Kalo te përmbajtja kryesore

Pronësia e avionit privat është shenja përfundimtare e statusit dhe u siguron pronarëve një sasi të jashtëzakonshme lirie, fleksibiliteti dhe kontrolli.

Pronësia e plotë e avionëve është niveli më i lartë i zgjidhjeve të aviacionit privat. Megjithatë, ka shumë pyetje që rrethojnë botën e pronësisë së avionëve. Prandaj, është e rëndësishme të bëni pyetje përpara se të filloni udhëtimin e pronësisë.

Për shembull, cilat janë llojet e ndryshme të pronësisë? Sa kushton? Cilat janë në të vërtetë përfitimet e pronësisë? Si mund të gjej avionin e duhur për të blerë? Dhe, më e rëndësishmja, a duhet të blej një avion privat?

Për qëllimin e këtij artikulli, ai do të fokusohet kryesisht në pronësinë 100% të avionit privat, megjithatë, një përshkrim i shkurtër i i pjesshëm do të sigurohet pronësia e avionit.

Burra shtrëngojnë duart pranë pronës së avionit privat

Llojet e pronësisë

Kur flasim për pronësinë, ekzistojnë dy lloje kryesore: pronësia e pjesshme dhe pronësia e plotë e avionëve.

Ndërsa të dy opsionet përmbajnë fjalën "pronësi", ato të dyja vijnë me kosto, rreziqe dhe përfitime të ndryshme.

Çfarë është pronësia e plotë e avionëve privatë?

Pronësia e plotë e avionit privat është kur ju keni 100% kontroll dhe posedim të avionit.

Ju e dini se kush ka qenë në aeroplan, ku ka fluturuar, orët që ka regjistruar, së bashku me të gjitha mirëmbajtje dhe historia e inspektimit.

Për më tepër, ju mund ta personalizoni dhe pajisni avionin në çdo mënyrë që dëshironi. Për shembull, mund të zgjidhni tapiceri, paraqitjen e kabinës dhe argëtimin gjatë fluturimit, për të përmendur disa. Për më tepër, ju mund të zgjidhni kush fluturon me aeroplanin dhe mund të siguroheni që avioni të mirëmbahet sipas standardeve tuaja personale.

Në përgjithësi, pronësia e të gjithë avionit privat është mënyra më e ndërlikuar për të fluturuar me avion privat. Ka shumë më shumë pjesë lëvizëse sesa një kartë avion privat, kartë jet ose aksione të pjesshme.

Megjithatë, përfitimet që vijnë nga pronësia e avionëve privatë e bëjnë të vështirë rivalizimin e vërtetë të tij.

Bombardier Global 5500 Pamje e jashtme - pronësi e avionit privat

Çfarë është pronësia e pjesshme e avionit?

Pronësia e pjesshme e avionit është kur zotëroni një pjesë të një avioni. Kjo njihet si një pjesë e pjesshme e avionit dhe mund të referohet gjithashtu si pronësi e pjesshme e avionëve. Një pjesë tipike e pjesshme e avionit për të zotëruar është gjysma, e katërta ose e teta.

Supozimi është se një avion privat do të fluturojë një numër të caktuar orësh në vit. Prandaj, nëse supozohet se një avion do të fluturojë 400 orë në një vit dhe, nëse keni një pjesë 1/2, ju mund ta përdorni avionin për 200 orë në vit.

Pronësia e pjesshme e avionit nuk ju lidh domosdoshmërisht me vetëm një avion (dmth. avionin "tuaj"). Prandaj, disponueshmëria e një avioni mund të garantohet dhe ju mund të zgjidhni të fluturoni në aeroplanë me madhësi më të madhe ose më të vogël në varësi të çdo kërkese unike të misionit.

Megjithatë, programet e pronësisë së pjesshme zakonisht kanë një kufi në kohën e prenotimit dhe numrin e orëve që mund të fluturoni gjatë periudhave të pikut të pushimeve.

Në varësi të numrit të orëve të fluturimit në vit, kostoja fillestare e pronësisë së pjesshme të avionit do të ndryshojë. Kjo më pas do të ndikojë në aksionet e pjesshme të disponueshme.

