Kalo te përmbajtja kryesore

Ideja e udhëtimit me avion privat apelon për shumë njerëz për shkak të lidhjes së saj me një eksperiencë luksoze të fundit dhe kursime të shkëlqyera në kohë. Është e lehtë të kuptohet pse disa njerëz do të shkojnë për opsionin e udhëtimit me avion privat, duke pasur parasysh atë Përfitimet

Megjithatë, zotërimi i një avioni privat është një investim i madh për shkak të çmimit të avionëve privatë.

Fatmirësisht, ka një mënyrë tjetër për ta bërë këtë, të marrësh me qira një avion privat. Megjithatë, për shumë njerëz, procesi i rezervimit të një karte avioni privat mund të jetë i frikshëm duke qenë se ata janë udhëtarë për herë të parë.

Çdo dyshim që keni për rezervimin e kartës së avionit tuaj të parë privat; nga të kuptuarit e llojeve të ndryshme të avionëve privatë të disponueshëm deri tek ajo që duhet kërkuar në një kompani charter, do të trajtohen tërësisht.

Hyrje në Kartat Private të Jeteve

Privat jet charter është procesi i marrjes me qira të një avioni privat, zakonisht për udhëtime biznesi ose personale nga një kompani e licencuar charter, e cila disa menaxhimet e avionëve privatë ofertë.

Ndryshe nga fluturimet komerciale, çarter i avionëve privatë u lejon individëve ose grupeve të kenë akses në një avion për përdorimin e tyre ekskluziv. Kjo mundëson privatësi, fleksibilitet dhe komoditet më të madh.

Gruaja që shijon shampanjën në fluturimin çarter me avion privat

Për më tepër, kartat e avionëve privatë ofrojnë shërbime ekskluzive dhe të personalizuara të përshtatura për nevojat tuaja specifike, sipas kërkesës. Nga momenti që do të kontaktoni një kompani charter, do t'ju caktohet një ekip profesionistësh.

Ata do t'ju ndihmojnë në çdo hap të rrugës për t'ju siguruar që të keni një përvojë të qetë dhe pa stres. Sa më shumë informacion që ndani me ta në lidhje me udhëtimin tuaj me avion privat, do t'u mundësojë atyre të kurojnë një udhëtim me porosi që përputhet me preferencat tuaja. Vlen gjithashtu të përmendet se përveç marrjes me qira të një avioni mund të jetë gjithashtu dhënë me qira për ju për një kohë.

Përfitimet e Rezervimit të Një Karte Privat Jet

Ju mund të mendoni se marrja me qira e një avioni privat mund të mos ketë një për vete. Në rastin kur mund të mos jeni në gjendje të zotëroni tuajin, rezervimi i një avioni privat me një kompani charter ju jep disa përfitime që gëzojnë pronarët e avionëve. Kjo perfshin:

Politika

Karta e avionit privat siguron privatësi të plotë gjatë fluturimit tuaj. Me këtë në mendje, ju mund të diskutoni çështje konfidenciale, të mbani takime ose thjesht të relaksoheni pa ndonjë kërcënim të syve kureshtarë dhe shqetësimeve.

Për më tepër, mungesa e turmave të trazuar dhe të gjatë siguri Linjat garantojnë një eksperiencë diskrete udhëtimi.

Fleksibiliteti

Për sa i përket kohës së nisjes dhe mbërritjes, kartat e avionëve privatë janë fleksibël në planifikimin e tyre. Ju mund të zgjidhni orarin tuaj, ta personalizoni sipas preferencës tuaj dhe të shmangni procedurat e gjata të regjistrimit.

Ekziston edhe përfitimi i shtuar i bërjes minutën e fundit ndryshon nëse është e nevojshme. Ju mund të kurseni kohë gjatë udhëtimit tuaj pasi arrini të fluturoni direkt në destinacionin tuaj pa ndalesa, lidhje ose ndalesa. Në këtë mënyrë ju kurseni nga telashet e aeroporteve të ngarkuara.

