Gulfstream G500 vs Gulfstream G700

La Gulfstream G500 dhe Gulfstream G700 janë dy nga më të rejat Gulfstream avionët në përbërjen e tyre, së bashku me G600 sigurisht.

Ndërsa këto aeroplanë kanë shumë ngjashmëri mes tyre, ka disa ndryshime të jashtëzakonshme që i ndajnë këto avionë.

Prandaj - si vendosni se cili avion është më i mirë? Dhe, më e rëndësishmja, cili prej këtyre avionëve do t'i përshtatet më mirë nevojave tuaja?

Performance

Kur bëhet fjalë për performancën, të dy avionët përputhen në mënyrë të barabartë pavarësisht se G700 është i ri Gulfstream flamurtare.

La Gulfstream G500 mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW814GA. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 15,144 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G500 është 30,288 bs.

Nga ana tjetër, Gulfstream G700 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce Pearl 700. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 18,250 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G700 është 36,500 bs.

Kur bëhet fjalë për lartësinë, të dy avionët janë në gjendje të lundrojnë deri në 51,000 këmbë.

Për më tepër, shpejtësia e lundrimit e të dy avionëve është identike, duke arritur në 516 knots. Kjo përkthehet në një shpejtësi lundrimi me shpejtësi të lartë prej 0.90 Mach. Për referencë, Mach 1 është shpejtësia e zërit. Prandaj, këta janë dy nga avionët e biznesit më të shpejtë në prodhim në qiell – të rrahur vetëm nga Cessna Citation X X+.

Pavarësisht nga madhësia shtesë e G700, ai është jashtëzakonisht i efektshëm në karburant. Për shembull, G500 ka një djegie të karburantit prej vetëm 353 gallons në orë (GPH). Në krahasim, G700 djeg 382 galona në orë (GPH).

Një ndryshim prej vetëm 29 galonësh në orë është jashtëzakonisht mbresëlënës duke pasur parasysh madhësinë dhe fuqinë shtesë të G700.

Grafik nga Visualizer

Varg

Kur bëhet fjalë për diapazonin, G500 nuk kishte kurrë një shans kundër G700. Me përjashtim të Bombardier Global 7500, G700 ka gamën më të gjatë të çdo avioni biznesi.

Për referencë, G500 është i aftë të fluturojë deri në 5,300 milje detare (6,099 milje / 9,816 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, G700 është i aftë të fluturojë deri në 7,500 milje detare (8,631 milje / 13,890 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Vizualizoni këtë ndryshim të intervalit duke përdorur tonën mjet i thjeshtë i diapazonit.

Natyrisht, si me shifrat e gamës së deklaruar nga çdo prodhues, këto shifra janë disi optimiste. Megjithatë, kjo nuk është për të hequr nga arritja e pabesueshme që është gama G700.

7,500 milje detare mjaftojnë për të fluturuar pa ndalesë nga Nju Jorku në Manila të Filipineve.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Kur vlerësoni distancën e ngritjes së secilit avion, rezultatet nuk janë për t'u habitur. Gulfstream G500 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,300 metrash. Në krahasim, Gulfstream G700 ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,250 metrash.

Kjo, pra, çon në problemin e botës reale që disa aeroporte që mund të arrihen nga G500 nuk mund të arrihen nga G700. Sidoqoftë, nëse fluturoni në distanca të gjata, më shumë kohë do të kursehet përmes eliminimit të një ndalese karburanti krahasuar me zvogëlimin e kohës së udhëtimit në tokë.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për distancën e uljes, rezultatet janë befasuese me G700 që ka një distancë minimale më të shkurtër ulje sesa G500.

G500 ka një distancë minimale uljeje prej 3,100 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së G700 është 2,500 këmbë.

Ndërsa përfitimet e një distance më të shkurtër uljeje janë të kufizuara, kjo është jashtëzakonisht mbresëlënëse.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Duke qenë se G700 është avioni më i madh në GulfstreamFormacioni, nuk është për t'u habitur që ai mund të G500 në hapësirën e brendshme.

Sigurisht, një nga ndryshimet më të dukshme midis G500 dhe G700 është gjatësia e brendshme. Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, kabina e G500 është e gjatë 14.5 metra. Në krahasim, G700 ka një gjatësi prej 17.35 metrash.

