë.

Sigurisht, ka këmbë të zbrazëta dhe marrëveshje që nënkuptojnë që mund të bësh disa fluturime private për një çmim të konsiderueshëm të ulur, por nëse fluturon shumë në linja specifike, pastrimi i internetit për këmbët e zbrazëta nuk do të jetë i vlefshëm . Nëse doni një vlerësim për një fluturim të ardhshëm, hidhini një sy charterëve këtu ose merrni një kuotë të menjëhershme nga Gjetës privat i avionëve.

Kështu që, ju jeni të vetëdijshëm se do të kushtojë më shumë fluturimi përmes avionit privat dhe keni para për të shpenzuar në fluturime. A janë shpenzuar mirë ato para?

Tani, më shumë se kurrë, përgjigjja është po.

Nuk kërkohen maska

Së pari, siguria. Dallimi në sigurinë midis një avioni privat dhe reklamës fluturuese është i papërfillshëm. Avionët e rinj privatë paraqesin teknologjinë më të fundit, të tilla si paralajmërimet e tejkalimit të pistës, shfaqjet e ekranit dhe ndihmësit e afrimit. Siguria, në klimën aktuale, u referohet viruseve - posaçërisht koronavirusit (COVID-19).

Fluturimi në një avion privat do t'ju ekspozojë ndaj më pak të huajve, ajri i qarkulluar do të jetë më i pastër (Gulfstreamkanë 100% ajër të pastër në kabinën), ekuipazhi është nën kontrolle më rigoroze për koronavirus, dhe kabina pastrohet më hollësisht dhe më shpesh sesa në avionët komercialë. Tani është një kohë e shkëlqyeshme për të azhurnuar nga Klasa e Parë në një avion privat.

Bota rrotullohet rreth jush - Jet Privat Vs Klasa e Parë

Tjetra është komoditeti. Nëse planifikoni shpesh ndryshime ose nuk e dini kur do të jeni të lirë të largoheni, një avion privat do t'ju presë dhe do të jetë atje. Nuk mungon fluturimi juaj dhe duhet të prisni për një tjetër. Një avion privat do të jetë në dispozicionin tuaj dhe do t'ju presë.

Për më tepër, ndërsa avionët privatë nuk fluturojnë shumë më shpejt sesa avionët komercialë, ato janë shumë më efikase në kohë. Nuk ka pritje në aeroport për orë të tëra para fluturimit. Nuk ka radhë për siguri. Nuk ka asnjë varje në rikuperimin e bagazhit. Falë më pak personave që kalojnë përmes terminalit dhe fluturojnë brenda dhe jashtë aeroporteve më të vegjël, ju mund të arrini në aeroport vetëm 15 minuta para se fluturimi juaj të pritet të niset.

Për më tepër, në sajë të aftësisë për të fluturuar brenda dhe jashtë aeroporteve më të vegjël, ju keni më pak kohë udhëtimi midis pikës tuaj të origjinës dhe aeroportit, dhe aeroportit tuaj të destinacionit dhe mbërritjes. Avionët privatë nuk do t'ju kursejnë shumë kohë pasi të jeni në ajër, ato ju kursejnë kohë në tokë.

I vetmi person që ka rëndësi

Kur merret parasysh avioni privat vs klasi i parë, vëmendja ndaj detajeve është kritike. Një nga përfitimet e klasit të parë është shërbimi i jashtëzakonshëm dhe vëmendja ndaj detajeve. Në një avion privat kjo çohet në një tjetër nivel. Personeli që punon në Klasën e Parë ka të ngjarë të duhet të përqendrohet në njëzet pasagjerë. Në një avion privat fokusi është vetëm tek ju dhe udhëtarët që keni sjellë së bashku. Ju gjithashtu mund të rregulloni që të keni ndonjë vakt që dëshironi gjatë fluturimit dhe galeritë mund të jenë më të përparuara sesa një avion komercial.

Mbani në mend se ushqimi dhe galeria ekzistojnë vetëm në aeroplanë të lehtë e lart. Avionë më të vegjël, siç është avioni HondaJet Phenom 100 EV, nuk do të vijë me një stjuardesë ose një galeri të madhe.

Avion privat kundër klasit të parë - Një shtrat me madhësi të plotë në 51,000 këmbë

Atëherë sigurisht që është komoditeti i kabinës. Sapo të filloni të shikoni avionë të përmasave të mesme dhe më të mëdha, filloni të merrni kabina me lartësi të ulëta kabine dhe mjaft kabina. Shumë më e qetë se sa mund të prisni nga një avion komercial. Nëse jeni duke fluturuar me distanca të gjata, kjo do të thotë që ju të mbërrini në destinacionin tuaj me më pak vonesë avioni në mënyrë që të mund të shkoni në punë menjëherë.

Brendësia e shtratit në një Dassault Falcon 7X - avion privat vs klasi i parë

Dhoma gjumi në një Dassault Falcon 7X

Falë një kabine personale dhe zgjedhjes se kush është në fluturimin tuaj, mund të jetë një kohë e shkëlqyer për të bërë thirrje dhe për të zhvilluar takime. Paraqitja efikase e shumicës së avionëve privatë me ulëse në klube janë rregulluar në mënyrë perfekte për biseda dhe vakte.

Një tjetër konsideratë e rëndësishme e avionit privat vs klasit të parë është fluturimi me ngarkesa të gjata. Nëse jeni duke fluturuar për një distancë të gjatë me një avion privat, ka dhoma gjumi të ndara dhe mundësi për dushe. Ju do të arrini në destinacionin tuaj shumë më i freskët se kurrë që keni mundur të fluturoni në klasë të parë.

Nuk është gjithçka e përsosur

Në këtë pikë duket se nuk ka një arsye për të fluturuar ndonjëherë në klasë të parë. Sidoqoftë, nuk është gjithçka e përsosur në botën e avionëve privatë. Nëse jeni duke regjistruar një avion sipas kërkesës, ka shumë pak programe besnikërie dhe një nga përfitimet e mëdha të fluturimit të klasit të parë komercial janë miljet ajrore.

Gjithashtu, rezervimi i një bilete të Klasës së Parë është më pak sherr sesa një charter privat i avionit. Nëse dëshironi të rezervoni një biletë të klasit të parë nga New York në Las Vegas, gjithçka që duhet të bëni është ta shkruani Skyscanner, merrni një çmim të menjëhershëm dhe paguani menjëherë. Nëse dëshironi të rezervoni një charter privat të avionit, keni gjetur një charter të përshtatshëm (shikoni këtu për t'i krahasuar ato), kontaktoni ata për një vlerësim, zgjidhni llojin e avionit, nënshkruani kontrata dhe dërgoni pasaporta. Ka shumë më tepër faza të përfshira në rezervimin e një avioni privat.

Vendimi

Pra, duhet të fluturoni me avion privat? Nëse keni para, atëherë po. Avionët privatë janë shumë më fleksibël, më luksoz se klasi i parë, më të sigurt nga koronavirusi, kanë shërbim më të mirë dhe ju kursejnë kohë duke pritur përreth. Dobësitë janë mungesa e skemave të besnikërisë (disa karta sipas kërkesës i kanë, shiko këtu) dhe kompleksiteti i shtuar i rezervimit të një karte.

Ka shumë të ngjarë që pasi të filloni të fluturoni me avion privat nuk do të ktheheni në klasin e parë.