Kalo te përmbajtja kryesore

La Gulfstream G550 është gati 20 vjet më i vjetër se Gulfstream G700, duke shkuar nga datat e para të dorëzimit të çdo avioni.

Dorëzimet e G550 filluan gati njëzet vjet më parë në 2003. Në krahasim, dorëzimet e G700 pritet të fillojnë në 2022.

Prandaj, sa ka ndryshuar mes Gulfstream avionë në njëzet vjet? Dhe, ç'është më e rëndësishmja, a është një G700 një avion më i mirë për paratë?

Performance

Së pari, le të fillojmë krahasimin midis këtyre dy avionëve duke parë figurat e tyre të performancës.

La Gulfstream G550 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce BR710. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 15,385 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G550 është 30,770 lbs.

Nga ana tjetër, Gulfstream G700 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce Pearl 700. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 18,250 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G700 është 36,500 bs.

Kjo, pra, e vë G700 përpara në kthesat e daljes së fuqisë. Kjo, për rrjedhojë, përkthehet në performancë më të mirë.

Një fushë që kjo është më e dukshme është shpejtësia maksimale e lundrimit.

Shpejtësia maksimale e lundrimit e G550 vjen në 488 knots. Ndërsa shpejtësia maksimale e lundrimit e G700 është 516 knots.

Si rezultat, gjatë një dalje në det me 1,000 milje detare, G700 do t'ju kursejë rreth 6 minuta krahasuar me G550. Ndërsa kjo mund të mos duket aq domethënëse, gjatë një udhëtimi 6,000 milje detare, do të kursehen mbi 30 minuta.

Sigurisht, ka një çmim për të paguar për fluturimin e një avioni më të madh me motorë më të fuqishëm. Ky çmim është karburant.

Për sa i përket djegies mesatare të karburantit në orë, G550 ka një djegie të karburantit prej vetëm 358 Gallons në orë (GPH). Në krahasim, G700 djeg 382 galona në orë (GPH).

Sidoqoftë, duke pasur parasysh aftësitë e performancës dhe madhësinë e G700, këto shifra janë jashtëzakonisht të afërta. Me 5 dollarë për gallon, G700 do t'ju kushtojë vetëm 120 dollarë shtesë në karburant për orë fluturimi.

Varg

Ngjashëm me krahasimin midis G500 dhe G700, pothuajse çdo avion do të ketë një kohë të vështirë duke mposhtur G700 kur bëhet fjalë për diapazonin pa ndalje. Sigurisht, i vetmi avion privat që mund ta mundë është ai Bombardier Global 7500. Shihni një krahasim midis G700 dhe Global 7500 këtu.

G550 është i aftë të fluturojë deri në 6,750 milje detare (7,768 milje / 12,501 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, G700 është i aftë të fluturojë deri në 7,500 milje detare (8,631 milje / 13,890 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Vizualizoni këtë ndryshim të intervalit duke përdorur tonën mjet i thjeshtë i diapazonit.

Një gamë si G700 do të thotë se është e aftë të lundrojë pa ndërprerje midis New York dhe Manila, Filipine.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë.

Performanca në tokë

Performanca në tokë e këtyre dy avionëve është çuditërisht e ngjashme. Kjo është veçanërisht mbresëlënëse duke pasur parasysh që G700 është një avion shumë më i madh dhe më i rëndë se G550.

La Gulfstream G550 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,910 metrash. Në krahasim me Gulfstream G700 ka një distancë minimale të ngritjes prej 6,250 metrash. Një ndryshim prej më pak se 300 metra ka të ngjarë të mbetet pa u vërejtur në shumicën e misioneve.

Për më tepër, performanca në tokë e G700 është edhe më mbresëlënëse kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes. Në një kthesë tronditëse të ngjarjeve, Gulfstream G700 është në gjendje të ulet në një distancë më të shkurtër se sa Gulfstream G550.

G550 ka një distancë minimale uljeje prej 2,770 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së G700 është 2,500 këmbë.

Dimensionet e Brendshme

Kur bëhet fjalë për brendësinë e këtyre avionëve, G700 krenohet me një brendshme shumë më të madhe. Sigurisht, kjo nuk duhet të jetë e papritur.

Një nga ndryshimet më të dukshme midis G550 dhe G700 është gjatësia e brendshme. Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, kabina e G550 është e gjatë 15.27 metra. Në krahasim, G700 ka gjatësi 17.35 metra. Ju do të përpiqeni të gjeni një avion biznesi më të madh, të ndërtuar për qëllime, për të fluturuar.

