Kalo te përmbajtja kryesore

La Gulfstream G600 Falcon 6X janë dy nga avionët më të fundit të biznesit që kanë dalë në treg.

Këta dy avionë kanë shumicën e teknologjisë më të fundit dhe mund të kalojnë me lehtësi oqeanet dhe kontinentet.

Për më tepër, këta avionë janë jashtëzakonisht të ngjashëm, gjë që e bën edhe më të vështirë zgjedhjen midis tyre.

Le të hedhim një vështrim të hollësishëm të të gjitha ngjashmërive dhe dallimeve midis këtyre dy avionëve të biznesit për të gjetur më të mirën për ju.

Gulfstream G600 Jashtme
Dassault Falcon 6X e jashtme duke u ngjitur gjatë perëndimit të diellit

Performance

Të dyja Gulfstream G600 dhe Dassault Falcon 6X fuqizohen nga motorët Pratt & Whitney Canada, një firmë e njohur e njohur për prodhimin e motorëve të besueshëm dhe efikas.

La Gulfstream G600 mundësohet nga modeli PW815GA, ndërsa Dassault Falcon 6X përdor modelin PW812D.

Për sa i përket prodhimit të shtytjes, Gulfstream G600 tejkalon Dassault Falcon 6X.

Çdo motor i G600 gjeneron 15,680 lbs (7,111 kg) shtytje, duke bërë një fuqi totale të shtytjes prej 31,360 lbs (14,223 kg).

Nga ana tjetër, çdo motor i Falcon 6X prodhon 13,500 lbs (6,123 kg), duke i dhënë një fuqi totale të shtytjes prej 27,000 lbs (12,247 kg).

Të dy avionët krenohen me një lundrim me shpejtësi të lartë prej 516 knots (954 km/h), duke siguruar udhëtim të shpejtë dhe efikas.

Sidoqoftë, shpejtësia e lundrimit me rreze të gjatë të G600 është 488 knots (904 km/h), që është më e lartë se ajo e Falcon 6X në 458 knots (848 km / orë).

Një shpejtësi më e lartë e lundrimit do të thotë që ju mund të arrini në destinacionin tuaj më shpejt, gjë që është e dobishme për udhëtime të ndjeshme ndaj kohës.

Kur bëhet fjalë për lartësinë, të dy avionët mund të arrijnë një maksimum prej 51,000 këmbësh (15,545 metra). Lartësia fillestare e lundrimit të G600 është 41,000 këmbë (12,497 metra), ndërsa Falcon 6X fillon lundrimin në një lartësi edhe më të lartë prej 43,000 këmbësh (13,106 metra).

Një lartësi maksimale më e lartë lejon aeroplanin të fluturojë mbi shumicën e trazirave të motit, duke siguruar një përvojë fluturimi më të qetë dhe më të rehatshme.

Konsumi i karburantit është një faktor thelbësor për t'u marrë parasysh kur krahasohen këto dy avionë.

La Gulfstream G600 konsumon 458 gallon (1,733 litra) karburant në orë, ndërsa Dassault Falcon 6X ka një shkallë më të ulët të djegies së karburantit prej 419 gallonësh (1,586 litra) në orë.

Zgjedhja e një avioni me një shkallë më të ulët të djegies së karburantit përkthehet në kursime të konsiderueshme në kosto.

Duke supozuar se karburanti i Jet A kushton 6 dollarë për gallon, fluturimi i çdo avioni për 300 orë në vit do të rezultonte në një kursim prej 70,200 dollarë me Falcon 6X për shkak të shkallës më të ulët të djegies së karburantit.

Varg

Gama e një avioni privat është një konsideratë thelbësore për pronarët ose qiramarrësit e mundshëm.

Në rastin e Gulfstream G600 dhe Dassault Falcon 6X, ka një ndryshim të rëndësishëm në diapazonin e tyre përkatës.

G600 krenohet me një rreze prej 6,600 milje detare (12,230 kilometra), ndërsa Falcon 6X ofron një distancë prej 5,500 milje detare (10,186 kilometra).

Kjo do të thotë se të dy avionët janë të aftë të fluturojnë pa ndalesë nga Nju Jorku në të gjithë Evropën dhe Lindjen e Mesme.

