Kalo te përmbajtja kryesore

La Gulfstream G650 është një nga më ikonikët Gulfstreamqë aktualisht po lundron në qiell. Sidoqoftë, Gulfstream G500 është një nga më modernet Gulfstream avionë, me dërgesat që kanë filluar në 2018.

Prandaj, si paraqiten këto avionë përballë njëri-tjetrit? Një nga më të rejat Gulfstream aeroplanë kundër një anije gati 10 vjeçare.

Performance

Së pari, le të shohim performancën e secilit avion.

La Gulfstream G500 mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW814GA. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 15,144 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G500 është 30,288 bs.

Nga ana tjetër, Gulfstream G650 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce BR725. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 16,900 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G650 është 33,800 lbs.

Sigurisht, ky ndryshim në shtytje nuk është për t'u habitur duke marrë parasysh se G650 është një avion më i madh.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për shpejtësinë e lundrimit të secilit avion, ndryshimi në shtytje është akademik. Të dy G500 dhe G650 janë të aftë të dalin në det deri në 516 knots.

Për më tepër, të dy avionët përputhen në mënyrë të barabartë kur bëhet fjalë për lartësinë maksimale të lundrimit. Të dy avionët janë të aftë të lundrojnë deri në 51,000 këmbë.

Sidoqoftë, një zonë ku teknologjia dhe efikasiteti e vendosin G500 përpara G650 më të vjetër është djegia e karburantit.

G500 ka një djegie të karburantit prej vetëm 353 gallons në orë (GPH). Në krahasim, G650 djeg 475 gallona në orë (GPH).

Me 5 dollarë për galon karburant Jet A, kursimi i kostos është i konsiderueshëm. Prandaj, mesatarisht, G500 do t'ju kushtojë 520 dollarë më pak karburant në orë krahasuar me G650.

Varg

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për diapazonin maksimal, G650 mund lehtë G500.

G500 është i aftë të fluturojë deri në 5,300 milje detare (6,099 milje / 9,816 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, G650 është i aftë të fluturojë deri në 7,000 milje detare (8,055 milje / 12,964 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Një ndryshim në distancën prej 1,700 milje detare është thelbësor. Kjo do të rezultojë që disa misione të kompletohen lehtësisht me G650 ndërsa G500 do të duhet të ndalet për t'u furnizuar me karburant.

Vizualizoni këtë ndryshim të intervalit duke përdorur tonën mjet interaktiv.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë.

Performanca në tokë

Performanca në tokë nuk është befasi. Duke qenë se G500 është një avion më i vogël se G650, ju do të prisni që të kërkojë më pak pistë. Dhe, sigurisht, kjo është e vërtetë.

La Gulfstream G500 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,300 metrash. Në krahasim me Gulfstream G650 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,858 metrash.

Sidoqoftë, të dy avionët janë çuditërisht afër distanca minimale e uljes - me një ndryshim prej vetëm 82 metrash. Duke pasur parasysh madhësinë shtesë të G650, kjo është një performancë jashtëzakonisht mbresëlënëse.

G500 ka një distancë minimale uljeje prej 3,100 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së G650 është 3,182 këmbë.

Dimensionet e Brendshme

Nuk ka asnjë problem për faktin se G650 është një avion më i madh se G500. Sidoqoftë, ndryshimi nuk është aq i fortë sa mund të pritet së pari. Përkundrazi, G650 është thjesht pak më i madh në të gjitha aspektet.

Për shembull, kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, kabina e G500 është e gjatë 14.5 metra e gjatë. Në krahasim, G650 ka gjatësi 16.33 metra.

Tjetra është gjerësia e brendshme. Kabina e G500 ka gjerësi 2.31 metra. Në krahasim, kabina e G650 është e gjerë 2.49 metra. Përsëri, ndryshimi në madhësi është relativisht i vogël. Vetëm disa përqind.

Më në fund, lartësia e kabinës. Kabina e G500 ka një lartësi prej 1.88 metrash. Për referencë, G650 mat 1.91 lartësi të brendshme.

