Kalo te përmbajtja kryesore

Që kur Covid goditi botën në fillim të vitit 2020, gjithnjë e më shumë njerëz kanë kërkuar që të fluturojnë me një avion privat charter.

Ndërsa kishte një rënie të kërkesës në Prill 2020, ka pasur një kthim të fortë të fluturimeve private charter. Jo vetëm që janë rikthyer klientët e rregullt, por janë bashkuar edhe fletushka të reja, për herë të parë.

Këta janë klientë të cilët kryesisht kërkojnë të fluturojnë me avion privat për arsye shëndetësore, përveç arsyeve të zakonshme të kursimit të kohës dhe komoditetit.

Fluturimi me avion privat ka mbetur ende i shtrenjtë në krahasim me mënyrat e tjera të transportit. Është më e lirë të fluturosh në klasin e parë ose të klasit të biznesit. Megjithatë, shumë klientë kanë zbuluar se ia vlen të përmirësohet.

Pasi të keni fluturuar privatisht, është e vështirë të kthehesh mbrapa.

Sidoqoftë, kërkimi për të fluturuar me avion privat për herë të parë mund të duket disi shqetësuese.

Prandaj, ky udhëzues gjithëpërfshirës do t'ju çojë në procesin e chartering një avion privat. Nga kompanitë për të përdorur për të marrë ofertat më të mira. Nga kuptimi i çmimeve te rezervimi i të gjithave vetë. Ky është udhëzuesi gjithëpërfshirës i charter privat.

Ju lutemi vini re, ky udhëzues do të përqendrohet vetëm në fluturimet me avionë charter privat sipas kërkesës.

Burrë dhe grua që hipin në bord a Pilatus Jashtëm PC-24 në tokë, N84, me bojë të bardhë

Pse të fluturosh me avion privat?

Bëni këtë pyetje shumicës së njerëzve dhe një përgjigje e zakonshme do të jetë "sepse është luksoze!".

Ndërsa kjo është e vërtetë (shih brendësinë e avionëve si Falcon 6X), nuk është arsyeja kryesore për të fluturuar privatisht.

Arsyet për të fluturuar me avion privat janë:

  • Save Time
  • Kontrolloni orarin tuaj
  • Fluturoni për në Më shumë Destinacione
  • Rritja e sigurisë - P.sh. Covid-19
  • rehati

Shanset janë që nëse tashmë fluturoni me avion privat, i dini këto arsye. Ju do të keni provuar nga dora e parë përfitimet që një avion privat mund t'ju sjellë gjatë udhëtimeve komerciale.

Sidoqoftë, nëse jeni i ri në fluturimin me avion privat, disa nga këto arsye mund të mos ju kenë kaluar në mendje.

Kursimi i kohës, orari dhe destinacionet

Ç'është më e rëndësishmja, arsyeja kryesore për fluturimin me avion privat është koha që kursen. Kjo është pjesërisht për shkak të arsyes së dytë dhe të tretë në listë. Kontrolloni orarin tuaj dhe fluturoni për në më shumë destinacione.

Nëse fluturoni privat, ju zgjidhni kur dhe nga do të largoheni. Ju nuk jeni të kufizuar nga oraret që linjat ajrore zgjedhin. Fluturo kur të duash.

Për më tepër, avionët privatë mund të fluturojnë në më shumë aeroporte sesa linjat ajrore tregtare. Kjo ju lejon të fluturoni me linja direkte për në aeroporte që janë më afër destinacionit tuaj përfundimtar.

e bardhë Pilatus PC-24 Ulje e jashtme në pistën e poshtër
Pilatus PC-24 Ulje në një pistë të poshtër

Linjat ajrore zgjedhin itineraret bazuar në popullaritetin. Sidoqoftë, meqenëse karta juaj e avionëve privatë është e vetme, ju mund të fluturoni ku të dëshironi.

