Sa pasagjerë mund të përshtatet një avion privat?

Nëse po planifikoni të fluturoni me avion privat, sa pasagjerë mund të mbani në një aeroplan?

Për sa i përket avionëve privatë, deri në 19 pasagjerë mund të vendosen në një aeroplan. Sigurisht, përjashtim nga ky rregull janë aeroplanët e konvertuar, të tilla si Avionët e Korporatave Airbus dhe Avionët e Biznesit Boeing.

Sidoqoftë, ne do të përqendrohemi vetëm në kapacitetin e ulëseve të avionëve të biznesit për qëllime të ndërtuara.

Vazhdoni të lexoni për të parë sa pasagjerë mund të mbajë çdo aeroplan.

Pasqyrë e Kapacitetit të Pasagjerëve Jet Privat

Shifrat zyrtare të kapacitetit të pasagjerëve për avionët privatë mund të shkaktojnë konfuzion për klientët e rinj.

Kur fluturojnë me avion privat, ka shumë pak gjasa që ata të fluturojnë ndonjëherë me "kapacitet". Kjo është, me çdo vend në dispozicion të mbushur.

Kjo për faktin se, nëse do të mbushej çdo vend, avioni do të ishte jashtëzakonisht i ngushtë.

Për më tepër, Avionë shumë të lehtë (VLJ) Avionë të lehtë janë tipikisht të certifikuar me një pilot të vetëm. Kjo do të thotë që prodhuesit mund të shtojnë një vend shtesë pasagjerësh në aeroplan. Kjo ulëse është vendi i parë i oficerëve (bashkë-pilotëve).

Prandaj, pavarësisht nëse e zotëroni vetë avionin ose po e bëni me çarter, është shumë e rrallë që një pasagjer të dalë përpara. Në fakt, çdo operator me reputacion charter gjithmonë do të këmbëngulë të ketë dy pilot përpara.

Për më tepër, nuk ka gjasa që avionë më të mëdhenj të fluturojnë ndonjëherë me çdo vend të mbushur për shkak të kapacitetit të fjetjes. Avionët me rreze të gjatë përdoren zakonisht për fluturime në distanca të gjata.

Si rezultat, shumica e udhëtarëve do të dëshirojnë të flenë pak gjatë fluturimit në mënyrë që të arrijnë në destinacion duke u ndier të freskët. Sidoqoftë, ndërsa këta avionë mund të përshtaten deri në 19 pasagjerë, ata nuk mund të flenë 19 pasagjerë në një konfigurim të rrafshët.

Prandaj, më pak pasagjerë do të fluturojnë në mënyrë që secili të ketë një shtrat të rrafshët.

Dhe së fundmi, secili avion privat është i personalizuar dhe i përshtatur nevojave dhe dëshirave të pronarëve. Prandaj, ndërsa një aeroplan mund të jetë në gjendje të akomodojë deri në një numër të caktuar vendesh, shumë pronarë do të zgjedhin konfigurime të ndryshme dhe ndoshta më pak vende.

Përkundër kësaj, për qëllimin e kësaj përmbledhjeje, ne do të përdorim secilin prodhues të numrit zyrtar të kapacitetit të ulëseve. Kjo lejon një krahasim të barabartë dhe ofron një skenar më të mirë.

Tabela nga Visualizer

Avionë privatë katër vendësh

Kur bëhet fjalë për katër avionë privatë, opsionet janë mjaft të kufizuara. Duke pasur parasysh madhësinë e Learjet 36A katër pasagjerë është më e mira që mund të bëjë.

Avionë privatë me pesë ulëse

Avionët më poshtë janë në gjendje të akomodojnë deri në pesë pasagjerë. Sidoqoftë, siç u përmend më parë, një nga këto vendet e pasagjerëve është përpara.

Prandaj, gjatë charteringut të këtyre avionëve, sedilja e pasagjerit të kabinës do të jetë e padisponueshme.

Avionë privatë me gjashtë vende

Ngjashëm me avionët privatë pesë vendëshe, këto gjashtë aeroplanë vendës të gjithë numërojnë vendin e parë të oficerëve si një "vend për pasagjerët".

Prandaj, gjatë marrjes me qira të këtyre avionëve, një vend më pak do të jetë i disponueshëm. Për më tepër, disa nga këta avionë përfshijnë një vend që është tualeti me rripa.

