Kalo te përmbajtja kryesore

La Embraer Legacy 650E Bombardier Challenger 650 janë dy avionë interesantë për t'u krahasuar.

Midis ngjashmërive të tyre të shumta - të tilla si distanca dhe performanca në tokë - këto aeroplanë janë më të ndryshëm që ju së pari mund të prisni.

Prandaj, cila është më mirë? Cilin duhet të zgjidhni?

Performance

La Embraer Legacy 650E është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce AE 3007A2. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 9,020 bs shtytje. Prandaj, prodhimi total i shtytjes për Legacy 650E është 18,040 lbs.

Në krahasim, Challenger 650 është mundësuar nga dy motorë General Electric CF34-3B, me secilin që prodhon 9,220 bs shtytje. Kjo, pra, rezulton në një prodhim total futës prej 18,440 bs.

Vlen të përmendet në këtë pikë se Legacy 650E është një avion më i madh se ai Challenger 650.

Si pasojë, Challenger 650 ka një shpejtësi maksimale më të lartë të lundrimit se sa Legacy 650E Challenger 650 mund të lundrojnë në 488 knots ndërsa Legacy 650E nuk është në gjendje të lundrojë më shpejt se 440 knots.

Prandaj, gjatë 1,000 miljeve detare Challenger 650 do të jetë në gjendje t'ju kursejë 13 minuta krahasuar me Legacy 650E

Si rezultat, gjatë një misioni me një dalje në det 3,000 milje detare, Challenger 650 do të të nxirrte në tokë 39 minuta para Legacy 650E Kjo është një kohë e konsiderueshme për të kursyer.

Të dy avionët kanë një lartësi maksimale të lundrimit prej 41,000 këmbësh. Për më tepër, djegia e karburantit e të dy avionëve është shumë e ngjashme.

La Challenger ka një djegie mesatare të karburantit prej 330 gallons në orë (GPH). Në krahasim, Legacy 650E ka një djegie mesatare të karburantit prej 300 galonësh në orë (GPH).

Varg

Diapazoni i të dy avionëve është gati identik.

La Legacy 650E bie vetëm 100 milje detare më pak se Challenger 650.

Me një distancë maksimale prej 4,000 milje detare, Challenger 650 është në gjendje të fluturojë pa ndërprerje nga New York në Romë, Los Angeles në Caracas dhe Miami në Madrid.

Natyrisht, legacy 650E me diapazonin e tij prej 3,900 milje detare është i aftë të fluturojë në të njëjtat itinerare.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se këto shifra të diapazonit janë në kushte optimale, siç janë moti i përsosur dhe pesha minimale. Prandaj, pasi të jenë faktorizuar pasagjerët dhe një erë e erës, të dy avionët do të kenë distancë më të shkurtër.

Performanca në tokë

Duke pasur parasysh se Legacy 650E është poshtë në prodhimin total të shtytjes, Challenger 650 është në gjendje të ngrihet në një distancë më të shkurtër. Megjithatë, vetëm vetëm.

La Bombardier Challenger 650 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,640 metrash. Në krahasim me Embraer Legacy 650E ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,741 metrash.

Kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes, Legacy është vetëm në gjendje të mundë Challenger.

La Legacy 650E ka një distancë minimale uljeje prej 2,346 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së Challenger 650 është 2,402 këmbë.

Sidoqoftë, këto shifra janë aq të ngjashme sa do të kalojnë pa u vërejtur. Nuk do të ketë një aeroport Challenger mund të veprojë nga ajo Legacy nuk mundet

Të dy avionët janë të aftë të hyjnë në të njëjtat aeroporte.

Dimensionet e Brendshme

Një nga ndryshimet më të dukshme midis Legacy 650E dhe Challenger 650 është gjatësia e brendshme. Legacy ka një kabinë shumë më të gjatë, me përmasa 15.19 metra deri në Challengerështë 7.8 metra gjatësi.

Megjithatë, Challenger 650 ka një kabinë më të gjerë me përmasa 2.41 metra krahasuar me 2.11 metra të gjerë të Legacy 650E

Dhe së fundmi, të dy avionët kanë të njëjtën lartësi të kabinës prej 1.83 metra.

