Dassault Falcon 900LX kundrejt Dassault Falcon 7X

Dassault Jashtëm 900LX

La Dassault Falcon 900LX dhe Falcon 7X përfaqësojnë dy të tretat e avionëve të biznesit trijet aktualisht në prodhim. Avioni tjetër privat trijet në prodhim është ai Dassault Falcon 8X.

Një pyetje e zakonshme është se si Falcon 900LX dhe Falcon 7X krahasoni. A ka shumë ndryshim midis këtyre avionëve? Nëse po, si ndryshojnë ato? Cila është një më e mirë?

Të gjitha këtyre pyetjeve dhe më shumë do të marrin përgjigje në këtë artikull krahasimi.

Performance

Duke filluar me performancën, Falcon 900LX mundësohet nga tre motorë Honeywell TFE731-60. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 5,000 bs shtytje. Kjo, pra, rezulton në një prodhim total futës deri në 15,000 ,XNUMX.

Nga ana tjetër, Falcon 7X mundësohet nga tre motorë Pratt & Whitney Canada PW307A. Secili motor prodhon deri në 6,400 of shtytje, duke rezultuar në një dalje totale të fuqisë prej 19,200 l.

Ndërsa të dy avionët kanë një lartësi maksimale të lundrimit prej 51,000 këmbë, ato kanë shpejtësi shumë të ndryshme të lundrimit.

Shpejtësia maksimale e lundrimit të Falcon 900LX vjen në 459 knots. Ndërsa shpejtësia maksimale e lundrimit të Falcon 7X është 488 knots.

Prandaj, të gjitha gjërat janë të barabarta, gjatë 1,000 miljeve detare 7X do t'ju kursejë pothuajse 8 minuta krahasuar me 900LX.

Sigurisht, shumicën e kohës ky avion do të fluturojë më shumë se 1,000 milje detare në një këmbë të vetme. Prandaj, kur fluturon dy, tre ose katër mijë milje detare, 7X do të fillojë t'u kursejë udhëtarëve një kohë të konsiderueshme.

Grafik nga Visualizer

Varg

Diapazoni maksimal i Falcon 7X është shumë më tepër se ajo e 900LX.

La falcon 7X ka një distancë maksimale prej 5,950 milje detare. Në krahasim, Falcon 900LX ka një diapazon maksimal prej 4,750 milje detare.

Përdorni këtë mjet për të vizualizuar këto distanca.

Të dy avionët do të jenë në gjendje të fluturojnë në mënyrë të qetë pa ndaluar nga New York në të gjithë Evropën. Sidoqoftë, ndërsa 900LX do të luftojë për të vazhduar më tej sesa Stambolli, 7X mund të lundrojë me qetësi pa ndërprerje nga New York në Bahrain.

Pavarësisht se ka një gamë më të madhe, Falcon 7X djeg më shumë karburant në orë. Falcon 900LX ka një shpejtësi të djegies së karburantit prej 300 Gallons në orë (GPH). Në krahasim, Falcon 7X ka një shpejtësi të djegies së karburantit prej 380 Gallons në orë (GPH).

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Performanca në tokë e këtyre avionëve është jashtëzakonisht e ngjashme. Sidoqoftë, siç është zakonisht rasti, avioni më i madh me një aftësi më të madhe të rrezes kërkon më shumë pistë.

Distanca minimale e ngritjes së Falcon 900LX vjen në 5,360 këmbë. Në krahasim me Falcon 7X kërkon të paktën 5,710 metra për të hyrë në mënyrë të sigurt në ajër.

Sidoqoftë, historia përmbyset kur vlerësohet distanca e uljes.

La Falcon 900LX ka një distancë minimale uljeje prej 2,415 metrash. Ndërsa Falcon 7X ka një distancë minimale uljeje prej 2,070 metrash.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Gjerësia dhe lartësia e kabinës së 900LX dhe 7X janë identike. Sidoqoftë, Falcon 7X ka një kabinë pak më të gjatë se 900LX.

Të dy avionët kanë përmasa 2.34 metra gjerësi dhe 1.88 metra lartësi.

Megjithatë, Falcon 7X mat 1.8 metra më gjatë në gjatësinë e kabinës. Falcon 7X ka një gjatësi të brendshme prej 11.91 metra. Në krahasim, Falcon 900LX ka një gjatësi të brendshme prej 10.11 metra.

Kjo gjatësi shtesë përkthehet në Falcon 7X duke qenë në gjendje të transportojë më shumë pasagjerë se 900LX.

Sipas Dassault, numri maksimal i udhëtarëve që 900LX mund të mbajë është 14. Ndërsa Falcon 7X mund të strehojë deri në 16 pasagjerë.

Sigurisht, nuk ka shumë të ngjarë që klientët të personalizojnë avionët e tyre për të transportuar kaq shumë njerëz. Për më tepër, nuk ka gjasa që këta avionë të fluturojnë me çdo vend të zënë.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Ngjashëm me krahasimin e Gulfstream G500 me G600, Cessna CJ3 + me CJ4 apo edhe të Dassault Falcon 6X, 7X dhe 8X, prodhuesit kanë një stil të caktuar të brendshëm.

Ky stil i brendshëm është kryer në të gjithë aeroplanin në formacion.

La Falcon 900LX dhe Falcon 7X nuk bëjnë përjashtim.

Brendësitë e të dy avionëve janë jashtëzakonisht të ngjashme. Sidoqoftë, një zonë ku këto aeroplanë ndryshojnë ndjeshëm është lartësia e kabinës.

Një lartësi më e ulët e kabinës rezulton në një përvojë më të këndshme të kabinës dhe zvogëlon efektet e vonesës së avionit.

