Kapaciteti i Bagazhit të Çdo Avioni Privat

Bombardier Challenger 3500 Lundrim i jashtëm mbi ujë dhe male

Kur zgjidhni një avion privat për misionin tuaj të ardhshëm, ka shumë faktorë për t'u marrë parasysh. Megjithatë, ajo që shpesh neglizhohet është kapaciteti i bagazhit të avionit.

Në shumicën e situatave, ka një sasi bagazhi që merret në bord. Prandaj, në të njëjtën mënyrë është e rëndësishme të zgjidhni një avion që mund të strehojë të gjithë pasagjerët, gjetja e një avioni që ka hapësirë ​​për të gjitha bagazhet është kritike.

Këtu është udhëzuesi gjithëpërfshirës për kapacitetin maksimal të bagazheve të çdo avioni privat.

Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se jo i gjithë kapaciteti i bagazhit është krijuar i barabartë, kështu që duhet të jeni të sigurt që ta lexoni Faktorët që duhen marrë parasysh seksion.

Kapaciteti i bagazhit të të gjithë avionëve privatë

Së pari, le të hedhim një vështrim në kapacitetin e përgjithshëm të bagazheve të të gjithë avionëve, pavarësisht nga kategoria. Për referencë, një valixhe e madhe supozohet të jetë rreth 4 metra kub.

Kapaciteti i bagazheve të avionëve privatë është një masë që ndryshon shumë. Për shembull, avioni privat me kapacitet maksimal të bagazhit është Embraer Lineage 1000E me një kapacitet bagazhi 443 këmbë kub. Sigurisht, kjo nuk është befasuese duke pasur parasysh se Lineage 1000E është një aeroplan i konvertuar, bazuar në Embraer 190 avion rajonal.

Në anën tjetër të shkallës, është Eclipse 550 me një kapacitet bagazhi prej 16 metra kub. Megjithatë, kjo është shumë e çuditshme duke pasur parasysh se avioni me kapacitetin e dytë më të vogël të bagazheve, Cirrus Vision Jet, mund të strehojë 9 metra kub më shumë bagazh.

Kur analizohen të dhënat, në përgjithësi, shfaqet një prirje. Në përgjithësi, sa më i madh të jetë avioni, aq më i madh është kapaciteti. Për më tepër, kjo shkon paralelisht me faktin se sa më shumë pasagjerë të mund të strehojë avioni, aq më shumë bagazh mund të mbajë.

Sigurisht, kjo nuk është befasuese duke pasur parasysh se avionë të tillë si Bombardier Global 7500 do të fluturojnë mes kontinenteve. Prandaj, ka të ngjarë që në bord të ketë më shumë pasagjerë dhe me më shumë bagazhe sesa një avion shumë i lehtë siç është Cirrus Vision Jet.

Grafik nga Visualizer
Tabela nga Visualizer

Kapacitet i madh i bagazhit të avionit

Kur fokusoheni vetëm në avionët e mëdhenj, është e mundur të ekstrapolohen disa tema.

Së pari, hapësira e bagazhit varion nga 443 metra kub në bord Lineage 1000E, deri në vetëm 72 metra kub për Cessna Citation X dhe X+.

Disi çuditërisht, avioni me kapacitetin më të madh të bagazheve, pas Lineage 1000 dhe 1000E, janë Embraer Legacy 600, Legacy 650, dhe Legacy 650E. Të gjithë këta avionë kanë një kapacitet bagazhi prej 286 metra kub.

Megjithatë, një nga dimensionet që shfaqet rregullisht është 195 metra kub. Çuditërisht, këto dimensione i përkasin të gjitha avionëve më të mëdhenj të prodhuar nga Bombardier Gulfstream.

La Gulfstream G700, G650, G650ER, Bombardier Global Express XRS, Global 5000, Global 6000, dhe Global 7500 të gjitha kanë 195 metra kub kapacitet bagazhi.

Pas kësaj, ka 'më të vogla' Gulfstream avionë të gjithë brenda 6 metra kub nga njëri-tjetri. Për shembull, Gulfstream G500, G550, G600, G300, G350, G400, G450, GIV dhe GIVSP, dhe kanë kapacitet midis 169 këmbë kub dhe 175 këmbë kub.

