Kalo te përmbajtja kryesore

Konkurrenca përfundimtare midis dy avionëve privatë më luksozë, më të aftë në qiell - Gulfstream G650ER Vs Gulfstream G700. Të dy avionët kanë statistika, kosto dhe aftësi të ngjashme.

Prandaj, si e zgjidhni njërën nga tjetrën?

G700 është Gulfstreamzhvillimi i fundit i avionëve, me dërgesat tek klientët që do të fillojnë në 2022. G650ER ka ekzistuar që nga viti 2014, me G650 - platforma në të cilën është bazuar G650ER - ekziston prej një dekade.

A është aq e thjeshtë sa një është më e re? Si e vendosni më të mirën për charter? A ia vlen të blini një G650ER në pronësi të para për më pak se një G700 të ri? Të gjitha këtyre pyetjeve dhe më shumë do të marrin përgjigje në këtë pjesë të krahasimeve të avionëve. Për të parë të gjitha krahasimet tona të tjera të avionëve, atëherë ju lutemi Kliko këtu.

Së pari, të dhënat e performancës do të vlerësohen. Do të diskutohen faktorë të tillë si shpejtësia e lundrimit, diapazoni dhe performanca e pistës. Tjetra do të analizohen ambientet e brendshme. Më në fund, kostot - si charteri ashtu edhe blerja - do të krahasohen.

Shpejtësi

Së pari, shpejtësia e lundrimit. Kjo është një metrikë që është e lehtë për tu kuptuar dhe krahasuar. Për më tepër, shpejtësia e lundrimit të një aeroplani është shumë e rëndësishme kur fluturoni në distanca të gjata. Nëse një avion lundron në 450 knots dhe një tjetër në 500, në një distancë prej 7,000 Miles Naautikë që do të përkthehet në një kohë të rritur udhëtimi prej 1 orë e gjysmë.

Kur krahasoni G650ER dhe G700 ato përputhen në mënyrë të barabartë për shpejtësinë e lundrimit. Të dy avionët mund të lundrojnë me një shpejtësi prej 516 Knots. Mbani në mend se kjo është shpejtësia e vërtetë e avionit - shpejtësia e avionit në krahasim me masën e ajrit përmes së cilës po fluturon. Sidoqoftë, për sa i përket makinës, të dy aeroplanët mund të lundrojnë me 0.90 mak. Për referencë, Mach 1 është shpejtësia e zërit.

Për sa i përket shpejtësisë maksimale të avionit, të dy avionët kanë një Numër Maksimal Operacional (Mmo) prej 0.925 Mach.

[easy_chart chart_id='3338′]

Varg

Range është një histori e ngjashme me shpejtësinë e lundrimit kur krahason këto aeroplanë. Të dy avionët kanë një diapazon maksimal prej 7,500 Miles Nautical (8,631 Miles / 13,890 KM) një rezervuar të vetëm karburanti.

Kjo do të thotë që të dy avionët mund të fluturojnë pa ndërprerje nga New York në Hong Kong ose Seattle në Sydney. Për referencë, të dy avionët janë në gjendje të arrijnë këtë distancë kur dalin në det me 0.85 Mach.

[easy_chart chart_id='3337′]

Gulfstream G650ER kundër Gulfstream G700 Largësia në distancë

Distanca e ngritjes është vendi ku numrat fillojnë të ndryshojnë me G700 që merr kurorën, por vetëm thjesht.

La Gulfstream G650ER ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,299 metrash. G700 është në gjendje ta mposhtë këtë me vetëm 49 këmbë, me një distancë minimale të ngritjes prej 6,250 këmbësh.

Në botën reale, a do të vërehet ky ndryshim? Me siguri jo. Sidoqoftë, përfitimi i një distance më të shkurtër ngritjeje është se avioni është në gjendje të arrijë më shumë aeroporte. Megjithëse nuk ka gjasa që të ketë një situatë në të cilën G700 mund të arrijë një aeroport që G650ER nuk mundet.

