Kalo te përmbajtja kryesore

Kur kërkoni të fluturoni me avion privat, ka disa opsione. Në shikim të parë, kjo mund të duket disi dërrmuese.

Ka gjashtë metoda kryesore që dikush mund të përdorë për të fluturuar me avion privat: ndarje e ndenjëseve, këmbë bosh, kartë, kartë jet, i pjesshëm pronësinë, dhe pronësinë e plotë.

Pavarësisht metodave të shumta për të fluturuar me avion privat, zgjedhja e asaj të duhurit për nevojat tuaja është një proces relativisht i thjeshtë. Çelësi është të kuptoni të mirat dhe të këqijat e secilës metodë, së bashku me kostot relative.

Për më tepër, brenda secilës metodë, është e rëndësishme të kuptoni se si mund të shkoni për të realizuar misionin tuaj.

Përmbledhje Private Flying

Me përjashtim të metodës së ndarjes së sediljeve të fluturimit me avion privat, çmimet kuotohen për marrjen me qira të të gjithë avionit.

Avionët privatë janë vetëm kaq – privatë. Ju vendosni se cilët pasagjerë do t'ju bashkohen në fluturim.

Si rezultat, ju keni kontroll të plotë mbi misionin. Ju zgjidhni kur të niset fluturimi, nga niset, ku ulet dhe (në shumicën e rasteve) avionin që përdoret.

Sigurisht, ka kufizime për këtë. Për shembull, fluturimi me avion privat duke përdorur një këmbë të zbrazët nuk e përballon këtë nivel fleksibiliteti.

Për më tepër, ekzistojnë disa kufizime operacionale që do të kufizojnë disa nga liritë.

Për shembull, ka disa aeroporte që nuk kanë pista të gjata mjaftueshëm për aeroplanë të caktuar. Ka kufizime kohore për mbërritjet dhe nisjet në disa aeroporte. Ndonjëherë një avion duhet të ndërrohet në minutën e fundit.

Sidoqoftë, në përgjithësi, një nga përfitimet e mëdha të fluturimit me avion privat është liria absolute, fleksibiliteti dhe personalizimi.

Dhe, sigurisht, kjo është përpara se të arrini në aspektin e luksit dhe komoditetit të fluturimit me avion privat.

Avionët privatë janë, në pjesën më të madhe, shumë më luksozë dhe më të rehatshëm se avionët komercialë.

Shumë kabina të avionëve privatë janë më të qetë se avionët komercialë. Disa kanë një lartësi më të ulët të kabinës se avionët. Shumica ofrojnë më shumë hapësirë ​​për pasagjer sesa avionët.

Rrjedhimisht, shumica e përfitimeve të fluturimit me avion privat mund të vendosen në pesë kategori: kohë e kursyer, rritje siguri, rritja e privatësisë, më shumë rehati dhe përdorimi i aeroporteve të përshtatshme. Mund të mësoni më shumë këtu.

Opsionet tuaja për të fluturuar me avion privat

Siç u përmend, ekzistojnë gjashtë metoda kryesore të fluturimit me avion privat.

Në rendin më të vogël i shtrenjtë nga më të shtrenjtat, këto janë:

  • Ndarja e sediljeve
  • Këmbët bosh
  • Karta e avionëve privatë
  • Kartë jet
  • Pronësia fraksionale
  • Pronësia e plotë

Të gjitha këto metoda të fluturimit me avion privat do t'ju mundësojnë të udhëtoni duke përdorur një avion privat.

Sidoqoftë, siç do të prisnit, sa më shumë të paguani, aq më i madh është personalizimi, shërbimi dhe besueshmëria e misionit.

Për shembull, nëse zotëroni plotësisht një avion privat, ju jeni personi përgjegjës për lëvizjet e tij. Prandaj, është i disponueshëm sa herë që ju nevojitet. Nuk ka ditë piku. Asnjë tarifë shtesë. Është e juaja ta përdorni si të doni.

Sigurisht, ka të planifikuara (dhe ndonjëherë të paplanifikuara) mirëmbajtje ngjarjet, megjithatë, në pjesën më të madhe, ajo do të jetë gjithmonë e disponueshme.

Nga ana tjetër, këmbët bosh janë fluturime që zhvillohen pa marrë parasysh çfarë. Prandaj, është shumë më e ngjashme me komercialet fluturuese. Ka njëfarë fleksibiliteti në origjinë dhe destinacion, por jo në masën që ju mundësojnë metodat e tjera.