Në vijim të këtyre avionëve është grupi i Dassault Falcon avion. Në pjesën e sipërme, ka avionët më të mëdhenj që Dassault aktualisht prodhon, të Falcon 7X dhe Falcon 8X, të dyja me kapacitet bagazhi 140 kub.

Më pas ka një rënie të vazhdueshme të kapacitetit me variantet e Falcon 2000 dhe Falcon 900 avionë.

Grafik nga Visualizer

Avion i mesëm Kapaciteti i bagazhit

Ashtu si me avionët e mëdhenj, aeroplanët e mesëm me kapacitetin më të madh të bagazheve janë të gjitha Embraer avionët.

Brenda kategorisë së avionëve të mesëm, Embraer Legacy 500 ka kapacitetin më të madh të bagazheve, duke qenë në gjendje të strehojë deri në 155 metra kub bagazh.

Vetëm pas janë Embraer Legacy 450 dhe Legacy 500, ku të dyja mund të strehojnë deri në 150 metra kub bagazh.

Në anën e kundërt të shkallës, është Hawker 700, i cili është në gjendje të strehojë vetëm 40 metra kub bagazh. Megjithatë, duke pasur parasysh se madhësia mesatare e një valixheje të madhe është 4 metra kub, kjo ka të ngjarë të jetë më se e mjaftueshme për shumicën e pasagjerëve që fluturojnë në bord.

Krahasuar me kategorinë e avionëve të mëdhenj, nuk ka të njëjtat tendenca që shfaqen. Për shembull, nuk ka shifra të qëndrueshme të kapacitetit midis avionëve.

Ndërsa ka disa avionë që ndajnë shifra të kapacitetit, si p.sh Cessna Citation XLS, XLS+ dhe Pilatus PC-24 duke qenë i gjithë në gjendje të mbajë 90 këmbë kub, kjo vështirë se mjafton për të nxjerrë ndonjë përfundim.

Grafik nga Visualizer

Avion i lehtë Kapaciteti i bagazhit

Kur bëhet fjalë për kapacitetin e bagazhit të avionëve të lehtë, shifrat e kapacitetit grupohen së bashku shumë më afër se sa avionët e madhësisë së mesme.

Avioni i lehtë me kapacitetin më të madh është Embraer Phenom 300, i cili është në gjendje të strehojë deri në 85 metra kub bagazh. Interesante, kur krahasohet me kapacitetin e avionëve të mesëm, kjo do të vendoste Phenom 300 mu në mes të kapacitetit të bagazhit të avionit të mesëm.

Në skajin tjetër të spektrit, ekziston Bombardier Learjet 36A, e cila është në gjendje të mbajë vetëm 27 metra kub bagazh. Për një avion të lehtë, kjo është e mjerë. Të Learjet 36A mund të mbajë më pak bagazh se shumica e VLJ-ve.

Për sa i përket grupimit të përgjithshëm të avionëve, ekzistojnë katër grupe të dallueshme.

Së pari, avionët e lehtë që mund të strehojnë më shumë bagazhe. Ky grup përfshin avionë të tillë si Cessna Citation II Cessna Citation CJ2, dhe Cessna Citation Encore, për të përmendur vetëm disa. Brenda këtij grupi, të gjithë avionët mund të mbajnë më shumë se 70 metra kub bagazh. Ky është një kapacitet që është i mirë për pak më shumë se 17 valixhe të mëdha me madhësi mesatare.

Grupi tjetër i avionëve të lehtë janë ata që mund të strehojnë saktësisht 65 metra kub bagazh. Disa nga avionët e këtij grupi janë Bombardier Learjet 40, Learjet 75 Liria, dhe Cessna Citation CJ3 +.

Pas kësaj, ka avionë të lehtë që mund të mbajnë më pak bagazhe, megjithëse ende një vëllim të arsyeshëm. Këta avionë të lehtë mund të mbajnë nga 50 deri në 63 metra kub bagazh. Për shembull, Nextant 400XT, Hawker 400XP dhe Cessna Citation CJ1, për të përmendur vetëm disa.

Dhe së fundi, grupi i fundit janë ata avionë që kanë hapësirë ​​për nën 50 metra kub bagazh. Të Cessna Citation I, Dassault Falcon 100, dhe Bombardier Learjet 31A të gjithë i përkasin këtij grupi.

