Gulfstream G600 vs Gulfstream G650

Gulfstream janë të njohur për prodhimin e avionëve të biznesit më të shpejtë, më luksoz dhe të shtrenjtë. Gulfstream G600 dhe Gulfstream G650 nuk bëjnë përjashtim.

La Gulfstream G600 dhe Gulfstream G650 përfaqësojnë disa nga avionët e biznesit më të shpejtë, më të largët që fluturojnë aktualisht në treg.

Shihni një krahasim të Gulfstream G650ER dhe Gulfstream G700 këtu.

Performance

G600 është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney PW815GA, me secilin motor që prodhon deri në 15,680 lbs shtytje. Prandaj, prodhimi total i bashkuar i shtytjes është 31,360 bs.

Nga ana tjetër, G650 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce BR725. Secili motor është i aftë të prodhojë deri në 16,900 lbs, duke rezultuar në një dalje totale të fuqisë prej 33,800 lbs.

Të dy G600 dhe G650 janë të aftë të lundrojnë deri në 51,000 këmbë. Për më tepër, të dy avionët janë në gjendje të lundrojnë me një shpejtësi maksimale prej 516 knots.

Kjo përkthehet në një shpejtësi maksimale të lundrimit prej Mach 0.90. Për referencë, shpejtësia e zërit është Mach 1. Prandaj, të dy avionët janë në gjendje të fluturojnë afër shpejtësisë së zërit.

Si rezultat, Gulfstream G600 dhe G650 janë ndër avionët më të shpejtë të biznesit të prodhuar ndonjëherë.

Sidoqoftë, një zonë ku këto avionë ndryshojnë është djegia e karburantit. G600 ka një djegie të vlerësuar për orë të karburantit prej 458 Gallons në orë (GPH). Ndërsa djegia e vlerësuar e karburantit në orë e Gulfstream G650 vjen në 500 galona për orë (GPH).

Grafik nga Visualizer

Varg

Me perjashtim te Gulfstream G550, shifrat e diapazonit të Gulfstream Rreshtimi i avionëve është rregulluar në mënyrë lineare.

Avioni më i vogël, G280, ka një distancë prej 3,600 milje detare. Pastaj, me çdo Gulfstream deri në formacion, diapazoni rritet, duke rezultuar që G650ER dhe G700 të jenë në gjendje të fluturojnë më përpara.

Prandaj, G600 dhe G650 përshtaten mu në mes të pajisjes Gulfstream shifrat e diapazonit të avionëve.

Siç pritej, Gulfstream G600 nuk është në gjendje të fluturojë deri në G650. G600 ka një distancë maksimale prej 6,600 milje detare. Ndërsa Gulfstream G650 ka një distancë maksimale prej 7,000 milje detare.

Si rezultat, Gulfstream G600 është në gjendje të fluturojë pa ndalur nga New York në Amerikën e Jugut, Evropë, pjesën më të madhe të Afrikës dhe sasi të mëdha të Azisë.

G650 është në gjendje ta çojë këtë një hap më tej dhe të rrisë numrin e destinacioneve për në të gjithë Afrikën dhe më shumë në Azi.

Të dy figurat e diapazonit janë jashtëzakonisht mbresëlënëse. Vizualizoni këto figura të diapazonit duke përdorur këtë hartë.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Kur bëhet fjalë për performancën në tokë, shifrat janë më afër sesa mund të prisni.

G600 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,700 këmbësh, krahasuar me një distancë minimale ngritjeje prej 5,858 këmbësh për G650.

Distanca minimale e uljes është një histori e ngjashme. G600 ka një distancë minimale uljeje prej 3,100 metrash ndërsa G650 kërkon të paktën 3,182 këmbë.

Duke marrë parasysh ndryshimin në madhësi dhe aftësitë e rrezes së këtyre avionëve, këto janë shifra jashtëzakonisht mbresëlënëse.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

La Gulfstream G650 është pak më i madh se G600 kur bëhet fjalë për dimensionet e kabinës. G650 ka një kabinë më të gjatë, më të gjerë dhe më të gjatë. Edhe pse vetëm.