Ndarja e sediljeve

Me përjashtim të marsit fillestar 2020 global Bllokimi, tregu i aviacionit privat ka përjetuar rritje të fortë në dy vitet e fundit.

2021 pa kërkesë më të madhe se 2019 (viti i fundit "normal") dhe 2022 aktualisht po priret mbi kërkesën tashmë të fortë të 2021.

Megjithatë, e vetmja fushë e tregut të aviacionit privat që nuk ka ecur aq mirë ka qenë tregu i aksioneve të vendeve.

Kjo ka qenë kryesisht për shkak të shkakut të rritjes së popullaritetit të avionëve privatë, të nxitur kryesisht nga COVID. Avionët privatë kanë fituar me shpejtësi popullaritet nga pasagjerët që dëshirojnë të shmangin turmat dhe rreziqet e aviacionit komercial.

Megjithatë, ndarja e vendeve nuk e zgjidh këtë çështje.

Një avion privat i përbashkët është kur rezervoni vetëm një vend në avion.

Ose ky është një avion i vërtetë privat me vetëm një vend të rezervuar për ju, ose është një avion hibrid midis një avioni privat dhe një aeroplani komercial.

Fluturimi duke përdorur një ndarje ndenjëse është padyshim mënyra më e lirë për të fluturuar privatisht.

Për shembull, mund të rezervoni një vend të vetëm me Jsx ndërmjet Los Anxhelosit dhe Las Vegasit për vetëm 308 dollarë kthim. (Shih imazhin më poshtë).

Shembull i çmimit të avionit privat JSX

Natyrisht, kjo është shumë më e lirë se të marrësh me qira një avion të tërë. Nëse do të merrnit me qira një avion të tërë për të njëjtat data, do të shpenzonit të paktën 15,000 dollarë.

Prandaj, ndarjet e sediljeve ju lejojnë të keni përvojën e avionit privat me një fraksion të kostos.

Megjithatë, me siguri, nuk është me të vërtetë fluturues privat. Kjo sepse nuk jeni vetëm në avion. Ju nuk keni kontroll se kush janë pasagjerët e tjerë.

Për më tepër, nuk mund të zgjidhni orën e nisjes ose aeroportin e saktë brenda qytetit që keni zgjedhur.

Dhe së fundi, një dobësi shtesë e ndarjes së vendeve në një fluturim me avion privat është hapësira.

Ky është kryesisht një shqetësim me avionët e lehtë ose më të vegjël, nuk ka shumë hapësirë. E megjithatë, ju ende do të paguani mijëra për përvojën.

Prandaj, shpesh është e vështirë të justifikohet vlera e një fluturimi privat të ndarjes së ndenjëseve në krahasim me atë komercial. Kushton më shumë, megjithatë, ju nuk merrni përfitimet e vërteta të fluturimit me avion privat.

Si rezultat, fluturimi me avion privat me ndarje të ndenjëseve ekziston në një mes të vështirë midis fluturimeve të vërteta private dhe atyre komerciale.

Embraer Phenom 300 Brendshme
Shembull i brendshëm i avionit të lehtë (Embraer Phenom 300)

Këmbët e zbrazëta

Këmbët bosh janë fluturime me avion privat që janë planifikuar të fluturojnë pa pasagjerë. Kjo zakonisht ndodh kur një avion është duke u ripozicionuar për fluturimin e tij të ardhshëm me pagesë.

Operatorët më pas do t'i shesin këto fluturime me një zbritje të konsiderueshme për të ulur kostot e tyre.

Këmbët bosh janë shpesh në minutën e fundit, jo shumë fleksibël dhe në rrezik minutën e fundit anulimet. Kjo për shkak se fluturimet janë planifikuar rreth klientit duke paguar çmimin e plotë.

Pse janë zbritur këto fluturime?

Thjesht, fluturimi me këmbë bosh zvogëlon masivisht fleksibilitetin dhe opsionet që keni kur organizoni një fluturim me avion privat. Megjithatë, këmbët boshe ofrojnë të njëjtin nivel privatësie dhe luksi si fluturimet e rregullta me avion privat.

Për më tepër, ka disa marrëveshje mbresëlënëse për t'u bërë, me kusht që të jeni fleksibël dhe të mund të fluturoni në një drejtim me një njoftim jashtëzakonisht të shkurtër.

