Kalo te përmbajtja kryesore

Ka shumë faktorë që ndikojnë në koston e avionit privat për orë fluturimi. Për shembull, faktorë të tillë si tarifat e uljes, tarifat e trajtimit, kostot e ekuipazhit dhe tarifat e ripozicionimit të avionit, të gjithë ndikojnë në koston e kartës.

Identifikimi i kostos për orë të një avioni privat mund të fillojë të ndërlikohet. Kjo është për shkak të faktit se zakonisht kur ju krijoni një avion privat nuk do të merrni një shifër kostoje për orë. Përkundrazi, ndërmjetësit dhe operatorët do të sigurojnë koston totale të fluturimit. Mos harroni të mbani në mend se mund të ketë kosto shtesë gjatë rrugës. Lexoje kete artikull këtu për të mësuar në lidhje me koston e vërtetë të chartering një avion. Për më tepër, nëse jeni duke kërkuar ofertat më të mira në fluturimet private të avionëve, atëherë mësoni gjithçka këmbët boshe këtu.

Megjithatë, duke thënë se, të kesh një ide të përafërt të kostos së avionit privat për orë është një përfitim. Njohja e kostos për orë ju lejon të vlerësoni shpejt se sa do të kushtojë një fluturim privat charter. Nëse e dini kohën e përafërt të fluturimit (Matematikë udhëtimi), ju thjesht mund ta shumëzoni atë me koston e vlerësuar për orë.

Ju lutemi, për një listë të të gjithë faktorëve që ndikojnë në çmimin e një avioni privat Kliko këtu.


Kosto për Kategori

Nëse shikoni koston për kategorinë e avionit, tabela e mëposhtme tregon kostot e përafërta të vlerësuar në USD.

Klasa e avionëvePasagjerëtDiapazoni maksimalShpejtësia (Knots)Çmimi i vlerësuar për orë
Avionë me helikë6 - 84 orë minuta 30300$2,000
Avionë shumë të Lehta2 - 43 orë minuta 15350$2,300
Avionë të lehtë6 - 75 orë minuta 30450$2,900
Avionë super të lehtë7 - 85 orë minuta 30450$3,300
Avionë të mesëm8 - 98 orë minuta 15430$4,100
Avionë super të mesëm8 - 108 orë minuta 30460$5,500
Avionë të mëdhenj10 - 1613 orë minuta 15500$7,500
Avionë me rreze të gjatë ultra12 - 1617 orë minuta 15510$10,000
Avionët VIP16 - 5016 orë minuta 30480$18,000
Kostoja e vlerësuar e avionit privat për orë sipas kategorisë


Pra, cila është kostoja aktuale?

Tabela e mësipërme detajon shifrat e përafërta për klasë të avionëve. Për shembull, thoni se po fluturonit nga New York në Los Angeles. Koha e përafërt e fluturimit për këtë itinerar është pesë orë e gjysmë. Kjo është e saktë në kufirin e kohës maksimale të fluturimit për një avion të lehtë ose super të lehtë. Prandaj, nëse dëshironi të fluturoni pa ndalur, a medium do të kërkohen avionë me madhësi. Atëherë mund të llogaritni që 5.5 shumëzuar me 4,100 është 22,550. Prandaj, mund të konkludoni se kostoja e përafërt për një fluturim një drejtim nga New York në Los Angeles do të jetë 22,550 dollarë.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ky numër nuk është çmimi që synoni të paguani. Kjo është vetëm një shifër e parkut. Skenari i mundshëm është që çmimi përfundimtar i fluturimit të jetë më shumë se shifra e llogaritur këtu.

Mos harroni, nëse po kërkoni të merrni çmimin më të mirë në fluturimet private të avionëve, atëherë shikoni artikullin tonë në këmbët bosh këtu.

Nëse jeni të interesuar për koston individuale të avionit privat për orë, atëherë lundroni këtu. Këtu mund të siguroni një shumëllojshmëri aeroplanësh privatë. Për më tepër, ju mund të shihni specifikimet e tyre individuale, të renditni dhe filtroni avionët, si dhe të shihni çmimin e tyre për orë dhe koston e blerjes.

Këtu është një listë e disa çmimeve individuale të avionëve në orë, së bashku me specifikimet e tyre jetësore.


Avion vizion cirrus

Profili anësor i Cirrus Vision Jet SF50 Shtënë ajrore e jashtme që fluturon nëpër retë me bojë të kuqe
Numri i udhëtarëve5
Varg1,275 milje detare
Shpejtësia e lundrimit311 Knots
Tavan31,000 këmbët
Vitet e Prodhuara2016 - E pranishme
Çmimi i blerjes$ 2.85 milion
Kostoja e vlerësuar e kartës për orë1,900 dollarë në orë
Mësoni më shumë rreth Cirrus Vision Jet këtu.


Embraer Phenom 100 EV

Embraer Phenom 100EV e jashtme
Numri i udhëtarëve6
Varg1,178 milje detare
Shpejtësia e lundrimit406 Knots
Tavan41,000 këmbët
Vitet e Prodhuara20167- E tashmja
Çmimi i blerjes$ 4.5 milion
Kostoja e vlerësuar e kartës për orë2,400 dollarë në orë
Mëso më shumë rreth Embraer Phenom 100 EV këtu.


