Kalo te përmbajtja kryesore

La Embraer Lineage 1000E dhe Bombardier Global 7500 janë avionët më të mëdhenj privatë që ofrohen aktualisht nga prodhuesit përkatës.

Të dy Embraer Bombardier kanë marrë një qasje tjetër për të bërë, ajo që ata me siguri besojnë, është forma përfundimtare e avionit privat.

Bombardier kanë shkuar për avionin privat tradicional të ndërtuar me qëllim. Shpejt. I madh. I shtrenjtë.

Embraer, nga ana tjetër, kanë marrë një qasje tjetër. Embraer Lineage 1000E është një avion i linjës së konvertuar, i bazuar në platformën e Embraer 190 avion rajonal.

Pavarësisht nga qasjet e ndryshme, këto dy aeroplanë demonstrojnë aftësitë e secilit prodhues. Prandaj, le të krahasojmë Embraer Lineage 1000E dhe Bombardier Global 7500.

Gjithashtu shikoni se si Bombardier Global 7500 krahason me të renë Gulfstream G700 dhe Dassault Falcon 8X.

Performance

E para është performanca. Dhe, duke parë si Lineage 1000E nuk është një avion biznesi i ndërtuar për qëllime, ai lufton kundër Global 7500.

La Embraer Lineage 1000E mundësohet nga dy motorë turbofan General Electric CF34-10E të montuar në krah. Secili motor është i aftë të prodhojë 18,500 lbf, duke rezultuar në një dalje totale të forcës prej 37,000 lbf.

La Bombardier Global Nga ana tjetër, 7500 mundësohet nga dy motorë pasaportë të montuar në pjesën e pasme. Secili motor është i aftë të prodhojë 18,920 lbf shtytje, duke rezultuar në një dalje totale të futjes prej 37,840 lbf.

Prandaj, të dy avionët përputhen në mënyrë të barabartë me prodhimin e shtytjes. Sidoqoftë, aty përfundojnë ngjashmëritë midis këtyre dy avionëve.

Së pari, Bombardier Global 7500 është në gjendje të lundrojë në një lartësi maksimale prej 51,000 këmbësh. Ndërsa Embraer Lineage 1000E nuk mund të lundrojë më shumë se 41,000 këmbë.

Së dyti, shpejtësia e lundrimit. Global 7500 është një nga avionët më të shpejtë të biznesit që ka ekzistuar ndonjëherë. Prandaj, është e vështirë ta mposhtësh atë. Dhe, për çudi, Lineage 1000E nuk mundet.

La Global 7500 ka një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 516 knots. Kjo përkthehet në një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 0.90 Mach. Për referencë, Mach 1 është shpejtësia e zërit.

Ndërsa Global 7500 mund të lundrojë afër shpejtësisë së zërit, Lineage 1000E është pak më larg. Lineage 1000E ka një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 472 knots.

Në botën reale, kjo do të sigurojë një ndryshim të dukshëm kur kryqëzoni distanca të gjata. Për shembull, thoni se jeni duke fluturuar nga New York në São Paulo, një distancë prej rreth 4,150 milje detare. Atëherë, le të themi se për 4,000 nga ato milje detare çdo aeroplan po fluturon me shpejtësinë maksimale të lundrimit. Lineage 1000E do t'i përfundojë këto 4,000 milje detare në 8 orë 28 minuta.

Ndërsa Bombardier Global 7500 do të përfundojë këto 4,000 milje detare në 7 orë 45 minuta. 45 minuta më shpejt. Kjo është një kohë e konsiderueshme e kursyer.

Varg

Duke pasur parasysh se Bombardier Global 7500 ka gamën më të madhe të avionëve të biznesit për çdo qëllim të ndërtuar ndonjëherë Lineage 1000E do ta ketë të vështirë ta mposhtë.

La Global 7500 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 7,700 milje detare. Kjo është një distancë vërtet mbresëlënëse. Përdor këtë mjet vargmal për të vizualizuar distancën në një hartë.

