Gulfstream G500 vs Gulfstream G600

La Gulfstream 500 dhe Gulfstream G600 janë dy nga avionët më të fundit nga prodhuesi me bazë në Xhorxhia.

Të dy avionët mund të lundrojnë afër shpejtësisë së zërit. Të dy avionët do të transportojnë deri në 19 pasagjerë në luksin e fundit.

Sidoqoftë, cili është ndryshimi midis këtyre dy avionëve? Cilin duhet të zgjidhni?

Performance

La Gulfstream G500 mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney PW814GA. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 15,144 lbs të shtytjes. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes së G500 është 30,288 bs.

Nga ana tjetër, Gulfstream G600 mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney PW815GA. Secili motor është i aftë të nxjerrë deri në 15,680 lbs të shtytjes. Prandaj, prodhimi i kombinuar i shtytjes vjen në 31,360 bs.

Të dy avionët janë të aftë të lundrojnë me 51,000 këmbë dhe me një shpejtësi prej 516 knots.

Shpejtësia e lundrimit me 516 nyje e të dy avionëve përkthehet në Mach 0.90. Për referencë, Mach 1 është shpejtësia e zërit. Si rezultat, shpejtësia e lundrimit të Gulfstream G500 dhe G600 çimentojnë vendin e tyre si disa nga avionët më të shpejtë të biznesit ndonjëherë.

Të dy avionët gjithashtu kanë djegie shumë të ngjashme të karburantit në orë, me G500 që mund pak G600. Gulfstream G500 ka një djegie mesatare të karburantit prej 430 Gallons në orë (GPH). Nga ana tjetër, Gulfstream G600 ka një djegie mesatare të karburantit prej 458 Gallons në orë (GPH).

Grafik nga Visualizer

Varg

Siç shihet kur krahason Gulfstream G600 me G650, Gulfstream kanë pozicionuar taktikisht G500 dhe G600 me aftësitë e tyre të diapazonit.

Dallimi i tyre në distancë është i mjaftueshëm për të nxjerrë në pah ndryshimet midis këtyre avionëve.

La Gulfstream G500 ka një diapazon maksimal prej 5,300 milje detare. Në krahasim, Gulfstream G600 ka një distancë maksimale prej 6,600 milje detare.

Përdorni këtë mjet vargu për të vizualizuar këtë distancë në hartë.

Duke marrë këto vlera në vlerë nominale, G500 është në gjendje të fluturojë pa ndërprerje nga New York në Kajro, Egjipt.

Ndërsa Gulfstream G600 është në gjendje të fluturojë pa ndërprerje nga New York në Dubai.

Sigurisht, ju lutem vini re se për të arritur këto shifra të diapazonit, duhet të bëhen disa kompromise. Për shembull, këto shifra të diapazonit nuk janë kur lundrojnë me shpejtësi maksimale. Për më tepër, ngarkesa do të duhej të ishte në një minimum absolut. Dhe, ç'është më e rëndësishmja, moti do të duhet të jetë perfekt.

Faktori në një erë të fortë dhe rrezja e të gjithë avionëve do të ulet ndjeshëm. Sidoqoftë, edhe nëse këto aeroplanë nuk arrijnë shifrat e deklaruara të distancës, G600 do të jetë gjithmonë në gjendje të fluturojë më tej se G500 me të gjitha gjërat të jenë të barabarta.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Siç është pothuajse gjithmonë rasti, avioni më i madh ka një distancë minimale më të madhe ngritjeje sesa avioni më i vogël. Sidoqoftë, ndryshimi në numër është relativisht i vogël.

La Gulfstream G500 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,300 metra krahasuar me G600 që kërkon të paktën 5,700 këmbë për tu ngritur.

Ky ndryshim është shumë i ngjashëm me ndryshimin midis G600 dhe G650.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes, të dy avionët janë të barabartë. Të dy G500 dhe G600 kanë një distancë minimale uljeje prej 3,100 metrash. Një shifër mbresëlënëse duke pasur parasysh madhësinë e këtyre avionëve.