Tjetra është gjerësia e brendshme. Kabina e G500 ka gjerësi 2.31 metra. Në krahasim, kabina e G700 është e gjerë 2.49 metra.

Më në fund, lartësia e kabinës. Kabina e G500 ka një lartësi prej 1.88 metrash. Për referencë, G700 mat 1.91 lartësi të brendshme.

Ndërsa ndryshimi në gjerësi dhe lartësi janë thjesht centimetra, është një ndryshim që do të vërehet dhe vlerësohet nga udhëtarët. Rresht është pak më i gjerë. Ka pak më shumë hapësirë ​​për kokë. Vende më të gjera me më shumë hapësirë ​​për shpatulla.

Për më tepër, një kabinë më e gjatë lejon më shumë zona të jetesës. Nga një dhomë gjumi e dedikuar në dush, më shumë komoditet mund të vendosen në G700.

Pavarësisht nga madhësia më e vogël e G700, sipas Gulfstream, të dy avionët janë të aftë të mbajnë deri në 19 pasagjerë.

Dhe së fundi, kapaciteti i bagazhit. Siç mund ta prisni, G500 nuk është në gjendje të mbajë aq bagazhe sa G700.

G500 mund të akomodojë bagazh 175 metra kub. Ndërkohë, G700 ka hapësirë ​​për deri në 195 kub bagazh.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Të dy avionët janë jashtëzakonisht modernë. Për referencë, dërgesat e G500 filluan në vitin 2018. Ndërkohë, dërgesat e G700 do të fillojnë në vitin 2022.

Një zonë që është identike midis këtyre dy zonave brenda kabinës është lartësia e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit.

Sidoqoftë, disi çuditërisht, të dy G500 dhe G600 kanë shifra identike të lartësisë së kabinës. Kur lundroni në 51,000 këmbë lartësia e kabinës të të dy avionëve do të jetë 4,850 këmbë.

Ndërsa kjo është një shifër jashtëzakonisht e ulët, ajo është jo aq i ulët sa G650. Kjo është një surprizë duke pasur parasysh se G700 është avioni i ri kryesor. Prandaj, do të pritej që G700 të kishte një lartësi të konsiderueshme më të ulët të kabinës se paraardhësit e tij.

Gulfstream G500

Si me çdo Gulfstream, G500 është emëruar mrekullisht. Janë dhënë të gjitha tiparet që do të prisnit në një avion biznesi me rreze të gjatë veprimi.

Si fillim, G500 ka një kabinë të gjatë dhe të gjerë e cila u ofron klientëve fleksibilitet më të madh në dizajn. Për shembull, klientëve u paraqitet opsioni për një galeri përpara, galeri të pasme dhe një dhomë të pasme.

Kabina e gjatë dhe e gjerë siguron shumë hapësirë ​​për të shëtitur në korridorin e gjerë. Sediljet krejt të reja janë krijuar për një komoditet maksimal.

100% ajër i pastër, një lartësi maksimale e kabinës prej 4,850 këmbësh dhe një nivel i zhurmës së kabinës prej 50 decibelësh sigurojnë një mjedis të qetë. Ky mjedis ndriçohet nga katërmbëdhjetë nënshkrime Gulfstream dritare ovale. Të kombinuara, këto dritare sigurojnë një bollëk të dritës natyrore dhe pamjeve gjithëpërfshirëse të botës më poshtë. Shtimi i këtyre faktorëve së bashku siguron që ju të arrini në destinacionin tuaj të rifreskuar dhe me një vonesë minimale të avionit.

GulfstreamSistemi i Menaxhimit të Kabinës i lejon pasagjerët të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën dhe mediat nga vendet e tyre. Vendet janë në gjendje të shndërrohen në shtretër të rrafshët. Prandaj, G500 është një hapësirë ​​e shkëlqyeshme për të punuar, darkuar dhe relaksuar.