Fluturimet me këmbë bosh zakonisht lëshohen një ose dy ditë përpara se të kryhet fluturimi.

Sigurisht, ka njëfarë fleksibiliteti për sa i përket ndryshimit të aeroportit ose kohës, megjithatë, shumica e ndryshimeve ka të ngjarë t'ju kushtojnë. Prandaj, është një vijë e mirë midis marrjes së një marrëveshjeje të pabesueshme dhe pagesës pak më pak se çmimi i shitjes me pakicë.

Dassault 7X E jashtme

Karta e avionëve privatë

Fluturimi me avion privat kartë është metoda që shumica e njerëzve do të mendojnë kur marrin në konsideratë opsionet e tyre të fluturimit.

Kjo është kur ju merrni me qira një avion privat për një udhëtim specifik. Rezultati është një nivel i lartë luksi, personalizimi dhe fleksibiliteti.

Ju zgjidhni aeroportin nga i cili fluturoni, aeroportin ku fluturoni, kohën e nisjes, pasagjerët në bord dhe llojin e avionit. Megjithatë, të gjitha këto opsione janë nga një listë e paracaktuar.

Për shembull, nëse dëshironi të fluturoni në një itinerar të caktuar në një datë të caktuar në një kohë të caktuar, ka vetëm një përzgjedhje avionësh që do të jenë në dispozicion. Prandaj, do të keni lirinë për të zgjedhur nga lista e ofruar e avionëve. Sidoqoftë, nuk mund të zgjidhni asnjë avion në botë.

Sigurisht, fluturimi me avion privat çarter është më i shtrenjtë se dy opsionet e mësipërme. Kjo është për shkak të natyrës dhe privatësisë së porositur.

Për më tepër, kjo është për shkak të sistemit aktual të industrisë.

Agjentët dhe Operatorët

Kur bëhet fjalë për marrjen me qira të një avioni privat, ka dy terma kyç për të cilët duhet të dini, ndërmjetësit dhe operatorët.

Operatorët janë kompanitë që aktualisht trajtojnë fluturimin. Janë ata që kanë në dorë avionin, ekuipazhin, depozitojnë planin e fluturimit etj.

Ndërmjetësit janë ndërmjetësit. Janë ata që janë mes jush dhe operatorëve. Brokerët kanë lidhje me operatorët dhe vendosin të gjitha kuotat. Më pas ndërmjetësit i paraqesin klientit opsionet më të mira, së bashku me markup-in e tyre.

Rezultati është mungesa e transparencës. Nuk ka asnjë ndarje të kostos së operatorit dhe marzhit të ndërmjetësit, thjesht shtohet.

Megjithatë, problemi me operatorët është se ata janë shumë të lokalizuar në rajonin e tyre. Për shembull, nuk është e nevojshme të kontaktoni një operator me një avion në Nju Jork kur dëshironi të fluturoni nga Los Angeles në Las Vegas. Përveç nëse, sigurisht, ai avion është tashmë në zonën lokale.

Në këtë situatë, një ndërmjetës do të dinte për avionin në zonën që dëshironi të fluturoni.

Megjithatë, me avancimin e teknologjisë dhe transparencës, në treg po vijnë sisteme dhe produkte të reja që përpiqen të rrisin transparencën e kostos.

Për shembull, Me ngacmim ofron një treg të hapur për përdoruesit që të krahasojnë menjëherë kostot direkte nga operatorët. Në këmbim, ju mund të paguani për një anëtarësim mujor ose një tarifë një herë.

Përveç kësaj, Aeroplan sa më shpejt dëshiron të depërtojë në këtë treg duke postuar fluturime dhe duke marrë oferta nga operatorët. Për të përdorur këtë shërbim, ata paguajnë një tarifë vjetore.

Kjo nuk do të thotë se ndërmjetësit nuk bëjnë asgjë. Ata e bëjnë procesin shumë më të lehtë. Të gjitha krahasimet ndërmjet operatorëve bëhen për ju dhe ofrohen vetëm opsionet më të përshtatshme. Ekziston një pikë kontakti që mund të organizojë furnizim ushqimi dhe transport tokësor, për shembull.

Për më tepër, ndërmjetësit nuk paguajnë tarifa paraprake. Prandaj, nuk duhet të rrezikoni me diçka të tillë si Jet ASAP për të ngarkuar një tarifë paraprake përpara se të dini koston e fluturimit tuaj.