Sidoqoftë, këto numra janë një krahasim interesant midis avionëve. G700 ka të njëjtën gamë si G650ER. Mund të arrijë të njëjtat shpejtësi. G700 është gjithashtu një avion më i madh. Pra, fakti që Gulfstream kanë qenë në gjendje të zhvillojnë G700 për të patur një distancë më të shkurtër ngritjeje sesa G650ER - edhe nëse është i vogël - është një paraqitje mbresëlënëse e inxhinierisë.

[easy_chart chart_id='3339′]

Gulfstream G650ER kundër Gulfstream Distanca e Uljes së G700

Shifrat janë edhe më të theksuara kur shikohet distanca e uljes së të dy avionëve.

G650ER ka një distancë minimale uljeje prej 3,000 këmbësh. Një shifër mbresëlënëse për një avion kaq të madh dhe të aftë. Sidoqoftë, edhe një herë, G700 mund këtë. G700 ka një distancë minimale uljeje prej vetëm 2,500 metrash.

La Gulfstream G700 mund të ulet në 500 këmbë më pak se G650ER.

Përsëri, në botën reale a do të vërehet kjo? Dhe përsëri përgjigjja është jo. Arsyeja për këtë është sepse nga cili aeroport që të uleni duhet të niseni. Prandaj, të zbresësh në një aeroport nga i cili nuk mund të nisesh nuk është veçanërisht e dobishme. Sidoqoftë, ai thekson edhe një herë përparimet mbresëlënëse inxhinierike dhe teknologjike që kanë shkuar në G700.

[easy_chart chart_id='3334′]

Gulfstream G650ER kundër Gulfstream Kapaciteti G700

Të dy avionët mund të mbajnë deri në 19 pasagjerë. Kjo nuk është aspak një surprizë duke pasur parasysh faktin që G700 është avioni kryesor për të Gulfstream, me paraardhësin e tij G650ER.

Sidoqoftë, qëllimi kryesor i këtyre avionëve është të fluturojë në rrugë të gjata. Prandaj, numri i njerëzve që mund të flenë në bord është jetik. Kjo është ajo ku G700 është në gjendje të fitojë G650ER. G700 ka hapësirë ​​për të fjetur deri në 13 pasagjerë, me çdo pasagjer që ka një banesë plotësisht krevat. G650ER, nga ana tjetër, mund të strehojë vetëm deri në 10 pasagjerë në një konfigurim fjetjeje. Përsëri, me çdo pasagjer që ka një shtrat plotësisht të sheshtë.

[easy_chart chart_id='3335′]

I brendshëm

Brendësitë e të dy avionëve janë klasike Gulfstream. Sidoqoftë, këtu do të vlerësohet më shumë madhësia shtesë e G700. Të dy kabinat e G650ER dhe G700 kanë të njëjtën gjerësi dhe lartësi. Edhe një gjerësi 2.49 metra dhe lartësia 1.91 metra. Kjo i bën të dy kabinat të lehta për t'u lëvizur brenda dhe të sigurojnë mjaft hapësirë ​​për shpatulla. Dallimi është gjatësia. G650ER ka një gjatësi të kabinës së brendshme prej 16.33 metra kundrejt 17.35 metër gjatësi të G700. Kjo mundëson që G700 të ketë deri në pesë zona të jetesës, krahasuar me deri në katër zona të jetesës në G650ER.

G650ER ka hapësirë ​​për deri në katër zona të jetesës, duke siguruar hapësirë ​​të mjaftueshme për të punuar, darkuar, argëtuar dhe relaksuar. Niveli i zhurmës së kabinës vjen me vetëm 47 decibel, duke e bërë atë një nga kabinat më të qeta në qiell. Kur lundroni në 51,000 këmbë lartësia e kabinës është vetëm 4,100 metra. Më e ulët se shumica e avionëve të tjerë në lartësi të ulëta. Mos harroni se kur kryqëzoni në lartësi më të ulëta, lartësia e kabinës është edhe më e ulët.

Kombinoni këto dy faktorë dhe ju keni një kabinë jashtëzakonisht të rehatshme. Dhe, siç do të prisnit nga një Gulfstream, 100% ajër i pastër po hyn vazhdimisht në kabinën. I gjithë vëllimi i ajrit në kabinën mund të zëvendësohet me 100% ajër të pastër në vetëm disa minuta. Gjashtëmbëdhjetë nga Gulfstreamështë ovale e madhe dritaret vraponi përgjatë anës së kabinës.

