Si të merrni me qira një avion privat - Një udhëzues hap pas hapi

Pilatus PC-24 në tokë në perëndim të diellit me male prapa, bojë të bardhë, N224WA

Fluturimi në një avion privat duket sikur është i paarritshëm për shumicën e njerëzve. Sidoqoftë, jo vetëm që fluturimi me një avion privat është më i arritshëm sesa mund të mendoni, por gjithashtu siguron një mori përfitimesh mbi diçka si klasa e parë.

Në charter-in aktual të klimës pandemike, një avion privat është një opsion i preferueshëm sesa fluturimi komercial. Një avion privat ka më pak njerëz dhe ju do të njihni udhëtarët e tjerë, kështu që keni kontroll më të madh se kush mund të infektohet. Përmes procesit do të hasni gjithashtu më pak njerëz pasi do të kaloni nëpër një terminal privat. Nëse jeni duke udhëtuar me qira me një ndërmjetës ose operator të mirënjohur (i cili do të jeni falë këtij udhëzuesi), avioni ka të ngjarë të pastrohet më hollësisht dhe më shpesh sesa avioni komercial.

Pasi të keni vendosur të zhyteni dhe të merrni me qira (gjithashtu njihet edhe si chartering) një avion privat, mund të jetë një proces shqetësues për të rregulluar atë fluturim të parë. Këtu është një udhëzues hap pas hapi i metodave më të mira për të rregulluar një statut të kërkesës.

Ndërmjetësi, Operatori, Jet Card apo Pronësia e Thyer?

Kur kërkoni të merrni me qira një avion privat, këto ka të ngjarë të jenë termat që do të hasni. Nëse kjo është hera juaj e parë që merrni me qira një avion privat, ju merrni me qira rrallë ose linja juaj dhe lloji i avionit ndryshojnë rregullisht, përdorni një ndërmjetës privat charter.

Një ndërmjetës privat charter është ndërmjetësi midis jush dhe kompanive që aktualisht zotërojnë avionin. Ndërsa dikush mund të presë që ndërmjetësi të rrisë çmimin në krahasim me shkuarjen direkt te kompania që ka avionët, në fakt është krejt e kundërta. Përdorimi i një ndërmjetësi ka të ngjarë të ju kursejë një copë parash.

Këta ndërmjetës kanë qasje në mijëra operatorë në të gjithë globin dhe marrin kuotat nga secili për rrugën që dëshironi të rezervoni. Brokerat gjithashtu kanë marrëdhënie me operatorët, kështu që ka të ngjarë të japin një çmim më të mirë sesa nëse do të dilnit nga dera e një operatori duke thënë se doni një aeroplan.

Edhe kur jeni njohur me procesin e chartering vazhdoni të përdorni një ndërmjetës për të mbajtur çmimin më të ulët dhe ju largon shumë sherr.

Kur jeni duke rezervuar përmes një ndërmjetësi për një fluturim, ai referohet si një charter sipas kërkesës. Një nga këto është karta jet. Nëse jeni duke fluturuar rregullisht, atëherë mund të blini një kartë avioni e cila është një tarifë paraprake për një kohë bllok në qiell.

Opsioni tjetër për t'u marrë parasysh është pronësia e pjesshme nga një kompani si ajo NetJets. Këtu bleni një pjesë të një avioni (të themi 1/16-të), njësoj si të blini një pjesë të një kali gare. Ky opsion është më së miri të merret parasysh kur fluturoni shumë dhe brenda një distance të caktuar.

Për qëllimet e këtij udhëzuesi, ne do të flasim përmes përdorimit të një shërbimi ndërmjetësi sipas kërkesës. Opsioni më i mirë për klientët e rinj, distancat e larmishme të udhëtimit dhe udhëtimet e rralla (rreth një herë në muaj si një udhëzues i përafërt).

Njohja e Terminologjisë

Para se të ndërmerrni hapat e ardhshëm, ia vlen të kaloni ca kohë në gjetjen e avionëve që ju pëlqen pamja. Nëse jeni duke shkuar në një fluturim të gjatë dhe duke parë avionë të mëdhenj, gjeni disa modele që i përshtaten nevojave tuaja. Ju mund të hulumtoni avionët dhe krahasoji këtu.

Duke pasur pak njohuri para se të kaloni në fazën tjetër dhe ndërmjetësit e kontaktit do të përshpejtoni procesin dhe të ndihmoni ndërmjetësin tuaj të dijë saktësisht se çfarë po kërkoni. Nëse shikoni avionin dhe nuk dini se çfarë të mendoni, atëherë shpjegojeni këtë ndërmjetësit tuaj.

Ku mund ta gjej një ndërmjetës?

Shkëlqyeshëm! Pra, ju keni vendosur që dëshironi të merrni me qira avionin tuaj privat duke përdorur një ndërmjetës privat të avionëve, por kjo është më lehtë të thuhet sesa të bëhet?

Një zgjedhje e zakonshme është të shkruani "charter private jet" në Google dhe të klikoni në rezultatet. Kjo nuk është aspak një metodë joefektive. Kjo teknikë do t'ju vendosë në duart e një kompanie si PrivateFly, Shërbimi i Kartës Ajrore or Karta e avionëve privatë.

Këto janë të gjitha kompani të mëdha që do të jenë në gjendje të organizojnë një fluturim për ju. Sidoqoftë, ka shumë ndërmjetës të tjerë atje që kanë përparësi shtesë.

