Kalo te përmbajtja kryesore

Pavarësisht nga Embraer Legacy 450 që u ndërpre në vitin 2020 dhe u zëvendësua nga Praetor 500, është një konkurrent i denjë për Challenger 350.

Këto avionë janë të ngjashëm në shumë mënyra. Dhe, në shumë mënyra, kërkoni të tërheqni klientë të ngjashëm.

Prandaj, si vendosni se cila është e përshtatshme për ju? Dhe, më e rëndësishmja, cilën duhet të blini?

Performance

La Embraer Legacy 450 është mundësuar nga dy motorë Honeywell HTF7500E. Secili motor është i aftë të prodhojë deri në 6,540 lbf shtytje. Prandaj, prodhimi total i shtytjes vjen në 13,080 lbf.

Nga ana tjetër, Bombardier Challenger 350 mundësohet nga dy motorë turbofan Honeywell HTF7350. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 7,323 lbf shtytje. Kjo rezulton në një prodhim total të shtytjes prej 14,646 lbf.

Të dy avionët përputhen në mënyrë të barabartë kur bëhet fjalë për lartësinë maksimale të lundrimit. Të dy Legacy 450 dhe Challenger 350 mund të lundrojnë deri në 45,000 këmbë.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për shpejtësinë maksimale të lundrimit të secilit avion, Legacy 450 është në gjendje të nxjerrë jashtë vetëm Challenger 350. Legacy 450 ka një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 462 knots, ndërsa Challenger 350 nuk mund të lundrojnë më shpejt se 448 knots.

Prandaj, gjatë 1,000 miljeve detare, Legacy 450 do të ju kursej 4 minuta krahasuar me Challenger 350. Kjo është, natyrisht, duke supozuar që të dy avionët po fluturojnë me shpejtësinë e tyre maksimale të lundrimit.

Sidoqoftë, nëse planifikoni të përdorni një nga këto avionë rregullisht, kjo kursim kohe mund të shtohet shpejt në Legacy 450 duke ju kursyer shumë orë në planin afatgjatë.

Varg

Tjetra është diapazoni. Challenger 350 është i aftë të fluturojë deri në 3,200 milje detare pa pasur nevojë të karburantit.

Megjithatë, Embraer Legacy 450 mund të fluturojnë vetëm deri në 2,904 milje detare pa ndërprerje.

Teorikisht, këto shifra të diapazonit janë të mjaftueshme për të fluturuar pa ndalur mbi Atlantikun nga New York në Evropë. Megjithatë, edhe në kushte perfekte me një ngarkesë minimale, Legacy 450 nuk do të arrinin Londrën. Në vend të kësaj, Legacy 450 mund ta bënte vetëm pa ndalur nga New York në Dublin.

Në të kundërt, Challenger 350 është i aftë të fluturojë pa ndalur nga New York në Londër.

Sidoqoftë, shqetësimi për këto shifra të diapazonit dhe kalimin e Atlantikut është që sapo të faktorizoni një erë të fortë dhe ngarkesë shtesë, aftësitë pa ndalesë do të ulen.

Prandaj, nuk ka gjasa që asnjëri prej këtyre avionëve do të kalojë rregullisht Atlantikun. Përkundrazi, një përdorim më i zakonshëm për këto avionë ka të ngjarë të jetë fluturimi breg-breg, duke lundruar nga Los Angeles në New York.

Performanca në tokë

Performanca në tokë e secilit avion nuk është për t'u habitur.

Duke pasur parasysh se Legacy 450 është një avion më i vogël me një diapazon më të vogël, distanca minimale e ngritjes dhe uljes është shumë më e ulët se ajo Challenger.

Distanca minimale e ngritjes së Legacy 450 është 3,907 metra krahasuar me një distancë minimale ngritjeje prej 4,835 metrash për Challenger 350.

Kur bëhet fjalë për zbarkimin e Legacy 450 fitore edhe një herë. Distanca minimale e uljes për në Embraer Legacy 450 është 2,090 metra. Ndërsa distanca minimale e uljes së Bombardier Challenger 350 vjen brenda në 2,364 metra.

Një ndryshim në distancën e ngritjes prej gati 1,000 metrash është relativisht i rëndësishëm. Nuk mund të përjashtohet situata e dëshirës për të operuar nga një aeroport që mund të akomodojë Legacy 450 por jo Challenger 350.

Dimensionet e Brendshme

Kur bëhet fjalë për hapësirën e brendshme, Challenger 350 arrin një fitore të qartë mbi Legacy.

La Challenger Brendësia e vitit 350 është e gjatë 7.32 metra e gjatë dhe 2.08 metra e gjerë.

Në krahasim me Legacy 450 mat 7.32 metra gjatësi dhe 2.08 metra gjerësi.

Të dy avionët kanë një lartësi kabine prej 1.83 metra.

Si pasojë, Bombardier thuaj se Challenger 350 mund të strehojë deri në 10 pasagjerë ndërsa Legacy mund të përshtaten deri në 9 pasagjerë.

Sidoqoftë, është shumë e rrallë që një avion biznesi është konfiguruar për të mbajtur numrin maksimal të njerëzve, e lëre më që të fluturojë në të vërtetë me kapacitet maksimal.

Përkundër hapësirës shtesë në bordin e Challenger 350, kapaciteti i bagazhit është pak më i vogël. Legacy 450 ka një kapacitet zyrtar të bagazhit prej 150 metra kub, ndërsa Challenger 350 ka një kapacitet bagazhi prej 106 metra kub.