Megjithatë, siç tregon harta më poshtë, G600 është në gjendje të fluturojë në shumë destinacione pa ndalesë. Për shembull, G600 mund të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Tokio, diçka që Falcon 6X thjesht nuk mund të bëjë.

Këto shifra përfaqësojnë skenarët më të mirë dhe u nënshtrohen disa faktorë ndikues.

Së pari, pesha e avionit, duke përfshirë pasagjerët, bagazhin dhe karburantin, mund të ndikojë në rreze. Një aeroplan i ngarkuar shumë do të konsumojë më shumë karburant, duke zvogëluar rrezen e tij.

Së dyti, kushtet e motit luajnë një rol. Erërat e forta të kundërta mund të rrisin konsumin e karburantit, duke ulur diapazonin, ndërsa erërat e pasme mund ta zgjerojnë atë.

Së fundi, lartësia e lundrimit mund të ndikojë në rrezen e një avioni. Lartësitë më të larta shpesh ofrojnë ajër më të hollë, duke reduktuar rezistencën e ajrit dhe duke rritur kështu efikasitetin dhe rrezen e karburantit.

Gama maksimale e Gulfstream G600 dhe Dassault Falcon 6X duke filluar në New York City

Performanca në tokë

Kur krahasojmë performancën e tokës së Gulfstream G600 dhe Dassault Falcon 6X, bëhet e qartë se të dy avionët janë projektuar për efikasitet dhe saktësi.

Distanca e ngritjes për Gulfstream G600 është 5,700 këmbë (1,737 metra), ndërsa Dassault Falcon 6X kërkon pak më pak pistë në 5,480 këmbë (1,670 metra).

Në ulje, Gulfstream G600 ka nevojë për 3,100 këmbë (945 metra) për të ndalur plotësisht, ndërsa Falcon 6X kërkon vetëm 2,480 këmbë (756 metra).

Kjo paraqet një avantazh të qartë të Falcon 6X për shkak të përfitimeve që vijnë me distanca më të shkurtra të ngritjes dhe uljes.

Natyrisht, këto janë shifrat e skenarit më të mirë dhe në shumë situata të botës reale, një ndryshim në distancën minimale të ngritjes prej 220 këmbësh nuk ka gjasa të jetë shumë i rëndësishëm.

Për sa i përket ngritjeve dhe uljeve më të shkurtra, ka përfitime të shumta.

Së pari, ato lejojnë që këta avionë të operojnë jashtë aeroporteve më të vogla. Kjo u jep pasagjerëve akses në një gamë më të gjerë destinacionesh, duke përfshirë ato që mund të jenë më afër destinacionit të tyre përfundimtar, duke reduktuar kohën e udhëtimit.

Së dyti, distancat më të shkurtra të ngritjes dhe uljes nënkuptojnë gjithashtu se këta avionë janë të aftë të operojnë në mjedise më sfiduese, siç janë aeroportet me lartësi të madhe ose ato me pista më të shkurtra për shkak të kufizimeve gjeografike.

Kjo shton shkathtësinë dhe dobinë e këtyre avionëve, duke i bërë ata një pasuri të vlefshme për çdo biznes apo pronar privat.

Këto shifra përfaqësojnë skenarin më të mirë dhe performanca aktuale mund të ndryshojë bazuar në disa faktorë.

Një nga këto është pesha e avionit, e cila përfshin karburantin, pasagjerët dhe bagazhin. Një avion më i rëndë do të kërkojë më shumë pistë për të mbledhur shpejtësinë e nevojshme për ngritje dhe do t'i duhet një distancë më e gjatë për të ngadalësuar pas uljes.

Kushtet e motit mund të ndikojnë gjithashtu në performancën e tokës, me faktorë si drejtimi dhe shpejtësia e erës, temperatura dhe presioni i ajrit që të gjithë luajnë një rol. Për shembull, erërat e kundërta mund të ndihmojnë në reduktimin e distancave të ngritjes dhe uljes, ndërsa erërat e pasme mund t'i rrisin ato.

Së fundmi, gjendja e pistës është një ndikues. Një pistë e lagësht ose e akullt mund të rrisë distancën e nevojshme për ngritje dhe ulje, ndërsa një pistë e thatë dhe e mirëmbajtur mund t'i mbajë këto distanca në minimum.

