Kalo te përmbajtja kryesore

Hawker 4000 është një avion i madh i prodhuar nga Hawker Beechcraft midis 2008 dhe 2012. Ai njihet gjithashtu si Hawker Horizon.

Në këtë udhëzues blerësi, ne do të mësojmë gjithçka rreth aftësive të avionit, së bashku me karakteristikat e tij kryesore, komoditetin e brendshëm, koston për të blerë, koston e funksionimit dhe, më e rëndësishmja, a duhet ta blini një të tillë?

Nëse dëshironi të mësoni rreth kostos për të blerë, operuar dhe specifikimet e performancës për mbi 140 avionë privatë për të gjetur më të mirën për të blerë, atëherë duhet të merrni parasysh Prim shërbimit.

Hawker 4000 E jashtme

Hawker 4000 Përmbledhje

Hawker 4000 mund të strehojë deri në 12 pasagjerë, me një kapacitet maksimal të bagazhit prej 108.5 metra kub.

Kur është në konfigurimin e tij optimal, Hawker 4000 mund të lundrojë pa ndërprerje deri në 3,775 milje detare (4,344 milje / 6,991 km). Sidoqoftë, kur konfigurohet për shpejtësinë më të shpejtë të lundrimit, 4000 mund të mbajë një shpejtësi lundrimi prej 489 knots.

Hawker 4000 mund të lundrojë deri në 45,000 këmbë. Për më tepër, 4000 ka një djegie mesatare të karburantit në orë prej 263 Gallons në orë (GPH).

Falë motorëve të tij Pratt & Whitney Canada PW308A, avioni ka një fuqi totale të shtytjes prej 13,800 lbs.

Për sa i përket kostos, 4000 ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej 5,500 $. Për më tepër, kur filluan dërgesat e Hawker 4000, çmimi i listës për një shembull të ri ishte 23 milion dollarë.

Cila është diapazoni i Hawker 4000?

Siç u përmend, diapazoni maksimal i Hawker 4000 është 3,775 milje detare (4,344 milje / 6,991 km).

Kjo do të thotë se avioni është në gjendje të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në pjesën tjetër të Amerikës së Veriut, Meksikës dhe pjesën veriore të Amerikës së Jugut.

Për më tepër, ky varg i mundëson avionit të jetë në gjendje të kalojë me lehtësi Atlantikun e Veriut nga Nju Jorku me një lëvizje.

Është gjithmonë e rëndësishme të theksohet se shifra e deklaruar e diapazonit për çdo avion është në gjendje optimale. Kjo do të thotë që kushtet e motit janë pothuajse perfekte dhe pesha mbahet në një minimum absolut.

Sidoqoftë, moti rrallë është i përsosur dhe zakonisht ka shumë pasagjerë në bord, të gjithë me një lloj bagazhi.

Prandaj, është e rëndësishme të llogaritet diapazoni me peshën shtesë. Fatmirësisht kjo është e mundur me Krahasoni Avionët Privatë Premium shërbimit.

Nëse futim gjashtë pasagjerë në llogaritjen e diapazonit, mund të shohim se nuk ka shumë ndikim. Avioni është ende në gjendje të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Londër.

Hawker 4000 Range Harta

Për sa i përket gamës nga vende të tjera, Hawker 4000 mund të fluturojë pa ndalesë nga Londra në pjesën më të madhe të Afrikës, Lindjes së Mesme dhe disa pjesë të Azisë.

Prandaj, nëse po planifikoni të fluturoni nga Londra në pjesën më të madhe të Azisë, do të jeni ndalimi për karburant.

Brendësia Hawker 4000

Brendësia e Hawker 4000 u ofron pasagjerëve të tij shumë hapësirë ​​dhe komoditete.

Duke pasur parasysh madhësinë e avionit, Hawker 4000 përmban një dysheme të sheshtë në të gjithë kabinën. Për më tepër, avioni përmban një WC në pjesën e pasme të avionit, së bashku me aksesin e bagazheve gjatë fluturimit.

