Kalo te përmbajtja kryesore

La Gulfstream G650ER është avioni privat me rreze të gjatë i zgjedhur për shumë prej tyre individët më të pasur në botë, si Elon Musk dhe Jeff Bezos.

Megjithatë, krejt e re Gulfstream G800 paraqet një opsion bindës për individët e pasur, duke qenë avioni privat me rreze të gjatë veprimi në treg.

Prandaj, cilat janë ndryshimet kryesore midis këtyre dy avionëve? Dhe cilën duhet të zgjidhni?

Gulfstream G650ER E jashtme
Gulfstream G800 Jashtme

Performance

Të dyja Gulfstream G650ER dhe G800 janë të pajisura me një palë motorë Rolls-Royce.

Motorët Rolls-Royce janë të njohur për besueshmërinë, efikasitetin dhe fuqinë e lartë të shtytjes së tyre. Prandaj, nuk është çudi që motorët Rolls-Royce përdoren për të fuqizuar disa prej avionëve më të shpejtë të biznesit me aftësi me rreze të gjatë, si p.sh. Cessna Citation X, Global 5500, dhe shumica Gulfstream avionët.

G650ER mundësohet nga dy motorë Rolls-Rouce BR725, ndërsa G800 fuqizohet nga dy motorë Pearl 700 të montuar prapa.

Për sa i përket fuqisë së shtytjes, G800 tejkalon G650ER me një fuqi totale të shtytjes prej 36,500 lbs (16,556 kg) krahasuar me 650 lbs (33,800 kg) të G15,329ER.

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë e lundrimit të këtyre dy avionëve, shifrat janë identike si për sa i përket numrit të lundrimit me shpejtësi të lartë ashtu edhe për sa i përket numrit të lundrimit me rreze të gjatë.

Të dyja Gulfstream G650ER dhe Gulfstream G800 janë në gjendje të lundrojnë deri në 0.90 Mach dhe të dyja kanë një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë prej 0.85 Mach.

Të dy avionët kanë të njëjtën lartësi maksimale prej 51,000 këmbësh (15,545 metra) dhe lartësinë fillestare të lundrimit prej 41,000 këmbësh (12,497 metra).

Një lartësi maksimale më e lartë ofron disa avantazhe, të tilla si efikasitet më i mirë i karburantit për shkak të rezistencës më të vogël të ajrit, udhëtime më të buta si rezultat i fluturimit mbi mot të turbullt dhe ulje të ndotjes së zhurmës pasi avioni është më larg nga burimet e zhurmës në tokë.

Varg

La Gulfstream G650ER dhe Gulfstream G800 janë të dy avionë privatë me rreze të gjatë, të aftë për të mbuluar distanca të mëdha pa karburant.

G650ER ka një distancë prej 7,500 milje detare (13,890 kilometra), ndërsa G800 krenohet me një distancë mbresëlënëse prej 8,000 milje detare (14,816 kilometra).

Këto shifra të diapazonit përfaqësojnë skenarin më të mirë, duke supozuar kushte optimale dhe ngarkesë minimale.

Është e rëndësishme të theksohet se diapazoni aktual i këtyre avionëve mund të ndikohet nga disa faktorë.

Së pari, kushtet e motit si erërat e kundërta ose erërat e pasme mund të ndikojnë ndjeshëm në rreze, pasi erërat e forta të kundërta kërkojnë më shumë konsum të karburantit për të ruajtur shpejtësinë e dëshiruar.

Së dyti, pesha e ngarkesës, duke përfshirë pasagjerët, bagazhin dhe pajisjet në bord, do të ndikojë gjithashtu në gamën. Një ngarkesë më e rëndë kërkon më shumë karburant për të ngritur dhe mbajtur lartësinë, duke zvogëluar kështu gamën e përgjithshme.

Së fundi, kufizimet e kontrollit të trafikut ajror dhe kërkesat e itinerarit mund të kërkojnë një rrugë më pak të drejtpërdrejtë të fluturimit, duke rritur distancën totale të përshkuar dhe duke ndikuar në diapazonin.