Dimensionet e Brendshme

Dimensionet e brendshme të një avioni privat kontribuojnë ndjeshëm në komoditetin dhe përvojën e përgjithshme të pasagjerëve. Kur bëhet fjalë për Gulfstream G600 dhe Dassault Falcon 6X, të dy avionët ofrojnë kabina të bollshme, por me dallime të dukshme.

La Gulfstream G600 krenohet me një gjatësi të brendshme prej 51.25 këmbësh (15.61 metra), që është më e gjatë se Falcon Gjatësia e 6X është 40.35 këmbë (12.30 metra). Një kabinë më e gjatë ofron më shumë hapësirë ​​për pasagjerët që të lëvizin lirshëm, duke rritur rehatinë e tyre gjatë fluturimeve të gjata. Ai gjithashtu lejon pajisje shtesë dhe konfigurime të ndenjëseve, duke e bërë udhëtimin më të këndshëm.

Për sa i përket gjerësisë, Falcon 6X ofron një kabinë pak më të gjerë në 8.46 këmbë (2.58 metra) krahasuar me gjerësinë e G600 prej 7.58 këmbë (2.31 metra). Një kabinë më e gjerë mund t'u sigurojë pasagjerëve më shumë hapësirë ​​personale, e cila është veçanërisht e dobishme në fluturimet e mbushura me njerëz ose gjatë udhëtimeve të gjata kur pasagjerët mund të dëshirojnë të shtrihen ose të pushojnë.

La Falcon 6X ka gjithashtu një kabinë pak më të gjatë, me lartësi 6.50 këmbë (1.98 metra), krahasuar me lartësinë e G600 prej 6.17 këmbësh (1.88 metra). Një kabinë më e gjatë lejon më shumë hapësirë ​​për kokën, gjë që është veçanërisht e dobishme për pasagjerët më të gjatë. Gjithashtu i jep kabinës një ndjenjë më të gjerë dhe më të ajrosur, e cila mund të përmirësojë përvojën e përgjithshme të udhëtimit.

Kapaciteti maksimal i pasagjerëve për Gulfstream G600 është 19, me një konfigurim tipik që strehon 16 pasagjerë.

Nga ana tjetër, Falcon 6X mund të transportojë deri në 16 pasagjerë në kapacitetin e tij maksimal, me një strukturë tipike që strehon 14 pasagjerë.

I brendshëm

Lartësia e kabinës së një avioni privat është një faktor thelbësor që ndikon drejtpërdrejt në komoditetin dhe mirëqenien e pasagjerëve, veçanërisht gjatë fluturimeve me distanca të gjata. Kur shikojmë në Gulfstream G600 dhe Dassault Falcon 6X, ka dallime të dukshme në lartësitë e tyre përkatëse të kabinës.

La Gulfstream Lartësia maksimale e kabinës së G600 është vendosur në 4,850 këmbë (1,478 metra), që është më e ulët se Falcon Lartësia maksimale e kabinës së 6X prej 6,000 këmbësh (1,829 metra).

Një lartësi më e ulët e kabinës rezulton në një presion më të lartë atmosferik brenda kabinës. Ky presion më i lartë lejon që më shumë oksigjen të përthithet në gjak, duke reduktuar simptomat që lidhen me sëmundjen e lartësisë si dhimbje koke, gulçim dhe lodhje.

Rrjedhimisht, pasagjerët priren të ndihen më rehat dhe më pak të lodhur pas fluturimit, veçanërisht në fluturimet më të gjata.

Gulfstream G600

Brendësia G600 është krijuar për pasagjerët për t'u çlodhur, punuar dhe darkuar. G600 është projektuar nga Gulfstream të "jetë [kabina] më e qetë në aviacionin e biznesit". Kjo nuk është për t'u habitur si e tërë Gulfstream familja e avionëve ka kabina jashtëzakonisht të qeta. Për më tepër, veçoritë G600 Gulfstreamështë sistemi klasik i ajrit të pastër 100%. Kombinoni këtë me lartësinë e ulët të kabinës do të sigurojë që të arrini të freskuar në destinacionin tuaj.