Si pasojë, më shumë pasagjerë mund të përshtaten në Legacy 650E se sa Challenger. Sipas Embraer, Legacy 650E mund të strehojë deri në 14 pasagjerë. Ndërsa Challenger 650 ka hapësirë ​​për deri në 12 pasagjerë.

Sidoqoftë, për të arritur këto shifra udhëtarët do të duhet të përdorin lavazhet me rripa dhe divanin. Prandaj, nuk ka gjasa që këto aeroplanë të fluturojnë ndonjëherë me çdo 'vend' të zënë.

Kur bëhet fjalë për të vlerësuar se cila kabinë është më e mirë, në fund të fundit bëhet fjalë për misionin tuaj. Kur bartni më shumë pasagjerë Legacy 650E do të jetë zgjedhja më e mirë falë kabinës më të gjatë.

Megjithatë, me vetëm disa pasagjerë gjerësia shtesë e Challenger 650 do të rezultojë në vende më të gjera, një korridor më të gjerë dhe më shumë hapësirë ​​për shpatulla.

I brendshëm

Paraqitjet e këtyre avionëve janë relativisht të ngjashme. Të dy avionët shfaqin një komplet klubi në pjesën e përparme të avionit dhe vendet e klubit në pjesën e pasme me një divan ngjitur. Sidoqoftë, Legacy 650E gjithashtu përmban një komplet shtesë klubesh në mes të avionit.

Embraer Legacy Planimetri 650E

Sidoqoftë, një zonë ku këto avionë ndryshojnë është lartësia e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit.

Ndërsa Challenger 650 ka një lartësi maksimale të kabinës prej 7,000 metra, Legacy Lartësia maksimale e kabinës 650E është vetëm 6,000 këmbë. Të dyja këto vlera janë kur secili avion po fluturon në lartësinë e tij më të shpejtë të lundrimit prej 41,000 këmbësh.

Embraer Legacy 650E Brendshme

Siç do të prisnit me çdo avion privat, ka një mori konfigurimesh të brendshme që shtrihen në brendësi të zonës me tre kabina. Opsionet përfshijnë një zonë të tryezës së konferencës, dy divane dhe tualet të ekuipazhit përpara.

La Legacy 650E përmban lidhjen e internetit dhe gjeneratën e fundit në argëtim gjatë fluturimit HD të plotë, me sistemin e menaxhimit të kabinës dhe argëtimit të Honeywell's Ovation Select. Për më tepër, një derë që ndan kabinën nga galeria dhe kabina siguron privatësi dhe komoditet total të pasagjerëve.

Me mundësi për divane dhe karrige rrëshqitëse, në varësi të konfigurimit të zgjedhur, ka hapësirë ​​për deri në gjashtë shtretër. Kuzhina në hundën e avionit ofron hapësirë ​​më shumë se të mjaftueshme për enët e nevojshme, ruajtjen dhe shërbimin e enëve.

Gjerë WC dhoma ndodhet në pjesën e bishtit, nga e cila qasja në ndarjen e bagazhit është e hapur gjatë fluturimit. Me ekrane individuale, ju mund të pajisni të gjitha karriget, përveç kësaj, imazhi mund të shfaqet në ekranet qendrore me ekran të gjerë - numri dhe madhësia e tyre janë opsionale.

Embraer Legacy 650E Brendshme

Embraer Legacy 650E Lëkurë e errët e brendshme që shikon nga kabina
Embraer Legacy 650E divan që shikon përpara kabinës
Embraer Legacy Tualet / banjë / banjë / tualet 650E

Bombardier Challenger 650 Brendshme

Bombardier Challenger 650 Kabinë e brendshme përpara, katër vende klubi
Bombardier Challenger 650 Brendshme, katër vende në pjesën e prapme të kabinës
Bombardier Challenger 650 Brendshme, divan prej lëkure krem, vende klubesh dhe zonë konference

Bombardier Challenger 650 Brendshme

Çdo aeroplan përmban qepje dore në të gjithë kabinën dhe futje të bukura metali në sediljet e gjera prej lëkure. Një tipar brenda të gjithëve Challenger 650-ta është mungesa e altoparlantëve të dukshëm në muret e kabinës për të siguruar linja më të pastra në të gjithë kabinën.