Pronësia e pjesshme e avionit vs Pronësia e plotë

Zgjedhja midis të pasurit avionin tuaj ose thjesht një pjesë të pjesshme të një avioni është një vendim që nuk duhet marrë lehtë.

Ka shumë faktorë për t'u marrë parasysh. Këtu janë disa faktorë dhe pyetje kyçe që duhen marrë parasysh kur mendoni për regjistrimin në një program pronësie të pjesshme të avionëve ose blerjen e avionit tuaj.

Së pari, kapitali i disponueshëm. Blerja e një avioni privat nuk është e lirë. Prandaj, nëse do të luftoni për të hedhur shumë para përpara ose do të luftoni me sigurimin e financimit, atëherë pronësia e pjesshme e avionëve ka të ngjarë të ketë më shumë kuptim.

Tjetra, është e rëndësishme të merrni parasysh fleksibilitetin tuaj. Sa të ngurta janë planet tuaja? Nëse zotëroni aeroplanin tuaj, mund të garantoni disponueshmërinë e tij në ditët e pikut dhe me kohë të shkurtra.

Pronësia e pjesshme nuk ofron të njëjtat privilegje. Shumica e programeve të pronësisë së pjesshme do të kenë kërkesa minimale për kohën e realizimit, veçanërisht gjatë festave të mëdha.

Megjithatë, nga ana tjetër, pronësia e pjesshme e avionëve ofron më shumë fleksibilitet kur bëhet fjalë për ndryshimin e avionëve. Me shumicën e programeve, nuk do të ketë vetëm një avion për ju. Ju do të jeni në gjendje të lëvizni nëpër të gjithë flotën bazuar në kërkesat e misionit dhe disponueshmërinë.

Pronësia e plotë e avionit, megjithatë, vjen me kosto më të vazhdueshme të përfshira. Për shembull, kostoja e blerjes, tarifat mujore të menaxhimit, kostot e ekuipazhit, kostot e trajnimit, mirëmbajtja dhe më shumë.

Gulfstream G800 Jashtme

Përfitimet e Pronësisë së plotë

Pronësia e plotë vjen me një mori përfitimesh.

Së pari, ju keni kontroll të plotë mbi aeroplanin. Ju e dini se ku ka qenë, kush ka fluturuar mbi të dhe historinë e mirëmbajtjes.

Ju mund ta personalizoni avionin si të dëshironi. Ju mund të zgjidhni bojën e jashtme, tapiceri dhe shumë më tepër.

Për më tepër, ju keni një zgjedhje të dedikuar avioni. A preferoni një Global mbi një Gulfstream? Atëherë mund të dilni në treg duke kërkuar perfektin tuaj Global. Ju nuk keni një program të pronësisë së pjesshme që ka avionin e dëshiruar. Ju thjesht shkoni menjëherë përpara dhe blini aeroplanin tuaj të zgjedhur.

Një nga përfitimet kryesore që vjen me pronësinë është kostoja më e ulët e orës së fluturimit me përdorim më të lartë. Nëse fluturoni shumë, atëherë tarifa për orë ka të ngjarë të jetë më e ulët kur zotëroni kundrejt qirasë. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse kaloni kohë në shumë fluturime ndërkombëtare. Kjo do të thotë se pronësia e plotë mund të jetë më kosto efektive sesa marrja me qira.

Për më tepër, pronësia e avionit privat vjen me disponueshmëri të lartë pa ditë piku. Shtoni përfitimet tatimore që vijnë me zotërimin e një avioni privat dhe mund të bëhet një opsion shumë i arsyeshëm.

Përfitimet e pronësisë së pjesshme të avionit

Në kontrast me pronësinë e plotë të avionëve, pronësia e pjesshme e avionëve ofron shumë përfitime që pëlqejnë shumë njerëz. Një nga këto është aksesi në një flotë të tërë avionësh. Kjo e bën të lehtë ndryshimin e avionit dhe siguron që një të jetë gjithmonë i disponueshëm. Për më tepër, nëse një avion është ulur për mirëmbajtje, ju mund të përdorni një avion tjetër në flotë.