Ky lloj diapazoni do të thotë se Global 7500 mund të fluturojë pa ndërprerje nga New York në Bangkok, Los Angeles në Singapor dhe Miami në Auckland.

Në krahasim, Lineage 1000E nuk mund të fluturojë deri tani. Diapazoni maksimal i Lineage 1000E është 4,600 milje detare. Kjo është afërsisht distanca nga Nju Jorku në Stamboll. Është ende një distancë mbresëlënëse - ka shumë avionë të mëdhenj që mund të fluturojnë më tej.

Performanca në tokë

Performanca në tokë nuk është befasuese për këto aeroplanë. Të dy janë avionë të mëdhenj, kështu që kërkojnë një distancë të përshtatshme për të hyrë në ajër.

La Global 7500 ka një distancë minimale pak më të shkurtër ngritjeje prej 5,800 metra krahasuar me 6,076 metra për Lineage 1000E

Distanca e uljes është e kundërt me Lineage 1000E që ka një distancë minimale uljeje prej 2.038 metra krahasuar me 2.520 metra për Global 7500.

Dimensionet e Brendshme

Madhësia e kabinës është aty ku ka një përfitim për rivendosjen e një avioni.

La Lineage Brendësia e 1000E është 25.7 metra e gjatë, 2.67 metra e gjerë dhe 2 metra e gjatë. Kjo është më e madhe se Global 7500 në çdo mënyrë.

La Global 7500 masa 16.59 metra e gjatë, 2.44 metra e gjerë dhe 1.88 metra e gjatë. Ende një kabinë e madhe që është jashtëzakonisht e gjerë. Sidoqoftë, Lineage 1000E është më e gjërë.

Sigurisht, kjo pritet nga një aeroplan që është i aftë të mbajë gati 100 pasagjerë në formën e tij rajonale të avionit.

Përkundër hapësirës shtesë të Embraer, të dy avionët janë në gjendje të mbajnë maksimumi 19 pasagjerë. Megjithatë, mbani 19 pasagjerë në Lineage 1000E është një perspektivë shumë më reale sesa 19 pasagjerë në Global 7500.

Për më tepër, Lineage 1000E është në gjendje të mbajë shumë më shumë bagazh sesa Global. Lineage 1000E ka një kapacitet bagazhi prej 443 metra kub krahasuar me kapacitetin 195 metra kub të Global 7500.

I brendshëm

Një nga përfitimet e Global 7500 duke qenë një avion biznesi i ndërtuar për qëllime është se lartësia maksimale e kabinës është shumë më e ulët. Kur secili avion është duke fluturuar në lartësinë e tij maksimale të lundrimit, Global 7500 do të ketë një lartësi kabine prej 5,680 metra krahasuar me 7,000 metra për Lineage 1000E

Një lartësi më e ulët e kabinës rezulton në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe zvogëlon efektet e vonesës së avionit. Ky ndryshim është veçanërisht domethënës duke marrë parasysh se lartësia maksimale e kabinës për Global 7500 matet në 51,000 këmbë. Ndërsa lartësia maksimale e kabinës për Lineage 1000E matet në 41,000 këmbë.

Embraer Lineage 1000E Brendshme

Brendësia e Lineage 1000E është e vështirë të krahasohet me avionët e tjerë në segment për shkak të dizajnit, shijes dhe pasurisë së brendshme. Kabina është 84 metra e gjatë, ka përmasa 6 këmbë 7 inç vertikalisht, kështu që edhe individët më të gjatë mund të shëtisin në rresht pa u cunguar qafën. Avioni perfekt nëse dëshironi të punoni në ajër, të darkoni, të godisni përsëri dhe të relaksoheni ose nëse dëshironi të flini gjatë një fluturimi natën.

Me opsionin e një suite master që përmban një dush me këmbë dhe të madhe krevat, mund të jeni i sigurt se do të arrini në destinacionin tuaj të rifreskuar dhe të gatshëm për të sulmuar ditën. Një galerë e pajisur plotësisht me dy anë është mënyra e përsosur për të përgatitur kuzhinën e nivelit gustator ndërsa jeni duke fluturuar.