Për më tepër, Gulfstream ka qenë në gjendje të futet në katërmbëdhjetë nënshkrime Gulfstream oval dritaret. Këto dritare janë "më të mëdhatë në aviacionin e biznesit" dhe mbytin brendësinë në dritën natyrale. Madhësia dhe vendosja e dritareve gjithashtu u ofron të gjithë pasagjerëve një pamje fantastike të botës më poshtë.

Pasagjerët në bord do të ulen në vendet e vlerësuara me çmime. Këto vende ndërthurin stilin, funksionalitetin dhe komoditetin, të gjitha në një. Gulfstream ka qenë në gjendje të shfrytëzojë reagimet e klientëve dhe të zgjedh proporcionet e sediljes për një përshtatje ideale. Përmes përdorimit të përpunimit të saktë, të kompjuterizuar, Gulfstream ka qenë në gjendje të eleminojë pikat e presionit për rehati maksimale.

G600 mund të konfigurohet me deri në katër zona banimi. Brenda katër zonave të jetesës, ka hapësirë ​​për deri në 19 pasagjerë dhe hapësirë ​​për deri në 10 pasagjerë për të fjetur.

G600 është emëruar në mënyrë kaq luksoze sa madje është vlerësuar me çmimin Çmimi Ndërkombëtar i Yacht & Aviation Design Award.

Gulfstream G600

Gulfstream Brendshme G600
Gulfstream Brendshme G600
Gulfstream Brendshme G600

Dassault Falcon 6X

Falcon Pamje e brendshme e kabinës 6x
Falcon Vende të brendshme 6X në pozicionin e të folurit me tryezë të zgjatur
Falcon Pamje e kabinës së pasme 6X me divane
Falcon Selia e klubit të brendshëm 6X me tavolinë

Dassault Falcon 6X

La Falcon 6X ka një kabinë vërtet mahnitëse. Teknologjia dhe komoditeti i fundit janë integruar për të maksimizuar komoditetin e pasagjerëve.

Së pari, 6X ka një kabinë të gjatë dhe të gjerë. Sipas Dassault, 6X ka kabinën më të gjatë dhe më të gjerë në çdo avion biznesi të ndërtuar me qëllim. Kjo ju jep më shumë hapësirë ​​për t'u ulur ose qëndruar në këmbë. Gjithashtu siguron më shumë hapësirë ​​për privatësi dhe relaksim. Për më tepër, hapësira e përbashkët është caktuar për të lejuar ekipet të takohen dhe të bisedojnë. Dassault kanë ndërtuar kabinën që të jetë fleksibël midis hapësirës së jetesës dhe punës. Kjo ju lejon të qëndroni rehat ndërsa keni arritur më shumë.

Sistemi i filtrimit të ajrit në Falcon 6X ju mban më lehtë në frymëmarrje dhe merr ajër të pastër në mushkëritë tuaja. I gjithë vëllimi i ajrit të kabinës mund të rifreskohet në nën tre minuta. Për më tepër, Dassault kanë qenë në gjendje të bëjnë që brendësia e kabinës të ketë disa nga nivelet më të ulëta të zërit në treg. Sipas Dassault, nivelet e tingujve janë "nën nivelin e bisedës normale".

6X ka 30 dritare të mëdha në të gjithë kabinën. Dritaret janë të ndara ngushtë për të rritur fushën e shikimit kur shikoni nga dritarja. Vëllimi i dritës natyrore që hyn në kabinën sigurisht që do të ngrejë humorin tuaj dhe do të zgjerojë perspektivën tuaj. Në mënyrë të pabesueshme, Dassault kanë arritur të integrojnë një dritë dritare në kabinën. I pari në një avion biznesi. Kjo zhyt zonat e hyrjes dhe galerisë në dritën natyrore.

Një aspekt kritik i avionëve të biznesit në lidhjen e tyre me botën e jashtme. Kabina mund të kontrollohet nga pajisja juaj personale, duke ju lejuar të kontrolloni ndriçimin, nivelin e vëllimit dhe opsionet e argëtimit. Lidhja në bord do t'ju bëjë të ndiheni si në shtëpinë ose zyrën tuaj.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për çarterimin e këtyre dy avionëve, çmimi për orë vlerësohet të jetë i njëjtë.