Gulfstream G700 aeroplan privat i jashtëm

A duhet të përdorni një ndërmjetës apo një operator?

Në fund të fundit, varet nga çmimi kundrejt përpjekjes.

Nëse jeni të lumtur të bëni përpjekje për të hulumtuar tregun (siç janë standardet e ndryshme të sigurisë dhe avionët), së bashku me ofrimin e kuotave të shumta nga operatorët, atëherë një operator është mënyra për të bërë. Për më tepër, ky është një opsion i shkëlqyeshëm nëse doni të kurseni disa mijëra dollarë.

Sidoqoftë, një ndërmjetës është një opsion i shkëlqyeshëm nëse jeni i ri në treg dhe dëshironi disa udhëzime. Për më tepër, një ndërmjetës është një opsion i shkëlqyeshëm kur dëshironi vetëm një pikë kontakti dhe lehtësinë e përdorimit për të gjithë udhëtimin tuaj. Është gjithashtu shumë më e lehtë të ndërtosh një marrëdhënie me një ndërmjetës nëse fluturon shumë në krahasim me një operator. Kjo për shkak se ndërmjetësi do të mbetet i njëjtë për çdo fluturim, por operatori do të ndryshojë në varësi të profilit të misionit tuaj.

Kartë Jet Private

Një privat karta jet është niveli tjetër në rritje nga fluturimet çarter ad-hoc. Në mënyrë tipike, kartat jet kanë kuptim kur fluturojnë më shumë se 25 orë në vit.

Një kartë jet është një program anëtarësimi i parapaguar që ju lejon të fluturoni me avionë privatë me një tarifë fikse.

Një përfitim kryesor i kartave jet mbi kartat sipas kërkesës është qëndrueshmëria e çmimit. Shumica e ofruesve të kartave jet do të ofrojnë tarifa fikse për orë për çdo avion.

Për më tepër, duke qenë se ju e financoni kartën paraprakisht, nuk keni nevojë të kryeni transaksione individuale për çdo fluturim.

Për më tepër, kartat e avionëve zakonisht ofrojnë garanci më të mëdha të fluturimeve - veçanërisht rreth ditëve të pikut - së bashku me një politikë zakonisht më bujare anulimi.

Kartat e avionit fillojnë të kenë kuptim kur jeni duke fluturuar rregullisht me avion privat, zakonisht për misione të ngjashme. Për shembull, fluturimi një herë në muaj nga Miami në Nju Jork.

Cessna Citation CJ2 Brendshme

Pronësia fraksionale

Pronësia fraksionale është një opsion i shkëlqyeshëm kur dëshironi lirinë e të gjithë pronësisë së avionit, por pa logjistikën komplekse dhe koston financiare.

Krahasuar me opsionet e mësipërme, pronësia e pjesshme është më e shtrenjtë. Si rezultat, ka vetëm një pjesë të vogël të kompanive që ofrojnë pronësi të pjesshme.

Dy nga kompanitë më të njohura të pronësisë së pjesshme janë NetJets Flex jet.

Pronësia e pjesshme është kur blini një pjesë të një avioni, zakonisht nga 1/16 në 1/2.

Sasia e kohës që mund të fluturoni në orë përcaktohet nga madhësia e pjesës suaj, me shumicën e programeve që supozojnë se çdo avion mund të fluturojë për 800 orë në vit.

Si rezultat, aksionet tuaja të pronësisë janë në raport me 800 orë në vit.

Për shembull, nëse zotëroni 1/16 e një avioni, do të prisni që të jeni në gjendje të fluturoni për 50 orë në vit. 1/2 e pronësisë do të rezultonte që të keni 400 orë në dispozicion.

Embraer Legacy 450 Brendshme

Një keqkuptim i zakonshëm me pronësinë e pjesshme është se ju gjithmonë do të fluturoni në aeroplanin "tuaj". Në përgjithësi, kompanitë me pronësi të pjesshme operojnë një flotë të madhe avionësh. Kjo do të thotë që nëse avioni "yt" është ulur për mirëmbajtje ose në përdorim nga një klient tjetër, mund të blihet një avion tjetër. Për më tepër, është shumë më efikase që kompania me pronësi të pjesshme të sigurojë një avion që është afër pikës suaj të origjinës.