La Gulfstream Kabina e G650 është e gjatë 16.33 metra e gjatë, 2.49 metra e gjerë dhe 1.91 metra e gjatë.

Në krahasim, Gulfstream Kabina e G600 është e gjatë 15.62 metra e gjatë, 2.31 metra e gjerë dhe 1.88 metra.

Prandaj, kabina e G650 është pak më e madhe se G600. Sidoqoftë, të dy avionët mund të akomodojnë deri në 19 pasagjerë. Megjithëse nuk ka shumë gjasa që asnjëri prej këtyre avionëve të fluturojë ndonjëherë me 19 pasagjerë në bord, e lëre më të konfigurohet për të transportuar 19 pasagjerë.

Sidoqoftë, nëse po planifikoni të fluturoni me një grup të madh pasagjerësh, G650 do t'ju ofrojë hapësirë ​​pak më shumë.

Për më tepër, Gulfstream G650 ka më shumë hapësirë ​​për bagazh me një kapacitet bagazhi prej 195 metra kub. Në krahasim, G600 ka një kapacitet bagazhi prej 175 metra kub.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Duke qenë se këto aeroplanë janë bërë të dy nga i njëjti prodhues, ambientet e brendshme janë jashtëzakonisht të ngjashme. Sigurisht, kjo është një gjë e mirë. Gulfstream bën disa nga ambientet e brendshme private më të mira në botë.

Sidoqoftë, një zonë ku këto dy avionë ndryshojnë është lartësia e kabinës. Lartësia e kabinës është në thelb niveli i oksigjenit brenda kabinës dhe matet në terma të lartësisë mbi nivelin mesatar të detit. Një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit. Prandaj, sa më e ulët të jetë lartësia e kabinës, aq më mirë.

Kur të dy këta avionë po lundrojnë me 51,000 këmbë Gulfstream G600 do të ketë një lartësi të kabinës prej 4,850 metrash. Në krahasim, kur dalin në det në të njëjtën lartësi, Gulfstream G650 do të ketë një lartësi të kabinës prej 4,100 metrash.

Kjo është, larg, figura më e ulët e lartësisë së kabinës në industri. Dhe, mbani në mend, kjo është kur lundroni me 51,000 këmbë. Prandaj, kur të lundroni më pak, lartësia e kabinës do të jetë edhe më e ulët se 4,100 metra.

Brendshme G600

Brendësia G600 është krijuar për pasagjerët për t'u çlodhur, punuar dhe darkuar. G600 është projektuar nga Gulfstream të "jetë [kabina] më e qetë në aviacionin e biznesit". Kjo nuk është për t'u habitur si e tërë Gulfstream familja e avionëve ka kabina jashtëzakonisht të qeta. Për më tepër, veçoritë G600 GulfstreamSistemi klasik 100% i ajrit të pastër. Kombinoje këtë me lartësinë e ulët të kabinës, kjo do të sigurojë që të mbërrini në destinacionin tuaj të freskët.

Për më tepër, Gulfstream ka qenë në gjendje të futet në katërmbëdhjetë nënshkrime Gulfstream dritare ovale. Këto dritare janë "më të mëdhatë në aviacionin e biznesit" dhe mbyten brendësinë në dritën natyrore. Madhësia dhe vendosja e dritareve gjithashtu u ofrojnë të gjithë pasagjerëve një pamje fantastike të botës më poshtë.

Pasagjerët në bord do të ulen në vendet e vlerësuara me çmime. Këto vende ndërthurin stilin, funksionalitetin dhe komoditetin, të gjitha në një. Gulfstream ka qenë në gjendje të shfrytëzojë reagimet e klientëve dhe të zgjedh proporcionet e sediljes për një përshtatje ideale. Përmes përdorimit të përpunimit të saktë, të kompjuterizuar, Gulfstream ka qenë në gjendje të eleminojë pikat e presionit për rehati maksimale.

G600 mund të konfigurohet me deri në katër zona banimi. Brenda katër zonave të jetesës ka hapësirë ​​për deri në 19 pasagjerë dhe hapësirë ​​për deri në 10 pasagjerë për të fjetur.