Pjesa e brendshme e Hawker 4000 ka një gjatësi prej 25 këmbësh, lartësi 6 këmbë dhe gjerësi 6.5 metra.

Si rezultat, shumica e pasagjerëve do të jenë në gjendje të qëndrojnë të qetë drejt.

Kabina e gjerë mundëson ndenjëse të gjera që ofrojnë shumë hapësirë ​​mbi supet dhe hapësirë ​​për t'u rehatuar.

Për më tepër, kabina e gjerë lejon një korridor mjaft të gjerë që pasagjerët të mund të lundrojnë lehtësisht nëpër kabinë.

Brendësia Hawker 4000

Konfigurimet tipike të brendshme për Hawker 4000 lejojnë 8 pasagjerë, të rregulluar në një konfigurim të dyfishtë klubi.

14 dritaret lejoni që shumë dritë natyrale të vërshojë kabinën për të dhënë një kabinë të këndshme dhe të ajrosur.

Për më tepër, kur lundroni në lartësinë maksimale, lartësia e kabinës mbetet në 6,000 këmbë.

Ndërsa ka avionë brenda klasës së tij që ofrojnë një lartësi më të ulët të kabinës, kjo do të jetë mjaft e rehatshme për të mos qenë problem.

Për më tepër, Hawker 4000 është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 25,240 këmbë.

Brendësia Hawker 4000

Kush e mbështet Hawker 4000?

Kur blini një avion privat, është e rëndësishme të siguroheni që mund ta mirëmbani atë.

Nëse nuk mund ta mirëmbani lehtë një avion, atëherë ai nuk do të fluturojë. Sa e thjeshtë.

Fatmirësisht, avioni Hawker është në pronësi të Textron Inc.. Kjo është e njëjta kompani që zotëron Cessna dhe Beechcraft.

Prandaj, Hawker 4000 mund të mirëmbahet dhe servisohet nga objektet e Textron.

Shumica e këtyre objekteve janë të vendosura rreth Shteteve të Bashkuara, me 4 objekte në Evropë dhe një në Singapor.

Për më tepër, Hawker 4000 ka akses në dy qendra shërbimi të autorizuara Textron në Meksikë.

Ekzistojnë gjithashtu dy njësi shërbimi celular Textron në Shtetet e Bashkuara Lindore që janë në gjendje të mbështesin Hawker 4000 në një ngjarje AOG (Aircraft on Ground).

Sa pilotë kërkon Hawker 4000?

Si të gjithë avionët e mëdhenj, Hawker 4000 kërkon dy pilotë.

Nëse dëshironi të fluturoni dhe ta përdorni vetë këtë aeroplan, atëherë nuk keni fat. Avioni më i madh që është i certifikuar të fluturojë nga një pilot i vetëm është Pilatus PC-24

Prandaj, do t'ju duhet të merrni një bashkë-pilot nëse dëshironi të fluturoni vetë me këtë avion.

Lexoni gjithçka rreth avionit të çertifikuar me një pilot këtu.

Sa kushton Hawker 4000 për të blerë

Kur Hawker 4000 ishte i ri, kishte një çmim prej 23 milionë dollarësh. I rregulluar për inflacionin, ai çmim do të ishte pak më shumë se 30 milionë dollarë.

Fatkeqësisht për pronarët e vjetër Hawker, 4000 nuk e ka mbajtur vlerën e tij veçanërisht mirë gjatë 15 viteve të fundit.

Një Hawker 2008 i vitit 4000 vlerësohet aktualisht të jetë me vlerë 2.5 milionë dollarë.

Për më tepër, shkalla e amortizimit është mjaft e lartë, me avionët Hawker 4000 duke humbur rreth 8% të vlerës nga viti në vit.

Prandaj, nëse do të blini një Hawker 2008 të vitit 4000 sot dhe do ta përdornit atë për 5 vjet, vlerësohet të vlejë rreth 1.6 milionë dollarë.