Nëse të dy avionët do të ngriheshin nga qyteti i Nju Jorkut, atëherë është e mundur të fluturoni pa ndalesë në të gjithë Amerikën e Veriut, Amerikën e Jugut, Evropën, Afrikën dhe pjesën më të madhe të Azisë.

Gama maksimale e Gulfstream G650ER dhe Gulfstream G800 duke filluar nga New York City

Performanca në tokë

Duke pasur parasysh madhësinë e këtyre dy avionëve dhe performancën e diapazonit, shifrat e performancës në tokë janë jashtëzakonisht mbresëlënëse për avionë kaq të mëdhenj.

G650ER ka një distancë ngritjeje prej 6,299 këmbësh (1,920 metra). Në krahasim, G800 krenohet me një distancë pak më të shkurtër ngritjeje prej 6,000 këmbësh (1,829 metra).

Në botën reale, një ndryshim prej 300 këmbësh në distancën e ngritjes ka të ngjarë të vërehet në disa aeroporte. Megjithatë, në shumicën e profileve të misionit, kjo nuk ka gjasa të jetë një faktor vendimtar.

Një distancë më e shkurtër e ngritjes është e dobishme pasi lejon aeroplanin të operojë nga aeroporte më të vogla me gjatësi të kufizuar pistë, duke siguruar fleksibilitet më të madh në zgjedhjen e vendeve të nisjes dhe mbërritjes.

Prandaj, kjo do të thotë që është e mundur të mbërrini dhe të niseni nga aeroportet më afër destinacionit tuaj përfundimtar. Prandaj, kjo do të zvogëlojë kohën e përgjithshme të udhëtimit.

Kur bëhet fjalë për shifrat e performancës në tokë të avionëve privatë, distanca e ngritjes konsiderohet më e rëndësishme pasi është pothuajse gjithmonë më e madhe se distanca e uljes.

Për më tepër, distanca e uljes për Gulfstream G800 është aktualisht i panjohur. Sidoqoftë, për G650ER distanca minimale e uljes vjen në 3,000 këmbë (914 metra).

Është thelbësore të theksohet se këto distanca të ngritjes dhe uljes përfaqësojnë skenarin më të mirë dhe mund të ndikohen nga faktorë të ndryshëm.

Distanca e ngritjes dhe e uljes do të ndikohet kryesisht nga pesha, e cila përfshin ngarkesën, karburantin dhe pajisjet në bord. Avionët më të rëndë kërkojnë distanca më të gjata për të arritur shpejtësinë e nevojshme për ngritje ose për të ngadalësuar gjatë uljes.

Një faktor tjetër është gjendja e sipërfaqes së pistës, pasi pistat e lagështa ose të akullta mund të rrisin distancat e kërkuara të ngritjes dhe uljes për shkak të tërheqjes së reduktuar. Së fundmi, faktorët mjedisorë si drejtimi dhe forca e erës, temperatura dhe lartësia mund të ndikojnë gjithashtu në performancën në tokë të një avioni, pasi ato ndikojnë në aerodinamikën, performancën e motorit dhe efikasitetin e frenimit.

Dimensionet e Brendshme

La Gulfstream G650ER dhe G800 ofrojnë të dyja ambiente të bollshme dhe luksoze, duke siguruar një eksperiencë të rehatshme dhe të këndshme udhëtimi për pasagjerët e tyre.

G650ER dhe Gulfstream G800 kanë të njëjtën gjerësi dhe lartësi, përkatësisht 8.17 këmbë (2.49 metra) dhe 6.27 këmbë (1.91 metra).

Megjithatë, G650ER ka një kabinë më të gjatë me një gjatësi totale të brendshme prej 53.58 këmbë (16.34 metra) kundrejt 46.82 këmbëve (14.28 metra) të Gulfstream G800.