Grafik nga Visualizer

Avionë shumë të lehtë (VLJ) Kapaciteti i bagazhit

Dhe së fundi, sa bagazhe mund të mbajnë Very Light Jets?

Çuditërisht, disa VLJ mund të mbajnë një sasi të mirë bagazhesh. Edhe një herë, avioni me kapacitetin më të madh të bagazhit është një Embraer avionë. Këtu, Embraer Phenom 100, 100E dhe 100EV mund të strehojnë të gjitha 70 metra kub bagazh.

Kjo është një shifër shumë mbresëlënëse që do ta vendoste atë në grupin më të lartë të avionëve në kategorinë e avionëve të lehtë.

Afër pas Phenom 100 variante të avionëve, ekziston HondaJet HA-420 me një kapacitet prej 66 metra kub.

Siç mund ta shihni nga grafiku më poshtë, atëherë ka një rënie të vazhdueshme në kapacitetin e bagazhit. Pas HondaJet, është Cessna Citation Mustang e cila është në gjendje të mbajë 57 metra kub bagazh. Duke pasur parasysh madhësinë e Mustang, kjo është jashtëzakonisht mbresëlënëse. Sidomos duke pasur parasysh se sa më të reja dhe më të mëdha Cessna Citation M2 mund të mbajë vetëm 46 metra kub bagazh.

Tre avionët me kapacitetin më të ulët nuk janë aspak befasues duke qenë se janë avionët më të vegjël privatë në treg. Në këtë grup, ka Eclipse 500, Eclipse 550 dhe Cirrus Vision Jet.

Grafik nga Visualizer

Faktorët që duhen marrë parasysh

Kur bëhet fjalë për vlerësimin e vëllimit të bagazheve që mund të akomodojë një avion privat, këto shifra janë vetëm një pjesë e historisë.

Së pari, lloji i bagazhit që do të sillni në bord do të ndikojë në sasinë e magazinimit. Për shembull, ruajtja e bagazheve në avionët privatë vjen në të gjitha format dhe madhësitë.

Prandaj, nëse sillni kuti të forta, ato do të jenë më të vështira për t'u manipuluar në zonën e ruajtjes. Trupi i një avioni është i lakuar, prandaj, ka të ngjarë që gjithmonë të ketë hapësirë ​​të humbur nëse keni një kasë të fortë dhe të ngurtë.

Zgjidhja për këtë është të përpiqeni të paketoni në çanta të buta. Këto çanta mund të formohen në mënyrë më efektive në formën e ndarjes së ruajtjes.

Së dyti, në disa raste, shifra e vëllimit të bagazhit kombinohet. Me disa avionë, veçanërisht avionët më të vegjël, këto shifra magazinimi përfshijnë kapacitetin e hundës. Prandaj, kjo do ta bëjë më të vështirë shtrydhjen në raste të mëdha.

Dhe së fundi, megjithëse kjo nuk ndikon drejtpërdrejt në kapacitetin e ruajtjes, një faktor që duhet marrë parasysh është aksesi gjatë fluturimit. Në varësi të avionit, është e pamundur të hyni në ndarjen e bagazheve gjatë fluturimit.

Natyrisht, rëndësia e aksesit gjatë fluturimit do të varet nga mënyra se si paketoni dhe çfarë po sillni. Megjithatë, në tregun aktual të avionëve dhe, në veçanti, me avionë të mesëm dhe të mëdhenj, aksesi gjatë fluturimit po bëhet një veçori shumë më e zakonshme.

përmbledhje

Si përfundim, brenda çdo kategorie avionësh, mund të ketë një ndryshim të madh në kapacitetin e bagazheve.

Disa avionë janë përshtatur më mirë për të mbajtur më shumë bagazhe se të tjerët. Sigurisht, kërkesat për bagazhe do të ndryshojnë nga misioni në mision.

Prandaj, është e rëndësishme që të merrni parasysh sasinë e bagazhit të kërkuar për çdo mision. Megjithatë, në shumicën dërrmuese të rasteve, sasia e bagazheve që mund të sillet është jashtëzakonisht bujare për pasagjer.