Cessna Citation CJ3 +

Cessna Citation CJ3 Plus Exterior - kostoja e avionit privat për orë
Numri i udhëtarëve9
Varg2,040 milje detare
Shpejtësia e lundrimit416 Knots
Tavan45,000 këmbët
Vitet e Prodhuara2014 - E pranishme
Çmimi i blerjes$ 8 milion
Kostoja e vlerësuar e kartës për orë2,750 dollarë në orë
Mëso më shumë rreth Cessna Citation CJ3 + këtu.


Beechcraft King Air 360

Beechcraft King Air 360 Nxjerrja e jashtme nga pista
Numri i udhëtarëve9
Varg1,806 milje detare
Shpejtësia e lundrimit312 Knots
Tavan35,000 këmbët
Vitet e Prodhuara2021 - E pranishme
Çmimi i blerjes$ 7.9 milion
Kostoja e vlerësuar e kartës për orë3,000 dollarë në orë
Mësoni më shumë rreth Beechcraft King Air 360 këtu.


Embraer Phenom 300E

Embraer Phenom 300E e jashtme në tokë me derën e hapur në perëndim të diellit
Numri i udhëtarëve10
Varg2,010 milje detare
Shpejtësia e lundrimit464 Knots
Tavan45,000 këmbët
Vitet e Prodhuara2018 - E pranishme
Çmimi i blerjes$ 9.45 milion
Kostoja e vlerësuar e kartës për orë3,150 dollarë në orë
Mëso më shumë rreth Embraer Phenom 300E këtu.


Pilatus PC-24

e bardhë Pilatus PC-24 Ulje e jashtme në pistën e poshtër
Numri i udhëtarëve9
Varg2,000 milje detare
Shpejtësia e lundrimit440 Knots
Tavan45,000 këmbët
Vitet e Prodhuara2018 - E pranishme
Çmimi i blerjes$ 10.7 milion
Kostoja e vlerësuar e kartës për orë4,150 dollarë në orë
Mëso më shumë rreth Pilatus PC-24 këtu.


Embraer Praetor 600

Embraer Praetor 600 E jashtme
Numri i udhëtarëve12
Varg4,018 milje detare
Shpejtësia e lundrimit466 Knots
Tavan45,000 këmbët
Vitet e Prodhuara2019 - E pranishme
Çmimi i blerjes$ 21 milion
Kostoja e vlerësuar e kartës për orë8,000 dollarë në orë
Mëso më shumë rreth Embraer Praetor 600 këtu.


Dassault Falcon 6X

Dassault Falcon 6X E jashtme gjatë fluturimit
Numri i udhëtarëve16
Varg5,500 milje detare
Shpejtësia e lundrimit516 Knots
Tavan51,000 këmbët
Vitet e Prodhuara2022 - E pranishme
Çmimi i blerjes$ 47 milion
Kostoja e vlerësuar e kartës për orë10,000 dollarë në orë
Mëso më shumë rreth Dassault Falcon 6X këtu.


Embraer Lineage 1000E

Embraer Lineage 1000E Jashtme
Numri i udhëtarëve19
Varg4,600 milje detare
Shpejtësia e lundrimit472 Knots
Tavan41,000 këmbët
Vitet e Prodhuara2013 - E pranishme
Çmimi i blerjes$ 50 milion
Kostoja e vlerësuar e kartës për orë11,700 dollarë në orë
Mëso më shumë rreth Embraer Lineage 1000E këtu.


Bombardier Global 7500

Bombardier Global 7500 E jashtme
Numri i udhëtarëve19
Varg7,700 milje detare
Shpejtësia e lundrimit516 Knots
Tavan51,000 këmbët
Vitet e Prodhuara2018 - E pranishme
Çmimi i blerjes$ 73 milion
Kostoja e vlerësuar e kartës për orë15,900 dollarë në orë
Mëso më shumë rreth Bombardier Global 7500 këtu.
Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.

0%

Si duhet të fluturoni me avion privat?

Zbuloni mënyrën më të mirë për ju për të fluturuar me avion privat në më pak se 60 sekonda.

Cili është motivimi juaj kryesor për të fluturuar me avion privat?

Me sa njerëz udhëtoni zakonisht?

Sa fluturime me avion privat keni bërë?

Sa shpesh planifikoni të fluturoni/aktualisht me avion privat?

Sa fleksibël janë planet tuaja të udhëtimit?

A do të fluturoni në kohë piku? (p.sh. festat e mëdha)

A ka gjasa që planet tuaja të ndryshojnë ose anulohen brenda 12 orëve nga nisja?

Cili është njoftimi minimal që kërkoni përpara nisjes?

Sa kontroll dëshironi mbi modelin e avionit? (p.sh Gulfstream G650ER përfundoi Bombardier Global 7500)

Dëshironi të përmirësoni/ulni avionin tuaj sipas nevojës?