Gulfstream G650ER Brendshme
Gulfstream Vende të brendshme prej lëkure të bardha G700

Sipas Gulfstream, G700 përmban kabinën më të gjatë, më të gjerë dhe më të gjatë në industri. Qëllimi i G700 është të krijojë ambientin më të rehatshëm të mundshëm në qiell në mënyrë që të mund të flini, të punoni ose të relaksoheni në mënyrë sa më efikase.

G700 përmban ndriçim të vërtetë cirkadian për të simuluar rrezet e diellit në zonën tuaj të ardhshme të kohës për të ndihmuar në zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit. Për më tepër, G700 ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 4,850 metrash, një nga lartësitë më të ulta të kabinës që mund të gjendet në një avion privat, duke ju ndihmuar të flini më mirë dhe të zvogëloni efektet e vonesës së avionit. Shtoni në kabinën jashtëzakonisht të qetë, nuk do të keni probleme të punoni, të flini ose thjesht të relaksoheni.

Krahasuar me 16 dritaret në G650ER, G700 përmban 20 nënshkrime Gulfstream dritaret Si standard G700 përmban Jet Connex Ka-band Wi-Fi në mënyrë që të mund të qëndroni të lidhur kur jeni në ajër për orë të tëra njëkohësisht. 

[easy_chart chart_id='3333′]

Çmimi i kartës

Duke parë që G700 është një avion më i madh dhe më i ri sesa G650ER, ju do të prisnit që G700 të kushtonte më shumë për charter. Dhe kjo është saktësisht e saktë.

Ndërsa G700 është akoma në dispozicion për charter, shifrat aktuale sugjerojnë që norma e parashikuar për orë e charter e G700 do të jetë 13,000 $ në orë. Nga ana tjetër, G650ER vlerësohet të kushtojë 10,900 dollarë në orë.

Nëse do të ndaheni nëse nga pasagjeri në një konfigurim të ulëseve, atëherë G650ER kushton më pak. Sidoqoftë, nëse e ndani sipas konfigurimit të pasagjerit që fle, G700 del më lirë. Për pasagjer në një konfigurim të fjetur, G700 do të kushtonte $ 1,000 në orë. Përndryshe, G650ER do të kushtonte 1,090 dollarë.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth kostos për orë të avionëve privatë atëherë cshikojeni këtë artikull. Për më tepër, nëse jeni të interesuar për faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat, atëherë keni një shikoni këtë artikull.

[easy_chart chart_id='3332′]

Gulfstream G650ER kundër Gulfstream G700 Çmimi i Blerjes

Ngjashëm me çmimin e charter-it, e njëjta histori vazhdon për çmimin e blerjes. Çmimi bazë i listës për G700 është 75 milion dollarë. Çmimi bazë i listës për G650ER është 70 milion dollarë.

Për më tepër, nëse do të merrnit në konsideratë shembuj të pronësisë paraprake, një G650ER mund të ketë për 40 milion dollarë për një avion tre-katër vjeçar. Të gjitha gjërat e konsideruara, kjo është një shumë e avionëve për çmimin.

[easy_chart chart_id='3336′]

Pra, cila është më e mira?

G650ER është në një disavantazh të qenësishëm në këtë krahasim. G700 është shumë më i ri. Një avion më i ri sjell teknologji të re dhe përmirësime në krahasim me gjeneratën e mëparshme.

Prandaj, duke parë objektivisht shifrat, G700 është një avion më i mirë. G700 mund të fluturojë po aq larg, po aq shpejt dhe ka një kabinë më të madhe, më të rehatshme.

Megjithatë, merrni parasysh faktin se dërgesat e G650, në të cilin bazohet G650ER, filloi dhjetë vjet më parë, me dërgesat e G650ER duke filluar në vitin 2014. E megjithatë G650ER mund të vazhdojë me G700 dhe të përputhet me të pothuajse në çdo masë krahasuese, ai është ende një nga më të aftët dhe avionë privatë luksozë atje.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.