Këmbë boshe private e avionit - Gjithçka që duhet të dini

Pamja e jashtme e Falcon 6X gjatë fluturimit

Nëse jeni duke kërkuar mënyrën më efektive me kosto për të fluturuar privatisht, ndoshta keni dijeni për një këmbë private bosh të avionit.

Fluturimi privat është një ëndërr e shumë vetave, por financat e kërkuara për të fluturuar privatisht janë jashtë mundësive për shumë. Kjo është ajo ku një këmbë private e zbrazët e avionit hyn në të.

Këtu kemi marrë pyetjet më të zakonshme që rrethojnë një këmbë private të zbrazët të avionit privat dhe u jemi përgjigjur të gjithave. Ne pastaj vazhdojmë me detaje kur, ku dhe si mund të gjeni fluturimet më të mira të këmbëve bosh.

Pamja e jashtme e Falcon 6X gjatë fluturimit
Pjesa e jashtme e a Dassault Falcon 6X

Çfarë është një këmbë private e avionit e avionit?

Këmbët boshe janë fluturimet që planifikohen qëllimisht të fluturojnë pa asnjë udhëtar.

Këto fluturime vijnë kur një aeroplan duhet të ri-pozicionohet për një fluturim tjetër charter ose po kthehet në bazën e tij në shtëpi. Prandaj, luftimet e zbrazëta për këmbët kanë një tip avioni të paracaktuar, datën e nisjes, kohën dhe destinacionin.

Në përgjithësi, detajet e një fluturimi të këmbës bosh nuk do të jenë të disponueshme vetëm disa ditë para se të niset. Kjo për faktin se fluturimet private të avionëve shpesh rezervohen me njoftim të shkurtër.

Për shembull, imagjinoni një klient ka rezervuar të fluturojë nga Londra në Paris. Konsumatori po qëndron në Paris për një javë. Avioni që fluturoi me klientin atje nuk do të mbetet në tokë në Paris duke bërë asgjë. Kjo do të ishte një humbje e konsiderueshme e burimeve. Mbi të gjitha, avionët po fitojnë vetëm kur janë në ajër. Atëherë imagjinoni se është një klient tjetër që kërkon të fluturojë nga Gjeneva në Oslo. I njëjti avion që ka zbritur në Paris tani duhet të shkojë në Gjenevë për të marrë klientin tjetër. Fluturimi nga Parisi në Gjenevë do të ishte këmba boshe. Avioni po e bën këtë fluturim pa marrë parasysh se çfarë. Prandaj, operatorët po e shesin më mirë këtë fluturim me një normë të zbritur sesa ta fluturojnë pa pasagjerë.

Pse Zbriten Këmbët Bosh?

Këmbët bosh shiten me çmime të zbritura për shkak të kompromiseve që duhet të bëhen nga klienti.

Kur rezervoni një fluturim të rregullt charter, konsumatori do të ketë një zgjedhje të llojit të avionit, datat e nisjes, kohën e nisjes, origjinën dhe destinacionin.

Sidoqoftë, kur këmbët boshe i kanë përcaktuar këto elemente të fluturimit. Një lloj i caktuar aeroplani duhet të shkojë në një destinacion të caktuar dhe të jetë atje në një kohë të caktuar.

Meqenëse avioni tashmë po bën këtë udhëtim, operatori gjithashtu mund të shesë këmbën bosh tek një klient. Sidoqoftë, për shkak të kompromiseve do të ishte e paarsyeshme të prisni që një klient të paguante çmimin e plotë për fluturimin. Prandaj, operatorët duhet të ofrojnë fluturimin me zbritje për të tërhequr klientët në fluturim.

Falcon Vende të brendshme 6X në pozicionin e të folurit me tryezë të zgjatur
Brendësia e a Dassault Falcon 6X

Cila është kostoja e një avioni privat të zbrazët të avionit?

Një fluturim privat i avionit me këmbë të zbrazët mund të zbritet deri në 75% në çmimin e zakonshëm të charter. Çmimi i saktë varet shumë nga rruga dhe operatori.

Nëse operatori nuk ka qenë në gjendje të shesë fluturimin, atëherë ka të ngjarë të ofrojnë ulje të mëdha në minutën e fundit.

Faktorë shtesë që ndikojnë në koston e një fluturimi këmbësh bosh përfshijnë destinacionin dhe gjatësinë e fluturimit. Lloji i avionit dhe numri i pasagjerëve që udhëtojnë do të ndikojnë gjithashtu në çmim.

Si ndryshon një këmbë e zbrazët nga një statut i rregullt?

