Dassault Falcon 6X kundër Falcon 7X kundër Falcon 8X

Dassault 7X E jashtme

La Falcon 6X, Falcon 7X dhe Falcon 8X janë tre avionët më të mëdhenj të biznesit që Dassault aktualisht prodhues. Këto avionë janë të aftë të kalojnë oqeane pa çështje. Ata kanë hapësirë ​​për zona të shumta banimi dhe mund të strehojnë grupe të mëdha njerëzish.

Sidoqoftë, çfarë ndryshon në të vërtetë midis tyre? A është njëri më superior se të tjerët? A është 6X - duke qenë se është avioni më i ri me dërgesat që do të fillojnë në 2022 - më i mirë se kafshët me tre motorë?

Performance

Nga pjesa e jashtme, ndryshimi më i dukshëm midis Falcon 6X dhe avionët më të mëdhenj 7X dhe 8X janë motorët. Falcon 6X është mundësuar nga dy motorë turbofan, ndërsa të dy 7X dhe 8X mundësohen nga tre. Falcon 7X dhe Falcon 8X janë dy nga vetëm tre avionë biznesi në prodhim që kanë tre motorë. Avioni tjetër që është Dassault Falcon 900LX.

La Falcon 6X është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW812D. Çdo motor është i aftë të prodhojë 13,460 lbf shtytje. Prodhimi total i shtytjes 26,920 lbf.

Nga ana tjetër Falcon 7X mundësohet nga tre motorë Pratt & Whitney Canada PW307A, me secilin motor që prodhon 6,400 lbf shtytje. Prodhimi total i shtytjes 19,200 lbf.

Dhe së fundi, Falcon 8X 8X mundësohet nga tre motorë Pratt & Whitney Canada PW300. Secili motor është i aftë të prodhojë shtytje prej 6,722 lbf. Prodhimi total i shtytjes 20,166.

Të gjithë avionët kanë një lartësi maksimale të lundrimit prej 51,000 këmbësh.

Grafik nga Visualizer

Kur bëhet fjalë për performancën, ndryshimi kryesor është në shpejtësinë maksimale të lundrimit. Falcon 6X është avioni më i shpejtë me një shpejtësi maksimale të lundrimit 516 knots. Kjo e vendos atë në të njëjtin nivel me Gulfstream G700 Bombardier Global 7500.

Nga ana tjetër Falcon 7X dhe Falcon 8X të dy kanë një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 488 knots. Kjo thekson deficitin e shtytjes që 7X dhe 8X kanë krahasuar me 6X.

Sidoqoftë, kjo shtytje dhe shpejtësi shtesë vijnë me një kosto - djegia e karburantit. Të dy 7X dhe 8X kanë një djegie mesatare të karburantit në orë prej 380 galone për orë (GPH). Ndërsa Falcon 6X ka një djegie mesatare të karburantit në orë prej 419 Gallons në orë (GPH). Prandaj, duke pasur parasysh atë karburantit është një kosto e konsiderueshme me avionët privatë, kjo ndryshim në efikasitet do të shtohet shpejt.

Varg

Tjetra është diapazoni dhe, siç do të prisnit tuaj, diapazoni i secilit avion ndjek një model të qartë.

Duke shkuar nga Falcon 6X në 7X dhe më pas në 8X, diapazoni rritet në një mënyrë lineare. Kjo mund të vizualizohet mbi këtë harta e diapazonit.

La Dassault Falcon 6X ka një distancë maksimale prej 5,500 milje detare. Përmirësoni 7X dhe do të gjeni një distancë maksimale prej 5,950 milje detare. Dhe së fundmi avioni më i madh - Falcon 8X - ka një diapazon maksimal prej 6,450 milje detare.

Sigurisht, të gjitha këto shifra janë të mjaftueshme që të gjithë avionët të kalojnë lehtë Atlantikun - duke fluturuar nga New York në Londër.