Një metodë e mirë është të konsideroni dhe krahasoni ndërmjetësit privatë të charter-it këtu. Ju mund të filtroni duke përdorur kriteret që janë më të rëndësishme për ju, të tilla si regjistri i sigurisë, shpejtësia e përgjigjes dhe lehtësia e përdorimit.

Sigurohuni që të kontaktoni disa ndërmjetësues (minimumi tre), në mënyrë që të merrni një shumëllojshmëri vlerësimesh pasi agjentët do t'ju japin çmime jashtëzakonisht të ndryshme. Disa marrin më shumë sepse shërbimi dhe vëzhgimi janë më të larta, megjithatë, disa marrin më shumë sepse munden. Kur të merrni vlerësimin tuaj vendosni nëse shërbimi që ata po ofrojnë vlen për koston shtesë.

Kur flisni me ndërmjetësin tuaj bëni sa më shumë pyetje që mund të mendoni. Pyesni për sigurinë, pyesni për kostot, pyesni për programet e kompensimit të karbonit. Sa më shumë pyetje aq më mirë. Nëse ata janë një ndërmjetës me reputacion (të cilin do ta përdorin tonë mjet krahasimi falas), ata do të jenë më se të lumtur t'u përgjigjen këtyre pyetjeve.

Nëse ata nuk mund t'ju japin një përgjigje të drejtë ose nuk duan t'ju ndihmojnë, menjëherë largohuni. Thjesht mendoni, nëse ata hezitojnë të përgjigjen në pyetje të thjeshta para një fluturimi dhe shkëmbimit të parave, mendoni se si do të veprojnë nëse ka një problem me fluturimin tuaj. Për një listë të pyetjeve të mundshme për të bërë Kliko këtu.

Unë kam Gotin tim - Tani çfarë?

Pasi të keni kontaktuar një ndërmjetës për një vlerësim për rrugën tuaj të zgjedhur, ka të ngjarë që ata t'ju telefonojnë ose t'ju dërgojnë me email për të gjetur disa detaje shtesë, pastaj t'ju kthehen me një sërë avionësh dhe çmimesh.

Detyra e ndërmjetësit është gjithashtu të heq barërat e avionit të papërshtatshëm dhe t'ju paraqesë vetëm opsionet më të mira. Faza tjetër është të vendosni se cilin aeroplan dëshironi të charter. Mbani në mend se jo të gjitha avionët privatë u krijuan të barabartë. Ngjashëm me ndërmjetësit, disa avionë do të jenë më të shtrenjtë sepse janë më të mirë, disa janë më të shtrenjtë sepse mund të jenë.

Kur të keni mundësi, kërkoni mendimin e ndërmjetësit tuaj. Nëse u tregoni atyre nevojat tuaja, ata janë ekspertë në industri dhe do të jenë në gjendje t'ju këshillojnë për avionët që do t'ju përshtaten nevojave tuaja.

Sigurohuni që të bëni edhe hulumtimet tuaja, ose duke kërkuar avionë në Google, ose krahasoni avionët me njëri-tjetrin këtu. Ju do të gjeni informacione të hollësishme për secilin avion në mënyrë që të mund të bëni një zgjedhje të informuar për avionët më të mirë për nevojat tuaja.

Unë kam bërë zgjedhjet e mia - punë e bërë?

Pasi të keni rregulluar kohën, datën, itinerarin dhe avionët gjërat tani janë gati për tu mbyllur. Pasi të jetë konfirmuar gjithçka, mund të filloni të dërgoni detajet e pasaportës, të nënshkruani kontratat dhe të transferoni paratë.

Politikat ndryshojnë nga ndërmjetësi në komisionerin në lidhje me politikat e rimbursimit dhe kur pagesa duhet të kryhet, sigurohuni që të kontrolloni me ndërmjetësin tuaj të zgjedhur se si kompania e tyre përpunon pagesat dhe fazën përfundimtare të rezervimit.

Shijoni Fluturimin!

Pasi të keni diskutuar nevojat tuaja me ndërmjetësin tuaj dhe gjithçka të jetë rezervuar, hapi tjetër është të bëni fluturimin.

Fluturimi privat do t'ju lejojë të mbërrini njëzet minuta para nisjes, të siguroni zërin e sigurisë pa radhë dhe të takoni pilotët personalisht. Brokerat do të jenë në gjendje të rregullojnë detajet e hollësishme me ju siç janë transferimet në aeroport, orët e mbërritjes dhe vaktet gjatë fluturimit.

Gjeni një ndërmjetës që ju pëlqen, por vazhdoni të merrni kuotime

Sapo të gjeni një ndërmjetës që ju pëlqen dhe i besoni procesit do të bëhet shumë më efikas. Sa më shumë që fluturoni aq më shumë do të mësoni në lidhje me avionë të ndryshëm dhe rregulloni me të vërtetë preferencat tuaja.

Përdorimi i një ndërmjetësi të përsëritur është i shkëlqyeshëm, pasi ata do të dinë preferencat tuaja dhe ju do të dini se për çfarë jeni në punë. Por, kini kujdes, ndërmjetësit e dinë që ju vazhdoni të ktheheni tek ata kështu që mund të fillojnë të rrisin pak çmimin mbi një klient të ri. Kur rezervoni fluturimet tuaja shtesë, konsideroni akoma marrjen e kuotave nga ndërmjetësit e tjerë, në mënyrë që të siguroheni që çmimi është ende konkurrues.

Nëse vërtet dëshironi të bëni përshtypje ndërmjetësin tuaj, shikoni në faqen tonë lista e termave të zakonshëm përdoret kur jepet një avion privat.