Luks dhe Komfort

Ndoshta përfitimi më tërheqës është oferta e avionëve privatë të luksit dhe komoditetit, të cilën do ta shijoni kur ta rezervoni përmes një kompanie charter.

Duke filluar nga aranzhimet e bollshme të ndenjëseve dhe shërbimet e hotelierisë deri te pajisjet e bollshme, ju mund të keni një përvojë premium udhëtimi.

Siguri

Kartat e avionëve privatë duhet të kalojnë të ndryshme siguri rregulloret. Kjo do të thotë se ato ofrojnë një nivel të lartë sigurie dhe sigurie gjatë fluturimeve.

Ata e arrijnë këtë duke përdorur pilotë me përvojë dhe të certifikuar, protokolle rigoroze të sigurisë dhe avionë të mirëmbajtur plotësisht. Ju mund të relaksoheni duke ditur se siguria juaj është në duart e profesionistëve të besuar.

Llojet e avionëve privatë të disponueshëm për qira

Përpara se të rezervoni kartën e avionit tuaj të parë privat, është thelbësore të kuptoni llojet e ndryshme të avionëve privatë të disponueshëm që mund të merren me qira. Çdo lloj ofron përvoja unike për shkak të aftësive të tij. Nëse një lloj i përshtatet nevojave tuaja specifike të udhëtimit, atëherë mendoni ta zgjidhni atë.

1. Aeroplanë të lehta

Avionët e lehtë janë opsioni më i vogël dhe më me kosto efektive për qiratë e avionëve privatë. Në mënyrë tipike, ato strehojnë 6-8 pasagjerë dhe janë ideale për fluturime të shkurtra ose udhëtime në aeroporte më të vogla me akses të kufizuar në pistë.

Cessna Citation M2 E jashtme

Edhe pse të vogla në krahasim me madhësitë e tjera të avionëve, avionët e lehtë ende vijnë me komoditetet luksoze dhe mjedisin e rehatshëm të kabinës që gjenden në avionët e tjerë. Shembuj të kësaj janë Honda HA-420 HondaJet Cessna Citation M2.

2. Aeroplanë të përmasave të mesme

Avionët e mesëm janë një hap më lart kur bëhet fjalë për akomodimin e pasagjerëve. Me vende për rreth 8-9 pasagjerë, ato ofrojnë një ekuilibër midis hapësirës dhe shkathtësisë.

Embraer Legacy 450 E jashtme

Ato ofrojnë gjithashtu aftësi të përmirësuara të performancës, duke lejuar udhëtime në destinacione më të largëta sesa avionët e lehtë. Të Bombardier Challenger 300   Embraer Legacy 500 përfshihen në këtë kategori.

3. Aeroplanë super të mesëm

Duke e çuar luksin dhe rehatinë në një nivel tjetër, avionët avionë super të mesëm mund të strehojnë me lehtësi 9-10 pasagjerë. Këto avionë ofrojnë një plan urbanistik më të gjerë të kabinës, duke përfshirë tualetet dhe hapësirën shtesë të magazinimit.

Gulfstream G280 Jashtme

Avionët super të mesëm, të ngjashëm me avionët e mesëm janë perfektë për fluturime më të gjata. Gulfstream G280 Cessna Citation Zgjerimi XLS  janë disa nga avionët e shquar në këtë kategori.

4. Aeroplanë të mëdhenj të kabinës

Avionët e mëdhenj të kabinës ose avionët me rreze ultra të gjatë janë përvoja më e mirë luksoze pasi kabinat e tyre të mëdha janë mishërimi i pasurisë. Këta avionë mund të strehojnë deri në 12-16 pasagjerë minimalisht, ndërsa disa mund të strehojnë deri në 19 pasagjerë. Ato janë perfekte për udhëtime ndërkontinentale.