Të dyja Gulfstream G600 dhe Dassault Falcon 6X vlerësohet të kushtojë 10,000 dollarë në orë kur merret me qira. Ky barazi në çmim u ofron klientëve të mundshëm një zgjedhje midis dy avionëve me cilësi të lartë pa pasur nevojë të faktorizohen në kosto të ndryshme.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se kostoja e kartës për orë është vetëm një aspekt i shpenzimit të përgjithshëm që lidhet me qiranë e avionëve privatë.

këtu janë disa faktorë të tjerë që mund të ndikojë në koston totale. Një nga këto është kohëzgjatja e fluturimit. Fluturimet më të gjata natyrisht do të sjellin kosto më të larta për shkak të rritjes së konsumit të karburantit dhe ndoshta kërkesave shtesë të ekuipazhit.

Një rol luan edhe destinacioni. Fluturimet në vende të largëta ose sfiduese mund të kenë çmime më të larta për shkak të kompleksitetit dhe rrezikut të shtuar.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes së një avioni privat, qoftë i ri apo i parapërdorur, është një konsideratë e rëndësishme financiare për pronarët e mundshëm. Duke parë në Gulfstream G600 dhe Dassault Falcon 6X, gjejmë disa ndryshime në strukturat e tyre të çmimeve.

Lista e re e çmimeve për Gulfstream G600 qëndron në 54,500,000 dollarë, ndërsa Dassault Falcon 6X ka një çmim pak më të ulët në 47,000,000 dollarë. Këto shifra përfaqësojnë koston për të blerë një model krejt të ri të secilit avion.

Për sa i përket modeleve të parapërdorura, një 2019 Gulfstream G600 ka një vlerë tregu prej 54,000,000 dollarë. Kjo, pra, rezulton në një normë amortizimi vjetore prej vetëm 0.43% për Gulfstream G600.

Kjo është një shifër e paprecedentë dhe do të thotë se nëse do të blini një G2019 të 600-ës sot dhe do ta shisnit atë në 3 vjet, do të mund ta shisnit nëse për pak më shumë se 53 milionë dollarë. Si rezultat, ju ka të ngjarë të humbni më pak se 1 milion dollarë në amortizimin gjatë kohës së pronësisë suaj.

Kur bëhet fjalë për avionët privatë, ky është një numër tepër mbresëlënës.

Për fat të keq, Falcon 6X nuk ka asnjë të dhënë tregu për t'u krahasuar me G600. Megjithatë, do të jetë e vështirë të mposhtet.

Disa faktorë mund të ndikojë në normën e amortizimit të një avioni privat.

Këto përfshijnë moshën e avionit, pasi avionët më të vjetër priren të zhvlerësohen më shpejt. Mirëmbajtje historia gjithashtu luan një rol, pasi avionët e mirëmbajtur mirë e ruajnë vlerën e tyre më mirë. Së fundi, kushtet e tregut mund të ndikojnë në amortizimin, me kërkesë më të lartë që çon në norma më të ngadalta amortizimi.

përmbledhje

Pra, cili avion është më i miri?

La Gulfstream G600 mund të fluturojë më larg se Falcon 6X. Ai gjithashtu mund të fluturojë më shpejt me më shumë pasagjerë dhe me një kabinë më të madhe. Për më tepër, lartësia e kabinës është shumë më e ulët se 6X. Kjo ka të ngjarë të rezultojë në një mjedis më të këndshëm të kabinës.

Megjithatë, G600 kushton më shumë për të blerë se 6X. Gjithashtu kushton më shumë për të punuar çdo vit sesa 6X, pjesërisht për shkak të djegies së më shumë karburantit në orë.

Përveç kësaj, Falcon 6X ka shifra më të mira të performancës në tokë që do të thotë se mund të operojë nga më shumë aeroporte sesa G600.

Nëse jeni duke zgjedhur midis këtyre avionëve, vendimi është i lehtë nëse dëshironi të fluturoni pa ndalesë nga Nju Jorku në Tokio, duke qenë se 6X nuk mund ta përfundojë këtë mision.

Megjithatë, nëse të gjitha misionet tuaja do të bien brenda rrezes së të dy avionëve, atëherë vendimi do të varet nga disponueshmëria, paratë dhe cila pjesë e brendshme preferoni.

Për më tepër, ne nuk mund të injorojmë besnikërinë që kanë shumë klientë ndaj prodhuesve të tyre të zgjedhur.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.