Avioni Privat Nga Parisi Le Bourget në Nice Côte d'Azur

Pilatus Pamja e jashtme e dhimbjes blu PC-12 gjatë lundrimit

Sipas raportit të fundit nga EBAAMe Ju mund të shihni një listë gjithëpërfshirëse të rrugët më të njohura evropiane të avionëve privatë këtu.

Një nga arsyet që kjo rrugë është kaq popullore është për shkak të kursimeve të jashtëzakonshme të kohës kundrejt fluturimit komercial. Këto kursime të kohës janë veçanërisht të dukshme për shkak të distancës së shkurtër të këtij misioni të veçantë.

Fluturimi me avion privat është një nga mënyrat më të shpejta për të shkuar midis dy qyteteve, duke marrë rreth një orë e gjysmë me avionë jet.

Pavarësisht nëse po udhëtoni për punë ose për kënaqësi, rruga Paris Le Bourget në Nice Côte d'Azur është një rrugë shumë e popullarizuar. Kjo e bën atë një rrugë të shkëlqyeshme për të kërkuar këmbë boshe, për të cilat mund të mësoni gjithçka këtu, dhe shfletoni tonën baza e të dhënave të këmbëve të zbrazëta këtu.

Paris Le Bourget në Nice Côte d'Azur Route

Rruga për një avion privat nga Paris Le Bourget në Nice Côte d'Azur është një rrugë relativisht e thjeshtë, duke mbuluar vetëm 375 milje detare nga fillimi në fund.

Kjo e bën atë brenda kufirit të rehatshëm të rrezeve të çdo avioni privat aktualisht në treg. Për më tepër, turboprops ekzekutive janë gjithashtu të përshtatshme për këtë mision.

Prandaj, kur zgjedh një aeroplan për këtë mision, distanca nuk është domosdoshmërisht një faktor kritik. Ka të ngjarë të jetë më e rëndësishme të zgjidhni aeroplanin më të përshtatshëm bazuar në numrin e udhëtarëve që fluturojnë.

Ju mund të shikoni dhe krahasoni llojet e ndryshme të avionëve për këtë rrugë këtu.

Avionë të përshtatshëm

Duke pasur parasysh se ky mision është vetëm 375 milje detare, pothuajse çdo avion në treg është i aftë të përfundojë misionin.

Nga turboprops ekzekutive në avionë të rëndë, secili është i aftë të përdoret në këtë mision. Për më tepër, ka një skenar të pafund në të cilin mund të bëhet një rast bindës për të përdorur çdo lloj avioni.

Sidoqoftë, në përgjithësi, avionët më të mëdhenj do të përdoreshin vetëm nëse do të kishte një numër të madh udhëtarësh që fluturonin.

Pilatus Pamja e jashtme e dhimbjes blu PC-12 gjatë lundrimit

Kur kërkoni një aeroplan të përshtatshëm, ka shumë faktorë që duhen marrë parasysh. Faktorë të tillë si udhëtimi i udhëtarëve, efikasiteti i karburantit, komoditetet e nevojshme dhe, natyrisht, buxheti, duhet të merren parasysh.

Kur hyni në këtë rrugë në rrugën tonë mjet përzgjedhës avioni, opsione të tilla si Cessna Citation Mustang Bombardier Learjet 75 rekomandohen për grupe më të vogla. Ndërsa Bombardier Challenger 604 është një opsion i përshtatshëm për grupet më të mëdha.

Sigurisht, vini re se faktori kritik në përcaktimin e avionëve më të mirë për këtë mision është numri i udhëtarëve që fluturojnë.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh kërkesat individuale për secilin fluturim privat, ne ju rekomandojmë që të përdorni mjetin për të gjetur avionin më të mirë që i përshtatet kërkesave tuaja të sakta.

Aeroporti i Parisit Le Bourget

Për këtë rrugë të njohur, aeroporti në fjalë është Paris Le Bourget, vetëm 11 milje nga qendra e Parisit.

Një nga arsyet që aeroporti i Parisit Le Bourget është kaq i popullarizuar është për shkak të përqendrimit të tij në aviacionin privat.

Kur fluturoni me avion privat, aeroportet më të vegjël preferohen gjithmonë mbi aeroportet e mëdhenj ndërkombëtarë. Një nga arsyet kryesore për këtë është se aeroportet më të vogla janë pothuajse gjithmonë më afër qendrës së qytetit.

Për më tepër, hapësira ajrore për aeroportet më të vegjël është më pak e ngjeshur sesa aeroportet e mëdha, komerciale. Sigurisht, ka disa përjashtime nga ky rregull. Sidoqoftë, në këtë rast, aeroporti i Paris Le Bourget është më i popullarizuari në mesin e udhëtarëve të avionëve privatë për këtë rrugë.

Aeroporti i Parisit Le Bourget operohet nga Groupe ADP, me 90% të trafikut të tij të dedikuar për aviacionin e biznesit. Mesatarisht, aeroporti i Parisit Le Bourget ka 53,686 lëvizje në vit.

