Kalo te përmbajtja kryesore

Ju mund të prisni pesë përfitime të avionëve privatë kur udhëtoni duke përdorur aviacionin e biznesit. Përfitimet e vërteta të fluturimit me avion privat shpesh përfundojnë në luks. Megjithatë, ndërsa luksi dhe komoditeti janë elementë të fluturimit me avion privat, nuk është arsyeja kryesore që është kaq popullor.

Prandaj, këtu janë pesë përfitimet kryesore të fluturimit me avion privat.

  1. kohë
  2. Siguri
  3. Politika
  4. Rehati dhe luks
  5. Aeroportet

1) Koha

Përfitimi numër një i avionit privat që vjen me fluturimin me avion privat është koha. Fluturimi me avion privat do t'ju kursejë kohë.

Në formën e tyre më themelore, avionët privatë nuk janë asgjë më shumë se makineritë e kohës.

Fluturimi me avion privat ju mundëson të kurseni orë në krahasim me udhëtimet ajrore komerciale për tre arsye kryesore.

Arsyeja e parë është zgjedhja e aeroportit. Avionët privatë janë në gjendje të fluturojnë nga aeroporte shumë më të vogla se avionët komercialë. Për më tepër, ju mund të zgjidhni aeroportin që është më i përshtatshëm për ju.

Pilatus PC-24 në tokë në Australi në perëndim të diellit. përfitimi i avionit privat

Prandaj, ju jeni në gjendje të fluturoni nga aeroportet që janë shumë më afër destinacionit tuaj përfundimtar. Si rezultat, koha e udhëtimit në tokë do të minimizohet.

Arsyeja e dytë që fluturimi me avion privat ju kursen kohë është për shkak të kohës së kaluar në aeroport. Ndërsa me fluturimet komerciale duhet të mbërrini të paktën 90 minuta para nisjes (në disa raste dy ose tre orë), fluturimi me avion privat ju mundëson të mbërrini në aeroport vetëm 15 minuta para nisjes. Si rezultat, shumë më pak kohë shpenzohet në tokë duke pritur.

Dhe së fundmi, në shumicën e rasteve, avionët privatë janë në gjendje lundrim me një shpejtësi më të lartë sesa avionët komercialë. Për shembull, a Gulfstream G650 është i aftë të lundrojë në 516 knots. Avioni më i shpejtë komercial, Boeing 747-8i, ka një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 493 knots.

Ndërsa ky ndryshim është vetëm i vogël, gjithçka shtohet.

Si pasojë, fluturimi me avion privat do të ju kursejë orë në krahasim me udhëtimet ajrore komerciale.

Një përfitim shtesë i avionit privat kur bëhet fjalë për kursimin e kohës është se avioni shkon aty ku dëshironi. Kjo është veçanërisht e zbatueshme në Shtetet e Bashkuara në krahasim me Evropën. Megjithatë, rrjeti tregtar i SHBA-së operon në një sistem hub.

Prandaj, kjo do të thotë se është e ndërlikuar të gjesh një fluturim të drejtpërdrejtë midis dy qyteteve të vogla. Si rezultat, ju duhet të fluturoni përmes një aeroporti tjetër dhe të ndryshoni.

Fatmirësisht, ky nuk është rasti për avionët privatë pasi ata fluturojnë drejtpërdrejt atje ku dëshironi të shkoni. Kjo do të thotë që nuk ka nevojë të ndryshoni si një qendër e madhe linja ajrore, thjesht shkoni direkt, duke ju kursyer orë të tëra kohë të vlefshme.

2) Siguria

Përfitimi tjetër i avionit privat nga fluturimi me avion privat është siguri. Tani, kjo nuk është siguri për sa i përket incidenteve dhe aksidenteve të avionëve. Avionët privatë dhe avionët komercialë janë po aq të sigurt në atë drejtim.

Përkundrazi, përfitimi i sigurisë së avionëve privatë vjen në rrugën e viruseve. Ky është një përfitim që është gjithnjë e më i rëndësishëm për pasagjerët pas pandemisë Covid-19.

