Kalo te përmbajtja kryesore

Dorëzimet e Gulfstream G300 filloi në 2003, me dërgesat përfunduan në 2004. Trembëdhjetë avionë G300 janë aktualisht në shërbim aktiv.

Kur bëhet fjalë për koston vjetore të pronësisë së Gulfstream G300, ka një kosto fikse vjetore të vlerësuar prej 653,056 dollarë me një normë të ndryshueshme për orë prej 6,538 dollarë. Prandaj, nëse do të fluturonit Gulfstream G300 200 orë në vit kostoja totale e pronësisë vjetore do të ishte 1,960,656 dollarë.

G300 mund të strehojë deri në 16 pasagjerë, me një kapacitet maksimal të bagazhit prej 169 metra kub.

Kur është në konfigurimin e tij optimal, Gulfstream G300 mund të lundrojë pa ndërprerje deri në 3,485 milje detare (4,010 milje / 6,454 km). Sidoqoftë, kur konfigurohet për shpejtësinë më të shpejtë të lundrimit, G300 mund të mbajë një shpejtësi lundrimi prej 500 knots.

La Gulfstream G300 mund të lundrojë deri në 45,000 këmbë. Për më tepër, G300 ka një djegie mesatare të karburantit në orë prej 512 Gallons në orë (GPH).

Falë motorëve të tij Rolls-Royce TAY 611-8, G300 ka një dalje totale prej 27,700 bs.

Për sa i përket kostos, G300 ka një çmim të rregulluar për orë të charter prej 6,500 dollarë. Për më tepër, përsëri kur dorëzimet e Gulfstream G300 filloi, çmimi i listës për një shembull të ri ishte 26 milion dollarë.

Gulfstream Kostoja vjetore G300Fluturon 200 orë në vit
Paga e ekuipazhit$266,500
Trajnimi i ekuipazhit$104,994
hangar$72,112
Sigurim$50,750
drejtuesit$78,000
Ndryshme Fixed$80,700
Gulfstream G300 Kostot fikse totale$653,056
Kostoja e karburantit$768,000
Mirëmbajtje$78,200
Riparimi i motorit$80,000
Tarifat e tokës$347,000
Ndryshore e Ndryshme$34,400
Gulfstream G300 Kostot totale variabile$1,307,600
Gulfstream G300 Kostoja totale vjetore$1,960,656
Kostot totale vjetore të vlerësuara për operimin e Gulfstream G300 kur fluturon 200 orë në vit. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Gulfstream Llogaritësi i buxhetit vjetor G300

Përdorni llogaritësin më poshtë për të llogaritur buxhetin vjetor të vlerësuar për të operuar Gulfstream G300.

Thjesht shkruani numrin e orëve në vit dhe merrni klikimin "Merrni Buxhetin Vjetor". Më poshtë do të shihni buxhetin vjetor të vlerësuar për zotërimin dhe operimin e G300.

Vlera përfundimtare merr parasysh kostot fikse dhe ato variabile. Ju lutemi vini re se vlera përfundimtare është vetëm një vlerësim. Për më tepër, vini re se të gjitha vlerat janë në USD.

Orët Vjetore të Fluturuara:


orëGulfstream Buxheti Vjetor G300:

$0 në vit


Gulfstream Ndarja e kostos fikse G300

Kur bëhet fjalë për kostot fikse, janë gjashtë kritere që janë identifikuar si kontribuuesit më të mëdhenj në koston vjetore të operimit. Këto kosto janë paga e ekuipazhit, trajnimi i ekuipazhit, hangar, sigurimi, menaxhimi dhe më pas kostot fikse shtesë, të ndryshme.

Tabela më poshtë detajon koston e vlerësuar të secilës kosto fikse për Gulfstream G300.

Kosto fikseShpenzimet vjetore
Paga e ekuipazhit$266,500
Trajnimi i ekuipazhit$104,994
hangar$72,112
Sigurim$50,750
drejtuesit$78,000
Ndryshme Fixed$80,700
Totali i kostove fikse G300$653,056
Kostot fikse vjetore të vlerësuara për Gulfstream G300. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Paga e ekuipazhit

Paga e anëtarëve të ekuipazhit është një nga kostot më domethënëse të operimit të një avioni.

