Gulfstream G600 vs Gulfstream G700

Gulfstream G600 Jashtme

La Gulfstream G600 dhe G700 janë dy nga avionët më të rinj nga prodhuesi me bazë në Savannah, GA.

Këto dy aeroplanë përfaqësojnë më të fundit dhe më të mirët në rehati, teknologji dhe dizajn.

Sidoqoftë, si ndryshojnë këto dy aeroplanë në të vërtetë? Për më tepër, cilin aeroplan duhet të zgjidhni të charter apo edhe të blini?

Performance

Së pari, është e rëndësishme të merret parasysh ndryshimi në performancë midis këtyre dy avionëve. Sigurisht, siç sugjerojnë emrat, G700 është më i madhi nga të dy avionët. Prandaj, nuk do të jetë për t'u habitur që Gulfstream G700 ka më shumë shtytje sesa G600.

La Gulfstream G600 mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW815GA. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 15,680 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G600 është 31,360 bs.

Nga ana tjetër, Gulfstream G700 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce Pearl 700. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 18,250 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G700 është 36,500 bs.

Sidoqoftë, pavarësisht shtytjes shtesë të motorëve Rolls-Royce, G700 dhe G600 kanë të njëjtat shpejtësi maksimale të lundrimit. Të dy G600 dhe G700 janë në gjendje të lundrojnë deri në 516 knots.

Për më tepër, ngjashmëritë vazhdojnë kur bëhet fjalë për lartësinë e lundrimit. Të dy Gulfstream G600 dhe G700 janë në gjendje të lundrojnë deri në 51,000 këmbë.

Sidoqoftë, një zonë ku këto dy avionë ndryshojnë, është djegia e karburantit për orë. Ju lutem vini re se këto shifra janë të bazuara në të dhëna paraprake.

Për sa i përket djegies së karburantit në orë, G600 vlerësohet se do të digjet 458 Gallons në orë (GPH). Në krahasim, G700 vlerësohet se do të digjte 382 galona në orë (GPH).

Ky është një ndryshim befasues duke pasur parasysh që jo vetëm që G700 është një avion më i madh, më i rëndë, ai gjithashtu ka motorë më të fuqishëm.

Grafik nga Visualizer

Varg

Kur bëhet fjalë për diapazonin, G700 është i pamposhtur. Kjo është, sigurisht, me përjashtim të Bombardier Global 7500. Shihni një krahasim midis G700 dhe Global 7500 këtu.

G600 është i aftë të fluturojë deri në 6,600 milje detare (7,595 milje / 12,223 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, G700 është i aftë të fluturojë deri në 7,500 milje detare (8,631 milje / 13,890 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Ky është një ndryshim thelbësor në interval. Për referencë, bazuar në këto shifra, G600 është në gjendje të fluturojë pa ndalur nga New York në New Delhi, India.

Në krahasim, G700 është në gjendje ta bëjë gati pa ndërprerje nga New York në Bangkok, Thailand, pa pasur nevojë të karburantit.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë. Prandaj, sapo të faktorizoni udhëtarët, bagazhet dhe kushtet e motit, këta avionë nuk do të arrijnë këto shifra.

Megjithatë, kjo nuk do të heqë nga këto shifra të lë pa frymë.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Kur bëhet fjalë për performancën në terren, konkursi është çuditërisht i afërt.

La Gulfstream G600 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,700 metrash. Në krahasim me Gulfstream G700 ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,250 metrash.

Duke pasur parasysh madhësinë dhe peshën shtesë të G700, një ndryshim prej vetëm 550 metrash është mbresëlënës.

Për më tepër, shifrat zyrtare të distancës minimale të uljes janë edhe më mbresëlënëse.

G600 ka një distancë minimale uljeje prej 3,100 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së G700 është 2,500 këmbë.

Çuditërisht, G700 më i madh është në gjendje të ulet në mënyrë të sigurt në një distancë më të shkurtër sesa vëllai i tij më i vogël.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Siç është thënë shumë herë në këtë krahasim, Gulfstream G700 është një avion më i madh se ai Gulfstream G600. Prandaj, kur krahasoni dimensionet e tyre të brendshme, rezultatet nuk janë të habitshme.

Si pasojë, një nga ndryshimet më të dukshme midis G600 dhe G700 është gjatësia e brendshme. Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, kabina e G600 është e gjatë 15.62 metra. Në krahasim, G700 ka gjatësi 17.35 metra.

