Kalo te përmbajtja kryesore

Në shikim të parë, Gulfstream G650 Embraer Lineage 1000E mund të duken si avionë të ngjashëm, veçanërisht duke pasur parasysh se ata kanë një çmim relativisht të ngjashëm në tregun e zotëruar më parë.

Sidoqoftë, këta dy avionë kanë disa dallime domethënëse që u shërbejnë klientëve të ndryshëm.

Për shembull, Lineage 1000E është shumë më i madh (duke pasur parasysh se bazohet në një avion), ndërsa G650 është më i shpejtë dhe mund të fluturojë shumë më tej.

Si rezultat, le të hedhim një vështrim të thellë në ndryshimet kryesore midis këtyre dy avionëve për të zbuluar se cili është më i miri për ju.

Gulfstream G650 Jashtme
Embraer Lineage 1000E Jashtme

Performance

Siç u përmend më parë, është e rëndësishme të mbani mend se G650 është një avion biznesi i ndërtuar me qëllim, ndërsa Lineage 1000E është një aeroplan i konvertuar.

Si rezultat, G650 ka shumë më tepër performancë se sa Lineage.

La Gulfstream G650, i mundësuar nga motorët BR725 të Rolls-Royce, siguron një fuqi të dukshme shtytjeje prej 33,800 lbs (15,331 kg). Kjo në mënyrë të konsiderueshme tejkalon Embraer Lineage Motorët General Electric CF1000-34E10-B të 7E, të cilët ofrojnë një fuqi totale të shtytjes prej 36,000 lbs (16,329 kg).

Ky ndryshim në fuqi reflektohet në aftësitë e tyre përkatëse të performancës. G650 krenohet me një lundrim me shpejtësi të lartë prej 516 knots (595 mph ose 958 km/h) dhe një lundrim me rreze të gjatë prej 488 knots (561 mph ose 903 km/h).

Ndërkohë, Lineage 1000E ka një lundrim me shpejtësi të lartë prej 472 knots (543 mph ose 874 km/h) dhe një lundrim me rreze të gjatë prej 454 knots (522 mph ose 840 km/h).

Një shpejtësi më e lartë e lundrimit, siç shihet në G650, ofron avantazhin e uljes së kohës së fluturimit, gjë që mund të rrisë ndjeshëm efikasitetin në rrugët më të gjata.

Kjo veçori, e kombinuar me lartësinë e saj maksimale prej 51,000 këmbësh (15,545 metra), shumë mbi Lineage 1000 këmbët (41,000 metra) e 12,497E lejon që G650 të fluturojë mbi shumicën e trazirave të motit, duke siguruar fluturime më të buta dhe më pak turbulenca.

Për më tepër, G650 është në gjendje të arrijë në lartësinë e dëshiruar më shpejt me një shpejtësi ngjitjeje prej 3,570 këmbë në minutë (1,088 metra në minutë). Kjo është dukshëm më e shpejtë se Lineage Shpejtësia e ngjitjes së 1000E është 3,017 këmbë në minutë (920 metra në minutë).

Pavarësisht nga gjithë kjo shpejtësi dhe performancë shtesë, G650 djeg më pak karburant në orë.

Kjo është e rëndësishme duke pasur parasysh se konsumi i karburantit është një faktor kritik në kostot operative për çdo avion.

G650 djeg mesatarisht 475 gallon (1,798 litra) në orë. Kjo është dukshëm më pak se Lineage 1000E, e cila konsumon 626 gallon (2,371 litra) në orë.

Duke supozuar se karburanti Jet A kushton 6 dollarë për gallon dhe të dy avionët fluturojnë për 300 orë në vit, zgjedhja e G650 do të rezultonte në një kursim prej 271,800 dollarë në vit.

Varg

La Gulfstream G650 dhe Embraer Lineage 1000E të dyja ofrojnë aftësi mbresëlënëse të gamës, thelbësore për udhëtimet në distanca të gjata.

G650 ka një rreze të jashtëzakonshme prej 7,000 miljesh detare (8,055 milje ose 12,964 kilometra), duke tejkaluar Lineage 1000E, i cili ofron një rreze të respektueshme prej 4,600 miljesh detare (5,297 milje ose 8,519 kilometra).

Është e rëndësishme të kuptohet se këto shifra të diapazonit përfaqësojnë skenarët më të mirë. Ato mund të ndikohen nga faktorë të ndryshëm.