Tani, ka shumë avionë privatë që do t'ju humbin më shumë para në 5 vjet pronësi. Dhe Hawker 4000 përfiton nga çmimi i ulët i hyrjes. Prandaj, humbja aktuale monetare nuk është shumë e keqe.

Sigurisht, sa më i ri të jetë avioni aq më shumë do të kushtojë, me një model të vitit 2012 që vlerësohet të jetë rreth 3.5 milionë dollarë.

Nëse do të zotëronit një shembull të vitit 2012 për 5 vjet, atëherë vlerësohet se do të humbisni rreth 1.2 milion dollarë në amortizimin.

Megjithatë, shembulli më i ri ka të ngjarë të ketë më pak mirëmbajtje çështje.

Shitet Hawker 4000

Nuk ka shumë Hawker 4000 në qiell. Prodhimi i këtij avioni u zhvillua pikërisht në momentin që Hawker Beechcraft po mbyllej.

Prandaj, gjetja e një Hawker 4000 nuk është një proces i lehtë.

Në mënyrë tipike, ka një ose dy avionë në treg në çdo kohë.

Për më tepër, këta avionë zakonisht lëvizin mjaft ngadalë. Kjo siguron më shumë fuqi negociuese kur kërkoni të blini një, megjithatë, do të jeni në një pozitë më të dobët kur bëhet fjalë për të shitur.

Ju mund të kërkoni për një Hawker 4000 për shitje në Kontrollues or AvBlerësi.

Kostoja e funksionimit të një Hawker 4000

Të dhënat tona më të fundit sugjerojnë se Hawker 4000 ka kosto fikse vjetore prej mbi gjysmë milioni dollarësh dhe një kosto të ndryshueshme për orë prej pak më pak se 4,000 dollarë.

Prandaj, nëse do të fluturonit me Hawker 4000 200 orë në vit, kostoja juaj totale për të operuar aeroplanin për vitin do të ishte rreth 1.2 milionë dollarë.

Ju mund të llogaritni kostot e sakta të pronësisë duke përdorur Krahasoni Avionët Privatë Premium shërbimit.

Ashtu si me shumë avionë të mëdhenj, një nga kostot fikse më të rëndësishme është ekuipazhi. Kjo sepse ju duhen dy pilotë me kohë të plotë, së bashku me trajnimin e tyre. Për më tepër, në përgjithësi, sa më i madh të jetë avioni, aq më e lartë është paga e ekuipazhit.

Kur bëhet fjalë për koston për orë të funksionimit të Hawker 4000, kostoja më e rëndësishme është karburanti, së bashku me kërkesat mesatarisht të larta për mirëmbajtje.

Kabinë

Hawker 4000 është i pajisur zakonisht me Honeywell Primus Epic Avionics me 5 ekrane LCD 8×10.

Kabina është bërë nga fibra karboni, duke zvogëluar peshën e avionit dhe për rrjedhojë duke rritur efikasitetin e tij.

Për më tepër, kabina është më e gjerë se sa shumë konkurrenca në atë kohë.

Raportet fillestare të Hawker 4000 sugjeruan se është disi më e vështirë të fluturosh për shkak të peshës së reduktuar. Megjithatë, me avionikën e përmirësuar, shumë nga këto probleme u larguan.

Specifikimet e Performancës

Siç u përmend, Hawker 4000 ka një rreze maksimale prej 3,775 milje detare.

Hawker 4000 mundësohet nga dy Pratt & Whitney Canada PW308A. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 6,900 lbs shtytje. Kjo, pra, rezulton në një prodhim të përgjithshëm shtytës prej 13,800 lbs.

Si rezultat, Hawker 4000 ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 489 knots (0.85 Mach).

Për të nxjerrë rrezen maksimale nga ky avion, shpejtësia e lundrimit duhet të reduktohet në 447 knots (0.78 Mach).

Ky avion është relativisht efikas me një shifër djegieje për orë të karburantit prej 263 gallonësh në orë.

Motorët Pratt & Whitney janë në gjendje të shtyjnë Hawker 4000 në lartësinë maksimale të lundrimit prej 45,000 këmbësh.