Natyrisht, ekuipazhi është një pjesë thelbësore e funksionimit të avionit. Pa pilotë, avioni juaj nuk do të shkojë askund.

Për më tepër, ekuipazhi është thelbësor për i sigurt funksionimin e avionit tuaj. Prandaj, sigurimi që anëtarët e ekuipazhit tuaj të jenë të certifikuar dhe të aftë në mënyrë të përshtatshme është me rëndësi të madhe. Sidoqoftë, sa më i lartë të jetë niveli i aftësive të ekuipazhit, aq më i lartë është paga që ata kërkojnë.

Trajnimi i ekuipazhit

Është e rëndësishme të kesh anëtarë të ekuipazhit të trajnuar mirë. Përsëri, ato janë integrale për funksionimin e sigurt dhe efikas të avionit tuaj.

Mbajtja e vlefshme e vlerësimeve të tipit të avionëve dhe sigurimi që anëtarët e ekuipazhit të mbajnë standardet e tyre të larta është thelbësore.

Kjo është një kosto që do të vazhdojë të ndodhë çdo vit, pavarësisht nëse avioni juaj fluturon apo jo.

Kostot e hangarit

Kur bëhet fjalë për ruajtjen e avionëve, ekzistojnë dy mundësi - hangar ose lidhja e duhur.

Në shumicën e rasteve, pronarët nuk do të lejojnë që makineritë e tyre shumë-milionëshe, tepër teknike, të qëndrojnë jashtë në erë dhe shi. Prandaj, është një supozim i sigurt se shumica e avionëve privatë do të ruhen në hangarë kur nuk përdoren.

Megjithatë, hangarët janë më shumë i shtrenjtë sesa lënia e avionëve jashtë në elementë.

Magazinimi është një element i rëndësishëm për t'u marrë parasysh duke pasur parasysh që avioni juaj do të duhet të presë diku i sigurt dhe i sigurt kur nuk është në ajër. Sigurisht, do të ketë disa ditë që avioni është larg bazës dhe në aeroportet e tjera. Sidoqoftë, në shumicën e rasteve avionët i kalojnë mbrëmjet në bazën e tyre në shtëpi.

Kostot e Sigurimit

Në terma të thjeshtë, ekzistojnë dy lloje të sigurimeve që avionët privatë duhet të kenë.

E para është sigurimi i përgjegjësisë. Kjo siguron mbulim kundër humbjes, dëmtimit ose dëmtimit të palëve të treta. Palët e treta në këtë rast përfshijnë pasagjerët, ngarkesën dhe bagazhin. Ndërsa detajet e sakta do të ndryshojnë nga politika në politikë, mbulimi në përgjithësi nuk ofrohet për pilotin në komandë ose avionin aktual.

Kjo pastaj çon në pjesën e dytë të sigurimit të avionëve privat - sigurimin e trupit. Politikat e sigurimit të trupit bien dakord mbi bazën e vlerës. Kjo është vlera e avionit. Prandaj, në rast të një humbjeje totale, siguruesit do të paguajnë vlerën e rënë dakord në krahasim me vlerën aktuale të tregut.

Këto janë dy pjesë thelbësore të sigurimit për avionët privatë. Sidoqoftë, pronarët mund të dëshirojnë gjithashtu të marrin në konsideratë sigurimin e luftës së trupit të aviacionit dhe sigurimin e ekuipazhit.

Sigurimi i luftës së trupit të aviacionit siguron mbulim për humbjen e avionit për shkak të luftës, rrëmbimit, konfiskimit, dëmtimit me qëllim të keq dhe rreziqeve të tjera të ngjashme. Kjo zakonisht zgjidhet nga pronarët që do të fluturojnë me avionë privatë në destinacione të rrezikshme.

Sigurimi i ekuipazhit lejon që pilotët dhe anëtarët e ekuipazhit të pajisen me një paketë përfitimesh të zgjeruara të punonjësve. Të tilla si duke përfshirë humbjen e mbulimit të licencës, mbulimin e aksidenteve personale dhe sigurimin e udhëtimit.

Kostot e menaxhimit

Menaxhimi i avionëve është një komponent thelbësor kur zotëron dhe operon një avion privat.

Një ekip i menaxhimit të avionit ofron të gjitha shërbimet e nevojshme të nevojshme për të fluturuar avionin. Për shembull, marrja e burimeve dhe administrimi i pilotëve për t'u siguruar që avioni është i përshtatshëm për fluturim, janë të gjitha detyra të ofruara nga kompania juaj e menaxhimit të avionit.