Një kabinë më e gjatë ofron përfitime të shumta, të tilla si hapësira e shtuar për ndenjëse, më shumë hapësirë ​​për pajisje si tavolina konferencash ose sisteme argëtimi dhe kapacitet shtesë për ruajtjen e bagazheve dhe sendeve personale.

Përfitimet e një kabine më të gjerë përfshijnë komoditetin e shtuar të pasagjerëve përmes rritjes së gjerësisë së sediljeve dhe hapësirës së korridorit, duke lejuar lëvizje më të lehtë në të gjithë kabinën. Për më tepër, një kabinë më e gjerë mund të strehojë më të mëdha dritaret, duke siguruar dritë të bollshme natyrore dhe pamje më të mira gjatë fluturimit.

Përfitimi kryesor i një kabine më të gjatë është se është më e lehtë për pasagjerët që të ngrihen drejt dhe të lëvizin nëpër kabinë. Për më tepër, e bën kabinën të ndihet më e gjerë.

Për sa i përket kapacitetit të pasagjerëve, G650ER mund të strehojë deri në 19 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal dhe zakonisht ka 16 vende.

G800, nga ana tjetër, mund të mbajë gjithashtu deri në 19 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal, por zakonisht ka 15 vende.

I brendshëm

Një nga ato që shpesh neglizhohet kur krahasojmë avionët është lartësia maksimale e kabinës.

Një lartësi më e ulët e kabinës ofron disa përfitime për pasagjerët, veçanërisht në aspektin e rehatisë dhe mirëqenies.

Së pari, një lartësi më e ulët e kabinës ndihmon në reduktimin e efekteve të vonesës së avionit, pasi trupi është i ekspozuar ndaj më pak stresit nga nivelet më të ulëta të oksigjenit që zakonisht përjetohen në lartësi më të larta. Kjo do të thotë që pasagjerët mund të arrijnë në destinacionin e tyre duke u ndjerë më të freskët dhe vigjilent.

Së dyti, një lartësi më e ulët e kabinës kontribuon gjithashtu në cilësinë e ajrit dhe nivelet më të mira të lagështisë brenda kabinës, duke reduktuar gjasat e thatësisë dhe shqetësimit në sy, hundë dhe fyt.

Gulfstream është prodhuesi kryesor për sa i përket mbajtjes së një lartësie të ulët të kabinës dhe mbajtjes së një kabine në nivelin e detit për aq kohë sa të jetë e mundur.

G650ER ka një lartësi maksimale të kabinës prej 4,100 këmbësh (1,250 metra) dhe mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në një lartësi prej 31,900 këmbësh (9,723 metra).

Fatkeqësisht, shifrat specifike për lartësinë maksimale të kabinës së G800 dhe kabinën e nivelit të detit mirëmbajtje lartësia nuk është e disponueshme. Megjithatë, ka të ngjarë të jetë i njëjtë me G650ER.

Gulfstream G650ER

Sigurisht, G650ER ka një brendshme fantastike siç pritet me një Gulfstream. Brendësia është identike me atë standarde G650.

G650ER krenohet me një brendshme të gjerë – e përshkruar si “një largim i rafinuar mbi retë”. Kabina mund të ketë deri në katër zona banimi, të mjaftueshme për të punuar, drekuar, argëtuar dhe relaksuar.

Me një nga kabinat më të qeta në aviacionin e biznesit, G650ER është vendi i përsosur për t'u çlodhur. G650ER ka një nivel të zhurmës së kabinës prej vetëm 47 decibel. Një lartësi e kabinës prej 4,100 metrash është më e ulta në aviacionin e biznesit. 4,100 metra është lartësia e kabinës kur kryqëzoni në 51,000 këmbë. Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se kur lundroni nën 51,000 metra lartësia e kabinës është edhe më e ulët.

Këta dy faktorë kombinohen për të garantuar që G650ER është jashtëzakonisht komod. Për më tepër, zhurma e ulët e kabinës dhe ajri 100% i pastër sigurojnë që ju të mbërrini në destinacionin tuaj me vonesë minimale të avionit.

