Kalo te përmbajtja kryesore

Pavarësisht nëse jeni duke fluturuar statuti i avionëve privatë, anëtarësimi në kartë jet, i përkasin një programi pronësie të pjesshëm apo edhe zotëroni plotësisht avionin tuaj, ndalesat e karburantit kur fluturoni me avion privat ndonjëherë janë një e keqe e nevojshme për të përfunduar misionin tuaj.

Me fjalë të thjeshta, ndalimi i karburantit është i nevojshëm kur destinacioni është më larg se distanca e aftë e avionit.

Nëse është planifikuar ndalimi i karburantit për misionin tuaj të ardhshëm, këtu është gjithçka që duhet të dini – nga kohëzgjatja që duhet për të furnizuar me karburant deri te nëse mund të qëndroni në bord apo jo. Për më tepër, është e rëndësishme të merren parasysh rrethanat në të cilat ia vlen të ndaloni karburantin.

Ndalesa e karburantit privat Jet

Sa kohë duhet për të mbushur karburantin me një avion privat?

Siç mund të prisni, nuk ka asnjë përgjigje për kohëzgjatjen e nevojshme për të furnizuar me karburant një avion privat.

Sidoqoftë, një rregull i përgjithshëm është që të prisni një ndalesë të karburantit prej 30 - 60 minutash.

Kjo kohë nuk mund t'i shtohet thjesht kohës së fluturimit pa ndalesë. Ky ndalim i karburantit 30 deri në 60 minuta është koha kur avioni është në rampë (i njohur edhe si platformë).

Prandaj, është e rëndësishme të merret parasysh koha që duhet për të devijuar nga rruga origjinale, koha për të zbritur, për të zbritur dhe për taksi në stendë. Pas mbushjes me karburant, është e rëndësishme të merret parasysh koha që duhet më pas për taksi në pistë, ngritje, ngjitje dhe më pas për të vazhduar përgjatë itinerarit origjinal.

Si rezultat, koha aktuale që një ndalesë karburanti do t'i shtojë udhëtimit tuaj ka të ngjarë të jetë më afër dy orë.

Karburanti i avionit privat ndalon nga afër

Faktorët që ndikojnë në kohëzgjatjen e ndalesave të karburantit

Pra, pse nuk ka një shifër të saktë se sa kohë zgjat në të vërtetë ndalimi i karburantit të avionit privat?

Epo, siç ndodh pothuajse gjithmonë me avionët privatë, jo të gjithë avionët janë krijuar të barabartë dhe secili mision është unik.

Avionë të ndryshëm kanë rezervuarë karburanti me madhësi të ndryshme. Prandaj, nëse rezervuari është më i madh, do të jetë në gjendje të mbajë më shumë karburant, kështu që do të duhet më shumë kohë për t'u mbushur.

Për më tepër, shpejtësia me të cilën karburanti hyn në një aeroplan gjithashtu do të ndryshojë. Kjo pastaj duhet të kombinohet me faktin se pajisje të ndryshme të karburantit do të jenë në gjendje të lëvizin karburantin me shpejtësi të ndryshme.

Për më tepër, në çdo aeroport, ju jeni në duart e operatorit të karburantit. Disa janë më efikase se të tjerat. Disa janë më të organizuar se të tjerët.

Nëse aeroporti është i zënë me avionë të tjerë që furnizohen me karburant, atëherë do të duhet të prisni radhen tuaj pasi ka një numër të kufizuar kamionësh.

Dhe së fundi, një nga faktorët më domethënës që ndikojnë në kohëzgjatjen e ndalesave të karburantit të avionëve privatë, sa litra karburant kërkohen? Avionët nuk furnizohen gjithmonë me kapacitet maksimal.

Prandaj, nëse jeni vetëm 100 kilometra nga destinacioni juaj përfundimtar, do të nevojiten vetëm disa qindra litra karburant. Sidoqoftë, nëse jeni në gjysmë të misionit tuaj dhe keni disa mijëra kilometra të mbetur, atëherë do të kërkohet shumë më tepër karburant. Sa më shumë karburant të keni nevojë, aq më shumë duhet.

Kur nevojiten ndalesa të karburantit?