Prandaj, secili opsion duhet të hetohet me kujdes për t'u siguruar që të gjithë udhëtarët mund të përshtaten në mënyrë të qetë në bord.

Shtatë avionë privatë

Avionët e mëposhtëm janë zyrtarisht të gjithë në gjendje të akomodojnë deri në shtatë pasagjerë. Atshtë në këtë pikë që disa aeroplanë do të fillojnë të prezantojnë një vend divani me fytyrë.

Tetë avionë privatë

Tetë avionët privatë në vijim tani fillojnë të prezantojnë komoditetet klasike si standarde.

Karakteristika të tilla si shtrojë klubi, tavolina, një galeri, tualet dhe divan me fytyrë anësore priten të gjitha në avionët më poshtë.

Nëntë avionë privatë

Nëntë avionë privatë me ato vendëse janë ato që janë në krye të kategorisë së avionëve të Lehta, së bashku me shumicën e avionëve të mesëm.

Të gjitha këto janë avionë që mund të lundrojnë me lehtësi nëpër kontinente.

Avionë privatë dhjetë vendëshe

Së bashku me më shumë vende, këto aeroplanë dhjetë vendëshe tani fillojnë të prezantojnë aftësinë për të kapërcyer oqeanet.

Megjithatë, vini re se Phenom 300 dhe 300E janë përjashtime të dukshme. Këto janë dy avionët më të njohur të dritës.

Për më tepër, vini re se Pilatus PC-12 NGX është një avion shumë i popullarizuar me motor të vetëm me turboprop.

Dymbëdhjetë aeroplanë privatë

Avionët e mëposhtëm janë të gjithë në gjendje të akomodojnë dymbëdhjetë pasagjerë.

Në këtë pikë, çertifikatat e pilotit të vetëm janë shumë mbrapa. Prandaj, dymbëdhjetë vendet rezultojnë në hapësirë ​​për dymbëdhjetë pasagjerë. Askush nuk ka nevojë të jetë në kabinën e pilotit.

Avionë privatë me trembëdhjetë vende

La Embraer Legacy 600 është pak anomali, duke qenë avioni i vetëm i biznesit që ka, zyrtarisht, trembëdhjetë vende pasagjerësh në bord.

Katërmbëdhjetë avionë privatë

La Falcon 900LX, Legacy 650E dhe Gulfstream GII janë të gjithë në gjendje të akomodojnë deri në katërmbëdhjetë pasagjerë.

Për më tepër, nga kjo pikë e tutje, të gjithë avionët janë në gjendje të sigurojnë shtrat të rrafshët për një grup të zgjedhur pasagjerësh.

Gjashtëmbëdhjetë aeroplanë privatë

Këto aeroplanë privatë me gjashtëmbëdhjetë ulëse përfaqësojnë fundin e sipërm të prodhimit Dassault avionët.

Për më tepër, brenda kategorisë së gjashtëmbëdhjetë pasagjerëve kemi fillimin e Bombardier Global diapazoni i avionëve, së bashku me të vjetrit GulfstreamS.

Shtatëmbëdhjetë avionë privatë vendës

Të aftë për të transportuar deri në shtatëmbëdhjetë pasagjerë, ne kemi dy Bombardier avionët, Challenger 600 dhe Global 6000.

Avionë privatë tetëmbëdhjetë vendëshe

Edhe një herë kemi një avion anomali, Bombardier Global Express, zyrtarisht i aftë të akomodojë deri në tetëmbëdhjetë pasagjerë.

Avionë private nëntëmbëdhjetë vendëshe

Dhe së fundmi, avioni serioz me rreze të gjatë. Krem de la krem ​​i avionëve të biznesit - ato të afta për të transportuar deri në nëntëmbëdhjetë pasagjerë.

Vini re në këtë pikë që keni tre avionët më të rinj dhe anije - aeroplanët Bombardier Global 7500, Dassault Falcon 10X dhe Gulfstream G700. Me përjashtim të Global 7500, këto aeroplanë nuk janë ende në prodhim akoma.

Këto avionë private nëntëmbëdhjetë vendesh janë të gjithë të aftë për një numër të konsiderueshëm diapazoni. Megjithatë, ne gjithashtu kemi Embraer Lineage 1000 dhe 1000E. Këto janë, nga ana teknike, linja ajrore të konvertuara. Sidoqoftë, jo mjaft në të njëjtën ligë me Avionët e Korporatave Airbus ose Avionët e Biznesit Boeing.