Me 16 të markës tregtare Gulfstream dritare të mëdha, ovale sigurojnë kabinën me një bollëk të dritës natyrore.

Sigurimi i komoditetit dhe produktivitetit, GulfstreamVendet e bëra me dorë ju lejojnë të vendoseni dhe të shijoni udhëtimin. Çdo vend është i pozicionuar pranë një dritareje.

Kur qarkullon rreth globit, siç pritej, G650ER është në gjendje të sigurojë shtretër plotësisht të sheshtë për pasagjerët. Të gjitha sediljet teke dhe divani shndërrohen në shtretër, duke ju siguruar një gjumë të mirë.

Fluturimi me G650ER ju jep të drejtën për komoditete të nivelit të lartë të kabinës. Prisni lidhje WiFi, një TV me ekran të sheshtë 42 inç, monitorë video dhe pajisje të gjera galere.

Gulfstream G650ER

Gulfstream G650ER Brendshme
Gulfstream G650ER Brendshme
Gulfstream G650ER Brendshme
Gulfstream G650ER Brendshme

Gulfstream G800

Gulfstream Brendshme G800
Gulfstream G800 Ndenjëse e brendshme në klub
Gulfstream Divan i brendshëm G800
Gulfstream Sedilja e brendshme G800

Gulfstream G800

Brenda, G800 është projektuar për rehati dhe efikasitet maksimal. Duke pasur parasysh se G800 mund të fluturojë pa ndalesë midis kontinenteve, pjesa e brendshme duhet të akomodojë relaksimin, gjumin, punën dhe ngrënien.

Për më tepër, duke pasur parasysh se G800 është GulfstreamAvioni kryesor i saj është pajisur me të gjithë teknologjinë më të fundit dhe materialet më të mira.

Siç mund ta prisni, lartësia e kabinës për G800 është jashtëzakonisht e ulët. Një lartësi më e ulët e kabinës do të krijojë një mjedis më të këndshëm të kabinës, si dhe do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit. Për më tepër, ajri i kabinës plotësohet çdo 2 deri në 3 minuta me 100% ajër të pastër. Për më tepër, ajri pastrohet nga GulfstreamSistemi i ajrit të pastër të jonizimit të plazmës.

Në të gjithë kabinën ka 16 dritare ovale panoramike, të cilat, sipas Gulfstream, janë më të mëdhenjtë në industri. Këto dritare e lajnë kabinën me dritë natyrale dhe ofrojnë pamje mahnitëse të botës së poshtme.

Kabina mund të konfigurohet që të ketë deri në 4 zona banimi të dallueshme dhe mund të strehojë deri në 19 pasagjerë, me hapësirë ​​për të fjetur deri në 10. Kabina mund të konfigurohet që të ketë një zonë pushimi të dedikuar për ekuipazhin, divanë të shumtë, një suitë konferencash dhe një suitë private. Sigurisht, kur jeni duke konfiguruar avionin tuaj, mund ta vendosni atë sido që ju nevojitet për t'iu përshtatur kërkesave tuaja.

Çmimi i kartës

Kur krahasohen kostot e statutit të Gulfstream G650ER dhe G800, ka një ndryshim të dukshëm në tarifat e tyre për orë.

G650ER ka një kosto charter prej 11,500 dollarë në orë, ndërsa G800 është më shumë i shtrenjtë me 12,500 dollarë në orë.

Ky ndryshim në kosto mund t'i atribuohet faktorëve të ndryshëm, duke përfshirë aftësitë e performancës dhe komoditetet e çdo avioni.

Atje jane disa faktorë që ndikojnë në koston e qiradhënies së një avioni privat.

Së pari, madhësia e avionit dhe aftësitë e performancës luajnë një rol të rëndësishëm në përcaktimin e tarifës së tij për orë. Avionët më të mëdhenj, më të avancuar me rreze më të gjata dhe shpejtësi më të larta lundrimi zakonisht kanë tarifa më të larta për charter për shkak të rritjes së kostove të tyre operacionale dhe përvojës premium që ofrojnë.