Për më tepër, ndryshimi midis distancës minimale të ngritjes së këtyre avionëve është aq i vogël sa nuk ka gjasa të ketë një aeroport ku G500 mund të fluturojë, por G600 jo.

Prandaj, kufizimet e gjatësisë së pistës nuk duhet të shqetësojnë kur vendosni midis këtyre dy avionëve.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Siç pritej, Gulfstream G600 ka një kabinë pak më të madhe se G500, por vetëm në një matje. G600 është pak më i gjatë se G500.

Përveç gjatësisë, gjerësia dhe lartësia e të dy avionëve janë identike.

Brendësia e G500 mat 14.5 metra e gjatë krahasuar me një gjatësi kabine prej 15.62 metra për G600.

Të dy avionët kanë përmasa 2.31 metra të gjerë dhe 1.88 metra të gjatë.

Dhe, si shumica moderne Gulfstream avionë, të dy avionët mund të mbajnë deri në 19 pasagjerë. Sidoqoftë, nuk ka gjasa që asnjëri prej këtyre avionëve të fluturojë ndonjëherë me 100% të vendeve të mbushura.

Për më tepër, nuk ka gjasa që ndonjë klient të personalizojë këto aeroplanë për të akomoduar plot 19 pasagjerë.

Përveç kësaj, të dyja Gulfstream G500 dhe Gulfstream G600 janë në gjendje të mbajnë deri në 175 metra kub bagazh.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Duke qenë se këto aeroplanë janë bërë të dy nga i njëjti prodhues, ambientet e brendshme janë jashtëzakonisht të ngjashme. Sigurisht, kjo është një gjë e mirë. Gulfstream bën disa nga ambientet e brendshme private më të mira në botë.

Për më tepër, të dy G500 dhe G600 ndajnë të njëjtën platformë dhe, si rezultat, pjesët e brendshme të këtyre avionëve janë edhe më të ngjashme se zakonisht.

Për shembull, të dy avionët kanë një lartësi maksimale të kabinës prej 4,850 këmbësh kur dalin në det në 51,000 këmbë. Ndërsa kjo nuk është lartësia më e ulët e kabinës në industri (shih Gulfstream G650 G650ER), është më e ulët se shumica e avionëve të tjerë.

Përfitimi i një lartësie më të ulët të kabinës është një mjedis më i këndshëm i kabinës dhe efektet e reduktuara të vonesës së avionit.

Brendshme G500

100% ajër i pastër, një lartësi maksimale e kabinës prej 4,850 metrash dhe një nivel i zhurmës së kabinës prej 50 decibelësh siguron një ambient të qetë. Ky mjedis ndriçohet nga katërmbëdhjetë nënshkrime Gulfstream dritare ovale. Të kombinuara, këto dritare sigurojnë një bollëk të dritës natyrore dhe pamjeve gjithëpërfshirëse të botës më poshtë. Shtimi i këtyre faktorëve së bashku siguroni që të arrini në destinacionin tuaj të rifreskuar dhe me një vonesë minimale të avionit.

GulfstreamSistemi i Menaxhimit të Kabinës i lejon pasagjerët të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën dhe mediat nga vendet e tyre. Vendet janë në gjendje të shndërrohen në shtretër të rrafshët. Prandaj, G500 është një hapësirë ​​e shkëlqyeshme për të punuar, darkuar dhe relaksuar.