Tjetra është gjerësia e brendshme. Kabina e G600 ka gjerësi 2.31 metra. Në krahasim, kabina e G700 është e gjerë 2.49 metra.

Më në fund, lartësia e kabinës. Kabina e G600 ka një lartësi prej 1.88 metrash. Për referencë, G700 mat 1.91 lartësi të brendshme.

Siç mund ta shihni, në çdo mënyrë të matshme, G700 është më i madh se G600. Kjo rezulton në vende më të mëdha, një korridor më të madh dhe hapësirë ​​më të madhe për zona të veçanta të jetesës.

Sidoqoftë, pavarësisht se G700 është një avion më i madh, Gulfstream pretendojnë se të dy avionët mund të akomodojnë deri në 19 pasagjerë secili. Sigurisht, nuk ka gjasa që këta aeroplanë të fluturojnë ndonjëherë në maksimum të shfrytëzimit.

Dhe së fundmi, kapaciteti i bagazhit. G600 mund të akomodojë bagazh 175 metra kub. Ndërkohë, G700 ka hapësirë ​​për deri në 195 metra kub bagazh.

Përsëri, kjo nuk duhet të jetë e papritur. Ajo që do të thotë kjo është se kufiri i bagazhit për secilin pasagjer është shumë më i madh kur fluturon me G700 krahasuar me G600.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Të dy këta avionë janë jashtëzakonisht të rinj. Disa nga avionët më të rinj në qiell. Për referencë, dërgesat e G600 filluan në 2019, krahasuar me dërgesat e G700 duke filluar në 2022.

Kjo freski vazhdon deri në të dy kabinat. Në fakt, edhe lartësia maksimale e kabinës është e njëjtë për të dy avionët.

Kur udhëtoni me 51,000 këmbë, të dy G600 dhe G700 do të kenë një lartësi të kabinës prej vetëm 4,850 këmbësh.

Përfitimi i një lartësie më të ulët të kabinës është një mjedis më i këndshëm i kabinës dhe efektet e reduktuara të vonesës së avionit. Për referencë, një aeroplan tipik ka një lartësi kabine prej rreth 8,000 këmbë - dhe kjo është kur lundroni në një lartësi shumë më të ulët.

Gulfstream G600

Brendësia G600 është krijuar për pasagjerët për t'u çlodhur, punuar dhe darkuar. G600 është projektuar nga Gulfstream të "jetë [kabina] më e qetë në aviacionin e biznesit". Kjo nuk është për t'u habitur si e tërë Gulfstream familja e avionëve ka kabina jashtëzakonisht të qeta. Për më tepër, veçoritë G600 Gulfstreamështë sistemi klasik i ajrit të pastër 100%. Kombinoni këtë me lartësinë e ulët të kabinës do të sigurojë që të arrini të freskuar në destinacionin tuaj.

Për më tepër, Gulfstream ka qenë në gjendje të futet në katërmbëdhjetë nënshkrime Gulfstream dritare ovale. Këto dritare janë "më të mëdhatë në aviacionin e biznesit" dhe mbyten brendësinë në dritën natyrore. Madhësia dhe vendosja e dritareve gjithashtu u ofrojnë të gjithë pasagjerëve një pamje fantastike të botës më poshtë.

Pasagjerët në bord do të ulen në vendet e vlerësuara me çmime. Këto vende ndërthurin stilin, funksionalitetin dhe komoditetin, të gjitha në një. Gulfstream ka qenë në gjendje të shfrytëzojë reagimet e klientëve dhe të zgjedh proporcionet e sediljes për një përshtatje ideale. Përmes përdorimit të përpunimit të saktë, të kompjuterizuar, Gulfstream ka qenë në gjendje të eleminojë pikat e presionit për rehati maksimale.

G600 mund të konfigurohet me deri në katër zona banimi. Brenda katër zonave të jetesës, ka hapësirë ​​për deri në 19 pasagjerë dhe hapësirë ​​për deri në 10 pasagjerë për të fjetur.

G600 është emëruar në mënyrë kaq luksoze sa që i është dhënë edhe Çmimi Ndërkombëtar i Yacht & Aviation Design Award.