Dallimi thelbësor midis një këmbë bosh dhe kartës standarde është niveli i fleksibilitetit.

Kur rezervoni një charter të rregullt, avioni është fleksibël përreth jush. Funksionon sipas orarit tuaj.

Një këmbë e zbrazët funksionon në mënyrë të kundërt. Duhet të jeni fleksibël rreth avionit. Isshtë shumë më shumë si fluturimi në një fluturim komercial. Avioni do të ngrihet në një kohë të caktuar, me ose pa ju.

Për sa i përket përvojës në bord, nuk duhet të ketë ndryshim në krahasim me një statut të rregullt. Ju do të jeni në një avion privat të shërbyer nga ekipet profesionale. Mund të mbërrini vetëm disa minuta para nisjes. Shërbimi është i njëjtë, ju vetëm duhet të përshtateni me orarin më shumë sesa një statut të rregullt.

Kur është një këmbë e zbrazët opsioni i duhur?

Një këmbë e zbrazët fillon të ketë shumë kuptim kur mund të jeni fleksibël dhe ka një zbritje të konsiderueshme.

Nëse duhet të mbështeteni në të qenit në një vend të caktuar dhe në një kohë të caktuar, 99% të kohës një këmbë e zbrazët nuk do të jetë zgjedhja e duhur.

Sidoqoftë, nëse planet tuaja janë fleksibile, një këmbë e zbrazët mund të jetë zgjedhja e duhur për ju. Ju gjithashtu merrni përfitimin e shtuar të fluturimit privat për një çmim me zbritje të madhe.

Cessna Citation Latitude I brendshëm
Brendësia e a Cessna Citation Latitude

Ku mund të fluturoj në një këmbë bosh?

Kuptohet, ju mund të fluturoni kudo në një fluturim me këmbë të zbrazëta.

Sidoqoftë, mos harroni se duhet të jeni fleksibël. Ju nuk mund të kontaktoni një ndërmjetës ose operator që kërkon një këmbë të zbrazët me detaje specifike.

Megjithëse në varësi të ripozicionimit të avionëve mund të gjeni disa çiftime të shkëlqyera të qytetit. Mbani në mend, megjithatë, se nuk do të keni gjasa të gjeni këmbë të zbrazëta në distanca të gjata. Kjo sepse operatorët do të dëshirojnë të gjejnë avionin më të afërt në destinacionin e synuar. Sa më i gjatë fluturimi, kostoja e rritur për operatorin.

Duke thënë këtë, fluturimi me këmbë të zbrazëta ndodh në çdo cep të globit. Për shembull, mund të gjeni fluturime nga Nica në Uashington, Londra në Barbados ose Teterboro në Miami.

Çfarë avioni mund të fluturoj në një këmbë private bosh të avionit?

Përsëri, ashtu si me destinacionet e këmbëve bosh, në teori mund të keni mundësinë të fluturoni me çdo avion. Por edhe një herë, ju nuk mund të përzieni dhe përputhni avionët dhe rrugët.

Sidoqoftë, të gjithë avionët duhet të ri-pozicionohen. Kjo do të thotë që ju mund të fluturoni Gulfstream'S, Cessna'S, Learjet'S dhe më shumë.

Nëse jeni më të interesuar për avionin sesa destinacionin, atëherë mund të kërkoni këmbët boshe bazuar në llojin e avionit.

Gulfstream Kabinë G700 me gulfstream Kuvertë fluturimi simetrie, shkopinj anësorë dhe ekran prekës
Kabina e a Gulfstream G700

Si të rezervoj një këmbë boshe?

Shumica e ndërmjetësuesve dhe operatorëve të kartës ofrojnë marrëveshje private për këmbët bosh. Ndërsa nuk mund të jetë e qartë në shikim të parë, një kërkim i shpejtë në internet mund të sjellë një shumëllojshmëri marrëveshjesh.

Këmbët e zbrazëta mund të gjenden me Fitimtar, VistaJet, Me ngacmim, PrivateFly dhe të tjerët.

Mbani në mend se këmbët bosh shpesh reklamohen në minutën e fundit, prandaj sigurohuni që të qëndroni në krye të kontrollit. Për më tepër, itineraret dhe avionët në dispozicion mund të jenë relativisht të papritura.

Ku mund t’i gjej ofertat më të mira të këmbëve boshe?

Gjetja e ofertave më të mira në një këmbë private të zbrazët të avionit mund të kërkojë pak kohë. Një nga mënyrat më të mira është regjistrimi në njoftimet tona me email të këmbës bosh. Këtu ne kurojmë ofertat më të fundit të këmbëve bosh drejt në kutinë tuaj të postës elektronike.