Shumica e programeve të pronësisë së pjesshme do të kenë kushte pronësie prej 5 vjetësh. Në fund të afatit të pronësisë, operatori zakonisht do ta blejë avionin me një vlerë të drejtë të tregut. Sidoqoftë, mbani në mend se avionët me pronësi të pjesshme zakonisht fluturojnë shumë më tepër se avionët me pronësi të plotë, prandaj, vlera e tregut ka të ngjarë të jetë më e ulët.

Në këtë pikë, pronësia e pjesshme tingëllon shumë si blerja në një program me kartë jet, duke qenë se ju paguani një tarifë të madhe paraprake për të bllokuar orët e rezervimit në një avion.

Megjithatë, një nga ndryshimet kryesore janë përfitimet e amortizimit të aseteve. Prandaj, kompanitë mund të përfitojnë ndjeshëm nga fluturimi përmes një programi të pronësisë së pjesshme mbi një program me kartë jet pasi amortizimi i avionit mund të fshihet.

Pronësia e plotë e avionit privat

Dhe së fundi, mënyra më e mirë për të fluturuar me avion privat, në pronësi të plotë.

Avion privat të gjithë pronësinë është kur një individ ose subjekt ka kontroll të plotë mbi avionin.

Pronësia e plotë e avionit është shumë më komplekse se opsionet e tjera të mësipërme, është më e shtrenjtë dhe kërkon logjistikë më të madhe.

Një nga përfitimet kryesore të zotërimit të avionit tuaj është se mund ta përdorni sa herë të dëshironi. Nuk ka kapak orësh. Nuk ka ditë piku. Do të jetë vendi ku keni zbritur për herë të fundit.

Për më tepër, ju mund ta personalizoni avionin si të dëshironi. Në varësi të preferencës tuaj dhe llojit të misionit, ju mund të pajisni brendësinë me sediljet dhe tapiceri të nevojshme.

Avioni është me të vërtetë i yti dhe një sasi e konsiderueshme statusi vjen së bashku me të. Fatkeqësisht, po ashtu ka një kosto të konsiderueshme.

Në përgjithësi, sa më shumë orë të fluturojë avioni në vit, aq më i ulët është kostoja për orë. Kjo është për shkak të kostove ekzistuese fikse vjetore, të tilla si ekuipazhi dhe sigurimi.

Për më tepër, kostoja e ndryshueshme për orë, me faktorë të tillë si tarifat e karburantit dhe uljes, janë zakonisht më të ulëta se një kartë sipas kërkesës.

Prandaj, pronësia e plotë e avionit mund të fillojë të ketë kuptim kur fluturon më shumë se 200 orë në vit. Megjithatë, për të justifikuar me të vërtetë zotërimin e plotë të një avioni që fluturon më shumë se 400 orë në vit është zakonisht normë.

Dassault Falcon 10X E jashtme

Një kosto shtesë që është e rëndësishme të merret parasysh kur posedoni një avion privat është amortizimi. Dhe, siç mund të prisni, jo të gjithë avionët janë bërë të barabartë. Kjo do të thotë se disa avionë zhvlerësohen shumë më shpejt se të tjerët.

Në shumë raste, avionët privatë mund të humbasin rreth 50% të vlerës së tyre në pesë vitet e para të pronësisë. Për shembull, nëse do të blinit një markë të re Bombardier Challenger 650 për 32 milionë dollarë sot, në pesë vjet është vlerësohet të jetë me vlerë rreth 15 milionë dollarë. Pra, gjatë një periudhe pesëvjeçare të pronësisë, ajo do të humbasë 17 milionë dollarë.

Sigurisht, nëse jeni në gjendje të kërkoni përfitime tatimore për amortizimin e avionit, kjo humbje nuk është aq e keqe.

Një tjetër pengesë e pronësisë së avionëve është mirëmbajtja dhe logjistika. Me një program pronësie të pjesshme, për shembull, nëse avioni "yt" po i nënshtrohet mirëmbajtjes, ju mund të fluturoni duke përdorur një avion tjetër.

Megjithatë, nëse zotëroni plotësisht një avion kur ai është duke iu nënshtruar mirëmbajtjes rutinë, ose nuk do të jeni në gjendje të fluturoni ose do të duhet të paguani për të marrë një charter sipas kërkesës. Prandaj, do t'ju duhet të siguroheni që kompania juaj private e menaxhimit të avionëve të jetë në gjendje të planifikojë mirëmbajtjen e avionëve sipas orarit tuaj.