Duke shfaqur një sistem të plotë dixhital të menaxhimit të kabinës Honeywell Ovation Select, udhëtarët mund të zgjedhin nga një gamë e gjerë argëtimi kabine, të kontrollojnë plotësisht ambientin e kabinës dhe sistemet e komunikimit në bord. E gjithë kjo maksimizon rehatinë dhe produktivitetin gjatë fluturimit.

Kur ndodhet në bordin e a Lineage 1000E do të gjeni pesë zona luksoze të kabinës për të akomoduar një zonë për të darkuar, argëtuar, punuar dhe pushuar. Nëse jeni duke operuar avionin nga i ri, ka qindra konfigurime dhe kombinime të zonave që ju mund të zgjidhni. Për më tepër, 1000E përmban një nga ndarjet më të mëdha të bagazhit në industrinë e avionëve privatë, me 323 metra kub hapësirë ​​depozitimi, së bashku me një ndarje të jashtme 120 metra kub.

Embraer Lineage 1000E Brendshme

Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage 1000E Brendshme

Bombardier Global 7500 Brendshme

Bombardier Global 7500 Brendshme
Bombardier Global 7500 Brendshme

Bombardier Global 7500

Kur bëhet fjalë për Bombardier Global Brendësia 7500, çdo detaj është konsideruar për të siguruar që të keni fluturimin më të rehatshëm të mundshëm.

Së pari, Global 7500 përmban një krah që "një mrekulli teknologjike", e cila jo vetëm që do t'u japë pilotëve kontrollin maksimal mbi avion, por gjithashtu do të japë udhëtimin më të butë të mundshëm.

Së dyti, dimensionet e brendshme nënkuptojnë që ju lehtë mund të lundroni në kabinën tuaj dhe do t'ju lejojë të konfiguroni deri në katër zona të veçanta të jetesës, duke lejuar hapësirë ​​për një suitë master me një shtrat të madhësisë së plotë, zonë të veçantë për pushim të ekuipazhit dhe kuzhinë. Global 7500 mund të konfigurohet sipas nevojave tuaja të sakta dhe përmban një numër të paparë të paraqitjeve.

Gjatë gjithë kabinës, Global 7500 karakteristika shumë të mëdha dritaret në mënyrë që të sjellë sa më shumë dritë natyrale, që do të thotë se 7500 ofron më shumë dritë natyrale në kabinë se çdo avion tjetër privat, dhe çdo pasagjer ka një dritare.

Çdo vend në kabinën e 7500 është Bombardierselia revolucionare e Gjuhës. Sipas Bombardier, Selia Nuage është ndryshimi i parë domethënës në ulëset e avionëve të biznesit në 30 vitet e fundit. Selia Nuage u jep përdoruesve tre karakteristika që nuk janë të disponueshme në asnjë vend tjetër të avionëve të biznesit: një sistem i lidhjes së animit për një shtrirje të thellë, një bazë lundruese për lëvizjen e lëngut dhe një mbështetës të përkulur të kokës për mbështetje të jashtëzakonshme.

E gjithë kabina e Global 7500 është ndezur me Bombardiersistemi i ndriçimit Soleil, i cili është sistemi i parë i ndriçimit të lëvizjes cirkadiane të aviacionit të biznesit në mënyrë që të luftojë jet lag. Duke rregulluar ndriçimin në destinacionin tuaj (dhe të kombinuar me lartësinë e ulët të kabinës), do të përjetoni më pak lag vonesë se kurrë më parë. Në mënyrë që të ndihmojë në luftën kundër vonesës së avionit, 7500 përmban një suitë master me një shtrat të madhësisë së plotë dhe një dush qëndrimi në En Suite.

La Global avionët nuk ndalen atëherë kur përpiqen të luftojnë vonesën e avionit. 7500 është e pajisur me BombardierSistemi Pur Air, një sistem i përparuar i pastrimit të ajrit që përmban një filtër HEPA që pastron dhe pastron ajrin. Sistemi jo vetëm që mund të sigurojë 100% ajër të pastër, por edhe ajër të pastruar me lagështirë më të mirë për të siguruar ngrohje dhe ftohje të shpejtë të kabinës.