Bombardier Global 7500 E jashtme

Ato përmbajnë kabina të gjera, zona të veçanta të jetesës, dhoma gjumi, kuzhina të pajisura plotësisht dhe tualete. Ky avion privat është më i madhi i shtrenjtë në këtë listë për të marrë me qira pasi ofron komoditetin më të madh për pasagjerët që të punojnë, të pushojnë dhe të argëtohen lehtësisht. Shembuj të famshëm nën këtë janë Bombardier Global 7500   Gulfstream G650ER. Në varësi të zgjedhjes suaj, ekziston një kartë avion privat që do të plotësojë kërkesat tuaja.

Faktorët që duhen marrë parasysh përpara se të rezervoni një kartë me avion privat

Me një bollëk të kompanive private të çarterit të avionëve në dispozicion, duhet të merrni parasysh disa faktorë përpara se të kontaktoni një për udhëtimin tuaj.

Siguri

Vendosni sigurinë tuaj në ballë të mendjes tuaj. Për ta siguruar këtë, kërkoni një kompani charter që i përmbahet standardeve rigoroze të sigurisë të zbatuara brenda dhe jashtë vendit tuaj. Kujdes për një Certifikimi Wyvern ose ARG/US vlerësim në minimum. Më tej, kontrolloni nëse ata janë pjesë e ndonjë shoqate të aviacionit. Këto shoqata kanë gjithashtu udhëzime sigurie që këto kompani charter duhet të mbajnë.

Gama e Avionëve

Kartat e ndryshme të avionëve privatë ofrojnë një shumëllojshmëri të llojeve të avionëve siç u përmend më lart, ose ato merren ekskluzivisht në një lloj. Vlerësoni udhëtimet tuaja specifike, të tilla si numri i pasagjerëve, distanca e udhëtimit, pajisjet e nevojshme dhe specifikimet e avionit. Sa më larg të udhëtoni dhe me më shumë pasagjerë, aq më shumë ka të ngjarë të zgjidhni një avion super të mesëm ose një avion me kabina të gjatë.

Shërbimi mbështetës

Kartat me reputacion të avionëve privatë do të ofrojnë shërbime të personalizuara dhe do t'i kushtojnë vëmendje nevojave tuaja specifike. Prandaj, duhet të kërkoni një kompani charter që ka një reputacion për ofrimin e përvojës së jashtëzakonshme të klientit. Për më tepër, ato duhet të jenë të gatshme për t'ju ndihmuar gjatë procesit të rezervimit dhe për të sqaruar dyshimet tuaja nëse është e nevojshme.

Kosto

Çmimi i kartës së avionëve privatë mund të ndryshojë ndjeshëm në çmim. Kjo varet nga faktorë të tillë si lloji i avionit, tarifat e avionit, kohëzgjatja e fluturimit, paga e ekuipazhit, rezervuari i plotë i karburantit, distanca e udhëtimit dhe shërbimet shtesë. Është thelbësore të keni një kuptim të strukturës së çmimeve të kompanisë dhe çdo tarifë të fshehur.

Për më tepër, kërkoni kuota nga karta të shumta për të krahasuar kostot. Një citat zakonisht përfshin:

 • Vendi i nisjes dhe mbërritjes
 • Numri i pasagjerëve
 • Rruga dhe distanca e udhëtimit
 • Oraret dhe datat e dëshiruara të udhëtimit
 • Numri dhe madhësia e bagazhit
 • Shërbimet e ndryshme të kërkuara ose të ofruara në bord

Pasi kërkesa juaj për një kuotë të jetë miratuar, ju do të merrni një dokument që përmban informacionin e nevojshëm për fluturimin tuaj. Të tilla si,

 • aeroporti i nisjes, terminali i nisjes dhe si të arrini atje,
 • orari juaj i fluturimit dhe koha e fluturimit,
 • lista e pasagjerëve,
 • identitetin e ekuipazhit tuaj të fluturimit,
 • regjistrimin dhe modelin e avionit privat me qira, dhe
 • një përmbledhje të kërkesave tuaja.