Një përfitim kryesor i pronësisë së pjesshme të avionëve është lehtësia e përdorimit. Të gjithë avionët menaxhohen dhe mirëmbahen në mënyrë profesionale. Si rezultat, nuk ka nevojë të shqetësoheni për konfliktet e planifikimit ose logjistikën shtesë.

Shumica e programeve të pronësisë së pjesshme ndikojnë gjithashtu në kostot e ripozicionimit, duke rezultuar në tarifa të kufizuara direkte. Kjo e bën më të lehtë kur fluturoni në fluturime me një drejtim.

Kur bëhet fjalë për përfundimin e kontratës suaj të pjesshme të pronësisë së avionit, shumica e operatorëve do të garantojnë blerjen e avionit me një vlerë të drejtë të tregut. Megjithatë, kjo vlerë varet shumë nga kushtet aktuale të tregut. Prandaj, ju ende mbani rrezikun e zhvlerësimit.

Në përmbledhje, pronësia e pjesshme e avionit rezulton në kosto fillestare më të ulëta se pronësia e plotë, së bashku me lehtësi më të madhe përdorimi. Në anën e kundërt, pak përfitime të pronësisë së plotë mbahen kur zotëroni në mënyrë të pjesshme një avion.

Menaxhimi i avionëve privatë

A duhet të zotëroni një avion?

Ka shumë faktorë që do të ndikojnë nëse duhet të blini apo jo një avion privat.

Së pari, duhet të merrni parasysh sa orë në vit fluturoni. Ju duhet të uleni dhe të planifikoni misionet tipike që fluturoni gjatë një viti. Në përgjithësi, nëse fluturoni më pak se 200 orë në vit, atëherë një zgjidhje tjetër e aviacionit privat do të jetë e dobishme, domethënë kartat e avionëve ose kartat private.

Së dyti, a keni nevojë për përdorim të garantuar të një avioni, veçanërisht në ditët e pikut (p.sh. festat e mëdha)? Kartat private, kartat e avionëve dhe madje edhe pronarët e pjesshëm do të paguajnë të gjitha tarifa shtesë kur kërkesa është e lartë. Për më tepër, koha për të rezervuar do të jetë më e madhe rreth ditëve të pikut. Ky nuk është rasti me pronësinë e avionëve.

Së treti, a bëni minutën e fundit planet e fluturimit? Po, mund të marrësh me qira një avion privat me njoftim disa orësh. Megjithatë, nëse e bëni këtë rregullisht, duke ditur që avioni juaj i dedikuar është ulur dhe duke pritur në aeroportin tuaj lokal, e bën shumë më të lehtë. Për më tepër, nëse kjo ndodh rreth ditëve të pikut, ju keni një kombinim të pandalshëm.

Dëshironi gjithashtu kontroll të plotë mbi aeroplanin tuaj? Zgjidhni paraqitjen, pëlhurat, veçoritë, ekuipazhin dhe objektet. Keni preferencën tuaj për pamjen dhe veçoritë. Zgjidhni modelin e saktë dhe dini saktësisht se si trajtohet.

Dhe së fundi, statusi. Nëse mund ta përballoni atë dhe dëshironi statusin që vjen me të qenit pronar avioni, atëherë kjo është po aq e vlefshme një arsye për të blerë një të tillë.

Konsideratat gjatë blerjes

Kur blini një avion, duhet të jeni të vetëdijshëm për kostot e përfshira, së bashku me përdorimin tuaj.

Nuk ka dy misione të njëjta. Prandaj, duhet të planifikoni se ku dhe kush do të fluturojë. Nëse jeni duke fluturuar në pista të shkurtra, atëherë do t'ju duhet një avion me performancë të shkëlqyer në tokë.

Nëse jeni duke fluturuar shumë fluturime ndërkombëtare përtej Atlantikut, atëherë keni nevojë për një avion me aftësi me rreze të gjatë.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh kostot e përfshira në pronësi. Kostot mund të ndahen në tre kategori kryesore.

Së pari, kostoja e blerjes. Kjo është kostoja aktuale për të bërë gjithçka për të blerë avionin. Nga kostoja aktuale e avionit deri te tarifat ligjore të përfshira.