Si rezultat, G650 do t'i japë secilit pasagjer më shumë hapësirë ​​në çdo dimension. Rresht është pak më i gjerë dhe ka më shumë hapësirë ​​për kokë. Prandaj, G650 do të jetë një ambient më i këndshëm i kabinës në lidhje me hapësirën.

Përkundër dimensioneve pak më të vogla të G500, Gulfstream pretendojnë se të dy avionët mund të mbajnë të njëjtin numër pasagjerësh. Të dy G500 dhe G650 mund të strehojnë deri në 19 pasagjerë. Sidoqoftë, si gjithmonë me shifrat maksimale të pasagjerëve, nuk ka gjasa që të dy avionët të fluturojnë me çdo vend të zënë.

Dhe së fundmi, kapaciteti i bagazhit. Përsëri shifrat nuk janë për t'u habitur. G500 mund të akomodojë bagazh 175 metra kub. Ndërkohë, G650 ka hapësirë ​​për deri në 195 kub bagazh.

I brendshëm

Kur krahasoni dy avionë privatë, një faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh është lartësia e kabinës. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur krahasoni avionët me rreze të gjatë.

Përfitimet e një lartësie më të ulët të kabinës janë një mjedis më i këndshëm i kabinës dhe zvogëlon efektet e vonesës së avionit. Prandaj, sa më e ulët të jetë lartësia e kabinës, aq më mirë. Dhe, për shumë, shumë vite, Gulfstream kanë qenë mjeshtrat në arritjen e një lartësie të ulët të kabinës.

Sigurisht, G500 dhe G650 nuk bëjnë përjashtim. Kur kryqëzoni me 51,000 këmbë, lartësia maksimale e kabinës së G500 është vetëm 4,850 metra krahasuar me një lartësi maksimale të kabinës prej 4,100 këmbë për G650.

Prandaj, pavarësisht se G500 është avioni më i ri, më modern, G650 ka ende një lartësi më të ulët të kabinës.

Gulfstream G500

Si me çdo Gulfstream, G500 është emëruar mrekullisht. Ai vjen me të gjitha veçoritë që do të prisnit në një avion biznesi me rreze të gjatë veprimi.

Si fillim, G500 ka një kabinë të gjatë dhe të gjerë e cila u ofron klientëve fleksibilitet më të madh në dizajn. Për shembull, klientëve u paraqitet opsioni për një galeri përpara, galeri të pasme dhe një dhomë të pasme.

Kabina e gjatë dhe e gjerë siguron shumë hapësirë ​​për të shëtitur në korridorin e gjerë. Sediljet krejt të reja janë krijuar për një komoditet maksimal.

100% ajër i pastër, një lartësi maksimale e kabinës prej 4,850 këmbësh dhe një nivel i zhurmës së kabinës prej 50 decibelësh sigurojnë një mjedis të qetë. Ky mjedis ndriçohet nga katërmbëdhjetë nënshkrime Gulfstream oval dritaret. Të kombinuara, këto dritare ofrojnë një bollëk të dritës natyrore dhe pamje gjithëpërfshirëse të botës më poshtë. Shtimi i këtyre faktorëve së bashku siguron që të mbërrini në destinacionin tuaj të rifreskuar dhe me vonesë minimale.

GulfstreamSistemi i Menaxhimit të Kabinës i lejon pasagjerët të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën dhe mediat nga vendet e tyre. Vendet janë në gjendje të shndërrohen në shtretër të rrafshët. Prandaj, G500 është një hapësirë ​​e shkëlqyeshme për të punuar, darkuar dhe relaksuar.

G500

Gulfstream Brendshme G500
Gulfstream Brendshme G500
Gulfstream Brendshme G500
Gulfstream Brendshme G500

G650

Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream Brendshme G650
Gulfstream Brendshme G650

Gulfstream G650

Sigurisht, G650 ka një brendshme fantastike siç pritet me një Gulfstream.

