Kalo te përmbajtja kryesore

La Gulfstream G700 Gulfstream G800 janë dy avionët më të rinj të shpallur nga Gulfstream.

Të dy avionët kanë teknologjinë më të fundit, disa nga statistikat më të mira të performancës në treg dhe janë disa nga avionët më luksozë në treg.

Dorëzimet e Gulfstream G700 filloi në vitin 2022, me dërgesat e para të Gulfstream G800 pritet në 2024.

Prandaj, si ndryshojnë në të vërtetë këta avionë? Për më tepër, cili është avioni aktual kryesor për Gulfstream? Dhe sa kushtojnë këta avionë për të blerë dhe për të operuar?

Për të ndihmuar në këtë krahasim, ne do të përdorim veçorinë tonë të krahasimit të shërbimit Premium, të cilin mund ta mësoni më shumë për këtu.

Gulfstream G700 Jashtme
Gulfstream G700
Gulfstream G800 Jashtme
Gulfstream G800

Performance

E para në këtë krahasim është performanca.

Të dy avionët fuqizohen nga dy motorë Rolls-Royce Pearl 700, me secilin motor që prodhon 18,250 lbs shtytje. Prandaj, kjo rezulton në një prodhim të përgjithshëm shtytës prej 36,500 lbs.

Rrjedhimisht, të dy avionët kanë një shpejtësi të lartë lundrimi prej 516 knots ose 0.90 Mach. Megjithatë, për të arritur shifrat e tyre maksimale të diapazonit, shpejtësia e lundrimit zvogëlohet në 488 knots ose 0.85 Mach.

Kjo shpejtësi i vendos të dy avionët në krye të tabelës për avionët më të shpejtë të biznesit në prodhim. Megjithatë, ata nuk janë aeroplanët më të shpejtë të biznesit të të gjitha kohërave, këtë pozicion e ka marrë Cessna Citation X+. Zbuloni një listë të plotë të shpejtësia maksimale e avionit privat këtu.

Duke pasur parasysh se të dy avionët janë nga i njëjti prodhues - Gulfstream – vështirë se është për t'u habitur që shumë nga statistikat e performancës janë të njëjta. Për më tepër, të dy avionët janë ndërtuar në të njëjtën platformë, kështu që do të ketë shumë ngjashmëri.

Për shembull, të dy G700 dhe G800 kanë një lartësi maksimale prej 51,000 këmbësh. Të dy avionët kanë një lartësi fillestare të lundrimit prej 41,000 këmbësh.

Kur bëhet fjalë për djegien e karburantit, shifrat aktualisht nuk janë të disponueshme për Gulfstream G800, megjithatë, ato ka të ngjarë të jenë jashtëzakonisht të ngjashme me G700. G700 krenohet me një shifër të djegies së karburantit në orë prej 382 gallonësh. E cila, megjithëse e lartë, është relativisht e arsyeshme për një avion kaq të madh dhe të aftë.

Varg

Një nga karakteristikat kryesore të këtyre avionëve është diapazoni i tyre maksimal. Të Gulfstream G700 është në gjendje të fluturojë 7,500 milje detare pa ndalesë, ndërsa Gulfstream G800 është në gjendje të fluturojë 8,000 milje detare.

Këto janë statistika mbresëlënëse, duke i sjellë ato në përputhje me Bombardier Global 7500 Bombardier Global 8000.

Këto janë shifrat më të larta në industri dhe janë jashtëzakonisht mbresëlënëse për avionët privatë. Këto shifra po i afrohen avionë komercialë me rreze të gjatë veprimi. Duke pasur parasysh madhësinë shumë më të madhe të avionëve komercialë, ata janë në gjendje të mbajnë shumë më tepër karburant për t'i shtyrë më tej.

Me një distancë maksimale prej 7,500 milje detare, Gulfstream G700 është në gjendje të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në çdo vend në Amerikën e Jugut, Evropë, Afrikë dhe pjesën më të madhe të Azisë. Në fakt, G700 në thelb mund të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në kudo në botë, përveç Australisë, pa pasur nevojë të furnizohet me karburant.

Në krahasim, G800 është në gjendje të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Auckland, Zelanda e Re.

Sigurisht, këto shifra supozojnë kushte perfekte dhe peshë minimale.