Mënyra kryesore që arrihet kjo siguri është përmes mungesës së pikave të prekjes. Sipas GlobeAir, duke fluturuar me një avion komercial i ekspozon pasagjerët në mbi 700 pika kontaktimi. Sidoqoftë, fluturimi me avion privat i ekspozon pasagjerët në më pak se 20 pika të prekjes.

Njeriu që heq maskën e fytyrës në avionin privat

Për më tepër, kur jeni në bordin e avionit nuk jeni të ekspozuar ndaj ndonjë të huaji. Duke parë që jeni pronari i përkohshëm i avionit, ju duhet të vendosni se kush është në bord.

Kjo, pra, zvogëlon mundësinë e përhapjes së një virusi.

Për më tepër, avionët privatë vijnë me një sërë filtrat e ajrit në mënyrë që të mbajë ajrin e kabinës të freskët dhe të pastër.

Dhe, si një shtesë e shtuar, nuk ka nevojë të vishni një maskë kur jeni udhëtar në një avion privat.

3) Privatësia

Ky përfitim është në emër, këta avionë janë privatë.

Falë udhëtimit përmes terminaleve privatë të aeroportit dhe aeroplanit tuaj, udhëtarët mund të jenë të sigurt duke ditur se po udhëtojnë me nivelet më të larta të privatësisë.

Nga atletët tek të famshmit, zyrtarët qeveritarë te biznesmenët, avionët privatë ofrojnë privatësi maksimale.

Kjo është veçanërisht e dobishme kur bëhet fjalë për të punuar në bordin e avionit. Nuk ka asnjë udhëtar tjetër që mund të jetë duke dëgjuar biseda që përmbajnë informacion të ndjeshëm.

Prandaj nuk është çudi që Meta shpenzon miliona dollarë në vit në udhëtimin privat ajror të Mark Zuckerberg, me justifikimin se është më i sigurt se alternativat komerciale.

Privatësia është një përfitim i rëndësishëm i avionit privat nëse jeni një individ i njohur ose objektiv i mundshëm.

4) Komoditeti dhe Luksi

Rehatia është ndoshta përfitimi kryesor që shumica e njerëzve do të mendojnë kur fluturojnë me avion privat. Kjo është, para se ata të kenë provuar komoditetin e fluturimit privat.

Avionët privatë janë larg më të rehatshme sesa linjat ajrore tregtare. Në vend që të kesh vetëm një vend për veten tënde, ju keni të gjithë avionin.

E gjithë kabina është vetëm për ju dhe grupin tuaj të zgjedhur të udhëtarëve. Vendet janë më të mëdha dhe më të rehatshme.

Avionë më të mëdhenj kanë dhoma gjumi të dedikuara. Ulëset për klube lejojnë që biznesi produktiv të zhvillohet gjatë fluturimit. Dushet suitë sigurojnë që ju të arrini duke u freskuar.

Lartësitë e ulëta të kabinës do të ndihmojnë në minimizimin e efekteve të vonesës së avionit. Kabinat e avionëve privatë janë zakonisht më të qetë se avionët komercialë, duke rritur kështu rehatinë dhe duke rezultuar në ndjehen më të freskët gjatë mbërritjes.

5) Aeroportet

Dhe së fundmi, një nga përfitimet kryesore të fluturimit me avion privat janë aeroportet.

Siç u përmend më parë, ju zgjidhni aeroportet nga të cilët dëshironi të fluturoni. Për shembull, në New York City ka deri në njëmbëdhjetë aeroporte nga e cila mund të zgjidhni të largoheni. Ndërsa nëse do të fluturonit nga New York në një kompani ajrore komerciale, ata do të zgjidhnin aeroportin.

Për më tepër, terminalet private të avionëve (të quajtur Operatorët e Bazave Fikse - FBO), janë shumë më luksoze sesa aeroportet e rregullta.

Harrods aviacioni aeroporti FBO Londër luton

Nuk ka turma të mëdha pasagjerësh. Nuk ka radhë. Siguri nuk është një përvojë e pakëndshme.

FBO-të janë krijuar për të akomoduar pasagjerë që presin dhe kërkojnë maksimumin e luksit dhe komoditetit.

Dhe, në fund të fundit, ju do të jeni atje vetëm për 15 minuta para se të jeni në bordin e avionit.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.