Kalo te përmbajtja kryesore

La Dassault Falcon 8X Dassault Falcon 900LX janë dy avionë të mëdhenj të njohur.

Të dy avionët kanë shifra të ngjashme të performancës. Të dy avionët kanë kosto të ngjashme.

Sidoqoftë, përkundër ngjashmërive të tyre të shumta - të tilla si diapazoni dhe performanca në tokë - këto aeroplanë janë më të ndryshëm nga sa mund të prisni.

Performance

La Dassault Falcon 8X mundësohet nga tre motorë Pratt & Whitney Canada PW307D. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 6,722 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Falcon 8X është 20,166.

Nga ana tjetër, Dassault Falcon 900LX mundësohet nga tre motorë Honeywell TFE731-60. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 5,000 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Falcon 900LX është 15,000.

Ndërsa të dy avionët kanë një lartësi maksimale të lundrimit prej 51,000 këmbë, ato kanë shpejtësi shumë të ndryshme të lundrimit.

Ndërsa Falcon 8X mund të lundrojë në 488 knots, 900LX është i kufizuar në një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 459 knots.

Djegia e karburantit është relativisht e ngjashme midis këtyre avionëve, me Falcon 8X ka një konsum pak më të lartë të karburantit se Falcon 900LX

La Falcon 8X ka një djegie të karburantit prej vetëm 347 Gallons në orë (GPH). Në krahasim, Falcon 900LX djeg 260 gallona në orë (GPH).

Varg

La Falcon 900LX bie 1,700 milje detare më pak se Falcon 8X kur bëhet fjalë për diapazonin.

Ndërsa, Falcon 8X është i aftë të fluturojë deri në 6,450 milje detare (7,422 milje / 11,945 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Ndërsa, Falcon 900LX mund të fluturojë vetëm deri në 4,750 milje detare (5,466 milje / 8,797 km) pa ndalur.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë.

Në mënyrë kritike, sa më shumë peshë që mban një avion aq më e madhe është zvogëlimi i rrezes. Prandaj, Falcon 8X do të jetë në gjendje të trajtojë më shumë peshë - qofshin pasagjerë apo ngarkesa - në mënyrë më efektive se 900LX.

La Falcon 8X do të jetë në gjendje të fluturojë në të njëjtën distancë si 900LX por me një ngarkesë më të lartë. Ky është një faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh nëse planifikoni të udhëtoni me shumë bagazh ose shumë pasagjerë.

Performanca në tokë

Tjetra është performanca në tokë.

Përfitimet e të pasurit të një avioni që kërkon më pak pistë për tu ngritur dhe ulur është se ai mund të operojë nga më shumë aeroporte. Të jesh në gjendje të operosh nga më shumë aeroporte rrit mundësitë dhe fleksibilitetin tënd.

Dhe, ç'është më e rëndësishmja, zvogëlon kohën e përgjithshme të udhëtimit pasi jeni në gjendje të uleni më afër destinacionit tuaj përfundimtar.

La Dassault Falcon 8X ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,910 metrash. Në krahasim me Dassault Falcon 900LX ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,360 metrash.

La Falcon 8X ka një distancë minimale uljeje prej 2,240 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së Falcon 900LX është 2,415 këmbë.

A do të vërehen këto ndryshime në botën reale? Me shumë gjasa jo.

Sidoqoftë, diferenca 600 metra në distancën e ngritjes për 900LX nuk është një sasi e parëndësishme. Prandaj, mund të ketë një grusht situatash në të cilat një 900LX mund të funksionojë nga një aeroport i caktuar që 8X nuk mundet.

Dimensionet e Brendshme

Kur bëhet fjalë për hapësirën e brendshme, Falcon 8X arrin një fitore të qartë mbi Falcon 900LX

Një nga ndryshimet më të dukshme midis Falcon 8X dhe Falcon 900LX është gjatësia e brendshme. Falcon 8X ka një kabinë shumë më të gjatë, me përmasa 13 metra deri në Falcon 900LX është gjatësia 10.11 metër.