Nëse futim 8 pasagjerë në hartën e distancës në tonë Shërbim premium, diapazoni ndikohet vetëm pak. Duke pasur parasysh madhësinë e këtyre avionëve, pasagjerët shtesë nuk do të ndikojnë në distancën në një mënyrë kaq drastike si a avion shumë i lehtë or avion i lehtë.

Performanca në tokë

Performanca tokësore e këtyre avionëve është jashtëzakonisht e ngjashme. Sidoqoftë, në këtë fazë, distanca e uljes së G800 aktualisht është e panjohur.

Kjo nuk është shumë shqetësuese pasi distanca e ngritjes është pothuajse gjithmonë më e madhe se distanca e uljes. Duke pasur parasysh se kudo që zbarkoni, gjithashtu duhet të ngriheni përsëri, shifra më e madhe është gjithmonë ajo më e rëndësishme.

La Gulfstream G700 ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,250 këmbësh. Në krahasim, Gulfstream G800 ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,000 metrash.

Përsëri, kjo është duke supozuar kushte perfekte dhe peshë minimale.

Për më tepër, një ndryshim prej 250 këmbësh nuk ka gjasa të bëjë një ndryshim të rëndësishëm në botën reale.

Dimensionet e Brendshme

Përsëri, ngjashmëritë vazhdojnë me dimensionet e brendshme të çdo avioni.

Me përjashtim të gjatësisë, G700 dhe G800 kanë të njëjtën gjerësi të brendshme me lartësinë e brendshme, me disa shifra shumë mbresëlënëse.

Të dyja Gulfstream G700 dhe Gulfstream G800 kanë një gjerësi të brendshme prej 8.17 këmbë dhe një lartësi të brendshme prej 6.27 këmbë.

Këto janë shifra tepër mbresëlënëse.

Një kabinë më e gjerë do të rezultojë në ndenjëse më të gjera, më shumë hapësirë ​​mbi supet dhe një korridor më të gjerë. E gjithë kjo do ta bëjë fluturimin më të rehatshëm dhe do ta bëjë më të lehtë lëvizjen nëpër kabinë.

Për më tepër, një kabinë më e gjatë do ta bëjë më të lehtë lëvizjen, pasi shumica e njerëzve do të jenë në gjendje të qëndrojnë drejt. Për më tepër, një kabinë më e gjatë do ta bëjë brendësinë një ambient më të këndshëm dhe të ajrosur.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme të këtyre avionëve, kjo është ajo ku ato ndryshojnë.

La Gulfstream G700 ka një gjatësi të brendshme prej 56.92 këmbësh, ndërsa Gulfstream G800 ka një gjatësi të brendshme prej 46.82 këmbësh.

Një kabinë më e gjatë nuk do ta bëjë domosdoshmërisht kabinën më të rehatshme. Për shembull, shumica e sediljeve do të kenë të njëjtin hapësirë ​​për këmbët në dispozicion, dhe pasi hapësira për këmbët të jetë e kënaqur, nuk do të shihni përfitimet e një kabine më të gjatë.

Përfitimi kryesor i një kabine më të gjatë është hapësira për më shumë vende, e cila, nga ana tjetër, rezulton në më shumë pasagjerë. Për më tepër, një kabinë më e gjatë mundëson më shumë zona banimi, gjë që ju lejon të përshtateni me më shumë karakteristika komforti.

Për shembull, një kabinë më e gjatë do t'ju lejojë të konfiguroni një grup konferencash, a dhomë gjumi, një dush dhe një zonë rri kot.

Pavarësisht ndryshimit në gjatësi, të dy avionët janë në gjendje të transportojnë deri në 19 pasagjerë. Sidoqoftë, konfigurimi tipik për G700 është 16 pasagjerë dhe 15 pasagjerë për G800.

Prandaj, kabina më e gjatë e G700 do të lejojë më shumë hapësirë ​​për pasagjer në mënyrë efektive.

I brendshëm

Duke qenë se këta janë dy nga avionët më të rinj në treg dhe se Gulfstream është i njohur për krijimin e kabinave të jashtëzakonshme, brendësia e këtyre avionëve është e jashtëzakonshme.