Së dyti, mosha dhe gjendja e avionit mund të ndikojnë gjithashtu në koston e çarterit. Avionët më të rinj me pajisje moderne dhe teknologji të përditësuar shpesh janë më të shtrenjta për t'u marrë me qira sesa modelet e vjetra.

Së fundmi, kërkesa për udhëtime me avion privat në një rajon të caktuar ose gjatë një periudhe të caktuar të vitit mund të ndikojë gjithashtu në kosto. Për shembull, sezonet e pikut të udhëtimit ose ngjarjet me kërkesë të lartë mund të çojnë në tarifa më të larta charter për shkak të rritjes së konkurrencës për avionët e disponueshëm.

Çmimi i blerjes

Kur bëhet fjalë për blerjen e këtyre dy avionëve, G800 ka një listë çmimi pak më të lartë se G650ER.

Çmimi i ri i listës për G650ER është 70,000,000 dollarë, ndërsa G800 ka një çmim të ri të listës prej 71,500,000 dollarë.

Duke pasur parasysh sa e re është Gulfstream G800 është, çmimet në pronësi të mëparshme nuk janë aktualisht të disponueshme. Megjithatë, ka të ngjarë të mbajë vlerën e saj jashtëzakonisht mirë Gulfstream aeroplanët bëjnë shpesh.

Kur bëhet fjalë për vlerën paraprake të G650ER, një model i vitit 2020, për shembull, vlerësohet të kushtojë rreth 57 milionë dollarë.

Në baza vjetore, G650ER humbet rreth 6.5% të vlerës së tij.

Prandaj, nëse do të blinit sot G2020ER 650 dhe do ta shisnit për 3 vjet, vlerësohet të ketë një vlerë rishitje prej rreth 46.5 milionë dollarë.

Është e rëndësishme të mbani mend se ka një numri i faktorëve që do të ndikojë në normën e amortizimit të një avioni privat.

Së pari, mosha dhe gjendja e avionit luajnë një rol thelbësor në përcaktimin e shkallës së amortizimit të tij. Avionët e vjetër priren të zhvlerësohen më shpejt se modelet më të reja për shkak të konsumimit, si dhe nevojës për mirëmbajtje dhe përditësime më të shpeshta.

Së dyti, kërkesa e përgjithshme për një model të caktuar avioni në treg ndikon në shkallën e amortizimit të tij. Një model popullor me kërkesë të lartë mund të përjetojë një normë amortizimi më të ngadaltë në krahasim me një model më pak të kërkuar.

Së fundmi, përparimet dhe risitë teknologjike mund të ndikojnë në shkallën e amortizimit të një avioni privat. Ndërsa modelet më të reja me karakteristika dhe aftësi të avancuara hyjnë në treg, modelet e vjetra mund të bëhen më pak të dëshirueshme, duke çuar në norma më të shpejta amortizimi.

përmbledhje

La Gulfstream G650ER është një avion i njohur në mesin e disa prej individëve më të pasur në botë. Dhe ka një arsye të mirë pse.

Ka karakteristika mbresëlënëse të performancës, aftësi me rreze të gjatë dhe një brendshme shumë luksoze.

Në krahasim, Gulfstream G800 e çon këtë një hap më tej me teknologjinë e re dhe një gamë më të gjatë. Megjithatë, pengesa kryesore është kabina më e shkurtër.

Prandaj, ky ka të ngjarë të jetë faktori vendimtar. Për më tepër, nëse të gjitha misionet do të përshtaten brenda rrezes prej 7,500 milje detare të G650ER, atëherë ky avion ka të ngjarë të jetë zgjidhja më e mirë në tregun e zotëruar më parë.

Megjithatë, për blerësit që marrin këto avionë nga të rinj, G800 ka të ngjarë të jetë zgjidhja më e mirë.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.