Gulfstream Brendshme G500

Gulfstream Brendshme G500
Gulfstream Brendshme G500
Gulfstream G500 Galeri e brendshme
Gulfstream G500 Banjë e brendshme

Gulfstream Brendshme G600

Gulfstream Brendshme G600
Gulfstream Brendshme G600
Gulfstream Brendshme G600

Brendshme G600

Brendësia G600 është krijuar për pasagjerët për t'u çlodhur, punuar dhe darkuar. G600 është projektuar nga Gulfstream të "jetë [kabina] më e qetë në aviacionin e biznesit". Kjo nuk është për t'u habitur si e tërë Gulfstream familja e avionëve ka kabina jashtëzakonisht të qeta. Për më tepër, veçoritë G600 Gulfstreamështë sistemi klasik i ajrit të pastër 100%. Kombinoni këtë me lartësinë e ulët të kabinës do të sigurojë që të arrini të freskuar në destinacionin tuaj.

Për më tepër, Gulfstream ka qenë në gjendje të futet në katërmbëdhjetë nënshkrime Gulfstream dritare ovale. Këto dritare janë "më të mëdhatë në aviacionin e biznesit" dhe mbyten brendësinë në dritën natyrore. Madhësia dhe vendosja e dritareve gjithashtu u ofrojnë të gjithë pasagjerëve një pamje fantastike të botës më poshtë.

Pasagjerët në bord do të ulen në vendet e vlerësuara me çmime. Këto vende ndërthurin stilin, funksionalitetin dhe komoditetin, të gjitha në një. Gulfstream ka qenë në gjendje të shfrytëzojë reagimet e klientëve dhe të zgjedh proporcionet e sediljes për një përshtatje ideale. Përmes përdorimit të përpunimit të saktë, të kompjuterizuar, Gulfstream ka qenë në gjendje të eleminojë pikat e presionit për rehati maksimale.

G600 mund të konfigurohet me deri në katër zona banimi. Brenda katër zonave të jetesës ka hapësirë ​​për deri në 19 pasagjerë dhe hapësirë ​​për deri në 10 pasagjerë për të fjetur.

G600 është emëruar në mënyrë kaq luksoze sa madje është vlerësuar me çmimin Çmimi Ndërkombëtar i Yacht & Aviation Design Award.

Çmimi i kartës

Çmimi charter i këtyre avionëve është relativisht i ngjashëm. Sigurisht, nuk janë shumë faktorë që mund të ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, këto çmime janë vetëm vlerësime.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Gulfstream G500 është 9,000 dollarë. Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter-it Gulfstream G600 është 10,000 dollarë.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Kjo tendencë vazhdon kur shikohet çmimi i blerjes së këtyre dy avionëve.

La Gulfstream G500 ka një çmim të ri prej 45 milion dollarë. Ndërsa Gulfstream G600 ka një çmim të ri liste prej 54.5 milion $.

Dorëzimet e G500 filluan në 2018, me dërgesat e G600 duke filluar vetëm një vit më vonë.

Prandaj, duke qenë se këto aeroplanë janë aq të rinj, nuk mund të merren vlera të sakta në pronësi. Prandaj, vlerësimi i amortizimit të këtyre avionëve nuk është aktualisht i mundur.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Ngjashëm si kur krahason Gulfstream G600 me G650, është pothuajse e pamundur të thuash se cili avion është më i mirë.

Sigurisht, Gulfstream e kanë bërë këtë qëllimisht. Avioni është projektuar në mënyrë që të plotësojë çdo nevojë.

Nëse G500 nuk është në gjendje të ekzekutojë misionin tuaj, atëherë G600 është aty, gati për të fluturuar. Nëse G600 nuk mund ta arrijë misionin, atëherë ekziston G650, etj.

Prandaj, të dy avionët janë jashtëzakonisht të ngjashëm. Dallimi i vetëm i vërtetë vjen me G600 që ka një gamë më të madhe dhe kabinë më të madhe. Përveç kësaj, ndryshimet janë jashtëzakonisht të vogla.

Në fund të fundit bëhet fjalë për misionin në fjalë. Nëse G500 mund të përfundojë misionin tuaj, atëherë kjo është zgjidhja më e mirë. Nëse jo, atëherë Gulfstream G600 është aeroplani për të zgjedhur.