Të gjithë avionët gjithashtu mund të fluturojnë nga Los Angeles në pjesën më të madhe të Evropës, me 8X të jenë në gjendje të fluturojnë pa ndërprerje nga Los Angeles në Stamboll.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Largësia nga distanca e këtyre avionëve ndjek gjithashtu një rrëfim shumë të këndshëm.

6X ka distancën minimale më të shkurtër të ngritjes prej 5,480 metrash. 7X është më pas afër me një distancë minimale ngritjeje prej 5,710 metrash. Dhe së fundmi 8X me një distancë minimale ngritjeje prej 5,910 metrash.

Sigurisht, këto shifra priten. Avioni më i madh, më i rëndë dhe me më pak fuqi kërkon një pistë më të gjatë sesa avioni më i lehtë, më i fuqishëm.

Sidoqoftë, distanca e uljes është një histori pak më ndryshe. Kur bëhet fjalë për zbarkimin e Falcon 6X ka distancën minimale më të gjatë të uljes prej 2,480 metrash.

7X ka distancën më të shkurtër minimale të uljes prej 2,070 metrash. Falcon 8X pastaj futet në mes të këtyre avionëve me një distancë minimale uljeje prej 2,240 metrash.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Dimensionet e brendshme të këtyre avionëve janë disi të habitshme, veçanërisht duke marrë parasysh që të gjithë avionët (6X, 7X dhe 8X), mund të konfigurohen për të transportuar deri në 16 pasagjerë.

Befasia është që përmasat e brendshme nuk ndjekin rritjen lineare që ndjekin shifrat e distancës dhe largësisë.

Ndërsa Falcon 8X ka kabinën më të gjatë me 13 metra, 6X vjen afër e dyta. Dassault Falcon 6X ka një gjatësi të kabinës së brendshme prej 12.3 metra. Dhe së fundmi, avioni këtu me kabinën më të shkurtër është ai Falcon 7X me gjatësi 11.91 metra.

Për më tepër, kur bëhet fjalë për gjerësinë e brendshme, 6X vjen si kabina më e gjerë. Falcon 6X ka një kabinë 2.58 metra të gjerë krahasuar me një gjerësi kabine prej 2.34 metra për 7X dhe 8X.

Dhe së fundmi, lartësia e kabinës. Një kabinë më e gjatë do ta bëjë më të lehtë ngritjen e pasagjerëve dhe gjithashtu do ta bëjë kabinën të ndihet më e gjerë. Edhe një herë Falcon 6X del në krye.

La Falcon 6X ka një lartësi kabine prej 1.98 metra ose gjashtë metra e gjysmë. Prandaj, më shumë njerëz që hipin në 6X do të jenë në gjendje të ngrihen drejt pa problem. Falcon 7X dhe 8X janë të dy afër me një lartësi kabine prej 1.88 metra.

Duke shtuar kësaj, 6X gjithashtu ka kapacitetin më të madh të bagazhit, me 155 metra kub hapësirë ​​për bagazh. Falcon 7X dhe 8X mund të mbajnë bagazh 140 metra kub.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Brendësitë e këtyre tre avionëve janë jashtëzakonisht të ngjashme, megjithatë, ndryshimi i moshës ka filluar të tregojë. Për referencë, dërgesat e Falcon 7X filloi në 2007. Nëntë vjet më vonë në 2016, filluan dërgesat e vitit Falcon 8X Dorëzimet e Falcon 6X pritet të fillojnë në 2022.

Të gjithë avionët kanë të njëjtën lartësi maksimale të kabinës prej 6,000 këmbësh. Vini re se kjo vlerë është kur të gjithë avionët po lundrojnë me 51,000 këmbë. Prandaj, sa më e ulët të jetë lartësia e lundrimit aq më e ulët është lartësia e kabinës. Për shembull, kur dalin në det me 41,000 këmbë këto aeroplanë kanë një lartësi kabine prej 3,950 këmbësh. Një lartësi më e ulët e kabinës do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit dhe do të sigurojë një mjedis më të këndshëm të kabinës.

