Gulfstream G650 vs Gulfstream G700

La Gulfstream G650 dhe Gulfstream G700 përfaqësojnë dy nga avionët privatë më të mëdhenj në treg.

Kur dërgesat e G650 filluan në 2012, ishte Gulfstreamavioni kryesor. Avioni më i madh, më i shpejtë dhe me rreze më të gjatë që Gulfstream prodhuar aktualisht.

Ky titull u mor shpejt nga G650ER, kur dërgesat filluan në 2014, duke rritur diapazonin në 7,500 milje detare.

Me dërgesat e Gulfstream G700 pritet të fillojë në 2022, kurora e Gulfstream avionët kryesorë kanë ndryshuar edhe një herë.

Prandaj, si bën e vjetra Gulfstream avionët kryesorë krahasohen me një të ri? Cilin aeroplan duhet të zgjidhni për të charter për misionin tuaj të rradhës ndërkontinentale.

Performance

Së pari, si krahasohen këto dy aeroplanë kur bëhet fjalë për performancën.

Epo, për të filluar me, Gulfstream G650 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce BR725. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 16,900 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G650 është 33,800 lbs.

Nga ana tjetër, Gulfstream G700 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce Pearl 700. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 18,250 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G700 është 36,500 bs.

Si pasojë, të dy G650 dhe G700 janë të aftë të lundrojnë deri në 516 knots.

Për më tepër, ngjashmëritë vazhdojnë kur bëhet fjalë për çdo lartësi maksimale të lundrimit të avionëve. Të dy avionët kanë një lartësi maksimale të lundrimit prej 51,000 këmbësh.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për djegien e karburantit, G700 ka një epërsi të qartë.

G650 ka një djegie të vlerësuar të karburantit prej 475 Gallons në orë (GPH). Në krahasim, G700 vlerësohet të digjet vetëm 382 galona në orë (GPH). Kjo rezulton në një kursim të konsiderueshëm të karburantit gjatë një misioni të gjatë.

Për shembull, kur fluturon për një mision 10 orësh, G650 vlerësohet të përdorë 930 galona më shumë karburant krahasuar me G700. Duke supozuar që karburantit Jet A ka një kosto mesatare prej 5 $ për gallon, fluturimi me G700 do të rezultojë në një kursim prej $ 4,650 në koston e karburantit.

Grafik nga Visualizer

Varg

Kur bëhet fjalë për gamën, G700 është në një kampionat më vete. Në fakt, i vetmi avion privat që është në gjendje të tejkalojë G700 - kur bëhet fjalë për diapazonin - është ai Bombardier Global 7500. Shihni një krahasim midis G700 dhe Global 7500 këtu.

Për sa i përket shifrave aktuale, G650 është i aftë të fluturojë deri në 7,000 milje detare (8,055 milje / 12,964 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, G700 është i aftë të fluturojë deri në 7,500 milje detare (8,631 milje / 13,890 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Ndërsa një ndryshim prej 500 miljesh detare duket relativisht i vogël, ndryshimi i tij është ta bësh atë nga Los Angeles në Dubai pa ndërprerje ose të bësh shkurt.

Përdor tonë harta e intervalit interaktiv për të vizualizuar ndryshimin.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Kur shikoni performancën në tokë të secilit avion, shifrat janë shumë të ngjashme.

La Gulfstream G650 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,858 metrash. Në krahasim me Gulfstream G700 ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,250 metrash.

Një ndryshim prej pak më shumë se 400 metra në distancën minimale të ngritjes ka shumë të ngjarë të mbetet pa u vërejtur. Për më tepër, nuk ka gjasa të ketë situata në të cilat G650 është në gjendje të veprojë nga një fushë ajrore për të cilën G700 nuk është në gjendje.

Sidoqoftë, shifrat që janë befasuese janë numrat minimalë të distancës së uljes.

G650 ka një distancë minimale uljeje prej 3,182 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së G700 është 2,500 këmbë.

Duke qenë se G700 është një avion më i madh, më i rëndë, një distancë uljeje prej vetëm 2,500 metrash është jashtëzakonisht mbresëlënëse.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Duke qenë se këto dy aeroplanë janë krijuar për t'ju transportuar në mënyrë të qetë midis kontinenteve, kabinat e mëdha janë të dhëna.