Çmimi i kartës

Pavarësisht nga Embraer Lineage 1000E duke qenë shumë më e madhe se Global 7500, është më pak e kushtueshme për orë për të hartuar.

Sigurisht që ka një numri i faktorëve që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet e mëposhtme janë vetëm vlerësime dhe do të ndryshojnë.

Çmimi i vlerësuar për orë për të charter Embraer Lineage 1000E është 11,700 dollarë. Kjo është dukshëm më pak e kushtueshme se sa Global 7500. Për krahasim, Bombardier Global 7500 ka një çmim të vlerësuar për orë të charter prej 15,900 $.

Çmimi i blerjes

Çmimi i blerjes së këtyre avionëve është gjithashtu shumë i ndryshëm. Çmimi i listës për një të ri Embraer Lineage 1000E është 50 milion dollarë. Ndërsa çmimi i listës për një të ri Bombardier Global 7500 është 73 milion dollarë.

Kur shikoni çmimet në pronësi paraprake, ekziston një problem. Për shkak të Lineage 1000E duke mos qenë një avion tipik biznesi por përkundrazi një Avion Avionësh VIP ose Kryetar i Avionëve të Shtetit, ka shumë pak në qiell.

Nga gjenerata e mëparshme - Embraer Lineage 1000 – janë vetëm 18 në shërbim aktiv, me dy avionë që kanë dalë në pension. Këta avionë u dorëzuan nga viti 2008 deri në vitin 2013, me 1000E që mori kontrollin në vitin 2013. Megjithatë, xhirimi i fundit i 2013 Lineage 1000 ka një vlerë të vlerësuar të tregut prej 23 milion dollarësh.

Në krahasim, marrja e vlerës së tregut për Global 7500 është i kufizuar nga fakti që dërgesat filluan vetëm në 2018. Prandaj, vlera e vlerësuar e një fëmije dy vjeç Global 7500 është rreth 68 milion dollarë.

Kështu, gjatë tetë deri në nëntë vjet, Lineage 1000E ka të ngjarë të humbasë rreth gjysmën e vlerës së tij. Sidoqoftë, mund të bëjmë një vlerësim sa i përket vlerës së a Global 7500 kur arrin të njëjtën moshë. Për këtë, ne do të shohim në Global 6000.

Çmimi i ri i listës së një Global 6000 është 62 milion dollarë. Sidoqoftë, vlera aktuale e tregut e një modeli të vitit 2013 është rreth 20 milion dollarë. Prandaj, një tetë deri në nëntë vjeç Bombardier Global 6000 është rreth një e treta e vlerës së saj origjinale.

Si rezultat mund të hipotezojmë se Global 7500 do të humbasë më shumë vlerë për një periudhë afatgjatë sesa një Embraer Lineage 1000E

përmbledhje

Pra, si vendosni midis këtyre dy avionëve?

Në fund të fundit, këto janë dy aeroplanë shumë të ndryshëm që shërbejnë për dy qëllime shumë të ndryshme.

La Global 7500 është më i ri, më i shpejtë dhe më i aftë. Global 7500 është në shumë mënyra avioni më mbresëlënës. Isshtë një avion biznesi i ndërtuar për qëllime. Dhe kjo pasqyrohet në çmimin e saj.

La Global 7500 është kulmi i asaj që avionët privatë janë aktualisht të aftë. Ajo, së bashku me Gulfstream G700, demonstron përfundimtaren. Këto aeroplanë mund të kalojnë kontinente të shumta afër shpejtësisë së zërit.

Nga ana tjetër, Lineage 1000E është një avion i linjës së konvertuar. Nuk është krijuar për të kapërcyer kufijtë e asaj që mund të arrijë një avion biznesi. Përkundrazi, është krijuar për të transportuar një grup të vogël VIP-ash në luksin e fundit.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.