Performanca në tokë është mesatarisht mbresëlënëse me një distancë minimale ngritjeje prej 5,321 këmbësh dhe një distancë minimale uljeje prej 2,624 këmbësh.

Sa Hawker 4000 ka?

Siç u përmend më herët, gjetja e një Hawkier 4000 nuk është e lehtë për shkak të mungesës së tyre përreth.

Për më tepër, avioni u ndërtua në fund të jetës së Hawker Beechcraft.

Vetëm 79 avionë privatë Hawker 4000 u prodhuan gjatë periudhës 4-vjeçare të prodhimit. Megjithatë, aktualisht janë vetëm 68 prej tyre në shërbim dhe ky numër vetëm sa do të ulet.

Hawker 4000 nuk është avioni më i besueshëm në botë. Pjesët mund të jenë të vështira për t'u gjetur dhe këta avionë kërkojnë pjesë mjaft shpesh.

Prandaj, po hyjmë në një kohë kur kostoja e mirëmbajtjes së këtyre avionëve dhe mbajtjes së tyre në shërbim nuk do të jetë e përballueshme. Prandaj, ka shumë të ngjarë që ne po hyjmë në një kohë rënieje për Hawker 4000.

A duhet të blini një Hawker 4000?

Blerja e një avioni privat nuk ka një qasje që i përshtatet të gjithëve. Të gjitha misionet e pronarëve janë të ndryshëm dhe kërkesat ndryshojnë gjithmonë, që do të thotë se gjetja e avionit të duhur privat është një proces shumë specifik.

Prandaj, pa i ditur parametrat e saktë të misionit, këshillimi për blerjen e Hawker 4000 nuk mund të bëhet me një deklaratë të përgjithshme.

Gjetja e një avioni me të njëjtat aftësi të performancës si Hawker 4000 dhe me të njëjtin gamë çmimesh nuk është e lehtë.

Opsionet janë të gjithë avionë më të vjetër që do të kenë të njëjtat vështirësi si Hawker 4000.

Pra, nëse doni një avion privat që kushton rreth 3.5 milionë dollarë që mund të kalojë Atlantikun e Veriut, atëherë Hawker 4000 është avioni më modern për këtë punë.

Nëse ky është një vendim i arsyeshëm apo jo, varet nga aftësia dhe përpjekjet tuaja për ta mbajtur avionin të mirëmbajtur dhe funksional.

Prandaj, nga pikëpamja e pastër e numrave, Hawker 4000 ka kuptim, megjithatë, ka të ngjarë të keni disa probleme për ta mbajtur atë në shërbim, kështu që përgatituni për shumë kohë joproduktive në pritje të pjesëve nëse vazhdoni me blerjen tuaj.

Avion alternativ

Nëse jeni duke kërkuar për një avion privat për të blerë që kushton më pak se 4 milionë dollarë për të blerë dhe mund të fluturojë mbi 3,500 milje detare. nuk janë të Hawker 4000, ka vetëm 4 alternativa.

Të gjitha këto opsione janë më të vjetra dhe janë gjetur lehtësisht duke përdorur funksionin e filtrit të aktivizuar Krahasoni Avionët Privatë Premium.

Alternativat janë Bombardier Challenger 601-3AER (1988 - 1993), Dassault Falcon 900 (1986 - 1991), Gulfstream GIII (1979 – 1987), dhe Gulfstream GII (1967 - 1979)

Siç mund ta shihni me vitet e prodhimit, të gjithë këta avionë janë shumë më të vjetër se Hawker 4000.

Megjithatë, të dy Gulfstreams kishte prodhime shumë më të gjata dhe në përgjithësi janë më të njohura. Duke pasur parasysh moshën e tyre, ata do të kenë nevojë për më shumë mirëmbajtje dhe përmirësime (p.sh. komplete të heshtura).

Opsionet e tjera të Challenger Falcon 900 janë të dyja në platforma solide, të njohura dhe të testuara mirë. Prandaj, ka të ngjarë të keni një përvojë më të mirë me këto avionë.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.