Për më tepër, avionët privatë kanë distanca shumë më të shkurtra të ngritjes dhe uljes sesa avionët. Kjo hap një numër të madh të aeroporteve më të vegjël për klientët e avionëve privatë.

Për shembull, në Shtetet e Bashkuara që kanë rreth 5,000 aeroporte të disponueshme. Megjithatë, më pak se 500 shërbehen nga linjat ajrore tregtare.

Së fundmi, arsyeja kryesore për kursimin e kohës - koha e kaluar në tokë. Mendoni përsëri për herë të fundit që keni fluturuar komerciale. Sa kohë para nisjes duhej të arrinit? 3 ore. 2 orë. Mbase edhe 1 orë.

Nuk ka nevojë ta bëni këtë për një avion privat. Mbërrini 15 minuta para nisjes dhe pastaj do të jeni në rrugën tuaj.

Siguri

Siguria. Një pjesë e aviacionit për të cilën nuk duhet të bëni kurrë kompromis.

Arsyeja që avionët privatë konsiderohen më shumë i sigurt se udhëtimet komerciale nuk janë për shkak të avionëve më të sigurt, ekuipazhit më të mirë apo diçkaje të tillë.

Avionët privatë konsiderohen më të sigurt se komercial për shkak të viruseve si Covid-19.

Duke fluturuar me avion privat jeni larg me pak te ngjare për të kapur një virus. Terminalet private të avionëve shohin shumë më pak përdorim me më pak pika kontakti. Një avion privat ka vetëm ju dhe pasagjerët tuaj - asnjë të huaj përveç ekuipazhit. Avionët fshihen më shpesh. Ajri është më i freskët brenda kabinës.

Kjo është një arsye domethënëse pse disa shumë njerëz kanë bërë kalimin në fluturime private charter.

rehati

Ju mund të hasni në disa lista në lidhje me përfitimet e udhëtimit me avion privat që do të injorojnë rehatinë. Kjo sepse shumë raste komoditeti nuk është një arsye e fortë për klientët që të justifikojnë fluturimet private.

Bombardier Global 7500 Brendshme
Bombardier Global 7500 Dhoma e dhomës

Sidoqoftë, një përfitim i fluturimit me avion privat është rritja e rehatisë.

Ju keni më shumë hapësirë ​​sesa fluturimi në klasin e parë duke pasur parasysh se keni një aeroplan të tërë për veten tuaj. Nuk ka asnjë të huaj në bord.

Në avionët e mëdhenj keni dhoma gjumi, dushe, WiFi dhe televizione. Avioni ka lartësi më të ulëta të kabinës dhe kabina më të qetë.

Falcon Galeri 6X
Dassault Falcon 6X I brendshëm

Ju mund të kontrolloni temperaturën, ndriçimin dhe audion.

Duke pasur në bord një stjuardesë që do të kujdeset për çdo nevojë tuajin. Ju mund të keni ushqimin që dëshironi kur të doni.

Luksi dhe komoditeti i avionëve privatë është vërtet befasues.

Të injorosh komoditetin e një avioni privat do të ishte të injorosh një faktor të rëndësishëm që prodhuesit kalojnë shumë kohë duke u përmirësuar.

A nuk janë avionët privatë vetëm për të famshëm?

Jo. Sidoqoftë, të famshmit i duan. Dhe për arsye të mirë.

Merrni të gjitha arsyet e renditura më sipër dhe shtoni në fshehtësi.

Të famshëm si Donald Trump, Kylie Jenner, John Travolta dhe Mark Cuban të gjithë shpenzojnë mbi 1 milion dollarë në vit në udhëtimet me avionë privatë.

Sidoqoftë, të dhëna nga I paturpshëm tregojnë se konsumatori mesatar i avionëve privatë është një 41 vjeçar mashkull. Zakonisht, ky klient udhëton me 3 ose 4 pasagjerë të tjerë.

Njeriu i ulur shikon nga dritarja e Dassault Falcon 6X

Për më tepër, 57% e të gjithë klientëve privatë charter rezervojnë fluturimin e tyre një javë ose më pak para nisjes.