G600 është emëruar në mënyrë kaq luksoze sa madje është vlerësuar me çmimin Çmimi Ndërkombëtar i Yacht & Aviation Design Award.

Gulfstream Brendshme G600

Gulfstream Brendshme G600
Gulfstream Brendshme G600
Gulfstream Brendshme G600

Gulfstream Brendshme G650

Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream G650 WC i brendshëm

Brendshme G650

G650 krenohet me një brendshme të gjerë - e përshkruar si "një largim i rafinuar mbi re". Kabina mund të ketë deri në katër zona banimi, mjaftueshëm për të punuar, darkuar, argëtuar dhe relaksuar.

Me një nga kabinat më të qeta në aviacionin e biznesit, G650 është vendi i përsosur për t'u çlodhur. G650 ka një nivel të zhurmës së kabinës prej vetëm 47 decibel. Një lartësi e kabinës prej 4,100 metrash është më e ulta në aviacionin e biznesit.

Këta dy faktorë kombinojnë garantimin se G650 është jashtëzakonisht i rehatshëm. Për më tepër, zhurma e ulët e kabinës, lartësia e ulët e kabinës dhe 100% ajër i pastër sigurojnë që ju do të mbërrini në destinacionin tuaj me një vonesë minimale të avionit.

Me 16 të markës tregtare Gulfstream dritare të mëdha, ovale sigurojnë kabinën me një bollëk të dritës natyrore.

Sigurimi i komoditetit dhe produktivitetit, GulfstreamVendet e bëra me dorë ju lejojnë të vendoseni dhe të shijoni udhëtimin. Çdo vend është i pozicionuar pranë një dritareje.

Kur rrethon globin, siç pritej, G650 është në gjendje të sigurojë shtretër plotësisht të sheshtë për pasagjerët. Të gjitha vendet e vetme dhe divani shndërrohen në shtretër, duke ju siguruar një gjumë të mirë gjatë netëve.

Fluturimi në G650 ju jep të drejtën e pajisjeve më të larta të kabinës. Prisni lidhje WiFi, një TV me ekran të rrafshët 42 inç, vëzhgues video, pajisje të gjera galerie.

Çmimi i kartës

La Gulfstream G600 është pak më pak e shtrenjtë për tu regjistruar sesa G650. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin për orë të një charter jet privat.

Duke thënë këtë, është e mundur të merrni disa çmime të vlerësuara për orë.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Gulfstream G600 është 10,000 dollarë. Në krahasim, Gulfstream G650 ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej $ 10,500.

Për më tepër, duke pasur parasysh që dërgesat e G600 filluan vetëm në 2019, gjetja e një prej kartave është e ndërlikuar. Sidoqoftë, në Shtetet e Bashkuara, operatori që aktualisht mban dy G600 është Aviacioni Solairus.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, çmimi i blerjes.

La Gulfstream G600 ka një çmim të ri liste prej 54.5 milion $. Ndërsa çmimi i ri i listës së a Gulfstream G650 është 65 milion dollarë.

Fatkeqësisht, për shkak të reja të G600, ne ende nuk kemi të dhëna për vlerën para-pronësore të avionit. Prandaj, ne nuk jemi në gjendje të krahasojmë amortizimin e këtyre avionëve.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Gulfstream kanë siguruar, si gjithmonë, dy aeroplanë të shkëlqyeshëm.

Të dy avionët janë në gjendje të kalojnë me lehtësi oqeanet dhe kontinentet.

Sidoqoftë, cili prej këtyre avionëve është më i mirë?

Në fund të fundit, ajo vjen deri në varg. Sa larg duhet të shkoni.

Gulfstream kanë qenë në gjendje t'i rregullojnë këto aeroplanë në përbërjen e tyre shumë mirë. Nëse G600 nuk ju çon aq larg, atëherë thjesht azhurnoni në G650.

Brendësitë e të dy avionëve janë jashtëzakonisht të ngjashme, megjithëse G650 ka disa përmirësime të vogla.

Sidoqoftë, të dy avionët mund të fluturojnë po aq shpejt dhe të veprojnë jashtë aeroporteve të ngjashme. Prandaj, vendimi përfundimtar zbret në diapazon.