G650 krenohet me një brendshme të gjerë - e përshkruar si "një largim i rafinuar mbi re". Kabina mund të ketë deri në katër zona banimi, mjaftueshëm për të punuar, darkuar, argëtuar dhe relaksuar.

Me një nga kabinat më të qeta në aviacionin e biznesit, G650 është vendi i përsosur për t'u çlodhur. G650 ka një nivel të zhurmës së kabinës prej vetëm 47 decibel. Një lartësi e kabinës prej 4,100 metrash është më e ulta në aviacionin e biznesit.

Këta dy faktorë kombinohen për të garantuar që G650 është jashtëzakonisht i rehatshëm. Për më tepër, zhurma e ulët e kabinës, lartësia e ulët e kabinës dhe 100% ajër i pastër sigurojnë që ju do të mbërrini në destinacionin tuaj me një vonesë minimale të avionit.

Me 16 të markës tregtare Gulfstream dritare të mëdha, ovale sigurojnë kabinën me një bollëk të dritës natyrore.

Sigurimi i komoditetit dhe produktivitetit, GulfstreamVendet e punuara me dorë të ju lejojnë të vendoseni dhe të shijoni udhëtimin. Çdo ndenjëse është e vendosur pranë një dritareje.

Kur rrethon globin, siç pritej, G650 është në gjendje të sigurojë shtresa të sheshta plotësisht për pasagjerët. Të gjitha vendet e vetme dhe divani kthehen në shtretër, duke ju siguruar një gjumë të mirë.

Fluturimi në G650 ju jep të drejtën e pajisjeve më të larta të kabinës. Prisni lidhje WiFi, një TV me ekran të rrafshët 42 inç, vëzhgues video, pajisje të gjera galerie.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Gulfstream G500 është më pak i shtrenjtë se G650. Megjithatë, ju lutemi vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i vlerësuar për orë i charter i G500 është 7,350 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter i G650 është 10,500 $.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ka një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Gulfstream G500 ka një çmim të ri prej 45 milion dollarë. Në krahasim me Gulfstream G650 ka një çmim të ri liste prej 65 milion $.

Sidoqoftë, çmimi i blerjes së këtyre avionëve fillon të bëhet vërtet interesant kur shikoni ato vlera e pronesise.

Sipas Libri i avionëve Bluebook, një G500 dy vjeçar do t'ju kthejë 42 milion dollarë.

Prandaj, G500 do të shohë një ruajtje prej 93% të vlerës për të njëjtën periudhë kohe.

Në krahasim, një G650 tetë vjeçar vlerësohet se kushton 56 milion dollarë.

Prandaj, rezultatet në G650 do të shohin një ruajtje prej 86% të vlerës për të njëjtën periudhë kohe.

Prandaj, Gulfstream G500 përfaqëson një 'investim' më të mirë falë kurbës së tij më pak agresive të amortizimit. Për më tepër, për sa i përket vlerës së parave të gatshme, ndërsa G650 do të humbasë 9 milion dollarë në vlerë gjatë dy viteve, G500 do të humbasë vetëm 3 milion dollarë.

përmbledhje

Pra, cili avion është më i mirë? A duhet të zgjidhni G500 ose G650?

Ngjashëm si kur krahason G500 me G550 ose G600 me G650, Gulfstream kanë qenë jashtëzakonisht të zgjuar në lidhje me përbërjen e tyre të avionëve.

Nëse një avion nuk është në gjendje të arrijë misionin tuaj, atëherë ju lehtë mund të shkoni deri në një karrocë ajri më të aftë.

Prandaj, përfundimi i kësaj përmbledhjeje është se nëse G500 përshtatet me nevojat tuaja, atëherë ky është aeroplani për të zgjedhur. Sidoqoftë, nëse keni nevojë për diapazonin shtesë, atëherë G650 është avioni për të cilin dëshironi.

Sidoqoftë, nëse po kërkoni të blini një nga këto aeroplanë, G500 përfaqëson marrëveshjen më të mirë.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.