Tjetra është gjerësia e brendshme. Kabina e G550 ka gjerësi 2.13 metra. Në krahasim, kabina e G700 është e gjerë 2.49 metra.

Më në fund, lartësia e kabinës. Kabina e G550 ka një lartësi prej 1.83 metrash. Për referencë, G700 mat 1.91 lartësi të brendshme.

Siç mund ta shihni, në çdo dimension G700 është një avion më i madh. Ka hapesire per me shume ambiente banimi, te dedikuar dhomë gjumi, zona ngrënie dhe dush. Për më tepër, pasagjerët do të kenë hapësirë ​​më të madhe për shpatullat dhe kokën. Për më tepër, kabina e G700 do të jetë më e lehtë për t'u lundruar për shkak të një korridori më të gjerë.

Çuditërisht, duke qenë se G700 është një avion shumë më i madh, të dy G550 dhe G700 kanë të njëjtin kapacitet zyrtar të pasagjerëve. Sipas Gulfstream, të dy avionët janë në gjendje të mbajnë deri në 19 pasagjerë. Sidoqoftë, nuk ka gjasa që asnjëri prej këtyre dy avionëve të fluturojë ndonjëherë me çdo vend të mbushur, e aq më pak të konfigurohet me 19 vende.

Dhe së fundmi, kapaciteti i bagazhit. Sigurisht, kapaciteti i bagazhit ndjek të njëjtën tendencë si të gjitha dimensionet e tjera. G550 mund të akomodojë bagazh 170 metra kub. Ndërkohë, G700 ka hapësirë ​​për deri në 195 kub bagazh.

I brendshëm

Dallimi në ambientet e brendshme ndërmjet këtyre dy avionëve ndihmon për të demonstruar progresin që është bërë në gati dy dekadat e fundit.

Për referencë, dërgesat e G550 filluan në vitin 2003, ndërsa dërgesat e G700 pritet të fillojnë në 2022.

Një zonë ku këto dy aeroplanë ndryshojnë dukshëm është lartësia maksimale e kabinës. Sa më e ulët lartësia e kabinës aq më e këndshme është ambienti i kabinës dhe aq më të ulëta janë efektet e vonesës së avionit.

Çuditërisht G700 ka një lartësi kabine shumë më të ulët se G550. Kur lundroni në 51,000 këmbë lartësia maksimale e kabinës së G550 është vetëm 6,000 këmbë. Në krahasim, në të njëjtën lartësi, lartësia maksimale e kabinës së G700 është vetëm 4,850 metra.

Gulfstream G550

Me gjithë këtë hapësirë ​​G550 është në gjendje të transportojë deri në 19 pasagjerë (varet nga konfigurimi) dhe të fle deri në tetë pasagjerë. Një nga tiparet më të dukshme me të gjitha GulfstreamJanë të mëdha, në formë ovale dritaret.

Këto dritare janë më të mëdha se konkurrenca dhe G550 përmban 14 Gulfstream Nënshkrimi i dritareve ovale në të gjithë kabinën, duke e bërë kabinën të ndihet edhe më e madhe dhe ndihmon në rritjen e mirëqenies përmes bollëkut të dritës natyrore.

Pavarësisht nga gjatësia e kohës që G550 ka qenë në shërbim, ai ende përmban të gjithë teknologjinë moderne që mund të pritet nga një avion privat. Të gjitha vendet kanë një shfaqje audio / vizuale personale dhe cilësimet e kabinës janë në gjendje të kontrollohen përmes një aplikacioni smartphone, të tilla si hijet e dritareve, temperatura e kabinës, hyrja e videos, audio e kabinës dhe informacioni i fluturimit.

Kur konfiguroni avionin, gjithçka i është porositur klientit me një gamë të gjerë konfigurimesh të kabinës në dispozicion (shih më poshtë). Ju mund të zgjidhni konfigurimet e galerisë përpara ose mbrapa, me ose pa një ndarje të ekuipazhit dhe deri në katër zona banimi. Nëse dëshironi një tenxhere me oriz në galeri kjo mund të opsionohet. Si standard, G550 përmban një rrjet pa tel, komunikim satelitor, një telefon Iridium dhe një faks / printer.

Lartësia e kabinës në G550 nuk i kalon kurrë 6,000 metra, e cila është më e ulët se shumica e avionëve dhe avionëve të biznesit. Kjo lartësi e kabinës, e kombinuar me nivelet e ulëta të zhurmës së kabinës prej 53 dB dhe 100% ajër të pastër të kabinës, do të thotë që pa marrë parasysh se çfarë po bëni - duke punuar, relaksuar, fjetur ose ngrënë - ju do të funksiononi me efikasitetin maksimal. Këto cilësi do të ndihmojnë gjithashtu për të minimizuar efektet e vonesës së avionit në mënyrë që të ndiheni më të pushuar kur të arrini në destinacionin tuaj.