Së dyti, kostot fikse vjetore. Këto janë kostot që ju duhet të paguani për të ulur avionin në pistë. Këto përfshijnë kosto të tilla si ekuipazhi, magazinimi, sigurimi dhe tarifat e menaxhimit.

Së treti, tarifat e ndryshueshme për orë. Kjo përfshin koston e karburantit (së bashku me tarifat shtesë të karburantit), një tarifë mujore të mirëmbajtjes, tarifat e tokës dhe tarifat e ekuipazhit gjatë natës.

Prandaj, duhet të keni parasysh kostot e vazhdueshme për të ulur avionin tuaj hangar. Kostoja është shumë më tepër sesa thjesht tarifa e zënë për orë.

Llojet e avionëve për të zotëruar

Ka qindra lloje avionësh nga të cilët mund të zgjidhni. Nuk ka asnjë avion të vetëm që mund të përdoret në çdo situatë.

Do t'ju duhet të zgjidhni një aeroplan specifik që funksionon për ju. Zgjedhja e avionit të duhur do të sigurojë që të kurseni para ndaj opsionit të gabuar.

Llojet e avionëve që mund të zotëroni përfshijnë turbopropa, avionë shumë të lehtë, avionë të lehtë, avionë të mesëm, avionë të rëndë dhe avionë VIP.

Të gjitha vijnë me përfitimet dhe disavantazhet e tyre. Megjithatë, rregulli i përgjithshëm është që sa më i madh të jetë avioni, aq më shumë kosto shtesë përfshihen dhe tarifa shtesë. Për më tepër, avionët më të mëdhenj zakonisht vijnë me një kosto kapitale më të madhe.

Kur blini me qira?

Ju duhet të konsideroni pronësinë e avionit privat mbi marrjen me qira të një avioni kur ndonjë nga sa vijon është e vërtetë:

  • Keni nevojë për përdorim të garantuar të avionit në ditët e pikut (p.sh. festat e mëdha)
  • Ju fluturoni mbi 200 orë në vit
  • Ju dëshironi kontroll absolut mbi llojin e avionit
  • Ju bëni plane fluturimi të minutës së fundit
  • Ju ndryshoni planet në minutën e fundit
  • Ju dëshironi statusin

Për më tepër, duhet të konsideroni blerjen e një avioni privat mbi marrjen me qira kur kërkoni zbritje nga amortizimi dhe përfitime tatimore. Për më tepër, shumica e kompanive që ofrojnë aksione të pjesshme jashtë Amerikës së Veriut mund të jenë të ndërlikuara. Prandaj, jashtë Amerikës së Veriut zotërimi i aeroplanit tuaj të biznesit ka të ngjarë të ketë më shumë kuptim. Disa nga programet më të njohura fraksionale përfshijnë NetJets Flex jet.

Sidoqoftë, marrja me qira e një avion privat ka kuptim kur keni një kohë të ulët fluturimi vjetor, fluturoni herë pas here, dëshironi një tarifë mujore të thjeshtuar ose dëshironi të shmangni shpenzimet e funksionimit, siç janë pagat e pilotëve.

Kostot e vrapimit me avion privat

Siç u përmend, kur bëhet fjalë për drejtimin e avionëve privatë ka kosto fikse vjetore dhe kosto variabile për orë.

Ju duhet të paguani kostot vjetore pa marrë parasysh çfarë. Edhe nëse nuk fluturoni me aeroplanin tuaj, ju duhet të paguani ekuipazhin tuaj, të trajnoni ekuipazhin tuaj, të ruani dhe të siguroni avionin.

Megjithatë, kostot e ndryshueshme rregullohen në bazë të orëve të fluturimit të fluturimit tuaj. Prandaj, sa më shumë të fluturoni, aq më shumë do të jenë kostot tuaja të ndryshueshme. Këto kosto përfshijnë faktorë të tillë si karburanti, mirëmbajtja, tarifat e uljes dhe tarifat e trajtimit.

Kostot e përdorimit për një avion privat mund të variojnë nga 200,000 dollarë në kosto vjetore dhe rreth 1,000 dollarë për një avion shumë të lehtë si p.sh. Avion vizion cirrus.