Të gjitha vendet janë plotësisht të mbështjella dhe të rrotullueshme për rehati maksimale. Çdo përbërës në aeroplan është ndërtuar me dorë nga Bombardier në fabrikën e tyre në Montreal, duke ju siguruar një aeroplan që është unik në qiell.

Ambienti brenda kabinës mund të kontrollohet me aplikacionin celular i cili lidhet përmes Bluetooth, duke kontrolluar sistemin e argëtimit dhe mjedisin e kabinës. Në konfigurimin e zakonshëm, udhëtarët mund të presin që të gjejnë katër vende klubi prej lëkure në pjesën e përparme të avionit, me katër vende shtesë përballë avionit të avionit. Së bashku me këto katër vende, të ftuarit mund të gjejnë një divan me katër vende (me jastëkë të bërë posaçërisht). Nëse fluturoni gjatë gjithë natës (ose thjesht keni nevojë për një gjumë), vendet e përparme dhe divani mund të shndërrohen në shtretër.

La Bombardier Challenger 650 mund të transportojë deri në dymbëdhjetë pasagjerë, dy pilotë dhe një stjuardesë që mund të kujdeset për ju duke përdorur pajisjet më të mëdha në galeri - duke lejuar përgatitjen më të shpejtë të ushqimit. Galeria është e fshehur pas një dere të kontrolluar elektronikisht.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Legacy 650E është më pak i shtrenjtë. Megjithatë, ju lutemi vini re se ka shumë faktorë që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Legacy 650E është 5,900 dollarë.

Në krahasim, çmimi i vlerësuar për orë i Challenger 650 është 6,600 dollarë.

Çmimi i blerjes

Kjo prirje e çmimit vazhdon deri në çmimin e listës së re. Megjithatë, vini re se prodhimi i Embraer Legacy 650E përfundoi në vitin 2020. Prandaj, çmimi i deklaruar është Legacy 650E çmimi i listës në vitin e fundit të prodhimit.

La Embraer Legacy 650E ka një çmim të ri liste prej 26 milion $ - ekuivalente me Challenger 350.

Në krahasim, Bomardier Challenger 650 ka një çmim të ri liste prej 32 milion dollarë. Nëse dëshironi, mundeni rregulloje vetë Challenger 650 këtu.

Kur bëhet fjalë për Libri i avionëve Bluebook vlera e këtyre avionëve, Legacy 650E e ruan vlerën e saj shumë më mirë.

Një tre vjeç Embraer Legacy 650E ka një vlerë të vlerësuar prej 19 milion dollarë. Nga ana tjetër, vlera e vlerësuar e një fëmije tre vjeçar Challenger 650 është gjithashtu 19 milion dollarë.

Prandaj, gjatë tre viteve, Legacy 650E ka humbur rreth 30% të vlerës së tij.

Sidoqoftë, gjatë të njëjtit tre vjet Bombardier Challenger 650 ka humbur rreth 40% të vlerës së tij origjinale.

përmbledhje

Pra, cila është më e mira? Legacy 650E ose Challenger 650?

Përfitimi kryesor i Challenger 650 është shpejtësia e tij më e lartë e lundrimit.

Megjithatë, duke pasur parasysh se Legacy 650E ka një kabinë më të madhe, kosto më të ulët paraprake dhe më pak amortizim, përfaqëson vlerë më të mirë se sa Challenger 650.

Për më tepër, Legacy 650E ka një lartësi më të ulët se kabina Challenger.

Sidoqoftë, para se të nxitoni përpara dhe të merrni një Legacy 650E, merrni parasysh zëvendësimin e tij. Praetor 600 vërtet tregon Embraeraftësia për të prodhuar avionë të pabesueshëm.

Shihni një krahasim midis Embraer Legacy 650E dhe Embraer Praetor 600 këtu.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.