Duke pasur parasysh risinë e G800, mungojnë disa të dhëna që janë të dobishme kur krahasohen avionët. Megjithatë, shumë nga shifrat do të jenë të njëjta ose afër asaj të G700.

Për shembull, lartësia maksimale e kabinës në G700 është vetëm 4,850 këmbë. Prandaj, kur lundroni në 51,000 këmbë, presioni i kabinës ndihet sikur jeni vetëm në 4,850 këmbë.

Kjo pa dyshim do të jetë e njëjtë për Gulfstream G800.

Gulfstream G700

Sipas Gulfstream, G700 përmban kabinën më të gjatë, më të gjerë dhe më të gjatë në industri. Nëse keni nevojë për një kabinë më të madhe, do të shikoni në avionët VIP, të tillë si Boeing Business Jet (BBJ) ose Embraer Lineage 1000E.

Qëllimi i G700 është të krijojë ambientin më të rehatshëm të mundshëm në qiell në mënyrë që të mund të flini, të punoni ose të relaksoheni në mënyrë sa më efikase. G700 përmban ndriçim të vërtetë cirkadian për të simuluar rrezet e diellit në zonën tuaj të ardhshme të kohës për të ndihmuar në zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit.

Për më tepër, G700 ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 4,850 këmbë, një nga lartësitë më të ulëta të kabinës që mund të gjendet në një avion privat, duke ju ndihmuar të flini më mirë dhe duke reduktuar efektet e vonesës së avionit. Shtoni në kabinën jashtëzakonisht të qetë, nuk do të keni asnjë problem për të punuar, për të fjetur ose thjesht për t'u çlodhur.

Gulfstream ka pajisur edhe G700 me njëzet nga më të mëdhenjtë dritaret në aviacionin e biznesit, duke e mbushur kabinën me dritë natyrale për ta bërë kabinën tashmë të madhe të ndihet edhe më e gjerë. Si standard, G700 përmban Wi-Fi me brez Jet Connex Ka në mënyrë që të mund të qëndroni të lidhur kur jeni në ajër për orë të tëra në të njëjtën kohë.

G700 përmban një dizajn krejtësisht të ri të sediljeve që është punuar me dorë për secilin avion dhe mund të shndërrohet në shtretër ergonomikë. G700 ka një kapacitet maksimal prej 19 pasagjerësh në një konfigurim të ulëseve dhe hapësirë ​​për 13 pasagjerë në një konfigurim të fjetur. Kabina mund të konfigurohet me deri në pesë hapësira banimi, kështu që gjithmonë do të jeni në gjendje të merrni pak privatësi nga bashkudhëtarët tuaj kur jeni në një fluturim të gjatë. Shihni më poshtë për konfigurimet e ndryshme që mund të keni në një G700.

Gulfstream G700

Gulfstream Vende të brendshme prej lëkure të bardha G700
Gulfstream Brendshme G700
Gulfstream Brendshme G700

Gulfstream G800

Gulfstream Brendshme G800
Gulfstream G800 Ndenjëse e brendshme në klub
Gulfstream Divan i brendshëm G800
Gulfstream Sedilja e brendshme G800

Gulfstream G800

Brenda, G800 është projektuar për rehati dhe efikasitet maksimal. Duke pasur parasysh se G800 mund të fluturojë pa ndalesë midis kontinenteve, pjesa e brendshme duhet të akomodojë relaksimin, gjumin, punën dhe ngrënien.

Për më tepër, duke pasur parasysh se G800 është GulfstreamAvioni kryesor i saj është pajisur me të gjithë teknologjinë më të fundit dhe materialet më të mira.

Siç mund ta prisni, lartësia e kabinës për G800 është jashtëzakonisht e ulët. Një lartësi më e ulët e kabinës do të krijojë një mjedis më të këndshëm të kabinës, si dhe do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit. Për më tepër, ajri i kabinës plotësohet çdo 2 deri në 3 minuta me 100% ajër të pastër. Për më tepër, ajri pastrohet nga GulfstreamSistemi i ajrit të pastër të jonizimit të plazmës.

Në të gjithë kabinën ka 16 dritare ovale panoramike, të cilat, sipas Gulfstream, janë më të mëdhenjtë në industri. Këto dritare e lajnë kabinën me dritë natyrale dhe ofrojnë pamje mahnitëse të botës së poshtme.