Duke pasur parasysh çmimin e charterëve të avionëve privatë, përfitimet dhe potencialin e këmbëve të zbrazëta, avionët privatë nuk janë më për drejtuesit e biznesit ultra të pasur dhe C-Suite.

Përkundrazi, është për njerëzit që kanë nevojë të shkojnë diku në një mënyrë efikase, të sigurt dhe komode.

Sa kushton një avion privat?

Bëni ose pushoni për shumicën e udhëtimeve me avionë privatë.

Deri më tani ju jeni shitur në fluturim me avion privat. Kush nuk do të ishte!

Sidoqoftë, pengesa më e madhe për të kapërcyer është çmimi. Isshtë një pjesë e industrisë private charter charter që është e vështirë vetëm të pengohesh.

Askush nuk do t'ju japë një përgjigje të qartë derisa të filloni të kontaktoni ndërmjetësit dhe operatorët për të marrë çmime. Edhe atëherë ju merrni vetëm një vlerësim para se të merrni çmimet e firmës.

Duke thënë këtë, këtu është një tabelë që tregon koston e vlerësuar për orë të secilës lloj avioni privat. Nga avionët me helikë deri tek avionët e konvertuar.

Klasa e avionëvePasagjerëtDiapazoni maksimalShpejtësia (Knots)Çmimi i vlerësuar për orë
Avionë me helikë6 - 84 orë minuta 30300$2,000
Avionë shumë të Lehta2 - 43 orë minuta 15350$2,300
Avionë të lehtë6 - 75 orë minuta 30450$2,900
Avionë super të lehtë7 - 85 orë minuta 30450$3,300
Avionë të mesëm8 - 98 orë minuta 15430$4,100
Avionë super të mesëm8 - 108 orë minuta 30460$5,500
Avionë të mëdhenj10 - 1613 orë minuta 15500$7,500
Avionë me rreze të gjatë ultra12 - 1617 orë minuta 15510$10,000
Avionët VIP16 - 5016 orë minuta 30480$18,000
Kostoja e vlerësuar e avionit privat për orë sipas kategorisë

Sigurisht, këto shifra janë vetëm vlerësime.

Ka një larmia e faktorëve që përcaktojnë çmimin e një charter jet privat. Për më tepër, ekzistojnë një sërë variablash që ndikojnë në kosto në orë. Për të parë koston për orë të të gjithë avionëve privatë në prodhim, hidhini një sy këtu.

Duke thënë këtë, tabela më sipër do t'ju japë disa numra mjaft të saktë se sa do të kushtojë një udhëtim.

Për shembull, mund të thuash që një fluturim nga New York në Los Angeles me një avion të mesëm do të kushtojë rreth 22,550 dollarë (4,100 dollarë x 5.5). Punojnë jashtë koha e fluturimit këtu.

Shikoni edhe disa shembuj të udhëtimit:

Ku të rezervoni një avion privat?

Në këtë pikë ju keni vendosur që një avion privat është mënyra për të udhëtuar. Dhe, më e rëndësishmja, ju mund ta financoni udhëtimin.

Hapi tjetër është se si të rezervoni kartën tuaj private të avionëve. Kjo është ajo ku klientët mund të fillojnë të mbingarkohen.

Charter jet private rezultatet e kërkimit google
Karta Private e Jeteve Rezultatet e Kërkimit Google

Këtu është problemi me chartering një avion privat.

Nëse Google "Private Jet Charter", ju merrni mbi 54 milion rezultate! Nga 54 milion rezultate, si vendosni të rezervoni?

A kontaktoni ndërmjetës të shumtë dhe i luani ata kundër njëri-tjetrit? Ndoshta i kërkoni një rekomandimi një miku? A shikoni për vlerësime?

Të mos shqetësohem. Të armatosur me disa njohuri themelore mund të gjeni lehtësisht kartën më të mirë për nevojat tuaja.