La Falcon 7X ka nivelin më të lartë të zhurmës së kabinës nga të tre avionët me 52 decibel. Sidoqoftë, ky është ende një nivel jashtëzakonisht i qetë i zhurmës së kabinës. Edhe pse jo aq i ulët sa 6X dhe 8X të cilët kanë nivele të zhurmës së kabinës prej 49 decibel.

Dassault Falcon 6X

Sistemi i filtrimit të ajrit në Falcon 6X ju mban më lehtë në frymëmarrje dhe merr ajër të pastër në mushkëritë tuaja. I gjithë vëllimi i ajrit të kabinës mund të rifreskohet në nën tre minuta. Për më tepër, Dassault kanë qenë në gjendje të bëjnë që brendësia e kabinës të ketë disa nga nivelet më të ulëta të zërit në treg. Sipas Dassault, nivelet e tingujve janë "nën nivelin e bisedës normale".

6X ka 30 dritare të mëdha në të gjithë kabinën. Dritaret janë të ndara ngushtë për të rritur fushën e shikimit kur shikoni nga dritarja. Vëllimi i dritës natyrore që hyn në kabinën sigurisht që do të ngrejë humorin tuaj dhe do të zgjerojë perspektivën tuaj. Në mënyrë të pabesueshme, Dassault kanë arritur të integrojnë një dritë dritare në kabinën. I pari në një avion biznesi. Kjo zhyt zonat e hyrjes dhe galerisë në dritën natyrore.

Një aspekt kritik i avionëve të biznesit është lidhja e tyre me botën e jashtme. Kabina mund të kontrollohet nga pajisja juaj personale, duke ju lejuar të kontrolloni ndriçimin, nivelin e vëllimit dhe opsionet e argëtimit. Lidhja në bord do t'ju bëjë të ndiheni si në shtëpinë ose zyrën tuaj.

Dassault Falcon Brendësia 6X

Falcon Pamje e brendshme e kabinës 6x
Falcon Vende të brendshme 6X në pozicionin e të folurit me tryezë të zgjatur
Falcon Selia e klubit të brendshëm 6X me tavolinë

Dassault Falcon Brendësia 7X

Dassault Brendësia 7X
Dassault Brendësia 7X
Dassault Brendësia 7X
Dassault Brendësia 7X

Dassault Falcon 7X

Kontrolli i klimës në bordin e 7X është i aftë të mbajë temperaturën brenda një shkalle në të gjithë kabinën. Ajri lagështohet dhe freskohet.

Karakteristikat 7X Dassaultështë sistemi i përparuar i menaxhimit të kabinës. Ky sistem ju ofron argëtim dhe mjete të lidhjes është një mënyrë miqësore për përdoruesit. FalconKabina HD + ju lejon të kontrolloni kabinën nga pajisja juaj mobile.

Përshtatja e 7X mund të jetë e gjerë. Për shembull, mund të pajisni në mënyrë opsionale një tualet të dytë ose një dush në bord për t'ju mbajtur të freskët. Në varësi të kërkesave tuaja, 7X mund të transportojë 12 deri në 16 pasagjerë.

Dassault Falcon 8X

Duke shfaqur FalconKabinë HD + Sistemi i menaxhimit të kabinës ju keni kontroll mbi mjedisin nga kudo në kabinë (po, edhe nëse jeni shtrirë në shtrat). Nëse zgjidhni Skybox, mund të ruani video dhe muzikë iTunes në server, të cilat mund të qasen me valë në të gjithë kabinën.

Opsionet për paraqitjen në këtë kabinë shkojnë përtej çdo avioni tjetër biznesi në treg. Me tre këmbë shtesë se 7X për të luajtur, do të befasoheni me sa hapësirë ​​shtesë është në dispozicion. Pse të mos zgjedhësh kabinën me tre dhoma me dush në pjesën e pasme dhe një zonë pushimi të ekuipazhit në pjesën e përparme? Ose mbase dëshironi një hyrje më të shkurtër në mënyrë që të keni më shumë hapësirë ​​për sallon. Ndoshta një hyrje e madhe për të akomoduar hapësira të gjera e të shtrira të ekuipazhit dhe një galeri më të madhe në mënyrë që të shijoni vaktet e shijshme ndërsa jeni në qiell.