Çmimet më pas mund të shkojnë në rreth 700,000 dollarë në kosto vjetore për një avion të madh si p.sh Gulfstream G650ER, me një kosto të vlerësuar për orë prej rreth 5,000 dollarë për orë fluturimi.

Sigurisht, kjo nuk po merr parasysh amortizimin e vlerës së avionit që vjen me përdorim. Për më tepër, kjo nuk merr parasysh nëse pronari e përdor ose jo avionin për fluturime çarter kur nuk është në përdorim.

Gjetja e avionit të duhur

Gjetja aeroplanët e duhur të biznesit mund të jetë një proces i ndërlikuar dhe kërkon kohë.

Megjithatë, bashkimi me shërbimin tonë do t'ju ofrojë të gjithë informacionin dhe mjetet që ju nevojiten për të gjetur avionin tuaj të përsosur.

Ju mund të renditni dhe filtroni përmes mbi 140 avionëve të ndryshëm biznesi, së bashku me kostot individuale të funksionimit për secilin model dhe koston e blerjes për mbi 1,000 vite model të avionëve privatë.

Mund të mësoni më shumë këtu.

Avion privat në mirëmbajtje - pronësi e avionit privat

A është fitimprurëse zotërimi i një avion privat?

Blerja e një avioni privat zakonisht nuk bëhet me qëllimin që ai të jetë fitimprurës.

Disa pronarë mund të zgjedhin të marrin me qira avionin e tyre kur nuk e përdorin atë. Kjo zakonisht bëhet përmes një marrëveshjeje menaxhimi me një kompani administruese.

Megjithatë, kjo do të rrisë konsumimin e avionit, së bashku me reduktimin e fleksibilitetit që keni gjatë përdorimit të tij.

Megjithatë, nuk ka gjasa që kjo të rezultojë në pronësi fitimprurëse. Prandaj, shumica e pronarëve do të marrin me qira avionët e tyre në një përpjekje për të ulur koston e tyre të pronësisë.

Në klimën e sotme (TM3 2022), qiratë e avionëve privatë janë në kërkesa kaq të larta saqë mund të nxirren të ardhura të rregullta prej tyre.

Për më tepër, pothuajse çdo avion privat do të zhvlerësohet në vlerë ndërsa periudha juaj e pronësisë rritet. Blerja dhe shitja për fitim nuk ka gjasa. Përjashtim i rrallë është me avionët krejt të rinj, duke qenë se është kaq e vështirë për të marrë një ndarje të re slot.

Zgjidhje të tjera të Aviacionit Privat

Nëse pronësia nuk është për ju, atëherë ka shumë mënyra të tjera për të fluturuar me avion privat për t'iu përshtatur nevojave tuaja.

Siç u përmend, pronësi e përbashkët mund të funksionojë. Për më tepër, ju mund të fluturoni duke përdorur një karta jet, statuti i avionëve privatë, këmbët bosh, apo edhe blerja e një ndenjëseje në një avion privat.

përmbledhje

Zotërimi i një avioni biznesi nuk është për ata që janë të dobët. Ka shumë faktorë që duhet të keni parasysh kur zgjidhni zgjidhjen e duhur të aviacionit privat për ju. Për më tepër, ndihmon nëse e dini numrin e orëve të fluturimit që fluturoni në vit.

Pronësia e avionit ofron përfitime që janë të vështira për t'u marrë me çdo metodë tjetër të udhëtimit ajror privat. Këto përfitime shtrihen shumë përtej pronësisë së pjesshme.

Po, ka kosto dhe rreziqe. Megjithatë, shumica e pronarëve nuk nxitojnë në të panjohurën dhe shkojnë drejt e në pronësi. Shumica kanë përjetuar gëzimet dhe përfitimet e aviacionit privat. Ashtu si çdo marrëveshje tjetër biznesi, përfitimet janë shumë më të mëdha se kostot.

Nëse po kërkoni të gjeni avionin e duhur për blerjen tuaj të radhës, konsideroni të regjistroheni për tonën shërbim premium këtu.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.