Natyrisht, ekziston mundësia e të ashtuquajturit vetë-menaxhimi. Këtu lihen detyrat e menaxhimit me pilotin tuaj në komandë. Megjithatë, ky opsion zgjidhet rrallë. Prandaj, në shembullin e kostos së pronësisë supozojmë se është përfshirë një kompani e menaxhimit të avionëve.

Ekipi juaj i menaxhimit të avionëve zakonisht do të kryejë detyrat e mëposhtme:

  • Rezervimet e fluturimit
  • Planifikimi i fluturimit
  • Marketingu/shitjet e statutit
  • Caktimi i ekuipazhit
  • Rishikimet dhe detyrat e vlefshmërisë ajrore të avionëve
  • Caktimi i mirëmbajtjes
  • Menaxhimi i faturave
  • Menaxhimi i ekuipazhit

Për më tepër, ekipi juaj i menaxhimit të avionit ka të ngjarë të sigurojë shumë më tepër aktivitete të vogla për të siguruar funksionimin e qetë të avionit.

Sigurisht, ka shumë faktorë që do të ndikojnë në çmimin total të tarifës së menaxhimit të avionit tuaj. Kryesisht ndryshimi në kosto do të varet nga lloji i avionit, përdorimi dhe rajoni i funksionimit.

Kosto të ndryshme fikse

Kostot fikse të ndryshme përbëhen nga gjithçka që nuk përshtatet në kategoritë e mësipërme.

Gjëra të tilla si tarifat për grafikët, softuerët dhe kompjuterët për të menaxhuar avionët tuaj do të jenë në këtë kategori.

Kur zotëroni një avion privat ka të ngjarë të ketë kosto të papritura dhe azhurnime që ndodhin gjatë gjithë përvojës suaj të pronësisë.

Prandaj, është praktikë e mirë të faktorizosh kosto shtesë, të papritura në vit.

Gulfstream Ndarja e kostos së ndryshueshme G300

Kostot e ndryshueshme janë ato që ndryshojnë në varësi të përdorimit të avionit. Kostot e ndryshueshme mund të ndahen në pjesë për orë. Prandaj, kjo rezulton në një shifër të kostos variabël për orë. Kjo shifër është kostoja për orë që fluturon avioni.

Ekzistojnë pesë faktorë që kemi ndërtuar në figurën e kostos së ndryshueshme për orë. Këto vlera janë kostoja e karburantit, mirëmbajtja, riparimi i motorit, ekuipazhi, tarifat e uljes dhe trajtimit, së bashku me kostot e tjera të ndryshme.

Të gjitha këto variabla janë proporcionale me numrin e orëve të fluturuara. Për shembull, sa më shumë që fluturoni me avion, aq më shumë karburant do të përdorë.

Shikoni më poshtë për një tabelë të vlerësuar të kostove të ndryshueshme për orë kur operoni Gulfstream G300.

Poshtë tabelës, do të gjeni një shpjegim për secilën variabël.

Kosto e ndryshueshmeShpenzoni për orë
Kostoja e karburantit$3,840
Mirëmbajtje$391
Riparimi i motorit$400
Tarifat e tokës$1735
Ndryshore e Ndryshme$172
Kostoja totale për orë G300$6,538
Kostot e vlerësuara të ndryshueshme për orë për Gulfstream G300. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Kostot e karburantit

Kostot e karburantit janë një shpenzim i rëndësishëm për orë kur operoni një avion privat. Sa më shumë orë që fluturoni, aq më shumë karburant djeg aeroplani.

Natyrisht, sasia e karburantit që djeg avioni në orë do të ndryshojë shumë në varësi të konsumit mesatar për orë të tij, i matur në gallon për orë (GPH).

Lexoni këtë artikull për të mësuar më shumë se sa kushton karburanti i avionëve privatë.

Ose lexoni këtë artikull për të parë shifrat e ndryshme të djegies së karburantit për të gjitha avionët privatë.

Avionë të ndryshëm djegin vëllime të ndryshme të karburantit në orë. Sidoqoftë, një rregull i përgjithshëm është se sa më i madh të jetë avioni, aq më i madh është harxhimi për orë i karburantit.