Një faktor i tillë është pesha e avionit, duke përfshirë numrin e pasagjerëve, bagazhet dhe karburantin në bord. Një ngarkesë më e rëndë zvogëlon rrezen e avionit pasi harxhohet më shumë karburant për të mbajtur peshën.

Së dyti, kushtet e motit, të tilla si shpejtësia dhe drejtimi i erës, mund të ndikojnë ndjeshëm në rrezen e një avioni. Erërat në drejtim e zvogëlojnë rrezen, ndërsa erërat e pasme e rrisin atë.

Së fundmi, profili i fluturimit, duke përfshirë lartësinë dhe shpejtësinë, mund të ndikojë gjithashtu në rrezen e avionit. Shpejtësitë më të larta konsumojnë më shumë karburant, duke zvogëluar gamën e përgjithshme.

Të dy avionët janë në gjendje të lundrojnë të qetë pa ndalesë nga Nju Jorku në Evropë. Megjithatë, ndërsa Lineage 1000E do të mbarojë karburant rreth Stambollit, G650 do të jetë në gjendje të lundrojë pa ndalesë pothuajse deri në Hong Kong (duke supozuar kushte optimale).

Gama maksimale e G650 dhe Lineage 1000E duke filluar nga New York City

Performanca në tokë

La Gulfstream G650 dhe Embraer Lineage 1000E të dyja shfaqin performancë të lavdërueshme në tokë, një aspekt thelbësor i profilit operacional të çdo avioni.

Kjo përfshin aftësinë për t'u ngritur dhe për t'u ulur brenda një distance të caktuar, e cila mund të ndikojë ndjeshëm në përdorshmërinë e një avioni, veçanërisht në mjediset sfiduese të aeroportit.

Për sa i përket distancës së ngritjes, Gulfstream G650 kërkon 5,858 këmbë (1,786 metra), ndërsa Embraer Lineage 1000E ka nevojë për pak më shumë pistë në 6,076 këmbë (1,851 metra).

Një distancë më e shkurtër e ngritjes është veçanërisht e dobishme pasi lejon funksionimin nga aeroportet më të vogla me pista më të shkurtra, duke rritur fleksibilitetin dhe zgjedhjen e vendeve të nisjes për pasagjerët.

Kur bëhet fjalë për uljen, Embraer Lineage 1000E tregon performancë mbresëlënëse, duke kërkuar vetëm 2,038 këmbë (621 metra) pistë, dukshëm më pak se Gulfstream G650, e cila kërkon 3,182 këmbë (970 metra).

Një distancë më e shkurtër uljeje rritet siguri, pasi siguron një diferencë më të madhe gabimi gjatë goditjes dhe zvogëlon rrezikun e tejkalimit.

Është e rëndësishme të theksohet se këto distanca përfaqësojnë kushte ideale dhe disa faktorë mund të ndikojnë në performancën aktuale të tokës.

Së pari, pesha e avionit, duke përfshirë karburantin, pasagjerët dhe bagazhet, mund të ndikojë si në distancën e ngritjes ashtu edhe atë të uljes. Sa më i rëndë të jetë avioni, aq më e gjatë është pista e kërkuar.

Së dyti, kushtet mjedisore, të tilla si temperatura dhe presioni i ajrit, mund të kenë gjithashtu një ndikim. Temperaturat më të larta dhe presioni më i ulët i ajrit, që shpesh gjenden në lartësi më të larta, mund të rrisin distancat e kërkuara të ngritjes dhe uljes.

Së fundmi, gjendja e vetë pistës, duke përfshirë sipërfaqen dhe gradientin e saj, mund të ndikojë në këto distanca. Kushtet e lagështa ose të akullta, si dhe pjerrësia e përpjetë, mund të kërkojnë një pistë më të gjatë si për ngritje ashtu edhe për ulje.

Dimensionet e Brendshme

Dimensionet e brendshme të një avioni luajnë një rol vendimtar në përcaktimin e përvojës së pasagjerëve. Të Gulfstream G650 dhe Embraer Lineage 1000E janë të dy të dizajnuara me ambiente të brendshme të bollshme për të ofruar rehati dhe komoditet maksimal për pasagjerët.

Megjithatë, Embraer Lineage 1000E është një aeroplan i konvertuar. Prandaj, nuk duhet të jetë befasi që ka një brendshme dukshëm më të madhe se ajo e G650.