I brendshëm

Ngjashëm si kur krahason të rejat Embraer Praetor 600 me Challenger 350, lartësia e kabinës së Legacy 450 është shumë më e ulët se ajo ChallengerS.

Përfitimi i një lartësie më të ulët të kabinës është një mjedis më i këndshëm i kabinës së bashku me zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit. Për sa i përket numrave, lartësia maksimale e kabinës së Challenger 350 është 7,848 këmbë. Në krahasim, lartësia maksimale e kabinës së Legacy 450 është vetëm 5,800 metra.

Ky është një ndryshim në lartësinë e kabinës që ka shumë të ngjarë të ndihet dhe vlerësohet nga pasagjerët.

Embraer legacy 450 Brendshme

Brenda ju së pari do të vini re dyshemenë e sheshtë dhe gjashtë këmbët e hapësirës së kokës. Legacy 450 është i aftë të mbajë deri në nëntë pasagjerë. Duke shfaqur ulëse luksoze, plotësisht të mbështjella prej lëkure, të cilat integrohen në mënyrë të përsosur me kabinën, shoqërohen me një dritare për t'i dhënë pasagjerëve një përvojë të pakrahasueshme fluturimi.

Unike për të Embraer, e gjithë kabina mund të kontrollohet nga paneli i sipërm i teknologjisë. Ky panel është një ekran i përshtatshëm me prekje që ju lejon të kontrolloni të gjithë kabinën dhe të kontrolloni progresin e fluturimit tuaj. E ndërtuar me një dizajn intuitiv, paneli i ekranit me prekje siguron që ju të mund të merrni të gjitha informacionet përkatëse me një shikim, ndërsa jeni gjithashtu në gjendje të kontrolloni mjedisin tuaj.

Bombardier Challenger 350 Brendshme

Karakteristikat e Challenger përfshijnë një dysheme plotësisht të sheshtë, qasje në bagazh gjatë fluturimit dhe përfundime të hollë. Për më tepër Challenger 350 përmban mjeshtëri të jashtëzakonshme, përfundime të zgjedhura me kujdes, të mëdha dritaret dhe ekranet me prekje me kënd. Përvoja opsionale me Ka-band dhe internetin 4G ajër-tokë. Kjo ju lejon të transmetoni muzikë, të shikoni filma dhe të merrni pjesë në videokonferenca.

Siç pritet nga një aeroplan i kësaj klase Challenger 350 ju jep mundësinë për të kontrolluar kabinën nga komoditeti i çdo sediljeje. Sistemi i menaxhimit të kabinës së 350 është frymëzuar nga Bombardieravionët anije - Global 7500. Sistemi i menaxhimit të kabinës ju lejon të lidheni me pajisjet tuaja personale me një ndërfaqe super të thjeshtë përdorimi. Mëso më shumë rreth Challenger 350 brendshme.

Embraer Legacy 450 Brendshme

Embraer Legacy 450 Brendshme
Embraer Legacy 450 Brendshme
Embraer Legacy 450 Brendshme
Embraer Legacy 450 Brendshme

Bombardier Challenger 350 Brendshme

Bombardier Challenger 350 Brendshme

Çmimi i kartës

Dallimi midis normës orare të charter-it të secilit avion është i madh. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka një larmi të faktorët që ndikojnë në normën orë të një charter privat të avionit.

Duke thënë këtë, vlerësimet gjithmonë mund të sigurohen. Prandaj, norma e parashikuar për orë e charter e Embraer Legacy 450 është 3,800 dollarë.

Nga ana tjetër, norma e parashikuar për orë e charter të Bombardier Challenger 350 është 4,950 dollarë.

Çmimi i blerjes

Ky ndryshim çmimi vazhdon kur bëhet fjalë për blerjen e këtyre avionëve nga të reja. Sidoqoftë, ju lutem vini re se Legacy 450 nuk është më i disponueshëm si një çmim i ri. Prandaj, çmimi i listës i deklaruar është çmimi pak para fundit të jetës së tij.

Kur Legacy 450 mund të bliheshin nga të reja, çmimi i listës ishte 15.25 milion dollarë. Challenger 350 është ende i disponueshëm i ri, me një çmim liste prej 26 milion dollarë. Konfiguroni tuajin Bombardier Challenger 350 këtu.

Sidoqoftë, shikimi i çmimit para-pronësor të këtyre avionëve është zbulues. Sidomos duke marrë parasysh atë 85% e blerjeve të avionëve privatë janë të avionëve në pronësi paraprake.

Amortizimi i Legacy 450 është mjaft i qëndrueshëm, duke humbur rreth 1 milion dollarë vlerë çdo vit. Prandaj, një shembull i vitit 2016 vlerësohet të kushtojë 10.5 milion dollarë. Duke marrë parasysh atë prodhim të Legacy 450 u ndal vetëm në vitin 2020, Legacy 450 mban vlerën e tij.

Prandaj, legacy 450 ka humbur vetëm rreth 1/3 e vlerës së saj pas katër vjet pronësie.

Për fat të keq, Bombardier Challenger 350 nuk shkon aq mirë sa Legacy. Një shembull i vitit 2016 vlerësohet të kushtojë 12.5 milion dollarë. Prandaj, gjatë katër deri në pesë vjet, Challenger 350 humbet gjysmën e vlerës së saj.

përmbledhje

La legacy 450 dhe Challenger 350 janë avionë shumë të ngjashëm. Megjithatë, zona që ajo Challenger 350 tejkalon në interval.

Fatkeqësisht për Challenger, kjo është e vetmja zonë reale që qartë është se tejkalon. Për më tepër, konkurrenca është edhe më e ashpër me Praetor 500 dhe 600.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.