Operatorët e Ndërmarrësve

Gjëja e parë që duhet të dini është ndryshimi midis një ndërmjetësi privat të avionëve dhe operatorit privat të avionëve.

Operatorët privatë të avionëve janë kompanitë që posedojnë në të vërtetë avionët. Këta janë njerëzit që do të mirëmbajnë avionin, do ta ekuipazhojnë dhe do të organizojnë orarin e tij.

Nga ana tjetër, ndërmjetësit privatë të avionëve janë burrat e mesëm midis jush dhe avionit. Agjentët nuk e prekin kurrë avionin, ata thjesht përputhen me klientin me operatorin e duhur të avionit.

Udhëzues gjithëpërfshirës i charter privat

Pra, nga rezultatet e kërkimit Google më lart, tre kryesuesit janë të gjithë ndërmjetës privat charter. Ata nuk i zotërojnë avionët. Ata burojnë dhe rregullojnë avionin.

Nga ana tjetër, Fly XO janë një operator. Ata zotërojnë flotën e tyre prej 115 avionësh.

Pra, cila është më mirë? Një ndërmjetës apo një operator?

Ndërsa të dy kanë përfitimet e tyre, për lehtësi dhe komoditet, zakonisht rekomandohet një ndërmjetës. Ata kanë qasje në shumë më tepër aeroplanë dhe mund të veprojnë globalLy.

Operatorët janë shumë më të kufizuar në avionët që ata kanë në dorë dhe rajonet ku ata mund të kenë qasje fizike. Sidoqoftë, nëse e dini llojin e avionit që dëshironi të fluturoni dhe rajonin, drejtimi direkt tek një operator është një mënyrë e shkëlqyeshme për të kursyer para.

Vlerësimet e Sigurisë

Për habinë e shumë njerëzve, ekzistojnë nivele të ndryshme të sigurisë brenda industrisë private charter.

Jo të gjithë operatorët janë njësoj dhe, sigurisht, jo të gjithë avionët janë të barabartë.

Vlerësimet kryesore të sigurisë për t'u ditur kur merrni me qira një avion privat janë Argus dhe WYVERN.

Shenjë Argus Platinum

Këto janë dy organe të pavarura që kontrollojnë operatorët privatë të avionëve për të verifikuar sigurinë e tyre. Operatorët e aprovuar më pas shtohen në bazën e të dhënave.

Vini re se ndërmjetësit mund të jenë gjithashtu të certifikuar nga Argus ose WYVERN, për shembull I paturpshëm. Sidoqoftë, kjo është shumë më pak e zakonshme edhe pse një pikë e mirë fillestare. Shikoni ndërmjetësit e certifikuar WYVERN këtu.

Fokusi kryesor duhet të jetë sigurimi që operatori me të cilin fluturoni është në bazën e të dhënave të Argus ose WYVERN.

Gjithçka ka të bëjë me Shërbimin

Një faktor i fundit për t'u marrë parasysh kur zgjedhni kompaninë tuaj private charter chart është shërbimi.

Gjëja kryesore për të mbajtur mend këtu është se ju jeni konsumatori. Nëse kontakti juaj po shmang përgjigjen e pyetjeve para rezervimit, atëherë nuk ka të ngjarë të përgjigjen në pyetje nëse ka ndonjë problem me fluturimin tuaj.

Në fund të fundit bëhet fjalë për nivelin e shërbimit që ju merrni nga momenti që kontaktoni një ndërmjetës ose operator.

Për më tepër, këtu është një lista e pyetjeve të marrin në konsideratë pyetjen kur rezervoni një avion privat.

Kompanitë e Rekomanduara Private Jet Charter

Në rast se njohuritë e përshkruara më sipër nuk ju bëjnë rezervimi i avionit privat përvojë më të lehtë, këtu është një listë e ndërmjetësve që duhet të konsideroni përdorimin.

Ndërsa ndërmjetësit zakonisht janë më të shtrenjtë se operatorët, niveli i komoditetit dhe shërbimit shpesh ia vlen çdo qindarkë.