La Gulfstream G650 ka një gjatësi të brendshme prej 53.58 këmbë (16.34 metra), gjerësi 8.17 këmbë (2.49 metra) dhe lartësi 6.27 këmbë (1.91 metra).

Nga ana tjetër, Embraer Lineage 1000E ofron një brendshme edhe më të gjerë me një gjatësi prej 84.32 këmbësh (25.69 metra), gjerësi 8.76 këmbë (2.67 metra) dhe lartësi 6.56 këmbë (2.00 metra).

Një kabinë më e gjatë, siç shihet në Lineage 1000E, ofron më shumë hapësirë ​​për pasagjerët që të lëvizin lirshëm, duke rritur rehatinë e tyre gjatë fluturimeve në distanca të gjata.

Ai gjithashtu lejon një plan urbanistik më fleksibël të kabinës, duke akomoduar konfigurime të ndryshme të ndenjëseve apo edhe pajisje shtesë si p.sh. dhomë gjumi ose zyrë, në varësi të nevojave të pasagjerëve.

Një kabinë më e gjerë, si ajo e Lineage 1000E, është i favorshëm pasi ofron më shumë hapësirë ​​në bërryl dhe hapësirë ​​personale për çdo pasagjer, duke e bërë një eksperiencë udhëtimi më të relaksuar dhe komode. Ai gjithashtu mund të akomodojë ndenjëse më të gjera ose një korridor më të madh, duke përmirësuar komoditetin dhe lëvizshmërinë e pasagjerëve.

Një kabinë më e gjatë, e gjetur gjithashtu në Lineage 1000E, siguron hapësirë ​​më të madhe për kokën, duke lejuar shumicën e pasagjerëve të qëndrojnë drejt, duke shtuar ndjenjën e hapësirës dhe rehatisë. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme për pasagjerët më të gjatë ose ata që dëshirojnë të lëvizin gjatë fluturimit.

Kur bëhet fjalë për kapacitetin e pasagjerëve, të dy avionët mund të strehojnë maksimum 19 pasagjerë.

Megjithatë, në një konfigurim tipik, G650 transporton 16 pasagjerë, ndërsa Lineage 1000E transporton 12. Aftësia për të transportuar më shumë pasagjerë mund të jetë një avantazh i rëndësishëm në situatat kur grupe të mëdha duhet të udhëtojnë së bashku.

I brendshëm

Lartësia e kabinës është një element thelbësor në aviacionin privat, duke ndikuar drejtpërdrejt në komoditetin dhe mirëqenien e pasagjerëve gjatë fluturimeve.

La Gulfstream G650 dhe Embraer Lineage 1000E të dyja ofrojnë lartësi mbresëlënëse të kabinës, megjithëse me dallime të dukshme.

La Gulfstream G650 ka një lartësi maksimale të kabinës 4,100 këmbë (1,250 metra).

Kjo është dukshëm më e ulët se Embraer Lineage 1000E, e cila ka një lartësi maksimale të kabinës prej 7,000 këmbësh (2,134 metra).

Përsëri, kjo ndodh për shkak të Lineage duke u bazuar në një avion komercial, jo i projektuar nga fillimi si një avion biznesi i dedikuar si ai Gulfstream.

Një lartësi më e ulët e kabinës, si ajo e ofruar nga G650, ofron një mjedis më të rehatshëm dhe më të shëndetshëm për pasagjerët. Ai simulon një mjedis në lartësi më të ulët të ngjashme me atë që përjetojmë në tokë, duke rezultuar në më pak lodhje, më pak dhimbje koke dhe përgjithësisht një përvojë më të këndshme udhëtimi.

Për më tepër, lartësia në të cilën një avion mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit është një tjetër masë e rëndësishme e aftësisë së tij.

Përsëri, G650 shquhet me aftësinë e tij për të mbajtur një kabinë në nivelin e detit deri në një lartësi prej 31,900 këmbësh (9,723 metra).

Në të kundërt, Lineage 1000E mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në një lartësi prej 22,796 këmbësh (6,948 metra).

Mbajtja e një kabine në nivelin e detit në lartësi më të larta do të thotë që avioni mund të fluturojë në lartësi më të mëdha, ndërkohë që ende u ofron pasagjerëve komoditetin dhe presionin e barabartë me të qenit në nivelin e detit.

Kjo mund të kontribuojë në reduktimin e lodhjes dhe çështjeve të tjera shëndetësore që lidhen me udhëtimet në lartësi të mëdha.

