Cili Flagship është më i miri? Bombardier Global 7500 vs Gulfstream G700 vs Dassault Falcon 8X

Dassault 8X E jashtme

Të tre avionët këtu janë avioni kryesor për secilin prodhues. Gjërat e para së pari, Dassault Falcon 8X mund të duket paksa nga thellësia e tij - pak e çuditshme, mbase edhe e padrejtë, që po vihet përballë G700 dhe Global 7500.

Në fytyrën e tij, po, Falcon 8X është jashtë thellësisë së tij kur bëhet fjalë për numrat. Sidoqoftë, 8X është anije kryesore Dassault Falcon dhe ka një arsye të mirë për të. Alsoshtë gjithashtu e mundshme që nëse po mendoni se cilin avion me rreze të gjatë do të charter ose bleni tjetër, atëherë Falcon 8X duhet të jetë në radarin tuaj.

Le të fillojmë me krahasimin midis këtyre tre avionëve të pabesueshëm.


Shpejtësi

Shpejtësia maksimale e lundrimit është një faktor që është i lehtë për t’u kuptuar, lehtë për t’u krahasuar dhe i rëndësishëm kur fluturon në një distancë të gjatë. Kjo është ajo ku Falcon 8X mbetet prapa dy të tjerëve me një shpejtësi maksimale të lundrimit 488 knotsNdërsa Global 7500 dhe G700 mund të lundrojnë në 516 knots.

A është ky ndryshim prej 28 knots do të vërehet kur fluturoni - jo domosdoshmërisht. Nëse dëshironi të nxirrni distancën maksimale nga këto aeroplanë nuk do të kryeni lëvizje në këto shpejtësi, por sigurisht që ulja e shpejtësisë së lundrimit për distancën maksimale do të jetë proporcionale, kështu që Falcon 8X do të jetë gjithmonë më i vogël. Në botën e vërtetë nëse po fluturoni nga Londra në Bangkok (6,000 milje ose 5,200 milje detare), G700 dhe Global 7500 do të zgjasë pak më pak se 10 orë 10 minuta, ndërsa Falcon 8X do të zgjasë pak më shumë se 10 orë dhe 40 minuta.

Grafiku i krahasimit të shpejtësisë së lundrimit të avionëve Flaghship


Varg

Duke folur për fluturimin midis kontinenteve, Global 7500 do t'ju sjellë më së largu pa pasur nevojë të ndaleni për karburant me një diapazon maksimal prej 7,700 milje detare mbresëlënëse. Ky diapazon do të thotë që ju mund të futeni ndërmjet dy kontinenteve në botë pa ndalur. Nga Londra mund të arrini kudo që është Amerika e Jugut, Amerika e Veriut, Afrika, Azia dhe madje edhe në Australi. G700 vjen në një të dytë të afërt me një distancë që vjen në vetëm 200 milje detare më pak në 7,500 milje detare. Një vend i tretë i largët është Falcon 8X me një distancë maksimale prej 6,450 milje detare.

Grafiku kryesor i krahasimit të diapazonit të avionëve


Distanca e ngritjes

Një distancë më e shkurtër e ngritjes do t'ju lejojë të mbërrini më afër destinacionit tuaj përfundimtar dhe të niseni më afër pikës tuaj të origjinës. Kjo është një zonë ku mund të kompensohet kohë e rëndësishme për një udhëtim të përgjithshëm. Global 7500 merr kurorën në këtë betejë me një distancë ngritjeje prej 5,800 metrash (mbresëlënëse për një avion kaq të madh), i ndjekur nga afër Falcon 8X me një distancë ngritjeje prej 5,910 metrash. G700 është vetëm pak mbrapa në këtë kategori me një distancë ngritjeje prej 6,250 metrash.

Grafiku i krahasimit të distancës së ngritjes së avionëve


Kapaciteti

Nuk është për t'u habitur që me Falcon 8X duke qenë avioni më i vogël në këtë krahasim që ka kapacitetin më të ulët maksimal për pasagjerë, duke qenë në gjendje të transportojë deri në 16 pasagjerë. Të dy Global 7500 dhe G700 janë në gjendje të konfigurohen për të transportuar deri në 19 pasagjerë, me G700 që ka kapacitet për 13 pasagjerë për të fjetur. Përsëri, Global 7500 dhe G700 përputhen në mënyrë të barabartë kur bëhet fjalë për kapacitetin e bagazhit, duke pasur hapësirë ​​për 195 metra kub bagazh.


I brendshëm

Ndërsa diskutimi i fakteve dhe shifrave është një mënyrë e shkëlqyeshme për të krahasuar këto aeroplanë, faktorët e vërtetë vendosës do të jenë të gjithë brenda. Nëse gjithçka do të kishte të bënte me shpejtësinë e avionit, do të shikonit se cilin avion luftarak të blini. Brendësia është ajo që ka rëndësi dhe kjo është arsyeja pse 8X i është shtuar këtij krahasimi.

