Kalo te përmbajtja kryesore

Londra ka një numër të madh të aeroporteve private të avionëve. Këto variojnë nga aeroportet më të vegjël që përdoren për aviacionin e përgjithshëm, siç është aeroporti Blackbushe, deri në aeroportet më të mëdha tregtare si London Luton dhe London City. Për më tepër, RAF Northolt është përfshirë si një aeroport privat i avionëve nga Londra.

Kur zgjidhni se cili aeroport është i përshtatshëm për ju, merrni parasysh faktorët e mëposhtëm. Së pari, vendndodhja. Qëllimi kryesor i udhëtimit me avion privat është të zvogëlojë kohën tuaj të përgjithshme të udhëtimit. Prandaj, zgjidhni aeroportin që është më i përshtatshmi për pikën tuaj të fillimit.

Së dyti, tarifat e uljes. Të gjithë aeroportet kanë tarifa të ndryshme uljeje (mësoni më shumë rreth faktorëve që ndikojnë në koston e charter të avionëve privatë këtu) Prandaj, ndërrimi i aeroporteve është një mënyrë e mirë për të ulur koston e disa charterëve. Në varësi të aeroportit këto mund të shkojnë nga disa qindra paund deri në mijëra.

Për shembull, tarifat e uljes për një Embraer Phenom 300 në Aeroportin e Londrës janë pak më shumë se 2,000.

Së treti, Operatorët Bazë Fikse (FBO) objektet. Këto janë në thelb terminalet e avionëve privatë. Të gjithë aeroportet kanë numër të ndryshëm të FBO-ve, objekte të ndryshme dhe drejtohen nga kompani të ndryshme. Prandaj, nëse ka shërbime të veçanta që ju nevojiten në FBO, njoftoni ndërmjetësin tuaj të charterit. Ata do të jenë në gjendje të këshillojnë për opsionin më të mirë.

Ju lutemi vini re se London Heathrow nuk është në dispozicion për avionët privatë. Për shkak të vëllimit të lartë të trafikut ajror, jo vetëm që do të ishte gati e pamundur të rregullohej një vend i caktuar por tarifat do të ishin aq të tepruara sa do të kishte pak kuptim.

Ndërsa Heathrow ka një "Terminal Gjashtë" për VIP - është kryesisht Familja Mbretërore që e përdor këtë terminal. Nëse dëshironi të niseni dhe të mbërrini në Londrën Perëndimore, RAF Northolt është një mundësi shumë më e mirë.

RAF Northolt

Avion privat RAF Northolt FBO nga MB për në Spanjë
RAB Northolt FBO

London RAF Northolt është në Ruislip, Middlesex, e cila është vetëm në Perëndim të Londrës. Aeroporti është i përshtatshëm për avionë privatë. Sidoqoftë, aeroporti përdoret akoma nga RAF, duke kufizuar numrin e hapësirave civile në dispozicion.

Siç mund ta prisnit, siguri në RAF Northolt është jashtëzakonisht i rreptë. Prandaj, VIP-at dhe fluturimet qeveritare janë shumë të njohura këtu.

Ju lutemi vini re se fluturimet me kafshë shtëpiake në bord nuk janë të mirëseardhura në RAF Northolt. Për më tepër, asnjë avion i vetëm me motor nuk lejohet të përdorë Northolt. Prandaj, kjo përjashton Avion vizion cirrus.

Aeroporti i Londrës

Terminali privat i avionëve të Aeroportit të Qytetit të Londrës
Aeroporti i Qytetit të Londrës FBO

Aeroporti i Qytetit të Londrës është zgjidhja më e mirë nëse keni nevojë të hyni në Londrën qendrore. Ajo, siç sugjeron vetë emri, është e bazuar në vetë Londrën. E vendosur drejt Lindjes së Londrës, afër Canary Wharf.

Rezultati i kësaj është pamja mahnitëse e qytetit për afrimin dhe ngritjen.

Importshtë e rëndësishme të theksohet se pilotët duhet të trajnohen posaçërisht për t'u ulur në Aeroportin e Londrës. Kjo është për shkak të këndit të afrimit. Isshtë në 5.8 gradë sesa në 3 gradë të zakonshëm.

Për më tepër, avionët gjithashtu duhet të miratohen. Kjo nuk është një problem për avionët më të vegjël, por avionët e mëdhenj kanë nevojë për aprovim - për shembull, shihni Dassault Falcon 8X.