Falcon Brendësia 8X

Dassault Brendësia 8X

Çmimi i kartës

Ndërsa ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në çmimin e një charter jet privat, çmimet e vlerësuara për orë mund të sigurohen.

Aeroplani më pak i kushtueshëm për të regjistruar të tre është Dassault Falcon 7X i cili ka një normë të vlerësuar për orë të charter prej 6,850 $.

La Falcon 6X është atëherë avioni tjetër më i shtrenjtë për charter me një normë të vlerësuar në orë prej $ 10,000. Dhe së fundmi, Falcon 8X vjen si më i shtrenjti nga tre avionët për tu regjistruar me një normë të vlerësuar në orë prej 11,250 dollarë.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi çmimi i blerjes së secilit avion. Ngjashëm me distancën dhe distancën e ngritjes, çmimi i blerjes ndjek modelin linear që mund të pritet.

La Falcon 6X është avioni më pak i shtrenjtë nga të tre, me një çmim të ri liste prej 47 milion dollarë. 7X vjen me 7 milion dollarë më shumë me një çmim të ri të listës prej 54 milion dollarë.

Dhe së fundmi avioni më i shtrenjtë është avioni më i madh nga të tre. Anije Falcon 8X me një çmim të ri liste prej 58 milion dollarë. (Shiko Falcon 8X krahasuar me avionët e tjerë anije).

Duke parë si dërgesat e Falcon 6X ne nuk jemi në gjendje të shohim kurbën e amortizimit të avionit. Sidoqoftë, ne mund të vlerësojmë amortizimin e avionëve 7X dhe 8X.

Aktualisht janë 293 Falcon 7X në ekzistencë. Një shembull i vitit 2018 i a Falcon 7X vlerësohet të kushtojë 36 milion dollarë. Prandaj, pas tre vjetësh 7X ruan rreth 2/3 e vlerës së tij origjinale.

Nga ana tjetër, ka vetëm 78 Falcon Avionët 8X ekzistojnë, me një shembull të vitit 2018 të 8X që vlerësohet të kushtojë 44 milion dollarë. Prandaj, 8X mban rreth 3/4 e vlerës së tij origjinale pas tre vjetësh.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, cili avion është i duhuri për ju? Cili avion është më i miri?

qartë Dassault kanë prodhuar secilin avion që të përshtatet brenda kllapave të caktuara. Prandaj nëse 6X nuk mund të kryejë misionin për shkak të kufizimeve të distancës, 7X është në dispozicion. Nëse 7X nuk ka diapazon, atëherë 8X është avioni për të cilin duhet përdorur.

Sidoqoftë, nuk është aq e thjeshtë sa kaq. 6X demonstron përparimin në aviacion në 15 vitet e fundit. Kabina e 6X është më e gjatë dhe më e gjerë se dy të tjerat. Cabinshtë një kabinë më e gjatë se 7X. 6X është një avion më i shpejtë me një brendshme më moderne. Madje ka edhe një dritë qielli!

Për më tepër, kur bëhet fjalë për blerjen e njërit prej këtyre avionëve, 6X përfaqëson një vlerë të jashtëzakonshme.

Prandaj, nëse do të kërkonit të fluturoni nga Los Angeles në New York dhe ishin duke zgjedhur midis këtyre tre avionëve, Falcon 6X do të ishte ai për të kërkuar.

Për më tepër, është e vështirë të shihet se si Falcon 7X përshtatet Dassaultformacioni. 7X duket se është në një pozitë të vështirë midis 6X dhe 8X.

Për më tepër, duhet pyetur nëse ky është fundi i epokës së tri-jetëve? Do të gjithë të ardhmen Dassault avionët po fluturojnë me vetëm dy motorë? Shpresojmë jo por një mundësi reale.