Ju lutemi vini re se ne nuk jemi të lidhur me ndonjë nga kompanitë e mëposhtme. Kjo listë bazohet në reagimet e klientëve, sigurinë dhe cilësinë e shërbimit.

Brokerat privatë të avionëve për të kontaktuar:

Nëse dëshironi të shkoni direkt tek një operator, ne ju rekomandojmë:

Si të merrni marrëveshjen më të mirë

Një gjë që nuk duhet të bëhet kurrë kur fluturon me avion privat është prerja e qosheve.

Rreziku i kërkimit të gjithmonë të marrëveshjes më të mirë është se siguria do të rrezikohet.

Mos rezervoni kurrë një avion privat që rrezikon sigurinë për çmimin.

Stjuard ajri privat charter jet që shërben shampanjë në një avion privat

Mënyra më e mirë, e sigurt dhe e lehtë për të fluturuar me avion privat falas është këmbët boshe. Kjo është kur një avion privat tashmë po fluturon diku pa pasagjerë në bord. Operatorët pastaj i shesin këto fluturime deri në 75% zbritje për të fituar para në fluturim.

Shumica e ndërmjetësve do të ofrojnë fluturime të zbrazëta, siç është Me ngacmim, Fitimtar Avo avionë.

Lexo më shumë: Këmbë boshe private e avionit - Gjithçka që duhet të dini

Karta e lirë e avionëve privatë - prerja e njeriut të mesëm

Në shumicën e rasteve, shkimi direkt tek operatori do të ulë kostot, duke rezultuar në fluturime të lira të avionëve privatë.

Nëse po mendoni të fluturoni rregullisht dhe nuk e keni mendjen të rregulloni vetë logjistikën, shërbime të tilla si Avinodë Kthim mund t’ju ​​kursejë shumë para.

Shërbime si këto janë një shërbim krahasimi për operatorët privatë të avionëve. Në shumë raste, këtu do të shkojë ndërmjetësi juaj i avionëve për të gjetur fluturimet tuaja.

Sidoqoftë, shërbimet si Avinode janë të bazuara në pajtim. Prandaj, nëse nuk fluturoni rregullisht, ka më shumë kuptim të shkoni direkt me një ndërmjetës.

Sidoqoftë, pasi organizimi i një fluturimi do të jetë më i dobët, ju duhet të jeni në gjendje të grumbulloni disa fluturime të lira të avionëve privatë.

Cila aeroplan është e përshtatshme për mua?

Avionët vijnë në të gjitha format dhe madhësitë. Disa mund të mbajnë deri në 19 pasagjerë, ndërsa disa mund të mbajnë vetëm 4.

Avioni i duhur për ju do të varet shumë nga rruga juaj dhe numri i pasagjerëve në bord. Dhe, si gjithmonë, çmimi do të jetë një faktor kufizues.

Megjithatë, mundeni krahasoni të gjithë avionët këtu. Ose merrni një përmbledhje të të gjitha avionëve privatë këtu.

Ku mund të fluturoj me një avion privat?

Në teori ju mund të fluturoni kudo me avion privat. Nëse ka një pistë mund të gjesh një mënyrë për të arritur atje.

Ndërsa ka kufij rreth rrezes, hiqni distancën, distancën e uljes, peshat, karburantin dhe kështu me radhë, avioni i duhur mund t'ju çojë atje.

Përdorni hartën më poshtë për të parë se sa larg mund të fluturojnë një shumëllojshmëri avionësh privatë.

Mënyra alternative për të fluturuar privatisht

Një charter privat i avionit nuk është mënyra e vetme për të fluturuar me avion privat. Sidoqoftë, shpesh është mënyra më e mirë për të filluar në botën e aviacionit privat.

Metoda të tjera të fluturimit me avion privat përfshijnë fluturimin pranë sediljes, kartat e avionit, i pjesshëm pronësia, dhënia me qira dhe pronësia e plotë.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.