G550

Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550

G700

Gulfstream Vende të brendshme prej lëkure të bardha G700
Gulfstream Brendshme G700

Gulfstream G700

Sipas Gulfstream, G700 përmban kabinën më të gjatë, më të gjerë dhe më të gjatë në industri. Nëse keni nevojë për një kabinë më të madhe, do të shikoni në avionët VIP, të tillë si Boeing Business Jet (BBJ) ose Embraer Lineage 1000E.

Qëllimi i G700 është të krijojë ambientin më të rehatshëm të mundshëm në qiell në mënyrë që të mund të flini, të punoni ose të relaksoheni në mënyrë sa më efikase. G700 përmban ndriçim të vërtetë cirkadian për të simuluar rrezet e diellit në zonën tuaj të ardhshme për të ndihmuar në zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit. Për më tepër, G700 ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 4,850 metrash, një nga lartësitë më të ulta të kabinës që mund të gjendet në një avion privat, duke ju ndihmuar të flini më mirë dhe të zvogëloni efektet e vonesës së avionit. Shtoni në kabinën jashtëzakonisht të qetë, nuk do të keni probleme të punoni, të flini ose thjesht të relaksoheni.

Gulfstream ka pajisur gjithashtu G700 me njëzet dritaret më të mëdha në aviacionin e biznesit, duke përmbytur kabinën me dritë natyrore për ta bërë kabinën tashmë të madhe të ndihet edhe më e gjerë. Si standard, G700 përmban Jet Connex Ka-band Wi-Fi në mënyrë që të mund të qëndroni të lidhur kur jeni në ajër për orë të tëra në të njëjtën kohë. G700 përmban një dizajn krejtësisht të ri të sediljeve që është punuar me dorë për secilin avion dhe mund të shndërrohet në shtretër ergonomikë.

G700 ka një kapacitet maksimal prej 19 pasagjerësh në një konfigurim të ulëseve dhe hapësirë ​​për 13 pasagjerë në një konfigurim të fjetur. Kabina mund të konfigurohet me deri në pesë hapësira banimi, kështu që gjithmonë do të jeni në gjendje të merrni pak privatësi nga bashkudhëtarët tuaj kur jeni në një fluturim të gjatë. Shihni më poshtë për konfigurimet e ndryshme që mund të keni në një G700.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për çarterimin e këtyre avionëve, G550 është më pak i shtrenjtë se G700. Megjithatë, ju lutemi vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i vlerësuar për orë i charter i G550 është 7,650 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter i G700 është 13,000 $.

Importshtë e rëndësishme të theksohet këtu se G700 ende nuk ka dalë në tregun e kartave. Prandaj, çmimi i vlerësuar për orë është një supozim i arsimuar për kohën.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ka një larmi të faktorë që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Gulfstream G550 ka një çmim të ri prej 62 milion dollarë. Në krahasim me Gulfstream G700 ka një çmim të ri liste prej 75 milion $.

Zakonisht, në këtë pikë të krahasimit, ne do të vazhdonim të krahasonim vlerën para-pronësore të secilit avion. Sigurisht, ky është një aspekt i rëndësishëm për t'u marrë parasysh përreth 85% e të gjitha avionëve privatë janë blerë në pronësi paraprake.

Sidoqoftë, siç është përmendur, G700 është aq i ri sa nuk ka të dhëna mbi vlerën e para-pronësisë. Edhe pse është akoma e mundur të shikohet vlera para-pronësore e G550.

Sipas Libri i avionëve Bluebook, një G550 pesë vjeçar do t'ju kthejë 29 milion dollarë.

Prandaj, G550 do të shohë një ruajtje prej 47% të vlerës për të njëjtën periudhë kohe.

Shikoni se si kjo vlera krahasohet me G500.

përmbledhje

Pra, cili prej këtyre avionëve është më i mirë?

Përgjigja për këtë pyetje nuk do të jetë e papritur. G700 tejkalon shumë G550.

Ky nuk është një përfundim tronditës. Dorëzimet e G550 filluan gati 20 vjet më parë dhe po i afrohen fundit të jetës së saj të prodhimit.

Brenda 20 viteve të kaluara ka pasur zhvillime të shumta teknologjike. Për më tepër, duke pasur parasysh se G700 është avioni kryesor për të Gulfstream, qëndron për arsye se ajo ka teknologjinë më të fundit dhe më të madhe.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.