Kur bëhet fjalë për dimensionet e brendshme, dimensioni i vetëm ku këto avionë ndryshojnë është gjatësia e brendshme. Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, kabina e G650 është e gjatë 16.33 metra. Në krahasim, G700 ka gjatësi 17.35 metra.

Tjetra, kur bëhet fjalë për gjerësinë e brendshme, të dy avionët janë identikë. Të dy G650 dhe G700 matin 2.49 metra në gjerësinë e kabinës së brendshme.

Për më tepër, ngjashmëritë në dimensione vazhdojnë të rriten. Të dy avionët matin 1.91 metra në lartësinë e brendshme. Si rezultat, shumica e udhëtarëve do të kenë hapësirë ​​të mjaftueshme për kokën kur lëvizin nëpër kabinën.

Si pasojë, sipas Gulfstream, të dy G650 dhe G700 mund të konfigurohen për të transportuar deri në 19 pasagjerë. Sidoqoftë, nëse këto avionë fluturojnë ndonjëherë në të vërtetë me maksimumin e përdorimit është një pyetje tjetër.

Për më tepër, ngjashmëritë vazhdojnë kur bëhet fjalë për kapacitetin e bagazheve. Të dy avionët janë në gjendje të akomodojnë deri në 195 metra kub bagazh.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Duke qenë se dërgesat e para të këtyre avionëve janë 10 vjet larg, janë bërë përparime të caktuara teknologjike. Sidoqoftë, ndryshimi në cilësinë e kabinës nuk është aq dramatik sa mund të pritet së pari.

Për shembull, le të shohim lartësinë e kabinës. Sa më e ulët lartësia e kabinës aq më i këndshëm është ambienti i kabinës dhe efektet e zvogëluara të vonesës së avionit.

Kur kryqëzoni me 51,000 këmbë G650 ka një lartësi të kabinës prej vetëm 4,100 metrash. Më i ulët nga çdo avion privat në treg.

Sidoqoftë, pavarësisht se G700 është avioni i fundit anije, që përfaqëson gjithçka që Gulfstream është i aftë, ai ka një lartësi kabine prej 4,850 metra kur kryqëzon në 51,000 këmbë.

Ndërsa një ndryshim në lartësinë e kabinës prej 750 këmbësh ka të ngjarë të mbetet pa u vërejtur nga shumica e pasagjerëve, një rritje në lartësinë e kabinës nuk shihet zakonisht në breza.

Gulfstream G650

G650 krenohet me një brendshme të gjerë - e përshkruar si "një largim i rafinuar mbi re". Kabina mund të ketë deri në katër zona banimi, mjaftueshëm për të punuar, darkuar, argëtuar dhe relaksuar.

Me një nga kabinat më të qeta në aviacionin e biznesit, G650 është vendi i përsosur për t'u çlodhur. G650 ka një nivel të zhurmës së kabinës prej vetëm 47 decibel. Një lartësi e kabinës prej 4,100 metrash është më e ulta në aviacionin e biznesit.

Këta dy faktorë kombinohen për të garantuar që G650 është jashtëzakonisht i rehatshëm. Për më tepër, zhurma e ulët e kabinës, lartësia e ulët e kabinës dhe 100% ajër i pastër sigurojnë që ju do të mbërrini në destinacionin tuaj me një vonesë minimale të avionit.

Me 16 të markës tregtare Gulfstream dritare të mëdha, ovale sigurojnë kabinën me një bollëk të dritës natyrore.

Sigurimi i komoditetit dhe produktivitetit, GulfstreamVendet e bëra me dorë ju lejojnë të vendoseni dhe të shijoni udhëtimin. Çdo vend është i pozicionuar pranë një dritareje.

Kur rrethon globin, siç pritej, G650 është në gjendje të sigurojë shtresa të sheshta plotësisht për pasagjerët. Të gjitha vendet e vetme dhe divani kthehen në shtretër, duke ju siguruar një gjumë të mirë.

Fluturimi në G650 ju jep të drejtën e pajisjeve më të larta të kabinës. Prisni lidhje WiFi, një TV me ekran të rrafshët 42 inç, vëzhgues video, pajisje të gjera galerie.