Sidoqoftë, të dy avionët kanë të njëjtën gjerësi. Me të dy avionët me gjerësi 2.34 metra.

Për më tepër, ngjashmëritë vazhdojnë me të dy avionët që kanë të njëjtën lartësi të brendshme, me përmasa 1.88 metra të gjatë.

Siç do të prisnit nga madhësia më e madhe e kabinës së 8X, ajo gjithashtu mund të transportojë më shumë pasagjerë. Falcon 8X është i aftë të mbajë deri në 16. Ndërsa Falcon 900LX ka një shfrytëzim zyrtar maksimal të pasagjerëve prej 14.

Dhe së fundmi, kapaciteti i bagazhit. Falcon 8X mund të akomodojë bagazh 140 metra kub. Ndërkohë, Falcon 900LX është i kufizuar në vetëm 127 metra kub bagazh.

I brendshëm

Kur krahason ambientet e brendshme të këtyre dy avionëve, Falcon 8X me të vërtetë shquhet si avioni më modern.

Dorëzimet e Falcon 8X filloi në 2016, krahasuar me dërgesat e Falcon 900LX duke filluar nga viti 2010.

Lartësia maksimale e kabinës Falcon 8X është vetëm 6,000 këmbë krahasuar me një lartësi maksimale të kabinës prej 8,000 këmbë për 900LX.

Dassault Falcon Brendësia 8X

Duke qenë kabina më e gjatë nga të gjitha Dassault Falcon në qiell (13 metra i gjatë për të qenë të saktë), çdo metër qendror i kabinës përdoret në mënyrë efikase dhe pretendohet nga Dassault të jetë kabina më fleksibël e industrisë.

Me një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 6,000 metrash dhe të qenit në gjendje të mbash një lartësi kabine prej 3,900 metrash kur kryqëzon në 41,000 këmbë, kjo është shumë më e ulët sesa do të gjesh në çdo avion dhe në shumicën e avionëve të tjerë të biznesit.

Kjo, e kombinuar me nivelin jashtëzakonisht të qetë të zhurmës së kabinës prej vetëm 49 dB, do të sigurojë që ju të mund të punoni, të relaksoheni ose të flini në mjedisin më të rehatshëm të mundshëm dhe që të arrini në destinacionin tuaj sa më të freskët që të jetë e mundur.

Duke shfaqur FalconSistemi i menaxhimit të kabinës kabina HD+ ju keni kontroll mbi mjedisin nga kudo në kabinë (po, edhe nëse jeni shtrirë në krevat). Nëse zgjidhni Skybox, mund të ruani video dhe muzikë iTunes në server, të cilat mund të aksesohen me valë në të gjithë kabinën.

Opsionet për paraqitjen në këtë kabinë shkojnë përtej çdo avioni tjetër biznesi në treg. Me tre këmbë shtesë sesa 7X për të luajtur, do të befasoheni me sa hapësirë ​​shtesë është në dispozicion.

Pse jo opsioni për kabinën me tre dhoma me dush në pjesën e pasme dhe një pjesën tjetër të ekuipazhit janë në pjesën e përparme? Ose mbase dëshironi një hyrje më të shkurtër në mënyrë që të keni më shumë hapësirë ​​për sallë pritjeje. Ndoshta një hyrje e madhe për të akomoduar një vendbanim të gjerë, të shtrirë të ekuipazhit dhe një galeri më të madhe në mënyrë që të shijoni vaktet e shijshme ndërsa jeni në qiell.

Dassault Falcon 8X

Dassault Brendësia 8X
Dassault Brendësia 8X
Dassault Brendësia 8X

Dassault Falcon 900LX

Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX

Dassault Falcon Brendshme 900LX

In Dassaultfjalët e veta, Falcon 900LX është "elegant në dizajn dhe i zgjuar në funksion".