Gulfstream G650

Sigurisht, G650 ka një brendshme fantastike siç pritet me një Gulfstream.

G650 krenohet me një brendshme të gjerë - e përshkruar si "një largim i rafinuar mbi re". Kabina mund të ketë deri në katër zona banimi, mjaftueshëm për të punuar, darkuar, argëtuar dhe relaksuar.

Me një nga kabinat më të qeta në aviacionin e biznesit, G650 është vendi i përsosur për t'u çlodhur. G650 ka një nivel të zhurmës së kabinës prej vetëm 47 decibel. Një lartësi e kabinës prej 4,100 metrash është më e ulta në aviacionin e biznesit.

Këta dy faktorë kombinohen për të garantuar që G650 është jashtëzakonisht i rehatshëm. Për më tepër, zhurma e ulët e kabinës, lartësia e ulët e kabinës dhe 100% ajër i pastër sigurojnë që ju do të mbërrini në destinacionin tuaj me një vonesë minimale të avionit.

Me 16 të markës tregtare Gulfstream i madh, ovale dritaret siguroni kabinën me një bollëk të dritës natyrale.

Sigurimi i komoditetit dhe produktivitetit, GulfstreamVendet e bëra me dorë ju lejojnë të vendoseni dhe të shijoni udhëtimin. Çdo vend është i pozicionuar pranë një dritareje.

Kur rrethon globin, siç pritej, G650 është në gjendje të sigurojë shtresa të sheshta plotësisht për pasagjerët. Të gjitha vendet e vetme dhe divani kthehen në shtretër, duke ju siguruar një gjumë të mirë.

Fluturimi në G650 ju jep të drejtën e pajisjeve më të larta të kabinës. Prisni lidhje WiFi, një TV me ekran të rrafshët 42 inç, vëzhgues video, pajisje të gjera galerie.

Gulfstream G650

Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream Brendshme G650

Embraer Lineage 1000E

Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage 1000E Brendshme

Embraer Lineage 1000E

Brendësia e Lineage 1000E është e vështirë të krahasohet me avionët e tjerë në segment për shkak të dizajnit, shijes dhe begatisë së brendshme.

Avioni i përsosur nëse dëshironi të punoni në ajër, të darkoni, të pushoni dhe të relaksoheni ose nëse dëshironi të flini gjatë një fluturimi natën. Me opsionin e një suite master që përmban një dush me këmbë dhe krevat të madh, mund të jeni i sigurt se do të arrini në destinacionin tuaj të freskët dhe gati për të sulmuar ditën.

Një galerë e pajisur plotësisht me dy anë është mënyra e përsosur për të përgatitur kuzhinën e nivelit gustator ndërsa jeni duke fluturuar.

Duke shfaqur një sistem plotësisht dixhital të menaxhimit të kabinës Honeywell Ovation Select, pasagjerët mund të zgjedhin nga një gamë e gjerë argëtimi në kabinë dhe të kontrollojnë plotësisht ambientin e kabinës dhe sistemet e komunikimit në bord.

E gjithë kjo maksimizon komoditetin dhe produktivitetin gjatë fluturimit. Kur në bord a Lineage 1000E do të gjeni pesë zona luksoze të kabinës për të akomoduar një zonë për të ngrënë, argëtuar, punuar dhe relaksuar. Nëse po e zgjidhni avionin nga i ri, ka qindra konfigurime dhe kombinime zonash nga të cilat mund të zgjidhni.

Për më tepër, 1000E përmban një nga ndarjet më të mëdha të bagazheve në industrinë e avionëve privatë, me 323 metra kub hapësirë ​​ruajtëse në këmbë, së bashku me një ndarje të jashtme prej 120 këmbësh kub.

Çmimi i kartës

Kur merrni me qira një avion privat, të kuptuarit e kostos për orë është një pjesë thelbësore e marrjes së një vendimi të informuar.

Në rastin e Gulfstream G650 dhe Embraer Lineage 1000E, ka vetëm një ndryshim të vogël në kostot e tyre të kartës për orë.

La Gulfstream G650 ka një kosto karte për orë prej 10,500 dollarë. Kjo është një normë konkurruese për një avion të kalibrit të tij, duke ofruar performancë të jashtëzakonshme, rehati dhe veçori të avancuara.