Kabina mund të konfigurohet që të ketë deri në 4 zona banimi të dallueshme dhe mund të strehojë deri në 19 pasagjerë, me hapësirë ​​për të fjetur deri në 10. Kabina mund të konfigurohet që të ketë një zonë pushimi të dedikuar për ekuipazhin, divanë të shumtë, një suitë konferencash dhe një suitë private. Sigurisht, kur jeni duke konfiguruar avionin tuaj, mund ta vendosni atë, megjithatë, duhet t'i përshtateni kërkesave tuaja.

Çmimi i kartës

Përsëri, duke pasur parasysh risinë e këtyre avionëve, çmimi i çarterit është i vështirë të përcaktohet.

Megjithatë, nuk ka gjasa që ju do të jeni në gjendje të gjeni lehtësisht një G700 për charter. Dhe, përsëri, duke qenë se dërgesat e G800 nuk kanë filluar ende, asnjë nuk është në dispozicion për çarter.

Megjithatë, duke parë avionë të ngjashëm (G650ER, Global 7500), mund të parashikohet që kostoja për orë e një karte G700 të jetë në rajonin prej 13,000 $.

Çmimi i blerjes

Kur bëhet fjalë për blerjen e këtyre avionëve, ato kanë çmime të larta. Këto janë dy nga më i shtrenjtë avionë privatë krejt të rinj që mund të blini.

La Gulfstream G700 ka një çmim prej 75 milionë dollarësh. Në krahasim, Gulfstream G800 ka një çmim prej 71.5 milionë dollarësh.

Megjithatë, shumica e pronarëve të avionëve privatë blejnë avionët e tyre në tregun e zotëruar paraprakisht.

Prandaj, është e rëndësishme të merret parasysh norma e amortizimit dhe vlerat e para-pronësuara.

Për G800 kjo thjesht nuk është e mundur pasi dërgesat nuk kanë filluar ende. Megjithatë, duke pasur parasysh se ky është një nga avionët më të avancuar të biznesit përreth, nuk ka gjasa të përjetojë zhvlerësim të madh.

Prandaj, blerësit që blejnë të reja dhe operojnë për disa vite nuk kanë gjasa të humbasin shuma të konsiderueshme parash në amortizimin.

Kjo deklaratë është gjithashtu e vërtetë për G700. Edhe pse dërgesat kanë filluar, nuk ka shumë të dhëna historike për të nxjerrë ndonjë përfundim konkret.

Për një model të vitit 2022, G700 vlera e vlerësuar është rreth 70 milionë dollarë.

përmbledhje

Pra, si e përfundojmë këtë krahasim midis G700 dhe G800? Cila është më e mirë dhe si ndryshojnë ato? Gjithashtu, pse ka Gulfstream prodhoi këta avionë që janë kaq të ngjashëm?

Epo, kur bëhet fjalë për të vendosur midis këtyre avionëve, kompromisi kryesor është kabina më e gjatë për një distancë më të shkurtër.

Ky është në thelb ndryshimi kryesor, dhe kjo zgjedhje varet nga ju. Dëshironi një kabinë me më shumë veçori dhe hapësirë, apo një gamë pak të rritur?

Gama më e gjatë e G800 do t'ju ofrojë më shumë fleksibilitet në profilin tuaj të misionit, veçanërisht duke pasur parasysh që ai ka një distancë pak më të shkurtër ngritjeje.

Megjithatë, nëse doni një nga ambientet e brendshme më të mëdha, më luksoze të një avioni biznesi sot, G700 është mënyra më e mirë.

Përsëri, është e rëndësishme të mbani mend se shifrat e diapazonit prej 7,500 dhe 8,000 milje detare janë jashtëzakonisht mbresëlënëse. Këto janë phenomshifra enale. Prandaj, për shumicën e misioneve me rreze të gjatë, secili avion do të jetë i aftë.

Tani, pse e bëri Gulfstream të krijojnë këto avionë në mënyrë të ngjashme?

Së pari, Bombardier rriti konkurrencën e gamës me Global 8000.

Së dyti, mendoni për këta avionë si G650 G650ER. Ata janë në thelb i njëjti avion, megjithatë, njëri ka një rreze më të gjatë.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.