Së pari, le të marrim dimensionet. Falcon 8X ka kabinën më të vogël (nuk është befasi pasi është avioni më i vogël këtu). G700 ka një kabinë më të gjatë se ajo Global 7500 (17.35 metra vs 16.59 metra). G700 ka një kabinë më të gjatë (1.91 metra kundrejt 1.88 metra), si dhe një kabinë më të gjerë (2.49 metra kundrejt 2.44 metra). Sigurisht, asgjë nga këto nuk është një befasi pasi G700 reklamohet si avioni më i madh i biznesit në lojë.

Grafiku i krahasimit të dimensioneve të brendshme të avionëve kryesorë

Këto numra rezultojnë që G700 të jetë në gjendje të pajiset me deri në pesë hapësira të veçanta të jetesës, krahasuar me Global 7500 që kanë kapacitet për vetëm katër hapësira banimi. Të gjithë avionët janë në gjendje të akomodojnë një shtrat të madhësisë, dush dhe vende pushimi të ekuipazhit. Për më shumë detaje të hollësishme, mësoni në lidhje me Global 7500, Falcon 8X G700 këtu. Të gjithë avionët kanë Wi-Fi në bord, të gjithë kanë një ambient kabine që mund të kontrollohet nga telefoni juaj. Një tipar i dukshëm i Global 7500 është sistemi i ndriçimit Soleil i cili është rrufe e bazuar në ritmin cirkadian, duke ju lejuar të përshtateni me zonën kohore të destinacionit tuaj para se të mbërrini.

Bombardier Global 7500 Brendshme
Bombardier Global 7500 Brendshme
Gulfstream Vende të brendshme prej lëkure të bardha G700
Gulfstream Brendshme G700
Dassault Brendësia 8X
Dassault Falcon Brendësia 8X

Një zonë që të gjithë Gulfstreamshkëlqyeshëm është lartësia maksimale e kabinës. Të gjithë avionët këtu janë në gjendje të lundrojnë në një lartësi maksimale prej 51,000 këmbësh, Sidoqoftë, G700 është ai i shquar këtu me një lartësi maksimale të kabinës prej 4,850 këmbësh, përkundrejt Global Lartësia e kabinës së 7500 është 5,680 metra dhe 6,000 metra e Falcon 8X Dallimi prej 1,150 metrash në lartësinë e kabinës është mjaft domethënës. Një lartësi më e ulët e kabinës do të ndihmojë në zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit në një fluturim të gjatë, do t'ju ndihmojë të flini më mirë dhe do t'ju bëjë të ndiheni më të relaksuar.


Çmimi

Siç do ta prisnit, anije të prodhuesve më të mëdhenj të aviacionit të biznesit në botë ka një çmim. Falcon 8X fillon nga 58 milion dollarë Global 7500 fillon nga pak më pak se 73 milion dollarë dhe G700 vjen me 75 milion dollarë. Prandaj, 8X është dukshëm më pak i kushtueshëm, gati 20 milion dollarë, dhe ndërsa mund të mos i kalojë më shumë se dy avionët e tjerë janë shumë kategori, ai bën një luftë të mirë dhe nuk mbetet shumë mbrapa.


Pra, cili?

Cili avion është më i mirë atëherë? Cilin duhet të hartoni? Sigurisht, kjo varet nga nevojat tuaja individuale dhe secili avion ka të ngjarë të jetë në gjendje t'ju kënaqë në një mënyrë apo në një tjetër.

La Falcon 8X është një zgjedhje fantastike nëse destinacionet tuaja bien brenda rrezes së tij dhe ju mund të jetoni me lundrim 28 knots pas dy të tjerëve. Me mbi 30 shtrirje kabinesh ju mund ta përshtatni avionin sipas nevojave tuaja të sakta.

Por çka nëse doni më të mirën? Avioni privat më i përparuar teknologjikisht në qiell? Sinqerisht, Global 7500 e merr kur bëhet fjalë për performancën. Diapazoni prej 7,700 milje detare është i jashtëzakonshëm dhe ka të gjitha këmbanat dhe bilbilat. Plus, ka përfitimin e të qenit në dispozicion tani. G700 është ende larg. Por, nëse doni hapësirë ​​maksimale dhe legjendare Gulfstream ambienti i kabinës, G700 do të jetë një zgjedhje e respektuar. Duke thënë këtë, në një zgjedhje të drejtë midis të dyve, Global 7500 është ai për të kërkuar.

Nëse po kërkoni të charteroni një nga këto avionë të shkëlqyeshëm dhe po kërkoni një ndërmjetës që do t'i përshtatet nevojave tuaja, sigurohuni që Kliko këtu për të krahasuar ndërmjetësit privat charter falas.