Aeroporti i bukur i Côte d'Azur

Për këtë rrugë të njohur, aeroporti në fjalë është Nice Côte d'Azur, vetëm 4 milje nga qendra e Nisë.

Aeroporti Nice Côte d'Azur operohet nga ACA - Aéroports de la Côte d'Azur, me 23.4% të trafikut të tij i dedikuar aviacionit të biznesit. Mesatarisht, aeroporti Nice Côte d'Azur sheh 35,449 lëvizje në vit.

Pesë avionët më aktivë në aeroportin Nice Côte d'Azur janë Challenger Seri 600, Challenger Seri 300, Embraer-ERJ-135 / Legacy Seri 600, Global Ekspres, dhe Cessna Citation Excel / XLS Shtatë vendet ku avionët nga aeroporti Nice Côte d'Azur fluturojnë më shumë janë Franca, Mbretëria e Bashkuar, Italia, Zvicra, Rusia, Spanjën, dhe Gjermania.

Aeroplani Privat nga Parisi Le Bourget në Nice Côte d'Azur Price

Siç do të dëgjoni sa herë që përpiqeni të merrni një çmim të përafërt për një kartë avion privat, kjo varet.

Sidoqoftë, është e mundur të jepni disa shifra të topit. Për të mësuar për të gjithë faktorët që ndikojnë në një fluturim privat me avion, shikoni këtë artikull këtu. Për më tepër, shikoni ky artikull për të mësuar se sa kushton një avion privat në orë.

Për shkak të Paris Le Bourget në Nice Côte d'Azur që është një rrugë popullore, do të ketë shumë avionë në dispozicion.

Për më tepër, tarifat e ripozicionimit duhet të jenë minimale pasi të dy aeroportet janë baza e shumë avionëve charter. Faktorët kryesorë që do të ndikojnë në çmimin në këtë situatë janë numri i udhëtarëve dhe, në disa raste, tarifat e këmbëve të shkurtra.

Hereshtë e rëndësishme këtu të theksohet pse numri i udhëtarëve që fluturojnë do të ndikojë në çmimin. Arsyeja është shumë e thjeshtë. Sa më shumë pasagjerë, aq më i madh është avioni.

Kur fluturoni me avion privat, jeni duke marrë me qera (marrë me qira) të gjithë avionët, në krahasim me vetëm një vend. Për më tepër, avionët më të mëdhenj janë më të shtrenjtë për të marrë me qira në orë sesa avionët më të vegjël. Prandaj, nëse ka më shumë pasagjerë, një aeroplan më i madh do të duhet të marrë me qira, dhe një aeroplan më i madh kushton më shumë për të fluturuar.

Për më tepër, numri i udhëtarëve në të vërtetë në aeroplan nuk do të ndikojë ndjeshëm në çmimin e kartës.

Çmimet për këtë rrugë do të ndryshojnë nga 5,496 € për një turboprop ekzekutiv, siç është a Pilatus PC-12, në mbi 15,394 € për një avion të madh. Këto janë vlerësime të njëanshme të çmimeve për të gjithë avionët. Më poshtë është një tabelë që detajon koston e vlerësuar gjatë fluturimit për lloje të caktuara të avionëve.

Klasa e avionëveModeli i aeroplanitPasagjerët MaksÇmimi në një drejtim
turbohelikëPilatus PC-128€ 5,496
Jet shumë i lehtëCessna Citation Mustang4 € 5,859
Avion i lehtëEmbraer Phenom 3009€ 6,157
Jet mesatarCessna Citation Sovereign12€ 7,796
Jet i madhDassault Falcon 900EX14€ 15,394
Çmimet e vlerësuara që fluturojnë me avion privat nga Paris Le Bourget në Nice Côte d'Azur vetëm me një drejtim. Të gjitha çmimet në EUR.

Mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime dhe vetëm një mënyrë.

Cleshtë e qartë se avioni më i lirë për pasagjer do të jetë një turboprop ekzekutiv. Këto avionë përfaqësojnë një mënyrë efikase dhe të rehatshme për të fluturuar privatisht.

Sidoqoftë, kompromisi që udhëtarët duhet të bëjnë mbi një avion të lehtë është shpejtësia. Avionët jet janë thjesht më të shpejtë.

Nëse dëshironi të merrni vlerësimin e çmimit për ndonjë mision jet privat, së bashku me informacione të tjera, shikoni tonën llogaritësi i kostos së fluturimit.

Këmbët e zbrazëta

Gjetja e një këmbe bosh midis Paris Le Bourget dhe Nice Côte d'Azur do të jetë mënyra më me kosto efektive për të fluturuar në këtë rrugë me avion privat.

Kjo falë këmbëve të zbrazëta që kushtojnë deri në 75% më pak se një fluturim i rregullt me ​​qira.

Megjithatë, ka disa kompromise që duhen bërë.

Mësoni gjithçka që duhet të dini për Këmbët Bosh këtu.

Shfletoni bazën tonë të të dhënave të fuqishme të këmbëve të zbrazëta këtu.