Për fat të keq, ndonjëherë mund të jetë e ndërlikuar të planifikoni rreth mirëmbajtjes, veçanërisht kur është e papritur.

Zgjedhja e mënyrës së duhur për të fluturuar me avion privat

Pra, cili është alternativa më e mirë për ju?

Më poshtë është një tabelë që mund ta përdorni si një përmbledhje të shpejtë të të gjitha metodave të fluturimit me avion privat, së bashku me të mirat dhe të këqijat e secilës prej tyre.

Gjatë vlerësimit të tabelës, duhet të merren parasysh disa gjëra.

Së pari, sa shpesh do të fluturoni? Nëse është një herë, atëherë merrni parasysh një fluturim çarter sipas kërkesës, këmbë bosh ose fluturim me ndenjëse të përbashkët. Nëse do të fluturoni rregullisht, merrni parasysh një kartë avioni, pronësi të pjesshme ose pronësi të plotë.

Së dyti, sa fleksibël jeni? A jeni në gjendje të fluturoni në një njoftim të shkurtër me pak fleksibilitet në datën tuaj të nisjes dhe destinacionin e saktë? Nëse jeni fleksibël, një fluturim me ndenjëse të përbashkët ose këmbë bosh është një opsion i shkëlqyeshëm.

Së treti, sa është buxheti juaj? Nëse jeni duke kërkuar ofertën më të mirë, atëherë një këmbë e zbrazët është metoda më e mirë për të fluturuar. Nëse keni një orar të rreptë dhe koha juaj është jashtëzakonisht e vlefshme, atëherë pronësia e pjesshme ose e plotë ka të ngjarë të ketë më shumë kuptim.

Metoda e dërgesësrekuizitëCons
Ndahet VendLirëJo private, pak fleksibilitet
Këmba e zbrazëtEksperiencë luksoze, e lirëNjoftim i shkurtër, rrezik anulimi, pak fleksibilitet
Karta e KërkesësFleksibël, i lehtë për t'u përdorur, pa angazhimTarifat maksimale, komplekse nëse fluturoni rregullisht
Kartë JetPagesë paraprake, garanci më të mira, e lehtë për t'u përdorurKërkohen shumë kërkime, rreziku i kostove të fshehura*
Pronësia fraksionaleOrari i garancisë, amortizimi i kompensuarKosto e lartë paraprake, periudhë e gjatë e pronësisë
Pronësia e plotëStatusi, fleksibiliteti, personalizimiKostot e larta, amortizimi, kompleks
Të mirat dhe të këqijat e metodave të ndryshme të fluturimit me avion privat

Tabela e mësipërme thekson vetëm disa nga të mirat dhe të këqijat e secilës metodë të fluturimit me avion privat. Natyrisht, ka raste më të nuancuara të pro dhe kundër, prandaj tabela e mësipërme shërben si një pasqyrë e përgjithshme.

*Rreziku i kostove të fshehura me një kartë jet – kjo varet nga programi në të cilin jeni. Disa ofrues do të rregullojnë çmimet në varësi të rritjes së çmimeve të karburantit, ngrirjes së akullit, ngjarjeve kryesore në destinacione dhe më shumë.

Megjithatë, me diçka si një çarter sipas kërkesës, të gjitha këto çmime do të përfshihen në çmimin përfundimtar pasi paguani për fluturim.

Vini re se kartat sipas kërkesës mund të shohin ende rritje çmimesh, për shembull, një rritje në çmimin e karburantit ose shpenzime për heqjen e akullit.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.

0%

Si duhet të fluturoni me avion privat?

Zbuloni mënyrën më të mirë për ju për të fluturuar me avion privat në më pak se 60 sekonda.

Cili është motivimi juaj kryesor për të fluturuar me avion privat?

Me sa njerëz udhëtoni zakonisht?

Sa fluturime me avion privat keni bërë?

Sa shpesh planifikoni të fluturoni/aktualisht me avion privat?

Sa fleksibël janë planet tuaja të udhëtimit?

A do të fluturoni në kohë piku? (p.sh. festat e mëdha)

A ka gjasa që planet tuaja të ndryshojnë ose anulohen brenda 12 orëve nga nisja?

Cili është njoftimi minimal që kërkoni përpara nisjes?

Sa kontroll dëshironi mbi modelin e avionit? (p.sh Gulfstream G650ER përfundoi Bombardier Global 7500)

Dëshironi të përmirësoni/ulni avionin tuaj sipas nevojës?