G650

Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream G650 WC i brendshëm

G700

Gulfstream Brendshme G700
Gulfstream Brendshme G700
Gulfstream Brendshme G700

Gulfstream G700

Sipas Gulfstream, G700 përmban kabinën më të gjatë, më të gjerë dhe më të gjatë në industri. Nëse keni nevojë për një kabinë më të madhe, do të shikoni në avionët VIP, të tillë si Boeing Business Jet (BBJ) ose Embraer Lineage 1000E

Qëllimi i G700 është të krijojë ambientin më të rehatshëm të mundshëm në qiell në mënyrë që të mund të flini, të punoni ose të relaksoheni në mënyrë sa më efikase. G700 përmban ndriçim të vërtetë cirkadian për të simuluar rrezet e diellit në zonën tuaj të ardhshme për të ndihmuar në zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit. Për më tepër, G700 ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 4,850 metrash, një nga lartësitë më të ulta të kabinës që mund të gjendet në një avion privat, duke ju ndihmuar të flini më mirë dhe të zvogëloni efektet e vonesës së avionit. Shtoni në kabinën jashtëzakonisht të qetë, nuk do të keni probleme të punoni, të flini ose thjesht të relaksoheni.

Gulfstream ka pajisur gjithashtu G700 me njëzet dritaret më të mëdha në aviacionin e biznesit, duke përmbytur kabinën me dritë natyrore për ta bërë kabinën tashmë të madhe të ndihet edhe më e gjerë. Si standard, G700 përmban Jet Connex Ka-band Wi-Fi në mënyrë që të mund të qëndroni të lidhur kur jeni në ajër për orë të tëra njëkohësisht.

G700 përmban një dizajn krejtësisht të ri të sediljeve që është punuar me dorë për secilin avion dhe mund të shndërrohet në shtretër ergonomikë. G700 ka një kapacitet maksimal prej 19 pasagjerësh në një konfigurim të ulëseve dhe hapësirë ​​për 13 pasagjerë në një konfigurim të fjetur. Kabina mund të konfigurohet me deri në pesë hapësira banimi, kështu që gjithmonë do të jeni në gjendje të merrni pak privatësi nga bashkudhëtarët tuaj kur jeni në një fluturim të gjatë. Shihni më poshtë për konfigurimet e ndryshme që mund të keni në një G700.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering të këtyre avionëve G650 është më pak i kushtueshëm se G700. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i vlerësuar për orë i charter i G650 është 10,500 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter i G700 është 13,000 $.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ka një larmi të faktorë që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Gulfstream G650 ka një çmim të ri prej 65 milion dollarë. Në krahasim me Gulfstream G700 ka një çmim të ri liste prej 75 milion $.

Ç'është më e rëndësishmja, mbajtja e vlerës së G650 është jashtëzakonisht e fortë.

Sipas Libri i avionëve Bluebook, një G650 dhjetë vjeçar ka një vlerë të parashikuar në pronësi prej 54 milion $.

Prandaj, mbi dhjetë vjet pronësi, avioni ka vlerë vetëm 11 milion dollarë më pak se çmimi i tij origjinal i blerjes.

Sigurisht, duke pasur parasysh që dërgesat e G700 ende nuk kanë filluar, nuk ka vlera para-pronësore për të. Sidoqoftë, ka shumë të ngjarë që amortizimi të ndjekë një kurbë të ngjashme me G650 dhe G650ER.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, cili avion është më i miri?

Teknikisht, G700 është avioni më i mirë.

Sigurisht, G650 e tejkalon atë në disa aspekte, të tilla si lartësia maksimale e kabinës dhe distanca minimale e ngritjes.

Sidoqoftë, përsa i përket teknologjisë më të fundit të brendshme dhe kabinës, së bashku me diapazonin e pabesueshëm të 7,500 miljeve detare, G700 është fituesi i qartë.

Megjithëse, nëse bëni një statut ose vendim për blerjen, paratë luajnë një rol vendimtar. Duke qenë se G650 është i disponueshëm tani dhe e mban vlerën e tij jashtëzakonisht mirë, ai përsëri demonstron një propozim joshës.