Aeroporti Biggin Hill

Aeroporti Biggin Hill FBO për avion privat nga MB për në Spanjë
Aeroporti Biggin Hill FBO

Aeroporti i Biggin Hill në Londër është i vendosur në një ish aeroport të RAF në Biggin Hill, Bromley, South East London.

Biggin Hill është një zgjedhje e njohur për avionët privatë për shkak të afërsisë me qytetin. Aeroporti ndodhet vetëm 12 milje nga qendra financiare e Londrës.

Për më tepër, aeroporti është një aeroport i dedikuar i aviacionit të biznesit. Udhëtimi mesatar i makinës zgjat 50 minuta për të shkuar në qendër ose vetëm 6 minuta me helikopter.

Aeroporti i Londres Stansted

aeroporti london stansted fbo
Aeroporti Stansted i Londrës FBO

Aeroporti Stansted i Londrës ndodhet vetëm në veri të Londrës në Essex.

Aeroporti është i hapur për të dy avionët privatë dhe trafikun ajror komercial. Lidhjet e autostradës rezultojnë në rreth një orë me makinë në qendër të Londrës.

Aeroporti ka pajisje të mira për klientët e avionëve privatë, operatorët dhe ekuipazhin.

Aeroporti Farnborough

aeroporti farnborough fbo për avion privat nga Britania e Madhe në Spanjë
Aeroporti Farnborough FBO

Aeroporti Farnborough është ndoshta aeroporti më i njohur i aviacionit të biznesit në Londër. Aeroporti është një aeroport modern, shumë efikas, vetëm i aviacionit të biznesit.

Kjo, pra, e bën atë një zgjedhje shumë të dëshirueshme për klientët e avionëve privatë.

Aeroporti i Farnborough ka dedikuar objektet e FBO në vend. Pasagjerët janë gjithashtu në gjendje të drejtojnë drejtpërdrejt në avionët e tyre në pritje. Si pasojë, diskrecioni dhe transferimet e qetë në tokë e bëjnë aeroportin Farnborough një zgjedhje ideale për klientët e avionëve privatë.

Aeroporti Blackbushe

aeroporti blackbusche fbo
Aeroporti Blackbushe FBO

Aeroporti Blackbushe i Londrës është afërsisht 40 minuta me makinë nga qendra e Londrës, e vendosur afër aeroportit Farnborough. Përndryshe, udhëtimi me helikopter në qendër të Londrës zgjat vetëm 15 minuta.

Aeroporti është shumë i popullarizuar me avionë të vegjël që mbërrijnë dhe nisen në të gjithë Evropën. Sidoqoftë, vini re se aeroporti është dukshëm më i vogël se të tjerët në këtë listë. Prandaj, do të kërkohet një avion më i vogël.

Aeroporti Luton në Londër

london luton fbo
Aeroporti i Londrës në Luton FBO

Aeroporti Luton i Londrës është në konkurrencë të ngushtë me aeroportin Farnborough për të qenë aeroporti privat i avionëve privatë në Mbretërinë e Bashkuar. Për më tepër, Aeroporti i Lutonit është një nga pesë aeroportet kryesore të aeroplanëve më të ngarkuar në Evropë.

E vendosur vetëm në veri të Londrës, autostrada M1 siguron qasje të lehtë në Londër me makinë.

Dy FBO - Harrods Aviation dhe Nënshkrimi i Mbështetjes së Fluturimit - ofrojnë shërbime dhe pajisje të jashtëzakonshme për klientët e avionëve privatë.

Aeroporti i Oksfordit në Londër

aeroporti london oxford fbo për avion privat nga Britania e Madhe në Spanjë
Aeroporti i Oksfordit në Londër FBO

Aeroporti i Oksfordit në Londër, pavarësisht se e ka Londrën në emër, nuk është në Londër. Përkundrazi, është e vendosur në Kidlington, Oxfordshire. Aeroporti është 20 minuta me makinë nga Oksfordi dhe rreth 1 orë e 30 minuta nga Londra qendrore.

Aeroporti kryesisht merret me trajnimet e fluturimeve dhe aktivitetet e aviacionit të biznesit. Aeroporti përmban vetëm një FBO, Oxfordjet. Këtu do të gjeni WiFi, televizorë, dhoma gjumi të ekuipazhit, dhoma larje dhe dush, dhoma informimi për ekuipazhin, makina me qira dhe ushqim të shijshëm.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.