G600

G700

Gulfstream Vende të brendshme prej lëkure të bardha G700
Gulfstream Brendshme G700
Gulfstream Brendshme G700

Gulfstream G700

Sipas Gulfstream, G700 përmban kabinën më të gjatë, më të gjerë dhe më të gjatë në industri. Nëse keni nevojë për një kabinë më të madhe, do të shikoni në avionët VIP, të tillë si Boeing Business Jet (BBJ) ose Embraer Lineage 1000E

Qëllimi i G700 është të krijojë ambientin më të rehatshëm të mundshëm në qiell në mënyrë që të mund të flini, të punoni ose të relaksoheni në mënyrë sa më efikase. G700 përmban ndriçim të vërtetë cirkadian për të simuluar rrezet e diellit në zonën tuaj të ardhshme për të ndihmuar në zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit. Për më tepër, G700 ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 4,850 metrash, një nga lartësitë më të ulta të kabinës që mund të gjendet në një avion privat, duke ju ndihmuar të flini më mirë dhe të zvogëloni efektet e vonesës së avionit. Shtoni në kabinën jashtëzakonisht të qetë, nuk do të keni probleme të punoni, të flini ose thjesht të relaksoheni.

Gulfstream ka pajisur gjithashtu G700 me njëzet dritaret më të mëdha në aviacionin e biznesit, duke përmbytur kabinën me dritë natyrore për ta bërë kabinën tashmë të madhe të ndihet edhe më e gjerë. Si standard, G700 përmban Jet Connex Ka-band Wi-Fi në mënyrë që të mund të qëndroni të lidhur kur jeni në ajër për orë të tëra në të njëjtën kohë. G700 përmban një dizajn krejtësisht të ri të sediljeve që është punuar me dorë për secilin avion dhe mund të shndërrohet në shtretër ergonomikë.

G700 ka një kapacitet maksimal prej 19 pasagjerësh në një konfigurim të ulëseve dhe hapësirë ​​për 13 pasagjerë në një konfigurim të fjetur. Kabina mund të konfigurohet me deri në pesë hapësira banimi, kështu që gjithmonë do të jeni në gjendje të merrni pak privatësi nga bashkudhëtarët tuaj kur jeni në një fluturim të gjatë. Shihni më poshtë për konfigurimet e ndryshme që mund të keni në një G700.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering të këtyre avionëve G600 është më pak i kushtueshëm se G700. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i vlerësuar për orë i charter i G600 është 10,000 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter i G700 është 13,000 $.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ka një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Gulfstream G600 ka një çmim të ri prej 54.5 milion dollarë. Në krahasim me Gulfstream G700 ka një çmim të ri liste prej 75 milion $.

Zakonisht në këtë pikë ne do të krahasonim vlera e pronesise të secilit avion. Fatkeqësisht, për shkak të reja të këtyre avionëve që nuk është e mundur.

Sidoqoftë, duke folur historikisht, Gulfstream avionët janë jashtëzakonisht të mirë në ruajtjen e vlerës së tyre. Prandaj, ka të ngjarë që të dy G600 dhe G700 të mbajnë një përqindje të fortë të vlerës së tyre.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, cili nga këto dy aeroplanë është më i miri?

Në fund të fundit, arsyeja për të zgjedhur G700 mbi G600 është hapësira shtesë e kabinës dhe aftësia më e madhe e gamës.

Sidoqoftë, vendimi fillon të bëhet më i vështirë kur faktorizoni Gulfstream G650ER. G650ER ka të njëjtën gamë si G700. Për më tepër, ka shumë shembuj në pronësi paraprake të G650ER në treg që përfaqësojnë një propozim me vlerë më të mirë. Kjo është e rëndësishme të merret parasysh duke pasur parasysh se përreth 85% e të gjitha avionëve privatë janë blerë në pronësi paraprake.

Shihni një krahasim midis G650ER dhe G700 këtu.

Prandaj, kur krahason G600 dhe G700, G600 ofron gati gjithçka që G700 mund, por për më pak.

Realisht, zona e vetme që G700 tejkalon G600 është diapazoni. Në këtë rrethanë duhet të merret në konsideratë nëse vlen çmimi shtesë prej 20 milion dollarësh.

Për më tepër, nëse kërkon një gamë shtesë, atëherë do G650ER nuk i përshtatet nevojave tuaja ashtu si G700 por për më pak?