Dassault kanë qendra interaktive të dizajnit në Teterboro, New Jersey dhe Le Bourget, Paris. Këto pajisje janë të pajisura me Dassaultsoftueri CATIA dhe i punësuar nga profesionistë të klasit botëror të dizajnit.

Këto qendra u mundësojnë klientëve të bëjnë zgjedhje të informuara dhe të sigurta në lidhje me modelin e brendshëm të avionit. Konsumatorët janë në gjendje të parashikojnë ambientet e tyre të brendshme dhe të ekzaminojnë tiparet në avionët aktualë dhe maket. Klientët pastaj mund të vazhdojnë të zgjedhin nga një sërë pëlhurash, lëkure, qilima, rimeso, pajisje elektronike, pajisje dhe pajisje.

Pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë të gjithë kabinën nga FalconSistemi i menaxhimit të kabinës HD +. Kjo u lejon pasagjerëve të kontrollojnë të gjithë kabinën nga komoditeti i sediljes së tyre. Karakteristika të tilla si ndriçimi dhe temperatura mund të kontrollohen të gjitha.

Për më tepër, udhëtarët mund të zgjedhin nga një gamë e gjerë mjetesh argëtimi dhe lidhjeje. Shërbimet e të dhënave zanore dhe të brezit të gjerë të ofruara nga SATCOM gjithashtu mund të opsionohen në 900LX.

Cilësia në kabinë është e pakrahasueshme brenda 900LX. Një përzierje elegante materialesh ka çuar në një brendshme të dizajnuar me shije. Nëpërmjet përdorimit efikas të hapësirës, ​​projektuesit kanë qenë gjithashtu në gjendje të krijojnë një kabinë të gjerë ndjesie. Kontrollet nga sistemi i menaxhimit të kabinës janë të fshehura mjeshtërisht në mbështetësen e krahut. Kjo e vendos kontrollin brenda mundësive të lehta, por nuk është pengues. I ndarë ngushtë dritaret lejojnë një bollëk të dritës natyrore brenda kabinës.

Dassault kanë qenë në gjendje të mbajnë nivelin e zhurmës brenda kabinës në vetëm 54 decibel. Kjo, e kombinuar "ndriçimi i disponimit" të tij inovativ, e bën avionin një vend relaksues për të kaluar disa orë.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Falcon 900LX është më pak i shtrenjtë. Megjithatë, ju lutemi vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Falcon 8X është 11,250 dollarë.

Nga ana tjetër, çmimi i parashikuar për orë charter i Falcon 900LX 5,900 dollarë

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ka një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Kur bëhet fjalë për blerjen e këtyre avionëve, Falcon 900LX është më pak e kushtueshme se Falcon 8X.

La Dassault Falcon 8X ka një çmim të ri liste prej 58 milion dollarë. Në krahasim me Dassault Falcon 900LX ka një çmim të ri të listës prej 44 milion dollarë.

Sipas Aookraft Bluebook, një 5 vjeçar Falcon 8X vlerësohet se do t’ju ​​kthejë 40 milionë dollarë.

Në krahasim, një 5 vjeçar Falcon 900LX vlerësohet të kushtojë 25 milion dollarë.

Prandaj, Falcon 900LX do të shohë një ruajtje prej 57% të vlerës gjatë një periudhe pesë vjeçare.

Në krahasim, Falcon 8X do të shohë një ruajtje prej 69% të vlerës gjatë së njëjtës periudhë kohore.

përmbledhje

Pra, cila është më mirë? Cilin duhet të zgjidhni? Falcon 8X ose Falcon 900LX

Epo, si me shumë krahasime të familjes së avionëve, këto avionë janë vendosur në mënyrë perfekte për të punuar së bashku.

Nëse keni nevojë për distancë shtesë, kapacitet të pasagjerëve ose hapësirë, atëherë Falcon 8X është opsioni më i mirë.

Sidoqoftë, është e vështirë të mendosh për një skenar ku 900LX mund të përfundojë një mision dhe, në vend të kësaj, një klient duhet të zgjedhë Falcon 8X.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.