Shikoni cilët faktorë ndikojnë në shpenzimet tuaja dhe peshoni ato kundrejt buxhetit tuaj. Duhet theksuar se udhëtim me avion privat është më e shtrenjtë se linjat ajrore komerciale. Kjo do të thotë që ju duhet të jeni të përgatitur të shpenzoni më shumë për të arritur komoditetin që dëshironi për fluturimin tuaj.

Reputacioni dhe komentet

Kompania e duhur charter do të jetë pjesë e organeve të ndryshme rregullatore të aviacionit si Shoqata Evropiane e Aviacionit të Biznesit (EBAA) ose Fondacioni i Sigurisë së Fluturimeve (FSF) dhe do të ketë një histori në industrinë e shërbimeve të tyre. Merreni parasysh këtë dhe lexoni rishikimet e klientëve të mëparshëm për të parë nëse kompania është e përshtatshme për ju. Me këtë, ju do të jeni në gjendje të vlerësoni reputacionin dhe besueshmërinë e tyre.

6 Hapat Rezervoni Kartën tuaj të Parë Private të Jetës

Mund të duket si një proces ekskluziv dhe kompleks për të rezervuar një kartë avion privat. Megjithatë, me njohuritë dhe udhëzimet e duhura, kjo mund të jetë një përvojë e qetë për ju. Prandaj, për të rezervuar kartën tuaj të parë të avionit privat, ndiqni këto hapa.

#Hapi 1: Përcaktoni kërkesat tuaja të udhëtimit

Nën këtë hap, ju duhet të shikoni gjithçka që ju nevojitet për ta bërë udhëtimin tuaj sa më të rehatshëm. Përveç numrit të pasagjerëve, destinacionit dhe datave të udhëtimit, mund të kërkoni gjithashtu një profesionist mjekësor nëse është e nevojshme. Këto do të marrin parasysh se çfarë avioni do të zgjidhni dhe cilat shërbime do të ofrohen nga kompania charter.

#Hapi 2: Hulumtoni kompanitë private me reputacion të kartës së avionëve

Të siguroheni që keni përvojën që dëshironi do të thotë të bëni kujdesin tuaj të duhur për të hulumtuar dhe për të zgjedhur një kompani me reputacion charter. Ata duhet të kenë një histori të mirë në industri, vlerësime pozitive të klientëve dhe çertifikime të industrisë.

Hapi 3: Kontaktoni Private Jet Charter Company

Pasi të keni identifikuar kompanitë e mundshme charter ose të zgjidhni një, kontaktoni ato për të diskutuar nevojat tuaja të udhëtimit. Jepu atyre detajet në lidhje me udhëtimin tuaj në Hapin 1.

Ata do t'ju udhëheqin përmes opsioneve të disponueshme për sa i përket avionëve dhe shërbimeve që mund të ofrojnë për ju.

#Hapi 4: Krahasoni kuotat dhe shërbimet

Tani, që keni diskutuar kërkesat tuaja me kompaninë charter, ata do t'ju ofrojnë një kuotë për opsionet e ndryshme të avionëve. Më lart, përmendëm se çfarë duhet të përfshijë kuotimi. Prandaj, duhet të merrni kohën tuaj për të krahasuar këto kuota dhe shërbimet e përfshira.

#Hapi 5: Konfirmoni rezervimin tuaj

Pasi të keni vëzhguar hapat e mësipërm dhe ata kanë kënaqur shqyrtimin tuaj, më pas mund të konfirmoni rezervimin tuaj. Kompania charter do t'ju udhëheqë përmes dokumenteve të nevojshme, duke përfshirë procedurat e pagesës dhe kontratat. Sigurohuni që i kuptoni plotësisht termat dhe kushtet e përcaktuara përpara se të nënshkruani ndonjë marrëveshje. Pastroni çdo dyshim që keni me kompaninë dhe me një avokat për të ditur se çfarë po hyni.