Në thelb kur distanca totale e fluturimit tejkalon atë të avionit.

Kështu, për shembull, thoni se dëshironi të fluturoni nga Londra në Bangkok, një distancë prej gati 6,000 miljesh (5,200 milje detare). Ka vetëm një grup të zgjedhur avionësh që mund ta kryejnë këtë mision.

Prandaj, nëse zotëroni një Gulfstream G200, do të kërkohet një ndalesë e karburantit pasi ajo ka një distancë maksimale prej vetëm nën 3,400 milje detare.

Si rezultat, do të jetë e nevojshme të ndaleni në një moment gjatë rrugës. Physshtë fizikisht i paaftë për të fluturuar 2,000 milje detare mbi rrezen e tij maksimale pa u ndalur.

A vlejnë ndalesat e karburantit privat të avionëve?

Në fund të fundit, një karburant që ndalon së qeni i vlefshëm ose jo, zbret në situatën tuaj.

Nëse zotëroni një avion privat që nuk është në gjendje të përfundojë misionin pa ndalesë, atëherë mund të ketë kuptim të përfshini një ndalesë karburanti. Avioni është i juaji. Ju tashmë keni kostot fikse, kështu që kostot e ndryshueshme të itinerarit do të jenë më të vogla se sa marrja me qira.

Për më tepër, ka disa rrugë në mbarë botën ku, pavarësisht se çfarë, do të kërkohet ndalimi i karburantit. Për shembull, do t'ju duhet të ndaloni për karburant kur fluturoni me avion privat nga Londra në Sydney.

Sidoqoftë, arsyeja kryesore që disa udhëtarëve mund ta shohin ndalesën e karburantit si të vlefshëm është çmimi. Po, ju jeni ende duke paguar për avionin ndërsa jeni duke u furnizuar me karburant, megjithatë, ju mund të merrni me qira një avion më të vogël që ka një kosto më të ulët në orë.

Për shembull, çmimet e kartës së avionëve privatë që fluturojnë pa ndalesë nga Londra në Bangkok janë në 130,000 – 150,000 £. Sidoqoftë, shtoni një ndalesë të karburantit dhe çmimet janë rreth 100,000 £.

A qëndrojnë udhëtarët në bord gjatë furnizimit me karburant?

Rregullat rreth qëndrimit të pasagjerëve në bord gjatë ndalimit të karburantit ose mos zbritjes në kompaninë e karburantit.

Sidoqoftë, në përgjithësi rekomandohet që udhëtarët të zbresin gjatë karburantit.

Sigurisht, është e rëndësishme të merret parasysh nëse po fluturoni brenda apo jashtë vendit. Nëse fluturoni ndërkombëtarisht, atëherë do të jetë e nevojshme të zhdoganoni për të lënë aeroportin.

Në disa raste, kjo mund të jetë e përshtatshme nëse karburanti bëhet në vendin e destinacionit. Prandaj, udhëtarët do të jenë në gjendje të maksimizojnë efikasitetin e tyre duke zhdoganuar gjatë karburantit. Pastaj kur mbërrin në destinacionin përfundimtar, pasagjerët mund të largohen menjëherë.

A qëndrojnë anëtarët e ekuipazhit në bord gjatë furnizimit me karburant?

Për ekuipazhin, kërkohet që të paktën një pilot të mbetet në bord. Në mënyrë tipike, ky do të jetë oficeri i parë (bashkëpilot).

përmbledhje

Ka rrethana kur ndalimi i karburantit është i nevojshëm gjatë një misioni avioni privat. Kjo është përgjithësisht e vërtetë kur fluturoni në anën tjetër të botës.

Sidoqoftë, funksioni kryesor i avionëve privatë është të kursejnë kohë. Prandaj, shtimi i ndalesës së karburantit do të vonojë masivisht çdo fluturim. Prandaj është e vështirë të shihen situata në të cilat ka kuptim të marrësh me qira një aeroplan që kërkon ndalesë karburanti.

Përfitimi i vetëm i vërtetë që vjen nga ndalesa e karburantit kur fluturoni me avion privat do të jetë një ulje e vogël e kostos. Sidoqoftë, shtimi i ndalesës së karburantit nuk do të ulë gjithmonë koston.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.