Nga ana tjetër, Embraer Lineage 1000E vjen me një kosto pak më e lartë e kartës për orë prej 11,700 dollarë. Duke pasur parasysh madhësinë shtesë dhe djegien e karburantit të Lineage, ky çmim ka kuptim të plotë.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se këto tarifa janë kosto bazë dhe disa faktorë mund të ndikojnë në koston përfundimtare të kartës.

Një faktor i rëndësishëm është kohëzgjatja dhe distanca e fluturimit.

Fluturimet më të gjata zakonisht rezultojnë në kosto më të ulëta për orë për shkak të ekonomive të shkallës.

Së dyti, koha e rezervimit mund të ndikojë gjithashtu në çmim. Gjatë sezoneve të pikut të udhëtimit ose kohëve me kërkesë të lartë, kostot e charterit mund të rriten.

Së fundi, shërbime shtesë si ushqimi në bord, transporti tokësor dhe kërkesat e veçanta mund të shtojnë koston e përgjithshme të qiradhënies së një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Kur vlerësohet kostoja e blerjes së avionëve privatë si Gulfstream G650 dhe Embraer Lineage 1000E, duhet sipërmarrje përtej çmimit fillestar të blerjes.

Një vlerësim gjithëpërfshirës duhet të marrë parasysh koston e pronësisë me kalimin e kohës, duke faktorizuar elementë të tillë si amortizimi.

La Gulfstream G650 ka një çmim të ri të listës prej 65,000,000 dollarë, që është më i lartë se Embraer Lineage Çmimi i ri i listës së 1000E prej 50,000,000 dollarë.

Ky diferencim shtrihet edhe në tregun e para-pronës. Një shembull i vitit 2018 i një G650 ka një vlerë të vlerësuar të tregut sot prej 46,000,000 dollarë.

Në krahasim, a Lineage 1000E i së njëjtës moshë ruan pothuajse të gjithë vlerën e tij, me një vlerë tregu të vlerësuar prej pak më pak se 50 milionë dollarë.

Amortizimi është një aspekt kryesor i kostos së pronësisë.

G650 ka një normë amortizimi vjetore prej 5.79%, që është dukshëm më e lartë se ajo Lineage Norma vjetore e amortizimit të 1000E prej 1.19%.

Duke parë tre vjet përpara, vlera e parashikuar e ardhshme e G650 qëndron në 38.5 milionë dollarë, ndërsa Lineage 1000E vlerësohet të jetë 48.2 milionë dollarë.

Për sa i përket shumave aktuale të dollarit, G650 pritet të humbasë më shumë para gjatë periudhës së pronësisë në krahasim me Lineage 1000E

Sidoqoftë, duhet të theksohet se Normat e amortizimit ndikohen nga disa faktorë.

Së pari, mosha dhe gjendja e avionit luajnë një rol të rëndësishëm. Në mënyrë tipike, avionët e vjetër ose më pak të mirëmbajtur amortizohen më shpejt.

Së dyti, marka dhe modeli mund të ndikojnë gjithashtu në amortizimin. Disa marka dhe modele e ruajnë vlerën e tyre më mirë për shkak të faktorëve si performanca, reputacioni dhe rrallësia.

Së fundi, kushtet e tregut mund të ndikojnë shumë në normat e amortizimit. Për shembull, gjatë rënieve ekonomike ose kur ka një tepricë të avionëve të parapërdorur në treg, vlerat mund të zhvlerësohen më shpejt.

përmbledhje

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen midis këtyre dy avionëve, ka disa dallime të qarta që e bëjnë të lehtë zgjedhjen midis këtyre dy avionëve.

Vendimi kryesor do të zbresë në veçoritë e avionit. Nëse dëshironi luks dhe rehati supreme, atëherë Lineage 1000E është një zgjedhje e shkëlqyer. Madhësia shtesë e kabinës dhe veçoritë e mundshme e bëjnë të vështirë injorimin.

Megjithatë, nëse doni një avion që do t'ju çojë shpejt distanca të gjata, së bashku me nivele të shkëlqyera rehati, atëherë G650 është e vështirë të injorohet.

La Lineage 1000E përdoret zakonisht për krerët e shteteve dhe zyrtarët qeveritarë, kjo për shkak të hapësirës shtesë të Lineage 1000E. Megjithatë, ai është disi i kufizuar nga potenciali i diapazonit dhe shpejtësia maksimale.

Për më tepër, pavarësisht se e mban vlerën mirë, ka më pak Lineage Avion 1000E në treg. Prandaj, kjo do të thotë që ju do të prisni një kohë të gjatë për të blerë një të tillë.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.