G500

Gulfstream Brendshme G500
Gulfstream Brendshme G550

G700

Gulfstream Vende të brendshme prej lëkure të bardha G700
Gulfstream Brendshme G700
Gulfstream Brendshme G700

Gulfstream G700

Sipas Gulfstream, G700 përmban kabinën më të gjatë, më të gjerë dhe më të gjatë në industri. Nëse keni nevojë për një kabinë më të madhe, do të shikoni në avionët VIP, të tillë si Boeing Business Jet (BBJ) ose Embraer Lineage 1000E

Qëllimi i G700 është të krijojë ambientin më të rehatshëm të mundshëm në qiell në mënyrë që të mund të flini, të punoni ose të relaksoheni në mënyrë sa më efikase. G700 përmban ndriçim të vërtetë cirkadian për të simuluar rrezet e diellit në zonën tuaj të ardhshme për të ndihmuar në zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit. Për më tepër, G700 ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 4,850 metrash, një nga lartësitë më të ulta të kabinës që mund të gjendet në një avion privat, duke ju ndihmuar të flini më mirë dhe të zvogëloni efektet e vonesës së avionit. Shtoni në kabinën jashtëzakonisht të qetë, nuk do të keni probleme të punoni, të flini ose thjesht të relaksoheni.

Gulfstream ka pajisur gjithashtu G700 me njëzet dritaret më të mëdha në aviacionin e biznesit, duke përmbytur kabinën me dritë natyrore për ta bërë kabinën tashmë të madhe të ndihet edhe më e gjerë. Si standard, G700 përmban Jet Connex Ka-band Wi-Fi në mënyrë që të mund të qëndroni të lidhur kur jeni në ajër për orë të tëra në të njëjtën kohë. G700 përmban një dizajn krejtësisht të ri të sediljeve që është punuar me dorë për secilin avion dhe mund të shndërrohet në shtretër ergonomikë.

G700 ka një kapacitet maksimal prej 19 pasagjerësh në një konfigurim të ulëseve dhe hapësirë ​​për 13 pasagjerë në një konfigurim të fjetur. Kabina mund të konfigurohet me deri në pesë hapësira banimi, kështu që gjithmonë do të jeni në gjendje të merrni pak privatësi nga bashkudhëtarët tuaj kur jeni në një fluturim të gjatë. Shihni më poshtë për konfigurimet e ndryshme që mund të keni në një G700.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering të këtyre avionëve, G500 është më pak i kushtueshëm se G700. Sigurisht, kjo nuk është për t’u habitur. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorë që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i vlerësuar i kartës për orë të G500 është 7,350 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter i G700 është 13,000 $. Vini re se G700 ende nuk do të dalë në tregun e kartave, prandaj kjo shifër është një vlerësim i ardhshëm.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ka një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Gulfstream G500 ka një çmim të ri prej 45 milion dollarë. Në krahasim me Gulfstream G700 ka një çmim të ri liste prej 75 milion $.

Zakonisht në këtë pikë të krahasimit ne do të shikojmë në vlera para pronësisë së këtyre avionëve. Kjo është bërë sepse rreth 85% e të gjitha avionëve privatë janë blerë në pronësi të mëparshme.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh se G700 është ende për të arritur në tregun para-pronësor, nuk ka të dhëna për të siguruar një vlerë para-pronësore.

Megjithëse, nëse jeni të interesuar të blini një G500, një model dy vjeçar kushton rreth 42 milionë dollarë sipas Libri i avionëve Bluebook.

Kjo, pra, përfaqëson vlerë të shkëlqyer, duke humbur vetëm 3 milionë dollarë gjatë 2 viteve. Kjo përkthehet në një mbajtje 93% të vlerës.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Për të përfunduar, cili prej këtyre avionëve është më i miri? Cilin duhet të zgjidhni?

G700 përfaqëson më të mirën nga më të mirët. Më e fundit në Gulfstream dhe teknologjia e aviacionit. Një avion i madh dhe i aftë, i cili është i vështirë për t’u mposhtur.

Për fluturimin e misioneve të gjata nëpër kontinente të shumta, G700 është aeroplani për të zgjedhur.

Megjithatë, ashtu si kur krahason G500 me G650 ose G500 me G600, Gulfstream kanë pozicionuar në mënyrë të përsosur çdo avion brenda përbërjes së tyre.

Nëse një avion nuk mund ta arrijë misionin tuaj, atëherë ju lehtë mund të shkoni drejt një avioni më të madh që është më i përshtatshmi. Kjo, pra, rezulton në një familje avionësh që mund t'i bëjë të gjitha.