Sigurisht, në varësi të vendndodhjes, çmimet e karburantit ndryshojnë në mënyrë dramatike. Prandaj, kjo kosto do të rregullohet pak në varësi të kostos së karburantit në FBO.

Kostot e Mirëmbajtjes

Për të siguruar që avionët janë të sigurt për të fluturuar ato kërkojnë mirëmbajtje në intervale të rregullta.

Këto intervale janë planifikuar dhe varen nga udhëzimet e prodhuesit. Për më tepër, mirëmbajtja është planifikuar bazuar në numrin e orëve të fluturuara.

Për shembull, një avioni i caktuar mund të ketë nevojë për një inspektim çdo 100 orë. Prandaj, mund të planifikoni kur avioni kërkon mirëmbajtje.

Për më tepër, këto ngjarje të mirëmbajtjes janë në lidhje të drejtpërdrejtë me numrin e orëve që fluturohet.

Prandaj, sa më shumë që fluturon avioni, aq më shumë mirëmbajtje do të kërkojë.

Sidoqoftë, kjo kosto gjithashtu merr parasysh çdo ngjarje të papritur të mirëmbajtjes. Për shembull, një goditje zogu ose gomë në erë do të prezantojë një kontroll të papritur të mirëmbajtjes.

Kostot e Riparimit të Motorit

Riparimi i motorit është një ngjarje e planifikuar që në thelb është mirëmbajtja dhe inspektimi i motorit.

Duke pasur parasysh termin 'rregullim', ngjarja është më serioze sesa një inspektim i shpejtë vizual. Dhe, në një rregullim të madh të motorit, një çmontim dhe inspektim i plotë i motorit.

Përsëri, ashtu si mirëmbajtja e kornizës së ajrit, sa më shumë që përdoret një motor, aq më shumë konsumon motori. Prandaj, sa më shumë orë të fluturojnë, aq më shpejt do të kërkohet një rregullim i motorit. Për më tepër, sa më shumë orë të fluturuara aq më shpesh do të duhet të kryhet një rregullim i motorit.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth rregullimeve të motorëve, atëherë lexoni këtë artikull.

Kostot e ekuipazhit / uljes / trajtimit

Tarifat e ekuipazhit, tarifat e uljes dhe tarifat e trajtimit varen shumë nga rruga e ndjekur. Prandaj, është e vështirë të jepet një shifër e saktë.

Tarifat e ekuipazhit janë ato që ju duhet t'i paguani ekuipazhit gjatë një qëndrimi të zgjatur. Për më tepër, tarifat e ekuipazhit varen shumë nga kohëzgjatja e qëndrimit dhe vendndodhja. Për shembull, shpenzimet e ekuipazhit gjatë natës, si hotelet dhe ushqimi, do të kushtojnë shumë më tepër në New York City sesa Wichita, Kansas.

Së dyti, kur ulen në një aeroport, avionët ngarkohen me një tarifë uljeje. Kjo tarifë zakonisht bazohet në peshën e avionit. Prandaj, avionët më të mëdhenj kanë tarifa më të mëdha për ulje sesa avionët më të vegjël.

Tarifat e uljes do të ndryshojnë nga aeroporti në aeroport. Për shembull, nëse do të fluturonit rregullisht nga aeroporti La Guardia, New York, kostoja e tarifave të uljes do të ishte më e madhe sesa nëse fluturonit rregullisht nga Aeroporti Kombëtar i Wichita.

Dhe së fundi, tarifat e trajtimit shkojnë paralelisht me tarifat e uljes. Kur jeni në tokë, do t'ju duhet që avioni të parkohet në mënyrë të sigurt, çanta të shkarkohet dhe shërbime të ndryshme tokësore. Ato zakonisht ofrohen nga FBO (operatori me bazë fikse). Sigurisht, të gjitha këto shërbime do të kenë një çmim.

Përsëri, çmimi i tarifave të trajtimit do të ndryshojë në varësi të aeroportit dhe madhësisë së avionit.

Shpenzime të Ndryshme

Kostot e ndryshme të ndryshueshme janë shumë të ngjashme me kostot fikse të ndryshme. Pavarësisht se sa mirë planifikoni dhe buxhetoni, gjithmonë do të përfshihen disa kosto të papritura.

Prandaj, ky buxhet përbën të papriturën.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.