La Falcon 7X ka një lartësi maksimale të kabinës prej 6,000 këmbësh. Ndërsa kjo nuk është më e mira në industri (shih Gulfstream G650ER), është një numër shumë i respektueshëm.

Megjithatë, Falcon 900LX ka një lartësi maksimale të kabinës prej 8,000 metrash. Kjo është një figurë tipike e avionëve dhe avionëve privatë. Dakord, kjo është lartësia e kabinës kur fluturon me 51,000 këmbë. Sidoqoftë, lartësia e kabinës së 900LX do të jetë gjithmonë më e madhe se ajo e 7X.

Falcon Brendshme 900LX

Pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë të gjithë kabinën nga FalconSistemi i menaxhimit të kabinës HD +. Kjo u lejon pasagjerëve të kontrollojnë të gjithë kabinën nga komoditeti i sediljes së tyre. Karakteristika të tilla si ndriçimi dhe temperatura mund të kontrollohen të gjitha.

Për më tepër, udhëtarët mund të zgjedhin nga një gamë e gjerë mjetesh argëtimi dhe lidhjeje. Shërbimet e të dhënave zanore dhe të brezit të gjerë të ofruara nga SATCOM gjithashtu mund të opsionohen në 900LX.

Cilësia në kabinën nuk është aspak brenda 900LX. Një përzierje elegante e materialeve ka çuar në një brendshme të projektuar me shije. Përmes një përdorimi efikas të hapësirës, ​​projektuesit kanë qenë në gjendje të krijojnë një kabinë të gjerë ndjenjash. Kontrollet nga sistemi i menaxhimit të kabinës janë fshehur mjeshtërisht në mbështetëse.

Kjo e vë kontrollin brenda një mundësie të lehtë, por nuk është ngërç. Dritaret me hapësirë ​​të afërt lejojnë një bollëk të dritës natyrore brenda kabinës.

Dassault kanë qenë në gjendje të mbajnë nivelin e zhurmës brenda kabinës në vetëm 54 decibel. Kjo, e kombinuar "ndriçimi i disponimit" të tij inovativ, e bën avionin një vend relaksues për të kaluar disa orë.

Dassault Falcon Brendshme 900LX

Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX

Dassault Falcon Brendësia 7X

Dassault Brendësia 7X
Dassault Brendësia 7X
Dassault Brendësia 7X
Dassault Brendësia 7X
Dassault Brendësia 7X

Falcon Brendësia 7X

Kontrolli i klimës në bordin e 7X është i aftë të mbajë temperaturën brenda një shkalle në të gjithë kabinën. Ajri lagështohet dhe freskohet.

Karakteristikat 7X Dassaultështë sistemi i përparuar i menaxhimit të kabinës. Ky sistem ju siguron mjete argëtimi dhe lidhjeje në një mënyrë miqësore për përdoruesit. FalconKabina HD + ju lejon të kontrolloni kabinën nga pajisja juaj mobile.

Përshtatja e 7X mund të jetë e gjerë. Për shembull, mund të pajisni në mënyrë opsionale një tualet të dytë ose një dush në bord për t'ju mbajtur të freskët. Në varësi të kërkesave tuaja, 7X mund të transportojë 12 deri në 16 pasagjerë.

Kur fluturoni në 45,000 metra lartësia e kabinës është vetëm 4,800 metra, duke u rritur në 6,000 metra kur kryqëzoni në 51,000 këmbë. Lundrimi në 41,000 metra rezulton në një lartësi të kabinës prej 3,950 metrash! Niveli i zhurmës së kabinës vjen me një 52 XNUMX decibel të ulët. Prandaj, klientët trajtohen në një ambient të qetë dhe relaksues. Këto elemente sigurojnë që ju të arrini në destinacionin tuaj me një vonesë minimale jet.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë, Falcon 900LX është më pak i kushtueshëm se 7X.

La Falcon 900LX ka një çmim të rregulluar për orë të kartës prej 5,900 $.

Në krahasim, Falcon 7X ka një çmim të rregulluar për orë të charter prej 6,850 $.

Sigurisht, ju lutem mbani në mend se ka shumë faktorë që ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Kur bëhet fjalë për blerjen e këtyre avionëve, 900LX është edhe një herë më pak i kushtueshëm se 7X.

La Dassault Falcon 900LX ka një çmim të ri të listës prej 44 milion dollarë. Në krahasim me Dassault Falcon 7X ka një çmim të ri të listës prej 54 milion dollarë.

Sidoqoftë, çmimi i blerjes së këtyre avionëve fillon të bëhet vërtet interesant kur shikohet vlera e tyre në pronësi të mëparshme.

Dorëzimet e Falcon 900LX filloi në 2010, ndërsa dërgesat e Falcon 7X filloi përsëri në 2007. Si rezultat, ka shumë shitje të kaluara për të marrë vlerësime mbi vlerën e tregut.

Sipas Libri i avionëve Bluebook, një pesë vjeçar Falcon 900LX do t'ju kthejë 25 milion dollarë.

Ndërsa, a Falcon 7X e së njëjtës moshë do t'ju kushtojë 32 milion dollarë.

Prandaj, për sa i përket vlerës së humbur në përqindje, Falcon 7X humbet rreth 40% të vlerës së tij gjatë pesë viteve ndërsa Falcon 900LX humbet pothuajse 45% në të njëjtën kohë.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pavarësisht se ishte një model pak më i vjetër, Falcon 7X mund lehtë Falcon 900LX, përveç kur bëhet fjalë për para.

La Falcon 7X është më i shpejtë, mund të fluturojë më tej dhe më luksoz brenda.

Përveç kësaj, Falcon 6X ofron vlera shumë më të mira se Falcon 900LX