#Hapi 6: Përgatituni për Udhëtimin tuaj

Tani keni rezervuar kartën tuaj të parë të avionit privat. Tjetra është të përgatiteni për udhëtimin tuaj. Për ta bërë këtë, ju duhet të koordinoni me kompaninë charter për çdo shërbim shtesë që mund të kërkoni, siç është transporti tokësor. Pas kësaj, paketoni gjërat tuaja, pasaportën dhe dokumentet e udhëtimit për të kaluar kontrollet e sigurisë nga kompania. Sigurohuni që pasagjerët që fluturojnë me ju të përmbushin kërkesat e ID të kompanisë charter.

Këshilla për të maksimizuar përvojën tuaj private të kartës së avionëve

Maksimizimi i përvojës suaj të parë të udhëtimit me avion privat do t'ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë nga kjo mënyrë luksoze udhëtimi. Ne do të ndajmë disa këshilla për t'ju ndihmuar ta bëni këtë.

#Këshilla 1: Planifikoni përpara

Planifikimi është i rëndësishëm për çdo udhëtim, veçanërisht për udhëtimet me avion privat. Kjo e bën të rëndësishme që të keni këshilla për paketimin tuaj udhëtimi i parë me avion privat. Gjatë sezoneve të pikut, kartat e avionëve privatë mund të rezervohen shpejt. Kjo do t'ju lërë më pak kohë për të zgjedhur një kompani charter për kënaqësinë tuaj dhe do t'ju prishë përvojën tuaj të parë.

Megjithëse është e mundur të rezervoni një kartë avion privat në 2 orë, disponueshmëria e avionëve dhe kënaqësia juaj ka të ngjarë të mos plotësohen. Prandaj, duke planifikuar dhe rezervuar paraprakisht, ju do të zgjidhni kompaninë më të mirë charter dhe do të siguroni avionin e zgjedhjes suaj. Për më tepër, shanset tuaja për të marrë datat dhe orën që funksionojnë më mirë për ju rriten.

Këshilla #2: Shërbime shtesë

Një kompani charter mund të ketë shërbime të tjera shtesë që mund të jenë të dobishme për ju dhe të rrisin përvojën tuaj të udhëtimit. Kjo mund të përfshijë jo vetëm shërbimet e portierit, por edhe t'ju ndihmojë të organizoni ngjarje të veçanta dhe të bëni rezervime në restorante për ju.

Shërbimet shtesë vijnë me më shumë tarifa, gjë që rrit kostot tuaja. Megjithatë, nëse keni nevojë për to dhe ia vlejnë, atëherë kërkoni ato.

#Këshilla 3: Mbërritni herët

Kartat e avionëve privatë funksionojnë sipas një orari. Për më tepër, kur ju keni komunikuar orarin tuaj me ta (ora dhe data e udhëtimit), ata e mbajnë atë. Mundësisht, të mbërrini 15 minuta përpara orës së nisjes pasi edhe të tjerët morën të njëjtin fluturim. Të qenit i përpiktë siguron një nisje të qetë dhe të hershme, përveç kësaj, ju ndihmon të arrini në destinacionin tuaj në kohë. Megjithatë, nëse keni nevojë të riplanifikoni, bëjeni këtë shpejt në mënyrë që charter të mund të rezervojë fluturimin tjetër për ju pa vonesë.

përmbledhje

Si përfundim, rezervimi i një charter të avionit privat do t'ju japë akses në një nga format më të mira të luksit për një shumë të konsiderueshme pa pasur një avion privat.

Duke zgjedhur opsionin ekskluziv, do të fitoni akses në shërbime të personalizuara, do të shmangni stresin e linjave ajrore komerciale, do të shijoni një fluturim pa stres dhe të lehtë dhe do të keni aftësinë për të krijuar orarin tuaj. Që të merrni këtë përvojë, rekomandohet që të punoni me një kartë avionësh privat me reputacion që kontrollon të gjitha kriteret e diskutuara më sipër.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.